Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τώρα σοβαρά, περιμένεις να σου πω τη χρονολογία γέννησης της μουσικής, ας πούμε; Και να σου το επιβεβαιώσω και με παραπομπή; μας τρολαρεις η μας τρολαρεις;

αυτοτρολάρεσε μαλλον... καθως δεν μπορούμε να πουμε (επιστημονικά και με βεβαιότητα) ποια μορφή τέχνης ηταν 1η, 2η, 3η κτλ
οποτε το 7η μορφή τέχνης, δεν λέει τίποτα αλλο, απο το οτι ήταν τελευταία.. πλέον εχουν προστεθεί και άλλες μορφές τέχνης.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον αν μπουν σε μια σειρά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, οπότε θα με έβγαζες και από τον κόπο.

Αναμένουμε με αγωνία!

Eιναι πολυ απλο.

Η τελευταια αναφορα οπου κατατιθεται η εννοια των 7 καλων τεχνων ειναι το 1969 απο τον Φιλοσοφο Ετιεν Σουριώ και αυτη ειναι απο τοτε ως εχειν και κοινως αποδεκτη.
Ειναι μια καταθεση των τεχνων αλλα ΟΧΙ ΜΙΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ.

Η Καταλογιση των 7 τεχνων που προηγηθεκε αυτης ηταν αυτη του Φιλοσοφου Αλαίν και του Σελινγκ. Ειναι σχεδον ομοιες εκτος οτι αυτη η τελευταια ειναι πιο γκρουπαρισμενη ( διορθωση δηλ: μουσικη και οπερα μαζι - μπαλετο χωριστα μαζι με την μιμηση πραξεως στην 5η θεση πιθανοως το θετρο ειναι μεσ ασ'αυτη)

Αργοτερα προστεθηκε ανεπισημα και απο την ευραια "κοινη γνωμη" και δημοσιογραφια και μια 8η και 9η τεχνη οπως τις γνωριζουμε -8η: τεχνη των μιντια 6 φωτογραφια - 9η Bande Dessinέ

Εντιτ

Στο τελος του 20ου αι. εγινε αποδεκτο απο τους αντιστοιχους "κυκλους" της τεχνης και της ιστοριας της το γκρουπαρισμα σε μια τεχνη αυτη που ονομαζεται "γενικως" Τεχνες της σκηνης. Δηλαδη Θεατρο (ξεχωριστα απο την λογοτεχνια) χωρος, παντομιμα ισως καποιοι να βαζουν και την Οπερα αποσποντας την απο την μουσικη που κρατυν σαν "καθαρη" τεχνη σε αντιθεση με τις συνθετες ( θεατρο, οπερα, σινεμα, βιντεο ) και σαν μετωπιδα της κατηγοριας κλπ (γιατι συμπεριεχει τις περισσοτερες τεχνες απο ολες τις αλλες)...

Eιναι πολυ απλο.

Η τελευταια αναφορα οπου κατατιθεται η εννοια των 7 καλων τεχνων ειναι το 1969 απο τον Φιλοσοφο Ετιεν Σουριώ και αυτη ειναι απο τοτε ως εχειν και κοινως αποδεκτη.
Ειναι μια καταθεση των τεχνων αλλα ΟΧΙ ΜΙΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ.

Η Καταλογιση των 7 τεχνων που προηγηθεκε αυτης ηταν αυτη του Φιλοσοφου Αλαίν και του Σελινγκ. Ειναι σχεδον ομοιες εκτος οτι αυτη η τελευταια ειναι πιο γκρουπαρισμενη ( διορθωση δηλ: μουσικη και οπερα μαζι - μπαλετο χωριστα μαζι με την μιμηση πραξεως στην 5η θεση πιθανοως το θετρο ειναι μεσ ασ'αυτη)

Αργοτερα προστεθηκε ανεπισημα και απο την ευραια "κοινη γνωμη" και δημοσιογραφια και μια 8η και 9η τεχνη οπως τις γνωριζουμε -8η: τεχνη των μιντια 6 φωτογραφια - 9η Bande Dessinέ

για την ταξινόμηση έγινε ολη η συζήτηση.
για το οποιο (μάλλον) δεν έχουμε απάντηση, όχι πάντως έγγυρης μελέτης.

μια διόρθωση αν επιτρέπεται.. οι περισσότεροι ιστορικοί (αν όχι όλοι) αναφέρονται οτι Τέχνη ειναι μια, με διαφορετικές μορφές.

...........

μια διόρθωση αν επιτρέπεται.. οι περισσότεροι ιστορικοί (αν όχι όλοι) αναφέρονται οτι Τέχνη ειναι μια, με διαφορετικές μορφές.

Μπα ; Ποιοι ειναι αυτοι "οι περισσοτεροι " ; :marchmellow::smokin:
Δεν αποδεχομαι αυτην την (λιγο φαντασκ) θεωρια

Μπα ; Ποιοι ειναι αυτοι "οι περισσοτεροι " ; :marchmellow::smokin:
Δεν αποδεχομαι αυτην την (λιγο φαντασκ) θεωρια

Δεν ειμαι ειδικός, αλλα έτσι άκουσα ή διάβασα κάπου/κάποτε.
Για μεγαλύτερη εγκυρότητα, καλύτερα να ρωτούσες εναν ιστορικό τέχνης που να γνωρίζει το αντικείμενο πολυ καλά και να ασχολείτε (οχι μονο να έχει πάρει ενα πτυχίο)

Δεν ειμαι ειδικός, αλλα έτσι άκουσα ή διάβασα κάπου/κάποτε.
Για μεγαλύτερη εγκυρότητα, καλύτερα να ρωτούσες εναν ιστορικό τέχνης που να γνωρίζει το αντικείμενο πολυ καλά και να ασχολείτε (οχι μονο να έχει πάρει ενα πτυχίο)

Εχω ρωτηηηησει.... και οχι μονο ;)

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουμε ένα τυφλό μουσικό ή ένα κωφό γλύπτη, τι εικάζουν επί του θέματος...

Εχω ρωτηηηησει.... και οχι μονο ;)

9789602501443-200-0150457.jpg

Το χρονικό της τέχνης

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή βιβλία για την τέχνη. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και επί 45 χρόνια παραμένει ασυναγώνιστο ως εισαγωγή στην τέχνη, από τις αρχαιότερες ζωγραφιές των σπηλαίων ως τη σύγχρονη πειραματική έκφραση.
Το Χρονικό της Τέχνης οφείλει τη μοναδική δημοτικότητά του στην άμεση και απλή γραφή του. Γιατί ο Γκόμπριχ ξεκινάει από μια παιδαγωγική αρχή που την επαληθεύει αδιάκοπα: «Όλα μπορείς να τα πείς με γλώσσα τόσο απλή που να την καταλαβαίνει ακόμη και ένα παιδί». Όπως δηλώνει εξάλλου, οι ιδανικοί αναγνώστες της ιστορίας του είναι οι νέοι ανάμεσα στα δώδεκα και στα είκοσι· και διευκρινίζει: «Ποτέ όμως δεν πίστεψα πως τα βιβλία για νέους πρέπει να διαφέρουν από τα βιβλία για ενηλίκους –εκτός από ένα σημείο: ότι έχουν να αντιμετωπίσουν τους πιό απαιτητικούς κριτές...». Για να ανταποκριθεί στην αυστηρότητα και την ειλικρίνεια αυτού του κοινού γράφει απλά, αποφεύγοντας τα συνήθη αμαρτήματα εκείνων που γράφουν για την τέχνη: την επιτήδευση, τον συναισθηματισμό, την επιδεικτική χρήση τεχνικών και επιστημονικών όρων. Παρουσιάζει την ιστορία της τέχνης σαν «μια ζωντανή αλυσίδα που συνδέει τη δική μας εποχή με την εποχή των Πυραμίδων».
Στη νέα, εμπλουτισμένη έκδοση, ο συγγραφέας έγραψε ένα καινούριο κεφάλαιο για τις σύγχρονες εξελίξεις στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία.

Ο Σερ Ερνστ Γκόμπριχ (1909-2001) διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Βάρμπουργκ και καθηγητής της Ιστορίας της Κλασικής Παράδοσης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ως τη συνταξιοδότησή του το 1976. Το 1972 χρίσθηκε ιππότης, και το 1988 τιμήθηκε με τα διάσημα του Τάγματος της Αξίας. Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Britannica Award το 1989. Στα έργα του περιλαμβάνονται: Art and Illusion, The Sense of Order, Aby Warburg, Reflections on the History of Art, και οκτώ τόμοι δοκιμίων, όλα στις εκδόσεις Phaidon Press.

Ο Σερ Ερνστ Γκόμπριχ (1909-2001) διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Βάρμπουργκ και καθηγητής της Ιστορίας της Κλασικής Παράδοσης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ως τη συνταξιοδότησή του το 1976. Το 1972 χρίσθηκε ιππότης, και το 1988 τιμήθηκε με τα διάσημα του Τάγματος της Αξίας. Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Britannica Award το 1989. Στα έργα του περιλαμβάνονται: Art and Illusion, The Sense of Order, Aby Warburg, Reflections on the History of Art, και οκτώ τόμοι δοκιμίων, όλα στις εκδόσεις Phaidon Press.

Last edited:

οσοι δεν το έχουν δει, σε λίγους μήνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ενα πανέμορφο κινηματογραφικό ποιήμα σε restoration
Tην "συνάντηση" δυο ποιητών, του λόγιου ποιητή Sayat Nova και του ποιητή της εικόνας, ήχου και κίνησης Sergei Parajanov

918_BD_box_348x490_original.jpg

The Color of Pomegranates

A breathtaking fusion of poetry, ethnography, and cinema, Sergei Parajanov’s masterwork overflows with images and sounds that burn into the memory. In a series of tableaux that blend the tactile with the abstract, The Color of Pomegranates revives the splendors of Armenian culture through the story of the eighteenth-century troubadour Sayat-Nova, charting his intellectual, artistic, and spiritual growth through iconographic compositions rather than traditional narrative. The film’s tapestry of folklore and metaphor departed from the realism that dominated the Soviet cinema of its era, leading authorities to block its distribution, with rare underground screenings presenting it in a restructured form. This edition features the cut closest to Parajanov’s original vision, in a restoration that brings new life to one of cinema’s most enigmatic meditations on art and beauty.

• New 4K digital restoration, undertaken by The Film Foundation’s World Cinema Project in collaboration with the Cineteca di Bologna, with uncompressed monaural soundtrack on the Blu-ray
  • New audio commentary featuring critic Tony Rayns
  • New video essay on the film’s symbols and references, featuring scholar James Steffen
  • New interview with Steffen detailing the production of the film
  • Sergei Parajanov: The Rebel, a 2003 documentary about the filmmaker, featuring him and actor Sofiko Chiaureli
  • The Life of Sayat-Nova, a 1977 documentary about the Armenian poet who inspired The Color of Pomegranates
  • New English subtitle translation
  • PLUS: An essay by film scholar Ian Christie

Well done Criterion! (αρκει βεβαια να ειναι καλό transfer)
:grinning-smiley-043

The Color of Pomegranates by Parajanov, in my opinion one of the best contemporary film directors, strikes with its perfection of beauty.”

MICHELANGELO ANTONIONI

œVartanov’s film Parajanov: The Last Spring was created under prohibitive conditions and yet exemplifies the power of art over any limitations.”

FRANCIS FORD COPPOLA

Paradjanov created the masterpieces Shadows of Forgotten Ancestors (1964) and The Color of Pomegranates (1969), widely regarded as some of the most important films of all time. His artworks, which have been exhibited around the world, are as significant.

Vartanov filmed the timeless documentaries The Color of Land (1969), Seasons (1975), and The Last Spring (1992). His essays, published in esteemed film and literary magazines, and his internationally exhibited artworks, are as essential.

The institute’s founder is their disciple and UCLA alum Martiros M. Vartanov.

Parajanov & Vartanov Letters

My dear friend Sergei Iosifovich [Parajanov]…as for me, I’m certain that you’ve come into this world to counterbalance mediocrity and swinishness…when I think of you [in prison] I don’t want to live…

MIKHAIL VARTANOV

œVartanov…my brother-in-arts…you posses everthing an artist needs – mind, kindness, principles, freedom… Create…perhaps you’re the only friend who compels me to live…”

SERGEI PARAJANOV

œWith the death of Parajanov, cinema lost one of its magicians. Parajanov’s fantasy will forever fascinate and bring joy to the people of the world…”

FEDERICO FELLINI

GIULIETTA MASINA

FRANCESCO ROSI

ALBERTO MORAVIA

MARCELLO MASTROIANNI

BERNARDO BERTOLUCCI

TONINO GUERRA

β€œVartanov’s film, Parajanov: The Last Spring, about the last days of our great Parajanov, excited and filled me with the strength to resume the way of the magnificent tale that the Maestro had taken.”

β€” TONINO GUERRA

β€œIn the temple of cinema there are images, light and reality. Sergei Paradjanov was the master of that temple…”

β€” JEAN-LUC GODARD

β€œβ€¦Mikhail Vartanov…made a wonderful film Parajanov: The Last Spring…”

β€” MARTIN SCORSESE

β€œAlways with huge gratitude and pleasure I remember the films of Sergei Parajanov, which I love very much. His way of thinking, his paradoxical poetical… ability to love the beauty and ability to be absolutely free within his own vision.”

β€” ANDREI TARKOVSKY

β€œProbably, besides the film language suggested by Griffith and Eisenstein… cinema has not discovered anything revolutionarily new until (Parajanov’s) The Color of Pomegranates…”

β€” MIKHAIL VARTANOV

β€œMy dear friend (Vartanov)…should you like the (screenplay) Desert, together we could make a masterpiece…”

β€” ARTAVAZD PELESHIAN

β€œWe have to ensure that the work of seminal artists like Vartanov is preserved…his films…made under the harshest conditions…are crucial to the important heritage of world cinema.”

β€” AGNIESZKA HOLLAND

β€œVartanov…the Eyemoman…”

β€” WILLIAM SAROYAN

https://parajanov.com

Last edited:

θυμήθηκα οτι κάποιοι φίλοι σε διπλανό νήμα, "απαιτούσαν" οτι για να απολαύσουν μια ταινία, δεν θα έπρεπε να κατέχουν καμία ιδιάιτερη γνώση, εκπαίδευση.
κάπου έιχαν αναφέρει και το It beats the purpose..

το The Color of Pomegranates, (οπως και πολλά άλλα) ειναι μια ταινία που δεν χρειάζεται τίποτα.. παρα μονο οξυμένες αισθήσεις..

οπως και το έργο του Apichatpong, εξάλλου ο ίδιος αναφέρει..

«Συνήθως δεν θέλω ο ήχος να κατευθύνει κάπου συγκεκριμένα την εικόνα και τον θεατή. Μου αρέσει η πολυμέρεια και η πολυσημία, καθώς εγώ έχω σαφή και ξεκάθαρη γνώση του πως παρήχθη το καθετί στη ταινία, ενώ οι θεατές όχι, και για αυτό μου αρέσει να έχουν αρκετό χώρο για να δώσουν τις ερμηνείες τους. Το καλύτερο βέβαια για έναν θεατή είναι να χαλαρώσει και να αφεθεί να βυθιστεί στις ίδιες τις εικόνες και τις αισθήσεις που διαπερνούν τις ταινίες μου, παρά σφιγμένα να προσπαθεί συνεχώς να καθορίσει και να ορίσει.»

-bye-

Τελικά ποιος θαβει τον Λανθιμο;

Ενας ο παπα Στέλιος
Υπάρχει άλλος;
ο superfly?

ο σουπερμυγας ,εσυ που μαλλον σου ειναι αδιαφορος δεν τον αναφερεις ποτε , αρα τον θαβεις με τακτ,ο Ζαγγογιαννης εαν θυμαμαι καλα,του Λυμπε δεν απ οτι θυμαμαι, ε δεν εμεινε και κανενας απο οσους γραφουν τακτικα στα σινενηματα..

ο σουπερμυγας ,εσυ που μαλλον σου ειναι αδιαφορος δεν τον αναφερεις ποτε , αρα τον θαβεις με τακτ,ο Ζαγγογιαννης εαν θυμαμαι καλα,του Λυμπε δεν απ οτι θυμαμαι, ε δεν εμεινε και κανενας απο οσους γραφουν τακτικα στα σινενηματα..
Το ότι δεν με ενθουσίαζει δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός. Απλά νομίζω ότι όσο πάει, φτιάχνει ταινίες για να μπει στο κύκλωμα του Hollywood. Το οποίο δεν είναι παράλογο αλλά..

Δεν έχω δει το τελευταίο του και την Κινέττα. Τον αστακο θέλω να τον ξαναδώ. Τον κυνοδοντα όχι. Είχα δει το funny games οταν είχε βγει οπότε ο κυνοδοντας δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Είναι ένας είδος κινηματογράφου που πλέον, δεν πολύ παρακολουθώ/προτιμώ. Κάποια στιγμή, θέλω να δω, το pink flamingo του μουστακαλή (χιπστερ πολύ πριν υπάρξει ο όρος), αλλά δεν βιάζομαι..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πάλι καλά.. το έσωσες στο τελευταίο.
1 στα 3.

2 δοκάρια, οφσάιντ και πράσινη κάρτα για απέλαση με 3μηνη υποχρεωτική εργασία κουρέματος γκαζόν στον κήπο των Κοέν με μπαντανα στο κεφάλι και τσίουαουα.

.
εγκρινεται και απο μενα η ποινη !

:deal::7SFGSFG:

Και εγώ θα την εκτελέσω!!!!!!!!!!!!!!!!

Βάλε κι εμένα μέσα.

nope. Έχω δει μόνο τον Αστακό και έγραψα ότι αναγνωρίζω τη μαστοριά του και το ότι έχει δική του άποψη. Αλλά έχει κάτι που με απωθεί. Είναι ένας μεγάλος σεφ που μαγειρεύει ένα πιάτο που δε μου αρέσει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και εγώ θα την εκτελέσω!!!!!!!!!!!!!!!!

οικειοθελώς κιόλας!
:SFGSFGSF:

τους ρώτησα και δεν θέλουν και αλλον κηπουρο με μπαντάνα.
τις τετάρτες ομως, τους λείπει ενας καλός παίχτης bowling.
το styling και τους κανόνες, τα επιμελούνται αυτοι.. και απαιτούν οι μπάλες να ειναι καλογυαλισμένες..

giphy.gif

giphy.gif

tenor.gif

https://www.youtube.com/watch?v=MoU2XwXLFrA

γενικά δεν σου αρέσουν οι Κοεν ή δεν σου άρεσαν αυτα τα δυο;