Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ισως σε κάποιον, φανουν χρήσιμα τα παραπάνω, ίσως και όχι.

μπορεις πολύ ευκολα να τα κάνεις scroll down ή να ζητήσεις να μεταφερθουν αλλού, δεν υπάρχει πρόβλημα απο εμενα ακόμα και αν διαγραφούν.
δεν θα συνεχίσω μην αγχωνεσαι, θα επανέλθει τάξη και ασφάλεια.

-bye-

Δεν αγχωνομαι καθολου.
Ενα ποστ του Avpap που με ενδιεφερε ειναι τεσσερις σελιδες πισω και θα μου διεφευγε τελειως (απο τυχη το πετυχα) επειδη ξαναδιαβαζω τα ιδια καταβατα εδω απο αλλα νηματα.

Φτιαχτηκαν νηματα με λιστες και μαλιστα ημουν απο τους λιγους που συμμετειχαν. Επισης αφιερωματα...
Αλλα εδω αλλο ψαχνουμε να δουμε.

εγω απεναντιας τα βρισκω εξαιρετικα χρησιμα,δεν βαζει μονο λιστες...ισως να ειναι λιγο off topic,αλλα συνηθως τα offtopic που εξελισονται σε 2-3-4 και βαλε σελιδες (δια του διαλογου) ειναι ιδιαιτερως ενδιαφεροντα,
ευτυχως που εχουμε τον κυριο auter,τον κυριο μυγα,τον κυριο γαλεν,τον κυριο παπα,τον κυριο λυμπε και ξεστραβωνομαστε λιγο,ας μην τους "κοψουμε" το γραψιμο περιοριζοντας τους..

κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε :smile:

ισως ο φίλος avpap παρακολουθήσει, Ο θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του.

-bye-

Εδώ στην επαρχία η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι τραγική, τα καλά βίντεο κλαμπ έχουν κλείσει, τι να κάνω, ξαναβλέπω ταινίες από την συλλογή των dvd μου, που λόγω πλέον του χρόνου που έχει περάσει είναι σαν να τις βλέπω σχεδόν πρώτη φορά...

Δύο διαμαντακια, συνιστώμενα για όποιον δεν τα έχει δει :

http://m.imdb.com/title/tt0257044/

Εξαιρετικοί όλοι οι συντελεστές... Αν έλειπαν μια δυο σεναριακές ευκολίες θα το κατέτασα άνετα στα αριστουργήματα... πολλές σκηνές αναφοράς...

http://m.imdb.com/title/tt0278504/

Πρώιμος Νόλαν, με φορά από το Μεμεντο... Με συγκίνησε που ξαναείδα και τον Ρόμπιν, νομίζω ότι μετά τον θάνατο του, δεν έτυχε να παρακολουθήσω κάτι με αυτόν...

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η αλήθεια είναι ότι ο φίλος avpap κάποιες φορές κουράζεται να παρακολουθεί τη συζήτηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συζήτηση δεν είναι ενδιαφέρουσα.
Τον θείο μπουνμι τον έχω υπόψιν μου αλλά δεν έχω προλάβει να τον δω ακόμα.
Καταλαβαίνω τον ranger που θα ήθελε ένα πιο "καθαρό" νήμα αλλά καταλαβαίνω και την χαρά σας να γράψετε και να κάνετε κουβέντα.

Με φόρα, όχι με φορά... Γμτ το αυτο κορεκτιον...

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εγω απεναντιας τα βρισκω εξαιρετικα χρησιμα,δεν βαζει μονο λιστες...ισως να ειναι λιγο off topic,αλλα συνηθως τα offtopic που εξελισονται σε 2-3-4 και βαλε σελιδες (δια του διαλογου) ειναι ιδιαιτερως ενδιαφεροντα,
ευτυχως που εχουμε τον κυριο auter,τον κυριο μυγα,τον κυριο γαλεν,τον κυριο παπα,τον κυριο λυμπε και ξεστραβωνομαστε λιγο,ας μην τους "κοψουμε" το γραψιμο περιοριζοντας τους..

:o

κύριε Finix δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η παραπάνω λίστα κυρίων χωρις εσάς.. εκτος τουγκάλεν που δεν ειναι κύριος..
ειναι βραζιλίανος τερματοτύφλακας :p

μην νομίζετε... ολοι "τυφλοί και κουφοί" είμεθα...

το μόνο που μας σώζει λίγο, ειναι ή οχι και τόσο, ακρωτηριασμένες αισθήσεις που μας έχουν απομείνει..

δεν μπορώ να αναφερθώ για τους άλλους κυρίους, αλλα τουλάχιστον εγώ, είμεθα σίγουρα τυφλό και κωφό ον..
το έχω διαπιστώσει πολλές φορές..

με τρανό παράδειγμα το L'avventura που το είδα με το audio commentary, δεν είδα ούτε το 1/3 απο αυτα που γινόταν περίτρανα μπροστά μου.. !!
με έσωσε ομως η "αναζήτηση" της άννας πάνω στο νησί και φυσικά η τελευταία σκηνή.. μια απο τις ωραιοτερες σκηνές ενσυναίσθησης.

-bye-

και για να σας επαναφερω στο θεμα του νηματος :)

MV5BNTYwYTgyYzctMWE2NS00Yzg5LWEwMDQtNWFjMmM4NmNjY2ExXkEyXkFqcGdeQXVyMjQ1NjEyNzE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

The disappearance of Eleanor Rigby (Her) (2013)

Οταν μια οικογενεια υποφερει απο ενα δραματικο γεγονος, καθε μελος της προσπαθει να το αντιμετωπισει με τον δικο του τροπο. Η ταινια αυτη υπαρχει σε 3 διαφορετικες εκδοσεις, το "her", "him" και "them". Αν εχω καταλαβει καλα, τα him και her κυκλοφορησαν σε φεστιβαλ και σε limited release, ενω ευρεως κυκλοφορησε το "them". Τα him , her εστιαζουν το καθε ενα ξεχωριστα στους 2 χαρακτηρες (αντρογυνο), ενω το them ειναι μιγμα των αλλων 2 μονταρισμενο σε μια ταινια (παλι, αν εχω καταλαβει καλα). Αυτο οπως καταλαβαινετε δημιουργει μια σειρα πραγματικα ξεχωριστων ταινιων, οπου οι 2 ενδιαφερονται σχεδον αποκλειστικα με την οπτικη γωνια του χαρακτηρα που παρακολουθουν προσφεροντας μια πολυ υποκειμενικη ματια πανω στην ιδια ιστορια. Οντας συνηθισμενοι απο ταινιες που (συνηθως) παρακολουθουμε πολλαπλους χαρακτηρες, εχει αρκετο ενδιαφερον αυτη η αποπειρα. Αλλωστε ολη μας τη ζωη την περναμε βιωνοντας την υποκειμενικα και μονο φανταζομαστε (οταν επιλεγουμε) πως νιωθουν οι γυρω μας.

Η θεματολογια ειναι αρκετα ζορικη και αν δεν επαιζε η Chastain, δεν θα ειχα ασχοληθει. Ο McAvoy ειναι πολυ καλος και το ιδιο και ο πατερας William Hurt (που ανεβαζει την ποιοτητα σε καθε ταινια στην οποια συμμετεχει). Την μητερα παιζει η Isabelle Huppert που εγινε αρκετα γνωστη τα τελευταια 2 χρονια. Θεωρω ομως οτι ο ρολος της δεν ειναι τοσο καλογραμμενος, καθως περιοριζεται σε μια στερεοτυπικη εικονα γαλλιδας που κατα καιρους ειναι υστερικη, καπνιζει και πινει κρασι ασταματητα. Αξιοσημειωτη και η Nina Arianda, η οποια εχει ρολακι δευτερολεπτων. Πιστευω αν εχει ευκαιριες θα εχει πολυ καλη εξελιξη. Ηταν το μοναδικο πραγμα που μου αρεσε στο Goliath. Στα συν της ταινιας οτι δεν κρινει, κατι το οποιο δεν κανει ουτε καν η πρωταγωνιστρια. Απλα ακολουθουμε το ταξιδι της και βιωνουμε τον πονο μαζι της. Επισης η ταινια δεν καταφευγει σε συναισθηματικες κορωνες και την μια και μοναδικη φορα που βλεπουμε την πρωταγωνιστρια να "σπαει" συναισθηματικα, το χτυπημα ειναι ξαφνικο και ισχυροτατο.

Αθελα μου, ειδα στην σειρα 2 ταινιες (αυτην και το Last Flag Flying) που ασχολουνται με παρομοια θεματολογια και την παρουσιαζουν με παρομοιο ρεαλιστικο τροπο.
Τελος, βλεποντας το disappearance δεν μπορεσα παρα να θυμηθω την Ruth Wilson στη σειρα The Affair. Εκει ειχε κανει πολυ καλη δουλεια, σε ενα τελειως διαφορετικο φορματ ομως (τηλεοπτικη σειρα).

:o

κύριε Finix δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η παραπάνω λίστα κυρίων χωρις εσάς.. εκτος τουγκάλεν που δεν ειναι κύριος..
ειναι βραζιλίανος τερματοτύφλακας :p

μην νομίζετε... ολοι "τυφλοί και κουφοί" είμεθα...

το μόνο που μας σώζει λίγο, ειναι ή οχι και τόσο, ακρωτηριασμένες αισθήσεις που μας έχουν απομείνει..

δεν μπορώ να αναφερθώ για τους άλλους κυρίους, αλλα τουλάχιστον εγώ, είμεθα σίγουρα τυφλό και κωφό ον..
το έχω διαπιστώσει πολλές φορές..

με τρανό παράδειγμα το L'avventura που το είδα με το audio commentary, δεν είδα ούτε το 1/3 απο αυτα που γινόταν περίτρανα μπροστά μου.. !!
με έσωσε ομως η "αναζήτηση" της άννας πάνω στο νησί και φυσικά η τελευταία σκηνή.. μια απο τις ωραιοτερες σκηνές ενσυναίσθησης.

-bye-

τα Il Grido, L'Avventura, La Notte, L'Eclisse πανε πακετο,
η Κοκκινη έρημος ειναι διαφορετικη ιστορια κατα τη γνωμη μου και με ολο το σεβασμο προς τους επαίοντες.

για εναν απλό θεατη, αυτα τα φιλμ παίρνουν διαστάσεις αριστουργηματος όταν τα παρακολουθήσει έχοντας την καταλληλη συναισθηματική φόρτιση,
timing matters λοιπόν, εξ'ου και τα δεκαρια του Στελιου σε προηγουμενη λιστα για περασμενες δεκαετιες

Θα δω σιγουρα και το Him, το them ομως αν και το εχω στη συλλογη μου δεν θα ασχοληθω μαζι του.

ας αφησουμε τις αβροτητες κυριε auter ,θελω πολλααα ψωμια ακομα,για να "πιασεις" μια ταινια οπως ειχε πει και ο κυριος υπερμυγας πρεπει να αδειασεις το μυαλο σου απο τα τριγυρω πριν την δεις,δυσκολο πραγμα στις μερες μας και για μενα ακομα πιο δυσκολο,θελει χαλαρωση και focus ταυτοχρονα συν 'αδειο' μυαλο, εκτος της πειρας,γνωσης κλπ δυσκολο στην σημερινη εποχη..

τα Il Grido, L'Avventura, La Notte, L'Eclisse πανε πακετο,
η Κοκκινη έρημος ειναι διαφορετικη ιστορια κατα τη γνωμη μου και με ολο το σεβασμο προς τους επαίοντες.

για εναν απλό θεατη, αυτα τα φιλμ παίρνουν διαστάσεις αριστουργηματος όταν τα παρακολουθήσει έχοντας την καταλληλη συναισθηματική φόρτιση,
timing matters λοιπόν, εξ'ου και τα δεκαρια του Στελιου σε προηγουμενη λιστα για περασμενες δεκαετιες

στο Il Grido αν και ήδη υπάρχει ο αντικατροπτισμός του εγω, στον άλλο και στο τοπίο, γινεται κάπως απλοικά.
ακομα και η εσωτερική κραυγή του πρωταγωνιστή, ακούγεται απο την γυναίκα στο τέλος της ταινίας.

στα επόμενα έρχεται η τελειοποίηση της αισθητική του και το ραφινάρισμα της,
το il grido αν το δούμε σήμερα, φαίνεται/αισθάνομαστε οτι ειναι παλιά ταινια..
απο το στήσιμο των ηθοποιων στο κάδρο και τις κινήσεις τους εντός αυτου.

το μεγάλο βήμα, γίνεται στο L'Avventura, ομως και εκεί έχουμε καποια κλασικά αφηγηματικά στοιχεία
οπως πχ η χρήση της μουσικής.. και αλλα που δεν θυμαμαι..

στο la notte παει ενα βήμα παραπέρα, αφαιρεί όλα τα κλασικά αφηγηματικά στοιχεία, ίσως ομως για να γίνει πιο "εύκολα" κατανοητός,
τοποθετεί τους χαρακτήρες του σε ευκολα πεδία.. μπουρζουαζια κτλ

στο L’Eclisse (1962) έχουμε το απόγειο της αισθητικής του, το απόλυτο ραφινάρισμα...!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://vimeo.com/193396917

:grinning-smiley-043

μαζί με την Κοκκινη έρημος θεωρούνται, η τετραλογία της αποξένωσης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

να φανταστώ κάποια απο αυτά :flipout:

Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives Weerasethakul, Apichatpong
Moonlight Jenkins, Barry
Knight of Cups Malick, Terrence
Cemetery of Splendour Weerasethakul, Apichatpong
Stray Dogs Tsai Ming-liang
Stranger by the Lake Guiraudie, Alain
Gravity Cuaron, Alfonso
Her Jonze, Spike
Leviathan Castaing-Taylor & Paravel
Act of Killing, The Oppenheimer, Joshua
Manakamana Spray & Velez
Missing Picture, The Panh, Rithy

Oχι εκτος απο το Νο 5 και 9
3- 4 δεν τα εχω δει

και για να σας επαναφερω στο θεμα του νηματος :)

MV5BNTYwYTgyYzctMWE2NS00Yzg5LWEwMDQtNWFjMmM4NmNjY2ExXkEyXkFqcGdeQXVyMjQ1NjEyNzE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

The disappearance of Eleanor Rigby (Her) (2013)

Οταν μια οικογενεια υποφερει απο ενα δραματικο γεγονος, καθε μελος της προσπαθει να το αντιμετωπισει με τον δικο του τροπο. Η ταινια αυτη υπαρχει σε 3 διαφορετικες εκδοσεις, το "her", "him" και "them". Αν εχω καταλαβει καλα, τα him και her κυκλοφορησαν σε φεστιβαλ και σε limited release, ενω ευρεως κυκλοφορησε το "them". Τα him , her εστιαζουν το καθε ενα ξεχωριστα στους 2 χαρακτηρες (αντρογυνο), ενω το them ειναι μιγμα των αλλων 2 μονταρισμενο σε μια ταινια (παλι, αν εχω καταλαβει καλα). Αυτο οπως καταλαβαινετε δημιουργει μια σειρα πραγματικα ξεχωριστων ταινιων, οπου οι 2 ενδιαφερονται σχεδον αποκλειστικα με την οπτικη γωνια του χαρακτηρα που παρακολουθουν προσφεροντας μια πολυ υποκειμενικη ματια πανω στην ιδια ιστορια. Οντας συνηθισμενοι απο ταινιες που (συνηθως) παρακολουθουμε πολλαπλους χαρακτηρες, εχει αρκετο ενδιαφερον αυτη η αποπειρα. Αλλωστε ολη μας τη ζωη την περναμε βιωνοντας την υποκειμενικα και μονο φανταζομαστε (οταν επιλεγουμε) πως νιωθουν οι γυρω μας.

Η θεματολογια ειναι αρκετα ζορικη και αν δεν επαιζε η Chastain, δεν θα ειχα ασχοληθει. Ο McAvoy ειναι πολυ καλος και το ιδιο και ο πατερας William Hurt (που ανεβαζει την ποιοτητα σε καθε ταινια στην οποια συμμετεχει). Την μητερα παιζει η Isabelle Huppert που εγινε αρκετα γνωστη τα τελευταια 2 χρονια. Θεωρω ομως οτι ο ρολος της δεν ειναι τοσο καλογραμμενος, καθως περιοριζεται σε μια στερεοτυπικη εικονα γαλλιδας που κατα καιρους ειναι υστερικη, καπνιζει και πινει κρασι ασταματητα. Αξιοσημειωτη και η Nina Arianda, η οποια εχει ρολακι δευτερολεπτων. Πιστευω αν εχει ευκαιριες θα εχει πολυ καλη εξελιξη. Ηταν το μοναδικο πραγμα που μου αρεσε στο Goliath. Στα συν της ταινιας οτι δεν κρινει, κατι το οποιο δεν κανει ουτε καν η πρωταγωνιστρια. Απλα ακολουθουμε το ταξιδι της και βιωνουμε τον πονο μαζι της. Επισης η ταινια δεν καταφευγει σε συναισθηματικες κορωνες και την μια και μοναδικη φορα που βλεπουμε την πρωταγωνιστρια να "σπαει" συναισθηματικα, το χτυπημα ειναι ξαφνικο και ισχυροτατο.

Αθελα μου, ειδα στην σειρα 2 ταινιες (αυτην και το Last Flag Flying) που ασχολουνται με παρομοια θεματολογια και την παρουσιαζουν με παρομοιο ρεαλιστικο τροπο.
Τελος, βλεποντας το disappearance δεν μπορεσα παρα να θυμηθω την Ruth Wilson στη σειρα The Affair. Εκει ειχε κανει πολυ καλη δουλεια, σε ενα τελειως διαφορετικο φορματ ομως (τηλεοπτικη σειρα).

Αυτο μου φαινεται ενδιαφερον και μονο απο τον τιτλο ! The Disappearance of Eleanor Rigby γιατι για μενα ηδη το Eleanor Rigbyειναι ΤΟ τραγουδι που μεταφραζει την ανθρωπινη μοναξια, υπαρξιακη αγωνια μπρος το τελος και την νοσταλγια-αναμνηση. Δεν ξερω αν τα σκαθαρια ηξεραν τι εκαναν οταν το εκαναν αλλα και μονο ενας σκηνοθετης (η δημιουργος ; δεν ξερω ακομα γιατι δεν το εχω δει ) να σκεφτει η να τολμησει ενα τετοιο τιτλο σημαινει κατι.
Και αρχιζω να ελπιζω...και το βαζω στην λιστα μαζι με την "Τελευταια Κυματιζομενη Σημαια" που δεν την ειχα καν υποψιν μου.

Μου κανει τεραστια εντυπωση οτι δεν ηξερα καν οτι η Ιζαμπελ Υπερ επαιξε στην ταινια, γιατι παρακολουθω τι κανει γιατι ειναι κορυφη σαν ηθοποιος.

:a0210:

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ισως σε κάποιον, φανουν χρήσιμα τα παραπάνω, ίσως και όχι.

μπορεις πολύ ευκολα να τα κάνεις scroll down ή να ζητήσεις να μεταφερθουν αλλού, δεν υπάρχει πρόβλημα απο εμενα ακόμα και αν διαγραφούν.
δεν θα συνεχίσω μην αγχωνεσαι, θα επανέλθει τάξη και ασφάλεια.

-bye-

δεν θελουμε ταξη και ασφαλεια

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν θελουμε ταξη και ασφαλεια

Στο νημα σου ομως την ηθελες... και οχι μεγαλες φωτογραφιες, και οχι βιντεο...και οτι "ενοχλειτε την ηρεμια της μοναξιας του νηματος μου
δεν πατε στο διπλανο δωματιο ..να πιειτε και κανενα ουισκακι"...τεσπα τερτιπια του καιρου -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Oχι εκτος απο το Νο 5 και 9
3- 4 δεν τα εχω δει

μαρέσει που απαντάς σοβαρά..:grinning-smiley-043
εγω τα έβαλα γιατί ξέρω οτι δεν σου άρεσαν κάποια απο αυτά και τα άλλα δεν τα έχεις δει..:flipout:

το leviathan δεν ειναι το γνωστό του ρώσου, ειναι το ντοκιμαντέρ.
και το stray dog μήπως το μπερδεύεις με το straw dogs του πέκινπα;

ειναι αυτο που κανα 10+ λεπτο, βλέπεις κάποιους να κοιτάνε κάτι... που εμεις οι θεατές, ποτέ δεν θα το δούμε απο κοντά. απλά τους παρατηρούμε.. ή και όχι.. ενω μετά οι χαρακτηρες αποχωρούν απο το χώρο.. και μένει η κάμερα απο πάνω να κοιτάει τον χώρο.
αν έχεις δει την ταινία κάνε το link με τους χαρακτήρες..
ο tsai φτίαχνει νοήματα απο το πουθενά...

πάντως αφού σου αρέσει το σασπένς και η ατμόσφαιρα του Hitchcock, και τις προάλλες έψαχνες μια καλή κωμωδία,
να δεις οπωσδήποτε το Stranger by the Lake του Guiraudie, Alain, πιστευω θα σου αρέσει πολύ. ειναι ταινιάρα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Στο νημα σου ομως την ηθελες... και οχι μεγαλες φωτογραφιες, και οχι βιντεο...και οτι "ενοχλειτε την ηρεμια της μοναξιας του νηματος μου
δεν πατε στο διπλανο δωματιο ..να πιειτε και κανενα ουισκακι"...τεσπα τερτιπια του καιρου -bye-

τους δεχόμεθα όλους οπως ειναι.. με τις παραξενίες και τις ιδιαιτερότητες τους.

θα σου πρότεινα επίσης την ταινία του Γάλλου Alain Guiraudie, Stranger by the Lake.
αν τύχει και την δεις, ενημέρωσε μας αν σου άρεσε.

απο τις λίγες γαλλικές "κωμωδίες" (την λές και έτσι..) που ξεχωρίζουν για την φρεσκάδα, την ευαισθησία, αλλα κυρίως, γιατι δεν έχει δράμι συντηρητισμού, ενα στοιχείο που κυριαρχεί στις γαλλικές κωμωδίες των τελευταίων ετών.

απολαύστε την παρέα με ένα καλό ιαπωνικό ουισκάκι!

-bye-

τους δεχόμεθα όλους οπως ειναι.. με τις παραξενίες και τις ιδιαιτερότητες τους.

θα σου πρότεινα επίσης την ταινία του Γάλλου Alain Guiraudie, Stranger by the Lake.
αν τύχει και την δεις, ενημέρωσε μας αν σου άρεσε.

απο τις λίγες γαλλικές "κωμωδίες" (την λές και έτσι..) που ξεχωρίζουν για την φρεσκάδα, την ευαισθησία, αλλα κυρίως, γιατι δεν έχει δράμι συντηρητισμού, ενα στοιχείο που κυριαρχεί στις γαλλικές κωμωδίες των τελευταίων ετών.

απολαύστε την παρέα με ένα καλό ιαπωνικό ουισκάκι!

-bye-

Ι will do.

Μην νομιζεις οτι οταν λεω κατι "ως προς την ταξιν" ειναι προσωπικο.
Διαβαζω τις αποψεις σου και μετραω τις προτασεις σου (εκτος οταν τις ξαναβλεπω για νιοστη φορα LOL).
Ειναι απλα για οικονομια χρονου, και εργονομια. Εξ ου και η πολυσχιδια των θεματων.