Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ο Τεο μπορεί να έκανε ταινίες στην Ελλάδα αλλά δεν έκανε ταινίας για την Ελλάδα. Δεν ξέρω σε ποια χώρα διαδραματίζονταν οι ταινίες του, πάντως δεν ήταν η χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα εγώ.

εκανε ταινιες απο την Ελλαδα στην Ελλαδα Ο ΘΙΑΣΟΣ ηταν κομματι απο την ιστορια της Ελλαδος
και ο Μαρτσελο και ο καιτελ και αλλοι ερχονταν εδω να παιξουν

και οτι εκανε ταινιες στην ελλαδα δεν σου φτανει

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Παιδιά ο Λάνθιμος θεωρώ οτι πλέον έχει ξεκάθαρα δικό του στυλ και όπως ένας καλός δίσκος κάνει μπαμ οτι είναι ενός καλού συγκροτήματος( πάρτε σαν παράδειγμα το αγαπημένο σας συγκρότημα) έτσι και από μερικά καρέ μίας ταινίας του καταλαβαίνεις οτι είναι Λάνθιμος. Ελπίζω να μαι κατανοητός ως προς τον παραλληλισμό.

Τώρα αν σε κάποιους αρέσει η δεν αρέσει είναι υποκειμενικό και απόλυτα σεβαστό. Ο άνθρωπος όμως κάνει σινεμά για μένα, έχει επιρροές που τις κάνει κτήμα του και προάγει την έβδομη τέχνη.

Με το ελάφι αλλά και με τον αστακό απέδειξε οτι κοιτάει στα μάτια και προσωπικά ξεπερνάει τον ξενο κινηματογράφο και με τον εγχώριο απλά απέχει παρασάγγας απο οτιδήποτε και οποιονήποτε συντοπίτη του.
Για μένα είναι μια αλτερ εγκο περσόνα του Χάνεκε meets Τριερ meets Kubrick και δε ξέρω και γω ποιόν άλλον.

Ρισπεκτ.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

auteur αυτα τα βιντεακια που ο λανθιμος ψαχνει ταινιες μας τα εχεις ξαναβαλει
αλλα συγχωρεισαι γιατι ειδαμε λιγο απο το 10αρι του Παπατακη
(νομιζω χαρις σε σενα την ειδα η οχι ?)

δεν επιασα το τελευταιο που του δινει η λαμπελ ποιο ειναι μετα απο τον πορτοφολα ?

Μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Au Hasard Balthazar
https://www.imdb.com/title/tt0060138/

Πρώτη φορά βλέπω 100% στο metacritic
:)

Θα επάνελθω για τους βοσκους..

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

...
και ειχε την εκτιμηση μονο του Μπεργκμαν Κουροσαβα Βεντερς κλπ αστα να πανε ...

Πως γινεται ομως εσυ να το χρησιμοποιεις αυτο σαν επιχειρημα αλλα οταν το χρησιμοποιω εγω για τον Ρεφν και την εκτιμηση που του εχει ο Χοντοροφσκι να με δουλευετε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εκανε ταινιες απο την Ελλαδα στην Ελλαδα Ο ΘΙΑΣΟΣ ηταν κομματι απο την ιστορια της Ελλαδος
και ο Μαρτσελο και ο καιτελ και αλλοι ερχονταν εδω να παιξουν

και οτι εκανε ταινιες στην ελλαδα δεν σου φτανει

Αυτο ομως το εκανε απο επιλογη ή απο αναγκη?
Ηρθαν ποτε τιποτα ξενοι παραγωγοι, του ζητησαν να παει να κανει ταινιες στη χωρα τους και τους εφτυσε?

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

auteur αυτα τα βιντεακια που ο λανθιμος ψαχνει ταινιες μας τα εχεις ξαναβαλει
αλλα συγχωρεισαι γιατι ειδαμε λιγο απο το 10αρι του Παπατακη
(νομιζω χαρις σε σενα την ειδα η οχι ?)

δεν επιασα το τελευταιο που του δινει η λαμπελ ποιο ειναι μετα απο τον πορτοφολα ?
Για τα βίντεο που ξαναβάζω... το έθεσε πολύ ωραία, λίγο παραπάνω, ο βραζιλιάνος.

"Δεν ειμαι συνεπης στις εμμονες μου, απλως εχω εμμονη στη συνεπεια."

Ρε σεις το έχετε μαμησει λίγο το θέμα. Εντάξει να συζητάτε λίγο για κανένα σκηνοθέτη και καμμία ταινία. Άντε να λέτε και τις αγαπημένες σας, να έχει και ο υπόλοιπος κόσμος ιδέες να δει καμία. Αλλά τώρα έχετε φτάσει σε επίπεδο κουλτουρε καφενέ στα Εξάρχεια για το που έκανε ταινίες ποιος, πως και γιατί.

ωραια ιδεα ,ανοιξτε καποιος νημα κουλε καφε σινεξαρχεια...

Και για να μαστε στο θέμα μας. 3 πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, Μιζουρι. Το δα χτες και τρελάθηκα. Εξαιρετική ταινία με πολύ έξυπνο σενάριο με καυστικό χιουμορ και χαρακτήρες αληθινούς.

Ειλικρινά δεν την περίμενα τόσο καλή. Μετά τους 7 ψυχοπαθείς νόμιζα οτι κλάταρε ο σκηνοθέτας αλλά κάθε άλλο, προετοίμαζε την καλύτερη του ταινία και μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Χολιγουντ στα καλύτερα του.

Και για να μαστε στο θέμα μας. 3 πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, Μιζουρι. Το δα χτες και τρελάθηκα. Εξαιρετική ταινία με πολύ έξυπνο σενάριο με καυστικό χιουμορ και χαρακτήρες αληθινούς.

Ειλικρινά δεν την περίμενα τόσο καλή. Μετά τους 7 ψυχοπαθείς νόμιζα οτι κλάταρε ο σκηνοθέτας αλλά κάθε άλλο, προετοίμαζε την καλύτερη του ταινία και μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Χολιγουντ στα καλύτερα του.
To 7 ψυχοπαθεις ήταν σχετικά ανάλαφρο. Αυτό θεωρητικά δεν πρέπει να είναι, σωστά; Βάσει του plot summary που έχω διαβάσει.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πως γινεται ομως εσυ να το χρησιμοποιεις αυτο σαν επιχειρημα αλλα οταν το χρησιμοποιω εγω για τον Ρεφν και την εκτιμηση που του εχει ο Χοντοροφσκι να με δουλευετε?
δεν ξερω ποιος ειναι ο Ρεφν
αλλα ποιος σε δουλευει πεσ μου να τον αναλαβω

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ρε σεις το έχετε μαμησει λίγο το θέμα. Εντάξει να συζητάτε λίγο για κανένα σκηνοθέτη και καμμία ταινία. Άντε να λέτε και τις αγαπημένες σας, να έχει και ο υπόλοιπος κόσμος ιδέες να δει καμία. Αλλά τώρα έχετε φτάσει σε επίπεδο κουλτουρε καφενέ στα Εξάρχεια για το που έκανε ταινίες ποιος, πως και γιατί.

εχεις απολυτο δικιο !
εγω σταματω εδω

To 7 ψυχοπαθεις ήταν σχετικά ανάλαφρο. Αυτό θεωρητικά δεν πρέπει να είναι, σωστά; Βάσει του plot summary που έχω διαβάσει.

Κοίτα να δεις, ενώ είναι πολύ σοβαρή ταινία που θίγει σοβαρότατα και φλέγοντα ζητήματα, παραμένει ανάλαφρη για μένα. Οξύμωρο μεν, αλλά έτσι είναι. Εχει πολύ ωραία αίσθηση του χιούμορ παρόλη την μαυρίλα που την διέπει κάνοντας την "ανάλαφρη".

Κοίτα να δεις, ενώ είναι πολύ σοβαρή ταινία που θίγει σοβαρότατα και φλέγοντα ζητήματα, παραμένει ανάλαφρη για μένα. Οξύμωρο μεν, αλλά έτσι είναι. Εχει πολύ ωραία αίσθηση του χιούμορ παρόλη την μαυρίλα που την διέπει κάνοντας την "ανάλαφρη".
Έχω διαβάσει εξαιρετικά πράγματα αλλά τη"φοβόμουν" λίγο λόγω θεματολογίας. Με αυτά που λες, θα τη βάλω σίγουρα στο πρόγραμμα

Έχω διαβάσει εξαιρετικά πράγματα αλλά τη"φοβόμουν" λίγο λόγω θεματολογίας. Με αυτά που λες, θα τη βάλω σίγουρα στο πρόγραμμα

Να την βάλεις στο πρόγραμμα ανεπιφύλακτα.

Επίσης πριν μερικές μέρες είδα το get out όπου επίσης με εξέπληξε θετικά για θρίλερ, πολύ καλογυρισμένο, καλοί οι ηθοποιοί, ευρηματικό σενάριο και έχει και splatterια!
Δε θα κόψουμε και φλέβες αλλά είναι ωραία ταινία και με χιουμοράκι που δε το περιμένεις. http://www.imdb.com/title/tt5052448/?ref_=nv_sr_1

Επίσης είδα http://www.imdb.com/title/tt5814592/?ref_=nm_flmg_act_6 , μετριοκαλή ταινία, κάτι είχε να πει, χιουμοράκι καλούτσικο και ωραίο φινάλε. Ευτυχώς ήταν μικρής διάρκειας και βλέπεται σαν σφηνάκι.

Τέλος είδα το toni Erdmann http://www.imdb.com/title/tt4048272/?ref_=nv_sr_1 το οποίο με κούρασε πάρα πολύ....λόγω διάρκειας. Δεν υπήρχε κανένα νόημα να κρατάει τόσο πολύ. Επίσης Οι Γερμανοί είναι κρυόκωλοι στο χιούμορ, νομίζω οτι απλά δε το έχουν. Ενώ θίγει ζητήματα οικογενειακών σχέσεων και τα θίγει με ρομαντικό και ωραίο τρόπο, η διάρκεια του για μένα θεωρείται απαγορευτική. Καλή ταινία όμως σαν σύνολο, θα μπορούσε να ταν πολύ καλή.

πολυ ωραιες οι πινακιδες, θα συμφωνησω,
οπως επισης ειδα χθες και τον αστακο και
θα δηλωσω κι εγω λανθιμοφιλος,
ιδιαιτερο στυλ, ιδιαιτερες ταινιες (και ποιοτικες),
κατι που δεν το συνανταμε συχνα

το ιερό ελάφι την ταινία, θα πρέπει να τη δουν όλοι οι γιατροί και ιδίως οι χειρουργοί

πολυ ωραιες οι πινακιδες, θα συμφωνησω,
οπως επισης ειδα χθες και τον αστακο και
θα δηλωσω κι εγω λανθιμοφιλος,
ιδιαιτερο στυλ, ιδιαιτερες ταινιες (και ποιοτικες),
κατι που δεν το συνανταμε συχνα

+1

το ιερό ελάφι την ταινία, θα πρέπει να τη δουν όλοι οι γιατροί και ιδίως οι χειρουργοί

γιατί, παίζει φακελάκι στο σενάριο; :)
την έχω αφήσει μισή την ταινία, καλή η μοντέρνα τέχνη, αλλά αν δουλεύεις όλη μέρα και νυστάζεις... θα την συνεχίσω, μου κεντρίσατε το ενδιαφέρον...