Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Άλλο ένα αριστουργημα.

City of the sun. Ο Εγκλεισμος της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα στο στοιχειωμένο γκρι τοπίο και στον ατέρμονο χρόνο, κόντρα στην προσπάθεια επιβίωσης, συντροφικοτητας και κοινωνικοποιησης.

Οι φίλοι του Ταρκοφσκι και Bella Tarr ας την αναζητήσουν.

City of The Sun

Η Τσιατούρα είναι μια πόλη στη δυτική Γεωργία που ιδρύθηκε από Γεωργιανούς ποιητές και αριστοκράτες τον 19ο αιώνα, αργότερα μετατράπηκε σε βιομηχανικό κέντρο από το σοβιετικό καθεστώς, ώσπου έγινε πόλη-φάντασμα μετά από ένα ανθρώπινο και τεχνολογικό πείραμα μεγάλης κλίμακας. Ένας φασματικός, καθαρά κινηματογραφικός τόπος ξαναζωντανεύει μ’ έναν υπερβατικό τρόπο, καθώς τρυπώνουμε μέσα στα όνειρα και πεπρωμένα κάποιων εξαιρετικών χαρακτήρων που ισορροπούν ανάμεσα στη σουρεαλιστική μαγεία και στην αγνή απόγνωση.

http://www2.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/8156

Το είδες κι όλας?

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το είδες κι όλας?
Πιο σωστό θα ήταν ότι το city of the sun, αν και έχει μια θεματική κοντά στον κινηματογράφο του tarr και tarkosky, η κινηματογραφιση και η αφήγηση είναι πιο κοντά στο syndromes and a century του apichatpong και το still life του Zia. Για να μην παρασύρει κανείς και μου στέλνει απειλητικά pm.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

2 εργα απο τα καινουρια που ειδα προσφατα...

To Florida Project

florida_project_ver3.jpg

Βασικα βλεπω σχεδον παντα ενα εργο που αρχιζω, αν δεν το πολυαντεχω και δεν παει μονοκοπανια, σε δυο σεανς.
Αυτο δεν το ειδα μεχρι τελους, καμμια ωρα και το παρατησα οριστικα.
Εχει κατι περισσοτερο του οτι δεν μ'αρεσει σαν φιλμ...το βρηκα εκνευριστικο απο την αρχη εως οσο εκει που το εφτασα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το αλλο ειναι "Η Φορμα του Νερου"

Απο οτι ειχα διαβασει περιμενα κατι πολυ χειροτερο.
Τελικα ηταν καλο και αρτια γυρισμενο. Ως συνηθως απο τον Μεξικανο χινταλγκο που εχει γαλουχηθει με Λοβκραφτιανη λογοτεχνια, και παλπ φικτιον εικονα, δεν απογοητευτηκα. Βεβαια δεν ειναι το καλυτερο κατ εμε. Αλλα εχει "δικο του κοσμο" και φαντασια, κατ ππυ εκτιμω σε ενα φιλμ.
Επισης ο Μεξικανος ξερει να διαλεγει συνεργατες τεχνικους και γραφιστες για να πραγματοποιησουν αυτο που εχει στο μυαλο του σαν "συμπαν". Κι αυτο ειναι αλλο ενδιαφερον στοιχειο γιατι ελαχιστοι ειναι αυτου του ειδους οι σκηνοθετες, που δεν ειναι μονο τεχνικοι συνεργειας, αλλα εxουν ενα μικρο-οραμα. Oποιο κι αν ειναι, ειναι δικο τους και τους ανηκει.

la-forme-de-l-eau-affiche-francaise-1010842-large.jpg

Ειναι αλλη μια βερσιον " "πενταμορφης" και τερατος" αλλα της νεας εποχης. Εξ ου και η "τελικη φαση".

Οι δευτεροι ρολοι ειναι το μεγαλο ατου ερμηνειας του φιλμ.

Ειδα το shape of water ωραιο αλλα λιγο παιδιάστικο μου φάνηκε.

Ειδα το murder on the orient express, διαφορετικο απο τα παλιά αλλα επίσης καλο.

Ειδα το live by night...ωραία γκανγκστερικη ταινιούλα με ωραίο κλίμα.

Ειδα το Ι, ΤONYA και μου αρεσε αρκετα (η Μαρκοτ εδωσε ρεστα)

Ειδα το Hero (2017) που ηταν παρα πολυ καλο!!!

και τελος το Black Moon (1975) που δεν ειναι για ολα τα γούστα αλλα επίσης πολύ καλό και ιδιαίτερο.

Phantom thread (Αορατη κλωστη)
Να πω εξαιρετικη; σχεδον ΝΑΙ
http://www.cineramen.gr/kritiki-gia-tin-tenia-phantom-thread/
http://www.lifo.gr/guide/cinema/4179
Δειτε το με το ετερον ημισυ παρεα* (λογω ...θεματος), αρκει να μην μιλαει ωστε να μην σας αποσπασει απο τις ερμηνειες και την εικονα
ΓŽΒ±ΓŽΒΏΓΒΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ·.jpg

*τωρα που το ξανασκεπτομαι, καλυτερα μονοι σας, μην της μπουν τιποτα ιδεες για τα ...μανιταρια:Banane0:

2 εργα απο τα καινουρια που ειδα προσφατα...

To Florida Project

florida_project_ver3.jpg

Βασικα βλεπω σχεδον παντα ενα εργο που αρχιζω, αν δεν το πολυαντεχω και δεν παει μονοκοπανια, σε δυο σεανς.
Αυτο δεν το ειδα μεχρι τελους, καμμια ωρα και το παρατησα οριστικα.
Εχει κατι περισσοτερο του οτι δεν μ'αρεσει σαν φιλμ...το βρηκα εκνευριστικο απο την αρχη εως οσο εκει που το εφτασα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εγώ που είμαι μαζοχιστής,το είδα μέχρι τέλους και ας εκνευρίστηκα εξ αρχής ,όπως εσύ!

Την σταμάτησα και εγώ δυό φορές μέχρι να αποφασίσω.Οι ερμηνείες πάντως είναι σπουδαίες.

Δεν θα την συνιστούσα εύκολα,εχει περίεργο target group

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εγώ που είμαι μαζοχιστής,το είδα μέχρι τέλους και ας εκνευρίστηκα εξ αρχής ,όπως εσύ!

Την σταμάτησα και εγώ δυό φορές μέχρι να αποφασίσω.Οι ερμηνείες πάντως είναι σπουδαίες.

Δεν θα την συνιστούσα εύκολα,εχει περίεργο target group

Eχει καποια ατου το φιλμ, οπως καθε φιλμ που βγαινει θ επρεπε να εχει.
Πρωτα απ'ολα ενας τεραστειος Νταφοε.
Υστερα μια φωτογραφια ιμιτασιον ερασιτεχνικη αλλα στην ουσια πολυ επαγγελματικη.
Η επιλογη τοποθεσιας (ολοκληρο επαγγελμα στον κινηματογραφο) ντεκορ χρωματων...

Αλλα οπως ειπαμε...για τα νευρα ειναι θεμα αντοχης :flipout: :flipout:

Ειδα το shape of water ωραιο αλλα λιγο παιδιάστικο μου φάνηκε......

Τeddy ειναι παιδιαστικο αλλα επιφανιακα, στην ουσια του ειναι πολυ πονηρο εργο.
Και αυτο που αλαζει απο ολα τα παραμυθια που γνωριζουμε μεχρι σημερα, η μικρη γοργονα, η πενταμορφη και το τερας κλπ...ειναι αυτο που καποιοι ειπαν στο αντιστοιχο νημα οτι δεν εβρισκαν αναγκαια καποια σκηνη. Τελικα υτη η σκηνη ειναι ολο το ζουμι της ιστοριας-ταινιας. Γιαυτο το ονομασα επαναλυψη παραμυθιου αλλα της Νεας Εποχης (με κεφαλαια).
Εκει που νομιζαμε οτι γνωριζαμε και το τελευταιο ταμπου της ανθρωποτητας (για να περασουμε σε αλλη φαση :flipout: ) ξαφνικα μας βγαινει καποιο αλλο.
Και ονοων νοειτω.
Αλλα το κανει με μαεστρια ο Μεξικανος ευγενης, με ολα τα καθως πρεπει στοιχεια, και φαινεται και παιδιαστικο.
Δηλαδη σπουδαιο εργο για το ειδος και τον προορισμο του.

Shape of water.

36521316._UY899_SS899_.jpg

Πολύ καλό.

Λένε ότι οι μέτριοι καλιτέχνες μιμούνται και οι μεγάλοι κλέβουν. Δεν ξέρω αν ο Ντελ Τόρο είναι μεγάλος, πάντως κλέβει απο παντού. Τι παραμύθια (η Πεντάμορφη και το Τέρας, η Μικρή Γοργόνα), τι Amelie, τι Τέρας της Μαύρης Λίμνης, τι La Cite des enfants perdu, τα ξεπατίκωσε όλα και τελικά έφτιαξε κάτι τελείως δικό του. Πολυ καλές ερμηνείες από όλους, ειδικά η Saly Hawkins και ο αγαπημένος μου Shannon. Μερικές σκηνές θα μπορούσαν να λείπουν, ειδικά αυτές με τα δάχτυλα και η τελευταία σκηνή στο λατομείο, το σπλάτερ δεν προσθέτει τίποτε σε αυτή την ταινία. Ταινία γυρισμένη απο ένα σινεφίλ, ίσως όχι για σινεφίλ, αφού δεν άρεσε στον παπαστέλιο και τον αυτέρ.

Μπραβο...εχει και πολυ Αμελι μεσα...και πολιτεια των χαμενων παιδιων.

Οι πραγματικοι σινεφιλ τα διεκριναν.

Ο Ντελ Τορο κλεβει γιατι αγαπαει την εικονα του σινεμα και τοσο που ισως ξεχναει οτι κλεβει και τον ιδιο του τον εαυτο.

Η θυματολογια στην τερατολογια του μου θυμισε ακομα και τον Λαβυρινθο του Πανα
Τρωγεται και αποκεφαλιζεται το αγαπημενο ζωο σ'αυτο, τρωγεται αποκεφαλισμενη επισης η συμπαθεστατη νεραϊδουλα στο αλλο. Αλλα εχει ακομα και Χριστικες αναφορες, μονο που ειναι αντιθετες...το τερας ειναι ενα ζωο ; οχι εχει αντιηψη, αρα κατι παραπανω, και περα αυτου κανει θαυματα μεχρι και ανασταση.
Συν ειναι αυτο που λυτρωνει οταν κοινωνησεις μαζι του, και βρισκεσαι στον κοσμο που σου ανηκει...και πολλα αλλα που ειναι γεματο το φιλμ και δεν δυναμαι να πω σε ενα σποϊλερ. Γιαυτο ειναι και σπουδαιο στο ειδος του σε καθενα που εχει συνηθησει σε ενα ειδος "λογοτεχνιας"

Shape of water.

36521316._UY899_SS899_.jpg

Πολύ καλό.

Λένε ότι οι μέτριοι καλιτέχνες μιμούνται και οι μεγάλοι κλέβουν. Δεν ξέρω αν ο Ντελ Τόρο είναι μεγάλος, πάντως κλέβει απο παντού. Τι παραμύθια (η Πεντάμορφη και το Τέρας, η Μικρή Γοργόνα), τι Amelie, τι Τέρας της Μαύρης Λίμνης, τι La Cite des enfants perdu, τα ξεπατίκωσε όλα και τελικά έφτιαξε κάτι τελείως δικό του. Πολυ καλές ερμηνείες από όλους, ειδικά η Saly Hawkins και ο αγαπημένος μου Shannon. Μερικές σκηνές θα μπορούσαν να λείπουν, ειδικά αυτές με τα δάχτυλα και η τελευταία σκηνή στο λατομείο, το σπλάτερ δεν προσθέτει τίποτε σε αυτή την ταινία. Ταινία γυρισμένη απο ένα σινεφίλ, ίσως όχι για σινεφίλ, αφού δεν άρεσε στον παπαστέλιο και τον αυτέρ.
Ο αφτερ δεν έχει χρόνο αυτό τον καιρό και δεν το έχει δει ακόμα, όπως και όλες τις Όσκαρικες πλην του dunkirk που ειχα δει πριν καιρό. Αλλά τα σκοτεινά παραμύθια τα έβλεπα παλιότερα με μεγάλη ευχαρίστηση, πλέον υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Είδα όμως το πολύ σπουδαίο (ιστορική κληρονομιά) από ένα από τους μεγαλύτερους θρύλους του αμερικανικού κινηματογραφικου που είναι αγνωστός στην χώρα μας για το ευρύ κοινό.
Το Titicut Follies*θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ της ιστορίας.

Ex Libris: Τhe New York Public Library

http://www2.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/8168

Ένας ζωντανός θρύλος του αμερικανικού ντοκιμαντέρ συνεχίζει την εξερεύνησή του των μεγάλων παγκόσμιων ιδρυμάτων (λίγα χρόνια μετά το National Gallery) για να διαπιστώσει τι είναι αυτό που προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους να διασχίσουν τις πύλες του. Η παραμονή του στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης είναι ένας ύμνος στην ανάγκη του ανθρώπινου πνεύματος για γνώση και στη ζωτική σημασία των μικρών εστιών δημοκρατίας σε έναν τεράστιο, παράλογο κόσμο.

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

CQX7C2.jpg

Ομολογω ότι το εβαλα να παιξει χωρις να εχω προσδοκίες, απλα για να περασει το βραδυ με την κυρα και τον γιο μου...
Μου αρεσε πολύ.
Βεβαια μετα βλέποντας σκηνοθεσια καταλαβα...
Εξαιρετικη δουλεια στην κινηματογραφηση, το καδρο του χιονισμενου τοπιου φοβερο όπως και η σκιαγραφηση των χαρακτηρων (επιβιωνει μονος του ο καθενας) πολύ καλαη.
Απομονωση, σκληροτητα, η άλλη οψη της Αμερικής.
Με εξεπληξε ευχαριστα.
Δεν του το ειχα του Ρενερ να πω την αληθεια...

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Επισης πολυ ευχαριστη εκπληξη. Συστηνεται ανεπιφυλακτα με ενταση σε καλες σταθμες και με πανί για να παρασυρθειτε στο story.

Πολυ ωραια ατμοσφαιρα . Σε κρατει σε αγωνια τις περισσοτερες φορες για τον απλουστατο λογο οτι αυτα ολα συμβαινουν στον πραγματικο σταθμο.

Ουτε φαμφαρες, ουτε φαντασιοπληκτα διαστημοπλοια ουτε τιποτα.

Και ως γνωστον οταν σκεφτεσαι οτι ενα τετοιο γεγονος μπορει καλιστα να συμβει και στην πργματικοτητα το κανει ακομα πιο τρομακτικό.

Υ.Γ. πολυ της μοδας τελευταια με εξωγηινη ζωη απο τον Αρη....μηπως θελουν να πουν τιποτα οι ποιητες;

images.jpg

Λοιπον...

Καταρχας....Ντρεπομαι που το λεω....

Μεχρι σημερα δεν ειχα δει το Texas Chainsaw Massacre. Σκεφτομουν αιμογλομπινη παλι για να τραβηξουν περιεργους.
Οχι. Το εργο ειναι σε αλλο επιπεδο και ειναι μοναδικο σαν εργο, μοναδικο σαν παρουσια αν και ενεπνευσε πληθος αλλων μετεπειτα πολυ λιγοτερο subtiles.
Μοναδικο και σαν στυλ στην εποχη του σε τετοιο βαθμο που οτιδηποτε μετα μοιαζει απλα αδοντοκρεμα.
Οπως αντιστοιχα σε αλλο υφος και κινηματογραφικο στυλ η νυχτα των ζωντανων νεκρων.

Υπηρχε εμπνευση την εποχη εκεινη. Η απολυτη αρρωστεια (και μαλιστα..."οικογενιακη") αποτυπωμενη σε σελυλοϊντ και με λιγα μεσα.
Ηδη η εισαγωγη του φιλμ ειναι μια ξεχωριστη και παλι μοναδικη (λυπαμαι που χρησιμοποιω την ιδια λεξη) εκφραση του μακαβριου.

Μεγαλη ελειψη τοσα χρονια που δεν το ειχα δει.

texas-chainsaw-massacre-987x750.jpg

( Το ειδα και μετα τα μεσανυχτα ;) :firstprize: )

I, Tonya

Το ειδαμε σε δυο δοσεις, επειδη την παρασκευη το βραδυ κοιμομασταν ορθιοι και πρεπει να παραδεχτω οτι χασαμε κανενα τεταρτακι οπως αποκοιμιωμασταν και ξυπνουσαμε, πριν αποφασισουμε να το σταματησουμε οριστικα και να πεσουμε για υπνο.Με αυτα που ειχα ακουσει, να ειμαι ειλικρινης περιμενα ακομα πιο εντυπωσιακη την alison janey. Η margot robbie παντως μου φανηκε εκπληκτικη ενω φοβερος τυπος ηταν και ο Shawn!

Αυτο που δεν μπορουσα να σκεφτομαι μετα την ταινια και κατι που συζητησαμε σε μακρος με τη συζυγο ειναι οτι στη ζωη, υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που ειναι καταδικασμενοι απο τις συνθηκες στις οποιες μεγαλωνουν. Εδω ειχαμε μια γυναικα, η οποια ειχε ενα χαρισμα, το οποιο με τεραστια πιεση την εσπρωξε να καλλιεργησει και η μητερα της. Θα μπορουσε να ηταν μια ιστορια με happy end, αλλα οι συνθηκες δεν την αφησαν. Το απεχθες περιβαλλον στο οποιο μεγαλωσε σε συνδυασμο με την ελλειψη παιδειας, την εσπρωξε να κανει λαθος επιλογες στη ζωη της, δηλαδη τον ανθρωπο που παντρευτηκε, και οι επιλογες του οποιου την οδηγησαν στην καταστροφη. Η σκηνη στο δικαστηριο στο τελος, ειναι πραγματικα σπαρακτικη, ανεξαρτητα αν ειναι οντως υπευθυνη για οτι εγινε με τη συναθλητρια της ή οχι.

Στις αθλητικες ιστοριες, συνηθως βλεπουμε ειτε πως ενας φτωχος καταφερνει να ανεβει τα σκαλοπατια και να αποκτησει δοξα και χρηματα, ειτε σε καποιες πιο ρεαλιστικες, πως δεν τα καταφερνει ποτε. Εδω εχουμε κατι ακομα πιο ενδιαφερον. Ηρθε η καταξιωση, αλλα δεν καταφερε ουτε να τη διαχειριστει ουτε να κρατηθει σε εκεινο το επιπεδο. Ακομα και στις καλυτερες συνθηκες οι αθλητικες ιστοριες εχουν μεσα τους το δραμα, μιας και η επαγγελματικη καριερα ενος πετυχημενου αθλητη διαρκει λιγα πραγματικα χρονια και μετα φευγει απο το δημοσιο βλεμμα, ενω αν δεν εχει κανει καλη οικονομικη διαχειριση καταστρεφεται και οικονομικα. Εδω η χαρντινγκ καταφερε να μεινει υπο το φως της δημοσιοτητας για ελαχιστο χρονικο διαστημα, αν και ειχε ολα τα αθλητικα προσοντα να μεινει στο πανθεον του αθληματος.

Να προσθέσω το συγκλονιστικό φινάλε με την αληθινή Τονυα σε αποσπάσματα απ την παρουσία της στον πάγο.

Αξια η ερμηνεία της μάνας "τέρας",δικαιωματικά βραβεύτηκε!

Επίσης όσοι αρέσκονται στο καλλιτεχνικό πατινάζ, πρέπει να δούν αυτήν την ταινία.

Υ.Γ.Δεν τις θυμόμουν αυτές τις αμερικανίδες αθλήτριες,ενώ την Καtarina Witt την θυμάμαι ακόμα...