Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Νομίζω ότι υπερβαίνει το genre και μπορεί οποιοσδήποτε να την δει. Ξέχασα να πω ότι τα γυρίσματα πάνω στον πάγο έχουν μια δυναμική που δεν περίμενα. Είναι σχεδόν σαν chase sequence και ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.
Μείνετε να δείτε και τους τίτλους τέλους. Εκτός από την ίδια τη Harding βλέπουμε τον "τυπαρα" τον Shawn!

MV5BMTkyNDQ1MDc5OV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTcyNzI2MzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Jumanji: Welcom to the Jungle (2017)

Το ειδαμε επειδη εχουμε μεγαλη συμπαθεια προς το καστ. Η αληθεια ειναι οτι φοβομουν οτι θα ειναι τεραστια φολα, κατι που τελικα δεν ηταν. Το ειδαμε παρα πολυ ευχαριστα ηταν πολυ διαφορετικο απο το πρωτοτυπο (οχι ως κεντρικη ιδεα) και ο Jack Black εδωσε ρεστα. Ο Bobby Cannavale Θα μπορουσε να ειχε χρησιμοποιηθει καλυτερα, αλλα σε τετοια ταινια δεν εχουν και πολυ νοημα τετοιες λεπτομερειες. Λατρευω την Karen Gillan απο την εποχη του Dr Who και ηταν λιγο εκνευριστικο αν την βλεπεις εν ετει 2018 σε εμφανιση Lara Croft. Παντως κανει ενα σχολιο πανω σε αυτο ακριβως το θεμα :)

Αριστουργημα σιγουρα οχι. Βλεπετε ευχαριστα χωρις να σε εκνευριζει και με συμπαθητικοτατο καστ, σιγουρα ναι! Να ειχαν βαλει και καποιον αλλο στη θεση του Kevin Hart, καλα θα ηταν, αλλα ο ανθρωπος εχει συγκεκριμενο κοινο οποτε πιστευω οτι μπηκε για καθαρα οικονομικους λογους.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μια ταινια αν μη τι αλλο με πρωτοτυπο σεναριο (καμια σχεση με το παιδικο honey i shrunk the kids πριν απο δεκαετιες)

Ενω ομως σε κραταει σε ενδιαφερον μεχρι την μεση απο ενα σημειο και μετα ξεφευγει και παει σε αλλο θεμα (καπως ετσι μου φανηκε) και χανει καπως το ενδιαφερον της. Καπως ετσι μου φανηκε. Αξιζει να τη δειτε παντως.

ΓŽΒ±ΓΒΓβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ―ΓŽΒΏ λÎΒ?ΓΛ†ΓŽΒ·Γβ€š.jpg

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

MV5BMTkyNDQ1MDc5OV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTcyNzI2MzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Jumanji: Welcom to the Jungle (2017)

Το ειδαμε επειδη εχουμε μεγαλη συμπαθεια προς το καστ. Η αληθεια ειναι οτι φοβομουν οτι θα ειναι τεραστια φολα, κατι που τελικα δεν ηταν. Το ειδαμε παρα πολυ ευχαριστα ηταν πολυ διαφορετικο απο το πρωτοτυπο (οχι ως κεντρικη ιδεα) και ο Jack Black εδωσε ρεστα. Ο Bobby Cannavale Θα μπορουσε να ειχε χρησιμοποιηθει καλυτερα, αλλα σε τετοια ταινια δεν εχουν και πολυ νοημα τετοιες λεπτομερειες. Λατρευω την Karen Gillan απο την εποχη του Dr Who και ηταν λιγο εκνευριστικο αν την βλεπεις εν ετει 2018 σε εμφανιση Lara Croft. Παντως κανει ενα σχολιο πανω σε αυτο ακριβως το θεμα :)

Αριστουργημα σιγουρα οχι. Βλεπετε ευχαριστα χωρις να σε εκνευριζει και με συμπαθητικοτατο καστ, σιγουρα ναι! Να ειχαν βαλει και καποιον αλλο στη θεση του Kevin Hart, καλα θα ηταν, αλλα ο ανθρωπος εχει συγκεκριμενο κοινο οποτε πιστευω οτι μπηκε για καθαρα οικονομικους λογους.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω εκτός απ τα τεχνικά, δηλαδή εικόνα και ήχος φωτιά!Χάρμα οφθαλμών και ωτων.

GRADUATION

Bacalaureat_poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt4936450/

H tainia afti tha eprepe na eixe gyristei stin Ellada...

OI Eλληνες σκηνοθετες δεν μπορουν να κανουν τετοιες ταινιες γιατι ειναι απλες και λενε πολλα
οι ελληνες σκηνοθετες φτιαχνουν ταινιες μεγαλης τεχνης που δεν λενε τιποτε

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

OI Eλληνες σκηνοθετες δεν μπορουν να κανουν τετοιες ταινιες γιατι ειναι απλες και λενε πολλα

Αν είναι μεγάλης τέχνης, γίνεται να μην λένε τίποτε;

Μήπως ήθελες να γράψεις, μεγάλης επιτήδευσης;

Τα είπες όλα!
Δεν ήθελα να κάνω μόνο εγώ σχόλια σχετικά. 10 χρόνια κρίσης στη χώρα "χωρίς μέλλον" και οι Έλληνες ...εικαστικοί ασχολούνται μόνο με το "από που ερχόμαστε & που πάμε", "να ζει κανείς ή να μη ζει", "τί είν' ο κάβουρας τί είν' το ζουμί του" και άλλα τέτοια βαρύγδουπα, δεν τους αφορά η πεζή πραγματικότητα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν είναι μεγάλης τέχνης, γίνεται να μην λένε τίποτε;

Μήπως ήθελες να γράψεις, μεγάλης επιτήδευσης;
οχι ξεχασα την λεξη νομιζουν

Έχουν γυριστεί πολλές καλές ελληνικές ταινίες. Άσχετο αν η ψυχολογία των Ελλήνων είναι άρρωστη και δεν τις βλέπουν ή κάνουν πως θέλουν κάτι καλύτερο. Με απλά καθημερινά θέματα.

I, Tonya

Το ειδαμε σε δυο δοσεις, επειδη την παρασκευη το βραδυ κοιμομασταν ορθιοι και πρεπει να παραδεχτω οτι χασαμε κανενα τεταρτακι οπως αποκοιμιωμασταν και ξυπνουσαμε, πριν αποφασισουμε να το σταματησουμε οριστικα και να πεσουμε για υπνο.Με αυτα που ειχα ακουσει, να ειμαι ειλικρινης περιμενα ακομα πιο εντυπωσιακη την alison janey. Η margot robbie παντως μου φανηκε εκπληκτικη ενω φοβερος τυπος ηταν και ο Shawn!

Αυτο που δεν μπορουσα να σκεφτομαι μετα την ταινια και κατι που συζητησαμε σε μακρος με τη συζυγο ειναι οτι στη ζωη, υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που ειναι καταδικασμενοι απο τις συνθηκες στις οποιες μεγαλωνουν. Εδω ειχαμε μια γυναικα, η οποια ειχε ενα χαρισμα, το οποιο με τεραστια πιεση την εσπρωξε να καλλιεργησει και η μητερα της. Θα μπορουσε να ηταν μια ιστορια με happy end, αλλα οι συνθηκες δεν την αφησαν. Το απεχθες περιβαλλον στο οποιο μεγαλωσε σε συνδυασμο με την ελλειψη παιδειας, την εσπρωξε να κανει λαθος επιλογες στη ζωη της, δηλαδη τον ανθρωπο που παντρευτηκε, και οι επιλογες του οποιου την οδηγησαν στην καταστροφη. Η σκηνη στο δικαστηριο στο τελος, ειναι πραγματικα σπαρακτικη, ανεξαρτητα αν ειναι οντως υπευθυνη για οτι εγινε με τη συναθλητρια της ή οχι.

Στις αθλητικες ιστοριες, συνηθως βλεπουμε ειτε πως ενας φτωχος καταφερνει να ανεβει τα σκαλοπατια και να αποκτησει δοξα και χρηματα, ειτε σε καποιες πιο ρεαλιστικες, πως δεν τα καταφερνει ποτε. Εδω εχουμε κατι ακομα πιο ενδιαφερον. Ηρθε η καταξιωση, αλλα δεν καταφερε ουτε να τη διαχειριστει ουτε να κρατηθει σε εκεινο το επιπεδο. Ακομα και στις καλυτερες συνθηκες οι αθλητικες ιστοριες εχουν μεσα τους το δραμα, μιας και η επαγγελματικη καριερα ενος πετυχημενου αθλητη διαρκει λιγα πραγματικα χρονια και μετα φευγει απο το δημοσιο βλεμμα, ενω αν δεν εχει κανει καλη οικονομικη διαχειριση καταστρεφεται και οικονομικα. Εδω η χαρντινγκ καταφερε να μεινει υπο το φως της δημοσιοτητας για ελαχιστο χρονικο διαστημα, αν και ειχε ολα τα αθλητικα προσοντα να μεινει στο πανθεον του αθληματος.

Την είδα κι εγώ και συμφωνώ απόλυτα, μόνο που εμένα η ερμηνεία της Allison Janey μου άρεσε πάρα πολύ-μίσησα τη μητέρα, που μάλλον ήταν το ζητούμενο. Το είδαμε οικογενειακώς και μείναμε όλοι έκπληκτοι απο τη βλακεία που διαπερνάει όλο τον κύκλο της Harding! Σεναριακά νομίζεις ότι βλέπεις ταινία των Αδελφών Κοέν, οι χαρακτήρες είναι σα να βγήκαν απο το Φάργκο. Τελικά καταλήγεις να λυπάσαι την πρωταγωνίστρια, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα έπρεπε, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ήταν αθώα για την επίθεση.

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Όταν ξεκινάς να δεις μία ταινία με mood "άντε να δούμε καμία βλακεία να περάσει η ώρα" και τελικά βλέπεις ένα διαμάντι του είδους του.

Εικόνα και ήχος καταπληκτικά, συνεχής δράση, ωραίο σενάριο, και οι καλοί δεν είναι απαραίτητα gay, μουγκοί, μαύροι, γοργόνοι κλπ

Τα είπες όλα!
Δεν ήθελα να κάνω μόνο εγώ σχόλια σχετικά. 10 χρόνια κρίσης στη χώρα "χωρίς μέλλον" και οι Έλληνες ...εικαστικοί ασχολούνται μόνο με το "από που ερχόμαστε & που πάμε", "να ζει κανείς ή να μη ζει", "τί είν' ο κάβουρας τί είν' το ζουμί του" και άλλα τέτοια βαρύγδουπα, δεν τους αφορά η πεζή πραγματικότητα...

Δεν εχεις δει και παρα πολλες ελληνικες τα τελευταια χρονια, ε?
Ξεκινα με το "Να καθεσαι και να κοιτας".

Προσυπογράφω. Υπάρχουν πάρα πολλές καλές ελληνικές ταινίες με απλή θεματολογία αλλά και άψογη τεχνική.

Προσυπογράφω. Υπάρχουν πάρα πολλές καλές ελληνικές ταινίες με απλή θεματολογία αλλά και άψογη τεχνική.

Το "Να καθεσαι και να κοιτας" το προτεινα σα χαρακτηριστικο δειγμα ταινιας που δειχνει οτι μια χαρα εχουν δει την κριση και οι ελληνες δημιουργοι.
Φυσικα υπαρχουν και ταινιες οπως τις περιγραφεις, οπως το υπερβολικα καλο για να ειναι ελληνικο Τεταρτη 4.45.
Συνδυασμος ολων των παραπανω ειναι το Μικρο Ψαρι, που τα εχει ολα και συμφερει.
Ας ριξει μια ματια σε αυτες ο Αντρε και αν του αρεσουν, εδω ειμαστε...

ο Στελιος παντως ειμαι σιγουρος οτι "φωτογραφιζει" παλι τον Λανθιμο :flipout: ..
ειδα χτες το A Man Escaped ρε συ θεουλης ο Μπρεσον,κυκλοφορουν ολες του οι ταινιες?

ο Στελιος παντως ειμαι σιγουρος οτι "φωτογραφιζει" παλι τον Λανθιμο :flipout: ..
ειδα χτες το A Man Escaped ρε συ θεουλης ο Μπρεσον,κυκλοφορουν ολες του οι ταινιες?

ναι
https://www.criterion.com/explore/10-robert-bresson
υπάρχουν και οι αλλες του απο άλλες εταιρίες.

περιμενε λίγο για το Au hasard Balthazar..

Last edited:

Χαιρομαι που σου αρεσε.
Να ξερεις δεν ειναι ολες του ετσι.
Εγω, σε αντιθεση με τους κριτικους, τον βρισκω ή του υψους ή του βαθους. Toν γαιδαρακο ας πουμε τον βρηκα παρα πολυ ενοχλητικο στα σημαινομενα του. Μα ΠΑΡΑ πολυ... Αλλα οταν τον δεις θα το συζητησουμε, για να μη σε σποιλεριασω κιολας.
Το A Man Escaped ειναι παντως σιγουρα αριστουργημα και καλα εκανες και το ειδες.