Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

O εχθρός μου, Suntan, To μικρό ψάρι, Νοτιάς, Έτερος Εγώ, Invisible, Πλατεία Αμερικής, Απο τα κόκαλα βγαλμένα και πολλές άλλες τυχαία έβαλα κάποιες μέσα σς 2 λεπτά που θυμήθηκα ταινίες που αξίζουν πολύ περισότερο απο αμερικανιές, γαλλικές χαζές, ανεξάρτητες και άλλες. Εγώ είμαι ευχαριστημένος πάντως.

εχω δει 4 απο αυτες δεν μου ειπαν τιποτε γουστα ειναι αυτα
δεν μου ειπες και καποιον σκηνοθετη
για σεναριο δεν ρωτω....
ριξε μια ματια στη Ρουμανια Τουρκια Περσια Ουγγαρια να δεις τι βγαζουν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Υπάρχει και εναλλακτική ποινή: Μια που μιλάγαμε για σπουδαίες Ελληνικές ταινίες να δεις το "Δοξόμπους"!!!!!:flipout::flipout:

Aυτο θα ηθελα να το ειχα δει οταν προβληθηκε στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης.
Χαμος ειχε γινει, ακουσα!

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Από όσες ανέφερες, το Suntan που έχω δει, δεν το θεωρώ κάτι σπουδαίο. Το ίδιο μοτίβο αυτισμού που πλήτει τον ελληνικό "κινηματογράφο" για δεκαετίες.
Ας μην είχε λίγο ουίσκι, λίγο θάλασσα και σεξ, θα είχε περάσει πιο απαρατήρητο κι από άνεργο σε καφετέρια.

Αυτες που σου προτεινω εγω ομως δεν τις βλεπεις...

για πες μας 4-5 απο τις τελευταιες 30 που εχουν γυριστει ....
και 2-3 καλα σεναρια
και 2-3 καλους σκηνοθετες

το τελευταιο 9/10 που θυμαμαι ειναι ο Βασιλιας

Αυτες που ανεφερα εγω δε σου κανουν, να τις δεις?

...
ριξε μια ματια στη Ρουμανια Τουρκια Περσια Ουγγαρια να δεις τι βγαζουν

Ναι, καλα...
Αυτα τα γραφεις τωρα, αλλα εναν Τουρκο της προκοπης τον εβριζες την τελευταια φορα που μιλησαμε.

Οποτε για ποιον θα μας πεις?
Αυτον που εκανε τη Χειμερια Ναρκη, που ηταν το ιδιο χαλι με τις ελληνικες που κραζεις? Που μιλουσαν επι 2.5 ωρες ασταματητα και η ταινια δεν ειχε να πει απολυτως τιποτα?
Ή εκεινον που εκανε περσι το Koca Dunya?
Ή μηπως σου αρεσε ο φετινος Σπορος? Που την ειδε ο Τουρκος οτι θα γινει Ταρκοφσκι...
Ασε Στελαρα, γιατι η μονη Τουρκικη ταινια που ειδα τελευταια και δεν ειχε τα μειονεκτηματα που αναφερατε προηγουμενως οτι εχει το ελληνικο σινεμα, εσενα δε σου αρεσε...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Υπάρχει και εναλλακτική ποινή: Μια που μιλάγαμε για σπουδαίες Ελληνικές ταινίες να δεις το "Δοξόμπους"!!!!!:flipout::flipout:

Λοιπον αυτο το ειχα δει στο Παρισι καπου μεταξυ 93-95...αν δεν κανω λαθος. Ειχε πεχτει στο κεντρο μοντερνας τεχνης Πομπιντου σε ενα φεστιβαλ Ελληνικου κινηματγραφου. Αναμεσα σε 5-6 αλλα φιλμ μεταξυ των οποιων το Ρεμπετικο που εκανε εξαιρετικη εντυπωση [(Οχι τοσο θριαμβευτικη οσο στην Γερμανια (γιατι πεχτηκε σε "κλειστο κυκλο" στην Γαλλια, αντιθετα με Γερμανια)]

Δεν ειχε σκηνες δρασης και καθολου τα μεσα, δηλαδη τα λεφτα για σκηνες μαχης. Αλλα δεν ηταν ασχημο σαν φιλμ διοιγησης και διαλογων απο μια αναμνηση που μου αφησε.

Και δεν θυμαμαι καμμια αρνητικη αντιδραση στο κοινο. Ισα ισα τα ατομα που ηταν μαζι μου το ειδαν με ενδιαφερον.

Αλλα ειπαμε, ελειπε δραση. Βεβαια σχετικα με κατι αλλα σκανδιναβικα και ρουμανικα και τετοια, που βλεπουμε σε φεστιβαλ, αυτο φανταζε Ροντ Ραννερ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Aυτο θα ηθελα να το ειχα δει οταν προβληθηκε στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης.
Χαμος ειχε γινει, ακουσα!

Ο "υπέροχος" εξώστης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο "υπέροχος" εξώστης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Εζησα μια (μικρη ομολογουμενως) αναλαμπη του σε μια προσφατη ταινια και ομολογω οτι διασκεδασα απιστευτα!

Απο τοτε θεσπιστηκε και η βαθμολογια Δοξομπους:

-Πω ρε φιλε τι μαλακια ειδαμε σημερα.Μεχρι και 10 Δοξομπους....!

Αυτον που εκανε τη Χειμερια Ναρκη, που ηταν το ιδιο χαλι με τις ελληνικες που κραζεις? Που μιλουσαν επι 2.5 ωρες ασταματητα και η ταινια δεν ειχε να πει απολυτως τιποτα?
Ή εκεινον που εκανε περσι το Koca Dunya?
Ή μηπως σου αρεσε ο φετινος Σπορος? Που την ειδε ο Τουρκος οτι θα γινει Ταρκοφσκι...
Ασε Στελαρα, γιατι η μονη Τουρκικη ταινια που ειδα τελευταια και δεν ειχε τα μειονεκτηματα που αναφερατε προηγουμενως οτι εχει το ελληνικο σινεμα, εσενα δε σου αρεσε...

πηγαινε να κρυφτεις Τωρα !

ΝΑΟΥΡΙ ΜΠΙΛΚΕ ΤΣΕΙΛΑΝ
3 Πιθηκοι
Ανατολια
και το συγκλονηστικο Μπεγκμανικο αριστουργημα
ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ
2.5 ωρες καθηλωμενος με μακροσυρτους διαλογους αξεπεραστης αληθειας
απο τα τοπια της Καπαδοκιας μια σκηνοθετικη διδασκαλια φωτεινου υγειους κινηματογραφου

απαραιτητο μαθημα σε καθε σχολη σταυρακου κλπ

:grinning-smiley-043

ΝΑΟΥΡΙ ΜΠΙΛΚΕ ΤΣΕΙΛΑΝ
3 Πιθηκοι
Ανατολια
ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ
απο τα τοπια της Καπαδοκιας μια σκηνοθετικη διδασκαλια φωτεινου υγειους κινηματογραφου

+1000!!

Μονο αυτό που καταφέρνει να καταγράψει κινηματογραφικά στην σκηνή με το άλογο, στο winter sleep, ειναι τεράστιο μάθημα.
οπως και η σκηνή με τα παιδιά στο The Spirit of the Beehive του VΓ*ctor Erice.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΝΑΟΥΡΙ ΜΠΙΛΚΕ ΤΣΕΙΛΑΝ
3 Πιθηκοι
Ανατολια
ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ

και μενα μου αρεσε η χειμερια ναρκη
αλλα κυριε Στελιο φερεστε με γηπεδικους ορους εδω δεν ειναι σκεπαστη ..:flipout:

+1000!!

Μονο αυτό που καταφέρνει να καταγράψει κινηματογραφικά στην σκηνή με το άλογο, στο winter sleep, ειναι τεράστιο μάθημα.
οπως και η σκηνή με τα παιδιά στο The Spirit of the Beehive του VΓ*ctor Erice.

The Spirit of the Beehive
τεραστιο
ισως το ποιο εκφραστικο παιδι που εχω δει σε ταινια ever !!

και μενα μου αρεσε η χειμερια ναρκη
αλλα κυριε Στελιο φερεστε με γηπεδικους ορους εδω δεν ειναι σκεπαστη ..:flipout:

και δεν του ειπα τιποτε μετα απο αυτο που εγραψε ( η Χειμερια Ναρκη, ειναι το ιδιο χαλι με τις ελληνικες που κραζεις Που μιλουσαν επι 2.5 ωρες ασταματητα και η ταινια δεν ειχε να πει απολυτως τιποτα? )

εε......ειναι και που δεν αφησανε την Αεκαρα να παρει το νταμπλ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Spirit of the Beehive
τεραστιο
ισως το ποιο εκφραστικο παιδι που εχω δει σε ταινια ever !!
Τι ματιά!! Ε;
Η σκηνή που αναφέρω με τα δυο παιδιά, είναι από τις πιο ποιητικές και όμορφες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Αν δεν το είδες.. οπωσδήποτε και το Cria cuervos του Carlos Saura
Με το ίδιο παιδί..και καταπληκτικό soundtrack.

Last edited:
Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Downsizing
εκει που λες θα δω καμια χαζομαρουλα τυπου αγαπη συρικνωσα τα παιδια μου,τσουπ και σε εκπλησει ευχαριστα με μια εξυπνα στημενη σατυρα με ενδιαφερον πλοκη και αφθονο γελιο,με εναν αναπαντεχα αστειο Nτειμον και εναν Waltz οπως παντα απολαυστικο σε ρολο καλοπερασακια απατεωνισκου που του ταιριαζει γαντι
και κει που περιμενεις να παει ακομα καλυτερα,τσουουπ
αρχιζει η ταινια σιγα σιγα να φθινει απο αστεια και οσο οδευει προς το φιναλε να μετατρεπεται σε ηθικοδιδακτικο δραμα και τρως ξενερωμα
κριμα θα μπορουσε καλυτερα
αλλα σιγουρα καλυτερα απ οτι περιμενα..

Call me by your name.jpg

:tdown:

διεκπεραιωτική έως επίπεδη αφήγηση, ταινία συγκινησιακά αφυδατωμένη.
Φταίω εγώ που περίμενα περισσότερα. Δεδομένου του θέματος περίμενα θρόϊσμα από τραύλισμα ψυχής, σιγανό βρυχηθμό, ψίθυρους μυστικών κωδικών για κερκόπορτες που οδηγούν σε άλλους κόσμους: εκεί που οι "καλοί" είναι ο λήσταρχος Νταβέλης και ο Γιόζεφ Μένγκελε, η λαίδη Μάκβεθ κι ο αστυνόμος Ιαβέρης, ο Κόκκινος Ράκαμ και ο Εμπενέζερ Σκρούτζ. Μιά ερωτική ταινία οφείλει να είναι όλα αυτά και μύρια άλλα.
Poor me. :icon15:

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

View attachment 150293

:tdown:

διεκπεραιωτική έως επίπεδη αφήγηση, ταινία συγκινησιακά αφυδατωμένη.
Φταίω εγώ που περίμενα περισσότερα. Δεδομένου του θέματος περίμενα θρόϊσμα από τραύλισμα ψυχής, σιγανό βρυχηθμό, ψίθυρους μυστικών κωδικών για κερκόπορτες που οδηγούν σε άλλους κόσμους: εκεί που οι "καλοί" είναι ο λήσταρχος Νταβέλης και ο Γιόζεφ Μένγκελε, η λαίδη Μάκβεθ κι ο αστυνόμος Ιαβέρης, ο Κόκκινος Ράκαμ και ο Εμπενέζερ Σκρούτζ. Μιά ερωτική ταινία οφείλει να είναι όλα αυτά και μύρια άλλα.
Poor me. :icon15:

Θα προσέθετα και την ρηχή προσέγγιση του "θέματος".

Μόνο ωραιοποιημένη επιφάνεια,καλογυαλισμένη,καλοδοσμένη,φανταιζί αλλά...επιφάνεια και πολύ politically corect για να πιάσει θεατές εκτός "κύκλου" και να τσιμπήσει διακρίσεις

Δεν με έπεισε..

Δεν ειναι ομως μια απλη ερωτικη ιστορια ,η ψυχη του ειναι τοσο μετεωρη τι να πρωτοτραυλισει?
υπαρχει τετοια συγκρουση στον εσωτερικο του κοσμο,σαρκικη επιθυμια,αναζητηση σεξουαλικης ταυτοτητας,αντιμετωπιση απο τον περιγυρο,τι ειναι σωστο και τι λαθος,τι γινεται μετα?
και ολα αυτα σε ιδανικο περιβαλον για την εποχη και με ιδανικους γονεις...
για μενα η αργη και απλη αφηγηση ταιριαζει γαντι με την καλοκαιρινη ραστωνη και την αναδειξη των σχεσεων επιθυμιας χρονου περιβαλλοντος.

Δεν έχεις άδικο Φοίνικα,άλλωστε δεν έγραψα οτι δεν μου άρεσε ούτε όμως βρήκα την αφήγηση αργή και απλή.Κάθε άλλο.

Η ένστασή μου έγκειται στο οτι η ταινία αρκέστηκε..στην αφήγηση,δεν εμβάθυνε στο θέμα όσο άλλες και ήταν πιό πολιτικώς ορθή (για τα δικά μου γούστα).

Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός και να μην κουράζω..

Δεν ειναι ομως μια απλη ερωτικη ιστορια ,η ψυχη του ειναι τοσο μετεωρη τι να πρωτοτραυλισει?
υπαρχει τετοια συγκρουση στον εσωτερικο του κοσμο,σαρκικη επιθυμια,αναζητηση σεξουαλικης ταυτοτητας,αντιμετωπιση απο τον περιγυρο,τι ειναι σωστο και τι λαθος,τι γινεται μετα?
και ολα αυτα σε ιδανικο περιβαλον για την εποχη και με ιδανικους γονεις...

μα αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο: το πως θα τα μετουσιώσει και θα τα εκφράσει η τέχνη όλα αυτά.
κι εκεί νομίζω ότι απέτυχε παταγωδώς: έφτιαξε μιά ταινία με αποδέκτη ένα κοινό ...ευτυχισμένων νηπίων.
δε λέω ότι ήταν εύκολο.