Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

G'alen εσύ που πάς και βρίσκεις όλα τα περίεργα, να δείς το Taxi Zum Klo (1980) του Frank Ripploh, instead.
Είχε παιχτει κι εδώ. Ο Ραφαηλίδης το είχε θάψει. Κουμουνιστές παιδί μου, τί περιμένεις. Εχουν θεματάκια με τις ...ιδιαιτερότητες (sic).
Ιδίως όταν δεν ...παράγονται (sic) παιδιά: αυριανή τροφή για τα κανόνια.

Eίναι κλάσεις ανώτερο.

Last edited:

μα αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο: το πως θα τα μετουσιώσει και θα τα εκφράσει η τέχνη όλα αυτά.
κι εκεί νομίζω ότι απέτυχε παταγωδώς: έφτιαξε μιά ταινία με αποδέκτη ένα κοινό ...ευτυχισμένων νηπίων.
δε λέω ότι ήταν εύκολο.

για μενα την πετυχαινει αυτη την μετουσιωση,ενταξει δεν λεω οτι ειναι αριστουργημα,ολη αυτη η πολυπλοκοτητα η εσωτερικη συγκρουση, εξωτερικευεται και αρχιζει να αναζητα απαντησεις με την πιο απλη και την πιο αμεση "λυση" ,την ανθρωπινη προσεγγιση,χωρις φανφαρες και τυμπανοκρουσιες,επισης η εκπληκτικη ερμηνεια του πιτσιρικου με κανει να εισπρατω αυτην την ψυχικη ταλαντευση χωρις να χρειαζεται να πει πολλα
μπορει να μαι ευτυχισμενο νηπιο ,αλλα ειμαι σιγουρος οτι ξερεις οτι τα νηπια εχουν καλες κεραιες...:flipout:

για μενα την πετυχαινει αυτη την μετουσιωση,ενταξει δεν λεω οτι ειναι αριστουργημα,ολη αυτη η πολυπλοκοτητα η εσωτερικη συγκρουση, εξωτερικευεται και αρχιζει να αναζητα απαντησεις με την πιο απλη και την πιο αμεση "λυση" ,την ανθρωπινη προσεγγιση,χωρις φανφαρες και τυμπανοκρουσιες,επισης η εκπληκτικη ερμηνεια του πιτσιρικου με κανει να εισπρατω αυτην την ψυχικη ταλαντευση χωρις να χρειαζεται να πει πολλα

κοίτα, το θέμα του είναι αναμμένα κάρβουνα για την πλειοψηφία του κοινού.
τα ευτυχισμένα νήπια είναι αυτοί που νομίζουν ότι "οι καιροί άλλαξαν" και για κάποια πράγματα, μπορούν πλέον να μιλάνε ελεύθερα.
Αυτό, είναι φενάκη: Ελευθερία, δεν υπήρξε ποτέ. Το θέμα είναι ότι τώρα, λερώνουν και την έλλειψή της - η οποία (έλλειψη) είναι αυτή ακριβώς που παρήγαγε όλο το αβησσαλέα συγκινησιακό υλικό.
Εχεις διαβάσει Μιχάλη Κατσαρό;

οκ σε πιασα τωρα,αλλα δεν επιασα την τελευταια προταση,τετοιου ειδους ταινιες δηλαδη σαν το call me ειναι βουτυρο στο ψωμι της κατ επιφαση ελευθεριας με την εννοια οτι θολωνουν το τοπιο και δεν βγαινει δημιουργικο υλικο που να την ξεσκεπαζει?
δεν εχω διαβασει Κατσαρο οχι..

οκ σε πιασα τωρα,αλλα δεν επιασα την τελευταια προταση,τετοιου ειδους ταινιες δηλαδη σαν το call me ειναι βουτυρο στο ψωμι της κατ επιφαση ελευθεριας με την εννοια οτι θολωνουν το τοπιο και δεν βγαινει δημιουργικο υλικο που να την ξεσκεπαζει?
δεν εχω διαβασει Κατσαρο οχι..

"...και δεν βγαίνει ποιητικό υλικό" - period.
Κατσαρός = mandatory reading :grandpa:

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

διεκπεραιωτική έως επίπεδη αφήγηση, ταινία συγκινησιακά αφυδατωμένη.
Φταίω εγώ που περίμενα περισσότερα. Δεδομένου του θέματος περίμενα θρόϊσμα από τραύλισμα ψυχής, σιγανό βρυχηθμό, ψίθυρους μυστικών κωδικών για κερκόπορτες που οδηγούν σε άλλους κόσμους: εκεί που οι "καλοί" είναι ο λήσταρχος Νταβέλης και ο Γιόζεφ Μένγκελε, η λαίδη Μάκβεθ κι ο αστυνόμος Ιαβέρης, ο Κόκκινος Ράκαμ και ο Εμπενέζερ Σκρούτζ. Μιά ερωτική ταινία οφείλει να είναι όλα αυτά και μύρια άλλα.
Poor me. :icon15:

αυτα θα τα βρεις σε πολλες αλλες ταινιες μην σε χαλαει
η ομορφια αυτης της ταινιας ειναι οτι δεν ειναι αριστουργημα
ειναι μια ταινια γιοματη υγεια και φως
δεν εχει να κανει με τον εγκεφαλο
εχει να κανει μονο με συναισθηματα καρδιας

RIP στον μεγαλο Τζεημσ Αιβορυ

υ/γ συμφωνω με finix

αυτα θα τα βρεις σε πολλες αλλες ταινιες μην σε χαλαει
η ομορφια αυτης της ταινιας ειναι οτι δεν ειναι αριστουργημα
ειναι μια ταινια γιοματη υγεια και φως
δεν εχει να κανει με τον εγκεφαλο
εχει να κανει μονο με συναισθηματα καρδιας

RIP στον μεγαλο Τζεημσ Αιβορυ

υ/γ συμφωνω με finix

Στελλάκο μου,θυμάσαι σε μια ωραία μάζωξη που είμασταν παρέα και σε ρώτησα για την "Ζωή της Αντελ"?

Μου είχες απαντήσει οτι δεν σε έπεισαν οι πρωταγωνίστριες οτι ήταν gay.

Το ίδιο ακριβώς αποκόμισα εγώ απ το call me...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν δεν το είδες.. οπωσδήποτε και το Cria cuervos του Carlos Saura
Με το ίδιο παιδί..και καταπληκτικό soundtrack.

εννοειται ...οταν εχεις δει το ενα πας αμεσως στο αλλο

ποια ταινία με gay ήταν αριστουργημα ή έστω κοντά;

το "God's Own Country" (2017) αγγλική παραγωγή με απόλυτη προτεραιότητα στο συναίσθημα και στο γίγνεσθαι,χωρίς περιτούς διαλόγους,ούτε καν μουσική υπόκρουση.Οι εικόνες και τα πλάνα μιλούν από μόνα τους.Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους οσοι εδώ μέσα έχουμε ανοιχτά μυαλά...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

το "God's Own Country" (2017) αγγλική παραγωγή με απόλυτη πρωταιρεότητα στο συναίσθημα και στο γίγνεσθαι,χωρίς περιτούς διαλόγους,ούτε καν μουσική υπόκρουση.Οι εικόνες και τα πλάνα μιλούν από μόνα τους.Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους οσοι εδώ μέσα έχουμε ανοιχτά μυαλά...

καλή αλλα οχι και τόσο καλη..
αλλη;

ποια ταινία με gay ήταν αριστουργημα ή έστω κοντά;

Το φιλι της γυναικας αραχνης,
Το γυμνο γευμα...

Βεβαια δεν θα χρησιμοποιουσα τον χαρακτηρισμο "gay" γιατι μονο gay ( χωρις εισαγωγικα ) δεν ειναι.

Επισης να πω οτι η Ζωη της Αντελ φυσικα και δεν ειναι "γκεϋ" ταινια-χαρακτηρες. Λεσβιες ειναι. Το τελειως αντιθετο του gay.

πιστευω οτι το call me το αντιθετο απο αυτο που λεει ο Κωστας κανει
ο ηρωας εχει τετοιες συγκρουσεις μεσα του σε ενα ιδανικο περιβαλλον,εν τελει καταπνιγει της επιθυμιες του
ιδανικο ειδυλλιακο περιβαλλον,καλλιτεχνικη οικογενεια, ο δε πατερας του ειναι ο τελειος πατερας
οχι μονο γνωριζει το θεμα αλλα το συμβουλευει εν ειδη εξομολογησης (δεν υπαρχει πιο λυτρωτικο απο αυτο)
να μην καταπνιξει τα συναισθηματα και τις επιθυμιες του...
φανταστειτε εναν νεο με ολες τις συνθηκες κατα του...

Το φιλι της γυναικας αραχνης,
Το γυμνο γευμα...

Βεβαια δεν θα χρησιμοποιουσα τον χαρακτηρισμο "gay" γιατι μονο gay ( χωρις εισαγωγικα ) δεν ειναι.

Επισης να πω οτι η Ζωη της Αντελ φυσικα και δεν ειναι "γκεϋ" ταινια-χαρακτηρες. Λεσβιες ειναι. Το τελειως αντιθετο του gay.

Δεν ήθελα να γράψω λεσβίες γιατί ακούγεται ..κάπως,εξ ού και τις χαρακτήρισα gay :)

πιστευω οτι το call me το αντιθετο απο αυτο που λεει ο Κωστας κανει
ο ηρωας εχει τετοιες συγκρουσεις μεσα του σε ενα ιδανικο περιβαλλον,εν τελει καταπνιγει της επιθυμιες του
ιδανικο ειδυλλιακο περιβαλλον,καλλιτεχνικη οικογενεια, ο δε πατερας του ειναι ο τελειος πατερας
οχι μονο γνωριζει το θεμα αλλα το συμβουλευει εν ειδη εξομολογησης (δεν υπαρχει πιο λυτρωτικο απο αυτο)
να μην καταπνιξει τα συναισθηματα και τις επιθυμιες του...
φανταστειτε εναν νεο με ολες τις συνθηκες κατα του...

Αφού σου άρεσε το call me,τσέκαρε και αυτήν που πρότεινα εγώ "God's Own Country" και κάνε την σύγκριση ,αν και κάθε μια έχει διαφορετική οπτική γωνία..

Nuits Fauves

Eξ αλλου ο δημιουργος και πρωταγονιστης της ταινιας πεθανε λιγο μετα. Πραγματικο βιωμα του "χωρου" η ταινια, οχι δηθενια.