Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πραγματικα απορω γιατι δεν ηταν και show finale αυτο...

Οσο για το Lucy, θεωρω οτι το κοινο το ειχε παρει λιγο ελαφρα τη καρδια οταν βγηκε, βλεποντας μια σουπερ-ηρωιδα (Black Widow) να κανει τα δικα της. Ισως το γεγονος οτι πρωταγωνιστικο ρολο ειχε η Scarlett Johansson να εκανε περισσοτερο κακο απο οτι καλο στην ταινια. Θυμαμαι μαλιστα σχολια του τυπου "δεν εχει ενδιαφερον επειδη η ηρωιδα ειναι overpowered και δεν κινδυνευει (ειδικα στο τελευταιο κομματι της ταινιας)".
Χαζομαρες... η ταινια ηταν για ενα ον το οποιο ξεπερασε τα ορια του και κρατησε απο διπλα του τον χαρακτηρα του Amr Waked (αστυνομικος) ως μια υπενθυμιση του τι ηταν καποτε.Το μονο σημειο που με ξενισε λιγο ηταν το τελος-τελος (με το στικακι), αλλα ενταξει, δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα δικα μας.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ναι , δεν ειχε γινει καραμπινατο promotion.
Ομως αυτο μπορει και να λειτουργησε θετικα.
Εγω επαθα λαλα με το Oblivion, θεωρωντας οτι ειχα ανακαλυψει ενα διαμαντι.
Εαν ειχε υπερπροβληθει ... απλα θα ψηφιζα Καλη. Λογω υπερβολικων προσδοκιων.

Ιδεα : το στικακι ειναι portal :flute: ... δεν ειναι ημιαγωγος πυριτιου :rolleyes:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εχεις απολυτο δικιο! πηγα σε wiki και βρηκα τα επεισοδια. Αναφερομαι βεβαιως στο "The deconstruction of falling stars" season 4 finale, το οποιο εχει μεινει ανεξιτηλα χαραγμενο στη μνημη μου ως μια απο τις καλυτερες ιδεες scifi που εχω δει αποτυπωμενες σε οθονη. Η τελευταια σκηνη πραγματικα σε στοιχειωνει και σκεφτεσαι "θα φτασουμε ποτε εκει ως ειδος;"

Ποσο πιο εντυπωσιακο γινεται λοιπον αν συνυπολογισεις οτι προκειται ουσιαστικα για filler επεισοδιο?
Απιστευτο?
Κι ομως αληθινο!
Αλλα για να μη κουραζουμε σε ασχετο νημα θα τα γραψω στο ομοτιτλο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ποσο πιο εντυπωσιακο γινεται λοιπον αν συνυπολογισεις οτι προκειται ουσιαστικα για filler επεισοδιο?
Απιστευτο?
Κι ομως αληθινο!
Αλλα για να μη κουραζουμε σε ασχετο νημα θα τα γραψω στο ομοτιτλο...

Μάλλον πρέπει να βάλω και το Babylon 5 στο πρόγραμμα. Αφού τελειώσω το Galactica...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μάλλον πρέπει να βάλω και το Babylon 5 στο πρόγραμμα.

Mε το μαλακο (σε απαιτησεις VFX) .... εχουν περασει ΔΥΟ δεκαετιες απο την προβολη του.
Αν επικεντρωθεις σε ολα τα αλλα .... ισως το συμπαθησεις !

Μάλλον πρέπει να βάλω και το Babylon 5 στο πρόγραμμα. Αφού τελειώσω το Galactica...

Χμμ, θα σου προτεινα να ΜΗΝ τελειωσεις το Γκαλακτικα. Μεχρι τη μεση της τελευταιας σεζον, ολα καλα. Μετα... η καθοδος του ηταν για μενα επιπονη. Καλυτερα να ειχε τελειωσει με το mid-season finale.

Εχε υποψη σου τα εξης για το Babylon:

- Ειναι σε σχεση με το Γκαλακτικα σαφως πιο ουμανιστικο (γραμμενο απο Ρωσο γαρ), ακομη πιο πολιτικο και σαφως λιγοτερο μιλιταριστικο. Παρ'ολα αυτα καταφερνει να ειναι (τουλαχιστον) εξισου φιλοσοφικο με την καλυτερη Ε.Φ που εχεις δει στη μικρη οθονη και ταυτοχρονα πιο επικο και απο Star Wars.
- Ξεκιναει αργα, αλλα οταν αρχιζει να δενει τα παντα, σε αποζημιωνει σα θεατη οσο τιποτα.
- Η σειρα εχει πλεον καποιες δεκαετιες στην πλατη της. Αυτο φαινεται στα εφε. Οχι γιατι δεν εδειχναν καλα στην εποχη τους (εδειχναν ο,τι πιο εντυπωσιακο υπηρχε τοτε), αλλα γιατι για διαφορους χαζους λογους καταφεραν τα εφε στα dvd να ειναι χειροτερα απο αυτα που βλεπαμε στην τηλεοραση.:slapface:
Σε οποιον ενδιαφερεται για τα εφε και οχι για το περιεχομενο, θα δειχνει παλια. Αν σε ενδιαφερει το περιεχομενο, προχωρα αφοβα και θα αποζημιωθεις! Δε βρισκεις πλεον ευκολα Ε.Φ. που να εχει σηκωσει τοσα βραβεια (Hugo και Νebula μεταξυ αλλων) με τετοια ευκολια κοντρα σε εκπληκτικο ανταγωνισμο. Καταφερε να παρει το βραβειο τη χρονια που υποψηφιοι ηταν οι 12 πιθηκοι, αν αυτο σου λεει κατι!

Θα χαρω πολυ να διαβασω τα σχολια σου στο αντιστοιχο νημα!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To galactica ειχε παραξενο τελος το οποιο ξενισε αρκετους, εγω δεν ημουν ενας απο αυτους παντως. Επισης το galactica, 10 χρονια μετα συνεχιζει να ειναι επικαιρο. Το θεμα του ΑΙ, τι ειμαστε διατεθειμενοι να κανουμε για να επιβιωσουμε αλλα και τελικα "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα;" ειναι θεματα με τα οποια η τεχνη συνεχιζει να ασχολειται. Τα vfx του θεωρω οτι "αντεχουν" και δεν θα στενοχωρησουν κανενα θεατη.

Το babylon 5 αν και κατεχει μια πολυ ιδιαιτερη θεση στην καρδια μου μιας και το εβλεπα μαζι με τον πατερα μου, οταν πηγαινα σχολειο ακομα, θεωρω οτι δεν εχει αντεξει τοσο καλα στο περασμα του χρονου. Θεωρω οτι ανηκει στην προηγουμενη γενια scifi και ειναι απογονος του deep space 9. Ειχε ενα καλο καστ, το οποιο εκανε πολυ καλα τη δουλεια του, ειδικα το διδυμο των χαρακτηρων Lando Mollari και G'Kar ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει τοσο στην μικρη οσο και στην μεγαλη οθονη. Αν η Juliet του Lost εχει χαρακτηριστει "drama queen" τοτε πραγματικα τρεμω πως θα χαρακτηριζε ενας συγχρονος θεατης την Delenn :D Επισης νομιζω οτι θα ξενισει τον συγχρονο θεατη το makeup και τα prosthetics των εξωγηινων. Εχει περασει η εποχη που βλεπαμε πρασινους,μπλε, κιτρινους εξωγηινους σε σοβαρα scifi. Τελος απο ενα σημειο και μετα γινεται Lord of the Rings in Space, το οποιο και εχουν αν θυμαμαι καλα παραδεχτει οι δημιουργοι οτι ηταν πηγη εμπνευσης.

Εν τουτοις εχει ομως σκηνες που (παιδακι γαρ) μου εχουν χαραχτει στη μνημη. Το "dead..dead..dead..." του G'Kar ειναι σιγουρα μια απο αυτες! Το αλλο κακο που χαρακτηριζει τη σειρα αυτη ειναι ο αριθμος των επεισοδιων. Φτιαχτηκε την εποχη που οι σειρες ειχαν 20-24 επεισοδια ανα σαιζον και οταν μιλαμε για 5 σαιζον καταλαβαινετε οτι ο αριθμος των επεισοδιων ειναι τεραστιος! Υπαρχουν εξαιρετικες σκηνες αλλα και εξαιρετικες scifi ιδεες (η "μεταφυσικη" διασταση των Vorlon) οι οποιες πιθανως να χανονται μεσα στον τεραστιο αριθμο επεισοδιων.

Συνολικα πιστευω οτι το galactica ειναι πιο πληρες "πακετο" και βλεπεται πιο ανετα σημερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χμμ, θα σου προτεινα να ΜΗΝ τελειωσεις το Γκαλακτικα. Μεχρι τη μεση της τελευταιας σεζον, ολα καλα. Μετα... η καθοδος του ηταν για μενα επιπονη. Καλυτερα να ειχε τελειωσει με το mid-season finale.

Εχε υποψη σου τα εξης για το Babylon:

- Ειναι σε σχεση με το Γκαλακτικα σαφως πιο ουμανιστικο (γραμμενο απο Ρωσο γαρ), ακομη πιο πολιτικο και σαφως λιγοτερο μιλιταριστικο. Παρ'ολα αυτα καταφερνει να ειναι (τουλαχιστον) εξισου φιλοσοφικο με την καλυτερη Ε.Φ που εχεις δει στη μικρη οθονη και ταυτοχρονα πιο επικο και απο Star Wars.
- Ξεκιναει αργα, αλλα οταν αρχιζει να δενει τα παντα, σε αποζημιωνει σα θεατη οσο τιποτα.
- Η σειρα εχει πλεον καποιες δεκαετιες στην πλατη της. Αυτο φαινεται στα εφε. Οχι γιατι δεν εδειχναν καλα στην εποχη τους (εδειχναν ο,τι πιο εντυπωσιακο υπηρχε τοτε), αλλα γιατι για διαφορους χαζους λογους καταφεραν τα εφε στα dvd να ειναι χειροτερα απο αυτα που βλεπαμε στην τηλεοραση.:slapface:
Σε οποιον ενδιαφερεται για τα εφε και οχι για το περιεχομενο, θα δειχνει παλια. Αν σε ενδιαφερει το περιεχομενο, προχωρα αφοβα και θα αποζημιωθεις! Δε βρισκεις πλεον ευκολα Ε.Φ. που να εχει σηκωσει τοσα βραβεια (Hugo και Νebula μεταξυ αλλων) με τετοια ευκολια κοντρα σε εκπληκτικο ανταγωνισμο. Καταφερε να παρει το βραβειο τη χρονια που υποψηφιοι ηταν οι 12 πιθηκοι, αν αυτο σου λεει κατι!

Θα χαρω πολυ να διαβασω τα σχολια σου στο αντιστοιχο νημα!!!

SR ακουει?
:devil-smiley-029:

To galactica ειχε παραξενο τελος το οποιο ξενισε αρκετους, εγω δεν ημουν ενας απο αυτους παντως. Επισης το galactica, 10 χρονια μετα συνεχιζει να ειναι επικαιρο. Το θεμα του ΑΙ, τι ειμαστε διατεθειμενοι να κανουμε για να επιβιωσουμε αλλα και τελικα "ο σκοπος αγιαζει τα μεσα;" ειναι θεματα με τα οποια η τεχνη συνεχιζει να ασχολειται. Τα vfx του θεωρω οτι "αντεχουν" και δεν θα στενοχωρησουν κανενα θεατη.

Το babylon 5 αν και κατεχει μια πολυ ιδιαιτερη θεση στην καρδια μου μιας και το εβλεπα μαζι με τον πατερα μου, οταν πηγαινα σχολειο ακομα, θεωρω οτι δεν εχει αντεξει τοσο καλα στο περασμα του χρονου. Θεωρω οτι ανηκει στην προηγουμενη γενια scifi και ειναι απογονος του deep space 9. Ειχε ενα καλο καστ, το οποιο εκανε πολυ καλα τη δουλεια του, ειδικα το διδυμο των χαρακτηρων Lando Mollari και G'Kar ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει τοσο στην μικρη οσο και στην μεγαλη οθονη. Αν η Juliet του Lost εχει χαρακτηριστει "drama queen" τοτε πραγματικα τρεμω πως θα χαρακτηριζε ενας συγχρονος θεατης την Delenn :D Επισης νομιζω οτι θα ξενισει τον συγχρονο θεατη το makeup και τα prosthetics των εξωγηινων. Εχει περασει η εποχη που βλεπαμε πρασινους,μπλε, κιτρινους εξωγηινους σε σοβαρα scifi. Τελος απο ενα σημειο και μετα γινεται Lord of the Rings in Space, το οποιο και εχουν αν θυμαμαι καλα παραδεχτει οι δημιουργοι οτι ηταν πηγη εμπνευσης.

Εν τουτοις εχει ομως σκηνες που (παιδακι γαρ) μου εχουν χαραχτει στη μνημη. Το "dead..dead..dead..." του G'Kar ειναι σιγουρα μια απο αυτες! Το αλλο κακο που χαρακτηριζει τη σειρα αυτη ειναι ο αριθμος των επεισοδιων. Φτιαχτηκε την εποχη που οι σειρες ειχαν 20-24 επεισοδια ανα σαιζον και οταν μιλαμε για 5 σαιζον καταλαβαινετε οτι ο αριθμος των επεισοδιων ειναι τεραστιος! Υπαρχουν εξαιρετικες σκηνες αλλα και εξαιρετικες scifi ιδεες (η "μεταφυσικη" διασταση των Vorlon) οι οποιες πιθανως να χανονται μεσα στον τεραστιο αριθμο επεισοδιων.

Συνολικα πιστευω οτι το galactica ειναι πιο πληρες "πακετο" και βλεπεται πιο ανετα σημερα.

To τελος του Γκαλακτικα εχει μια (σχετικη) συνεπεια με τη μαυριλα και το μισανθρωπισμο της σειρας, αλλα απο την αλλη δεν εχει την παραμικρη συνεπεια σε σχεση με συγκεκριμενες πεποιθησεις του δημιουργου του. Δεν θα επεκταθω για να μη σποιλεριασω τον Κωστα. Το συζηταμε μολις τελειωσει αν θελετε.

Το βασικο πραγμα που με απωθησε στη σειρα ηταν η διαθεση της να παρουσιασει την ανθρωπινη φυση εντελως μονοπλευρα, σαν κατι το εντελως αποκρουστικο. Χαρακτηρες θετικα προτυπα δεν υπαρχουν, ολοι κανουν το ενα λαθος μετα το αλλο, προκαλωντας αντιστοιχες απαντησεις απο την απεναντι πλευρα και βυθιζομενοι συνεχως ολο και πιο βαθια στα σκ@τ@. Οχι μονο δεν υπαρχουν θετικα προτυπα, αλλα ολοι γινονται οσο περναει ο καιρος και χειροτεροι απο ηθικη αποψη. Ακτιδα φωτος δεν υπαρχει απο τιποτα που να πηγαζει απο την ανθρωπινη φυση. Μιζερια, μιζερια, μιζερια.

Επειδη εχω δει και διαβασει μπολικη Ε.Φ. αυτο δε μπορω να το θεωρησω δειγμα καλης Ε.Φ.
Για την ακριβεια, απο τη στιγμη που εισαγει και το θεολογικο στοιχειο, δυσκολευομαι να το χαρακτηρισω καν σωστη Ε.Φ. Αλλα η κουβεντα παει μακρια, οποτε ας το αφησουμε εδω.

@Φοινικα... Οσο και αν φανταζει περιεργο, δε νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να εχει δει και τα δυο και να το αρνειται. To scale και οι δυναμεις με τα οποια ασχολειται το Babylon ειναι τετοιου επικου μεγεθους. Εντουτοις, το κανει αυτο χωρις να παυει ποτε να ειναι σκληροπυρηνικη Ε.Φ., οσο και αν η (μικρη σχετικα) επιδραση απο Lord of the rings του δινει και ενα ισχυρο fantasy element.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Ε

SR ακουει?

Μπορει και να ειναι (επικοτερο) !
Δεν το χω δει ολοκληρο ...
Δεν θελω να πω με ΤΙ ξυνισα
γιατι ισως προκαταβαλω τον Κωστα.

θα με κάνετε να αρχίσω το binge watching στα γεροντάματα. Με το Γκαλάκτικα ανακάλυψα πάλι τις σειρές όπως ήταν στα νιάτα μου, με πολλά επεισόδια, λίγα μέσα και ως συνέπεια αυτών των δυο, πολύ διάλογο και λίγο θέαμα.

Την Τρίτη που μας πέρασε είδα μονοκοπανιά 3 επεισόδια του Γκαλάκτικα. για όσους θυμούνται τη σειρά, είναι αυτά με τη Michelle Forbes. Το καταφχαριστιθικα.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

θα με κάνετε να αρχίσω το binge watching στα γεροντάματα. Με το Γκαλάκτικα ανακάλυψα πάλι τις σειρές όπως ήταν στα νιάτα μου, με πολλά επεισόδια, λίγα μέσα και ως συνέπεια αυτών των δυο, πολύ διάλογο και λίγο θέαμα.

Την Τρίτη που μας πέρασε είδα μονοκοπανιά 3 επεισόδια του Γκαλάκτικα. για όσους θυμούνται τη σειρά, είναι αυτά με τη Michelle Forbes. Το καταφχαριστιθικα.

Κατι μου λεει οτι θα σου αρεσει το Babylon!
Σε σχεση με Γκαλακτικα ειχε σιγουρα περισσοτερα επεισοδια, λιγοτερα μεσα και (τουλαχιστον) εξισου πολυ διαλογο.
Οσο για θεαμα, ειχε μονο οπου τους το επετρεπαν τα μεσα της παραγωγης.

Εκεί από εκεί την ερωτεύτηκα :)
Η ναύαρχος της καρδιάς μου

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Kωστα

Οι τωρινες συνδρομητικες σειρες (The Expanse, Altered Carbon, WestWorld) δυστυχως η ευτυχως
κανουν μαλλον επωδυνη την συγκριση με το (κακα τα ψεμματα) γερασμενο Battlestar Galactica (ναι, και αυτο).
To μονο που ισως το φτανει λιγο το Galactica (πολυ λιγο) ειναι το The Expanse. Αλλα και παλι, το σεναριο του
ειναι anything but ! Πολυπλοκο και πολυεπιπεδο σε σημειο να κανεις επιστροφες για να προσεξεις λεπτομερειες.
To ιδιο και τα εφφε. Ξεφευγει πολυ το επιπεδο στα καινουργια σηριαλς. Πρεπει να οπλισθεις με ΠΟΛΥ πεισμα
και κουραγιο για το Babylon. Μακαρι να αρχιζες πρωτα με τα παλιοτερα ....

To WestWorld νομιζω το ειδες μεχρι καποιο επεισοδιο (αν θυμαμαι καλα). Η πολυπλοκοτητα σεναριου,
η επιστημονικη εποπτεια, τα εφφε, τα σκηνικα, οι ηθοποιοι, οι ερμηνειες, οι ανατροπες ....
ΟΥΤΕ στα πιο τρελλα μας ονειρα .... πριν δυο δεκατιες. Ακομα και μια δεκαετια πριν.
Αλλος κοσμος ανατελλει μεσα απο τα συνδρομητικα (ιντερνετικα) καναλια. Τολμω να πω
ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΣ απο τον τωρινο κινηματογραφικο (ο οποιος συνεχιζει στην κοσμαρα του
και θα το πληρωσει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ). Οποιος ειναι αναχωρητης του σημερινου κοσμου και δεν γουσταρει
ανθρωπινη επαφη .... δυστυχως η ευτυχως .... η ποιοτητα προσφορων απο τα συνδρομητικα καναλια
του δινει ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΑ ΘΕΟΡΑΤΗ. Μπορει να χαθει εκει μεσα για παντα. Το μονο που ισως λειπει
ειναι μια 360 virtual reality εμπειρια αλλα ακομα και χωρις αυτην .... χανεται η μπαλλα εκει μεσα.

Οποτε .... με το μαλακο το Babylon .... (γιατι προβλεπω να τα χωνεις βελουδινα στον Γιωργο :laugh:)
Θυμισου ποτε βγηκε το Babylon .... και τι εβλεπες τοτε. Go easy .... softly .... as a cotton bullet.

Last edited:

Κόψτε κάτι με τις προειδοποιήσεις, εγώ πιστεύω θα το καταευχαριστηθεί ο Κώστας το Babylon 5. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 4ης σεζόν...

Κόψτε κάτι με τις προειδοποιήσεις, εγώ πιστεύω θα το καταευχαριστηθεί ο Κώστας το Babylon 5. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 4ης σεζόν...

+ 1000

O Κωστας ειναι old school.Θα επικεντρωθει στο στορυ.Kαι θα του αρεσει...

+ 1000

O Κωστας ειναι old school.Θα επικεντρωθει στο στορυ.Kαι θα του αρεσει...

Kαι σε ποιον δε θα αρεσε ΤΕΤΟΙΟ στορι, εδω που τα λεμε...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Kαι σε ποιον δε θα αρεσε ΤΕΤΟΙΟ στορι, εδω που τα λεμε...
Εγώ ξέρω αρκετούς..

Γιατί δεν έγραφαν ένα βιβλίο ή ένα comic novel;