Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ερωτικη ταινια αδιαφορη μπορεις να την πεις

Ερωτικη σαχλαμαριτσα μπορεις να την πεις.

Σαχλαμαριτσα κοινωνικη μπορεις να την πεις.

Σαχλαμαριτσα μπορεις να την πεις.

gay σαχλαμαριτσα ομως ειναι ανεπιτρεπτο.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ερωτικη ταινια αδιαφορη μπορεις να την πεις

Ερωτικη σαχλαμαριτσα μπορεις να την πεις.

Σαχλαμαριτσα κοινωνικη μπορεις να την πεις.

Σαχλαμαριτσα μπορεις να την πεις.

gay σαχλαμαριτσα ομως ειναι ανεπιτρεπτο.

γιατι ?
εγω τους μισω τους gay γι αυτο το ειπα ....

Ποντάρω ότι δεν σας άρεσε και το boyhood του Linklater.
πολυ σωστος !

Όμως πρέπει να σου αποδώσουμε τα εύσημα ότι τα παρακολουθείς!
Αυτό από μόνο του, έχει μεγάλη αξία.

:blush:

Last edited by a moderator:
Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Πριν λιγο καιρο οταν παρεθεσα καποια φιλμ που ειχα δει προσφατα και με αφορμη το First Reformed o συμφορουμιτης auter ειχε πει

Αλλά φτάνει πλέον με τις αιωρουμενες σκηνές. Δεν ξέρω αν το παρατήρησες, αλλά η σκηνή εκείνη, είναι παντελώς παραταιρη και κάκιστα φτιαγμένη. Χαλάει όλη την αισθητική ταινίας.
Πήγε να κάνει μια υπερβατική σκηνή αλλά δυστυχώς δεν...

To σκεφτηκα οτι ειχα δει μολις προσφατα κι αλλη μια αιωρηση σε ενα φιλμ που ειχα ξεχασει να αναφερω, η το παρελειψα γιατι ειναι λιγο..."παλιο"
Και εκει εχει μια αιωρηση μεγαλης διαρκειας (πολυ μεγαλυτερης) και επισης ειναι "κακοφτιαγμενη".
Και εναι φυσικο γιατι οποιαδηποτε αιωρηση ειναι κακοφτιαγμενη, γιατι μονο αυτη που ζουμε στα ονειρα ειναι η καλη...

Παντως το φιλμ στεκεται και θα ελεγα ειναι αρκετα καλο και με πολυ ενδιφεροντα μηνυματα. Αξιζει να το δει κανεις ...

Ειναι το Grand Canyon του 1991

18460689.jpg

Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι εχουν περασει τοσα χρονια απο αυτο το φιλμ φαινεται τοσο "νεο"..

..........................................................................................................................................

Επειτα απο τοτε που παρεθεσα τα φιλμ που ειδα, κατοπιν ειδα τρια φιλμ που μου καναν μια τριλογια βαρβαρων... Και τα τρια πολυ καλα και χορτασαμε μαχες βαρβαροτητες και διαφορα τετοια...

Τα δυο ειναι Ρωσσικης παραγωγης και το ενα Ολλανδικο.

Και ειναι τα εξης...

Rage (2018)

4040733.jpg

Iσως με τον τιτλο Η ανοδος του Σκυθα σε αλλες γλωσσες...
916rEpAaDFL._RI_SX300_.jpg

Το αλλο ρωσσικο ηταν το Furius με εναλακτικο τιτλο The legend of Kolovrat επισης αυτης της χρονιας....

p15459780-v-v8-aa.jpg

Kαι το Ολλανδικο ηταν το Redbad. Με λιγα λογια η βαθια ιστορια που αποτελει το θεμελειο λιθο του Ολλανδικου Εθνους.
Film επισης του 2018 Απο τον Ροελ Ρεϊνέ που εφτιαξε μια πραγματικη τριλογια σαν ενα ιστορικο Φρεσκο της Ολλανδικης Ιστοριας.

Red-Bad-goed-tablet-2.jpg

Μ'αρεσαν και τα τρια, το Ολλανδικο οντας καπως πιο σκοτεινο και λακωνικο, με λιγοτερα τεχνολογικα εφφέ εως κανενα αλλα πειστικο, και η ελειψη αριθμου ιππεων καλυπτεται απο μια καλλιτεχνικη φωτογραφια.

Τελος ειδα ενα αλλο (το πρωτο του 2015) της τριλογιας του Ροελ Ρεινέ... Το Armada που αλλου οπως και στην πατριδα παραγωγης του κυκλοφορησε με τον τιτλο Michel De Ruyter που ειναι το ονομα του Εθνικου ηρωα του οποιου το τεραστειο εργο σε μια πολυ δυσκλη καμπη της ιστοριας της Ολλανδιας διπραγματευεται το φιλμ, η επισης και με τον τιτλο Admiral. Αλλα με αυτον τον τελευταιο τιτλο μην το μπερδεψετε με ενα ομονυμο Ρωσσικο.

Θυμαμαι αρεσε και στον Ζαγγ οταν το ειχε δει με τον τιτλο του ονοματος του ηρωα. Το προετινω επισης

Armada.jpg

MV5BMjMwNDkxMTgzOF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTkwNTQ3NjM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Spiderman: into the spiderverse

Μια ωδη στα κομικ που πιστευω οτι θα λατρεψει καθενας που εχει πιασει ποτε στα χερια του και διαβασει ενα βιβλιο κομικ, ανεξαρτητα ποσο αγαπητος χαρακτηρας του ειναι ο Spiderman.
Πριν παω να το δω δεν ειχα καμμια ιδεα για το spiderverse και τον morales, αλλα την ταινια την λατρεψα. Το γεγονος οτι την ειδα μεταγλωτισμενη στα ελληνικα παρεα με τους δυο γιους μου και τη γυναικα μου, την κανει ακομα πιο αγαπητη. Εχει πολυ ιδιαιτερο οπτικο στυλ, το οποιο ισως να σας παραξενεψει στην αρχη, μιας και θυμιζει λιγο stop motion animation, σαν να χανει καρε. Το εχουν κανει επιτηδες ομως για να προσομοιαζει την αναγνωση ενος βιβλιο κομικ. Δεν ειναι ολο ετσι ή απλα το συνηθισα; δεν ξερω και δεν με νοιαζει, μιας και η ταινια με "κερδισε" νωρις νωρις. Παντως περα απο το θεμα των "χαμενων καρε", εχει ιδιαιτερο στυλ το οποιο το βρηκα πολυ ενδιαφερον, μιας και δεν ειναι συχνο να βλεπεις κατι διαφορετικο στα animation (το kubo που ηταν μιγμα cg και stop motion μου ειχε φανει επισης εξαιρετικο).
Ειχα ακουσει καλα λογια και ημουν προετοιμασμενος οτι θα μου αρεσε, αλλα ειλικρινα ηταν ακομα καλυτερη απο οσο περιμενα. Πολυ καλη η αποδοση απο τους ελληνες ηθοποιους, αν και θελω να την δω και στα αγγλικα οταν βγει στα γνωστα λημερια. Μιας και αυτες τις ημερες οι πιο πολλοι απο εμας εχουμε λιγο περισσοτερο χρονο, θα ηθελα να σας προτεινω να το δειτε, μαζι με τα παιδια σας αν γινεται. Σε 2-3 σημεια ειχαν κουλουριαστει πανω μας τα παιδια (4 ο μικρος), αλλα αυτο αφηνει ακομα πιο ανεξιτηλη την σφραγιδα της ταινιας στην ψυχη μου. Οσοι δεν εχετε πιτσιρικαδες, πατε να το δειτε στα αγγλικα και μην στραβομουτσουνιασετε σκεπτομενοι οτι ειναι καρτουν. Ειναι η καλυτερη ταινια spiderman που εχω δει, συμπεριλαμβανοντας τις ταινιες της μαρβελ.

Την συστηνω ανεπιφυλακτα!!

Χτες βραδυ ειδα το Free State of Jones.

Την ειχα καιρο χωρις να την εχω δει, το αποφασισα χτες και δεν το μετανοιωσα.

Μια Ιστορια πολυ ενδιαφερουσα οπως μονο η Αμερικη μπορει να γεννησει. Με εναν Matthew McConaghuey χαρισματικο, θα ελεγε κανεις οτι ο ρολος ειναι κομμενος και ραμμενος στα μετρα του (οπως και το αληθινο ιστορικο προσωπο του ειναι πολυ κοντινο μορφολογικα)

Κραταει το ενδιαφερον απο την αρχη εως το τελος.

Free-State-of-Jones.jpg

MV5BMjMwNDkxMTgzOF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTkwNTQ3NjM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Spiderman: into the spiderverse

Μια ωδη στα κομικ που πιστευω οτι θα λατρεψει καθενας που εχει πιασει ποτε στα χερια του και διαβασει ενα βιβλιο κομικ, ανεξαρτητα ποσο αγαπητος χαρακτηρας του ειναι ο Spiderman.
Πριν παω να το δω δεν ειχα καμμια ιδεα για το spiderverse και τον morales, αλλα την ταινια την λατρεψα. Το γεγονος οτι την ειδα μεταγλωτισμενη στα ελληνικα παρεα με τους δυο γιους μου και τη γυναικα μου, την κανει ακομα πιο αγαπητη. Εχει πολυ ιδιαιτερο οπτικο στυλ, το οποιο ισως να σας παραξενεψει στην αρχη, μιας και θυμιζει λιγο stop motion animation, σαν να χανει καρε. Το εχουν κανει επιτηδες ομως για να προσομοιαζει την αναγνωση ενος βιβλιο κομικ. Δεν ειναι ολο ετσι ή απλα το συνηθισα; δεν ξερω και δεν με νοιαζει, μιας και η ταινια με "κερδισε" νωρις νωρις. Παντως περα απο το θεμα των "χαμενων καρε", εχει ιδιαιτερο στυλ το οποιο το βρηκα πολυ ενδιαφερον, μιας και δεν ειναι συχνο να βλεπεις κατι διαφορετικο στα animation (το kubo που ηταν μιγμα cg και stop motion μου ειχε φανει επισης εξαιρετικο).
Ειχα ακουσει καλα λογια και ημουν προετοιμασμενος οτι θα μου αρεσε, αλλα ειλικρινα ηταν ακομα καλυτερη απο οσο περιμενα. Πολυ καλη η αποδοση απο τους ελληνες ηθοποιους, αν και θελω να την δω και στα αγγλικα οταν βγει στα γνωστα λημερια. Μιας και αυτες τις ημερες οι πιο πολλοι απο εμας εχουμε λιγο περισσοτερο χρονο, θα ηθελα να σας προτεινω να το δειτε, μαζι με τα παιδια σας αν γινεται. Σε 2-3 σημεια ειχαν κουλουριαστει πανω μας τα παιδια (4 ο μικρος), αλλα αυτο αφηνει ακομα πιο ανεξιτηλη την σφραγιδα της ταινιας στην ψυχη μου. Οσοι δεν εχετε πιτσιρικαδες, πατε να το δειτε στα αγγλικα και μην στραβομουτσουνιασετε σκεπτομενοι οτι ειναι καρτουν. Ειναι η καλυτερη ταινια spiderman που εχω δει, συμπεριλαμβανοντας τις ταινιες της μαρβελ.

Την συστηνω ανεπιφυλακτα!!

87 metascore αλλα και imdb!

και το stop motion για μένα ειναι στα θετικά!

θα το τσεκάρω σε bluray οταν βγει.

ψάξτε και Wallace and Gromit
οτι καλύτερο για όλη την οικογένεια!

δυσκολα να το βρείτε μεταγλωτισμένο ή και με ελλ. υπότιτλους

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τελος ειδα ενα αλλο (το πρωτο του 2015) της τριλογιας του Ροελ Ρεινέ... Το Armada που αλλου οπως και στην πατριδα παραγωγης του κυκλοφορησε με τον τιτλο Michel De Ruyter που ειναι το ονομα του Εθνικου ηρωα του οποιου το τεραστειο εργο σε μια πολυ δυσκλη καμπη της ιστοριας της Ολλανδιας διπραγματευεται το φιλμ, η επισης και με τον τιτλο Admiral. Αλλα με αυτον τον τελευταιο τιτλο μην το μπερδεψετε με ενα ομονυμο Ρωσσικο.

Θυμαμαι αρεσε και στον Ζαγγ οταν το ειχε δει με τον τιτλο του ονοματος του ηρωα. Το προετινω επισης

Armada.jpg

Δεν μπορω παρα να μην συμφωνισω...
Εξαιρετικη ταινια, την προτεινω και εγω

Με συγκίνησε και μου απάλυνε την ψυχή..Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον υπέροχο ηθοποιό.Δείτε το..

Νίκο
σε περίπτωση που δεν το έχεις δεί, ψάξε οπωσδήποτε και αυτό

MV5BNDA3ZjhlZmUtYTBmMS00Yjc5LWFmZGYtNmI0NmVlODM4MGRmXkEyXkFqcGdeQXVyMTAwMzUyOTc@._V1_.jpg

σε περίπτωση που δεν μπορείς να το βρείς, σφύρα μου κλέφτικα :a0210:

Με συγκίνησε και μου απάλυνε την ψυχή..Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον υπέροχο ηθοποιό.Δείτε το..

Πολυ καλο. Αυτος ο ιδιος ηθοποιος που παιζει τον μοναχο με τοση πνευματικοτητα, επαιξε τον Ιβαν τον Τρομερο με μια αφοπλιστικη "φυσικη" ομωτητα, διευθυνομενος απο τον ιδιο σκηνοθετη.
thumb_12178_film_film_293x397.jpeg

Να πουμε οτι ο Πιοτρ Μαμονοφ, δεν ειναι μονο ηθοποιος φετιχ του Παβελ Λουνκιν, αλλα ηταν επισης cult μορφη του Ροκ στην Σοβιετικη Ενωση και αβανγκαρντιστ (για Σοβιετικη ενωση βεβαια), μαλιστα ειχε συνεργαστει με το ΜπραΙαν Ηνο.
Ειναι επισης ανθρωπος του θεατρου (μεσα στην δεκαετια 90ς) και ποιητης εχοντας γραψει 4 τομους - "αφορισμους" εντεταγμενους σε μια συλλογη οπου αποδιδει την πνευματικη του πορεια και την θρησκευτικη του εμπειρια σε καθε ενα απο αυτους μεσα στην συνεχεια τους.

Την δεκαετια του 90 προσηλυτιστηκε στον Ελληνορθοδοξο Χριστιανισμο και βαφτιστηκε.

Bad-Times-at-the-El-Royale-poster.jpg

Πολύ καλό. Καλογυρισμένο, καλοπαιγμένο, με μπόλικο σασπένς και εκπλήξεις. έχει βέβαια πολλές επιρροές απο Ταραντίνο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι "πάλιουρες" του φόρουμ (supersonic, Λύμπε, ακούει;) θα εκτιμήσουν το σάουντρακ.

Νίκο
σε περίπτωση που δεν το έχεις δεί, ψάξε οπωσδήποτε και αυτό

View attachment 157996

σε περίπτωση που δεν μπορείς να το βρείς, σφύρα μου κλέφτικα :a0210:

τουτο ειναι αριστούργημα!
και η καλύτερη ταινία του ρώσου παλαιστή Zangief

Εγώ πάλι, ανέκαθεν φανατικός του Τσιαγκίντσεφ, είδα -με αφορμή το loveless- σε επανάληψη όλα τα παλαιότερα ...

Σε αυτή την δεύτερη θέαση άρχισε να με ενοχλεί η εμμονή του με το προφανές των συμβολισμών του ... κάτι σαν το παλιό ανέκδοτο με το ''για όσους δεν κατάλαβαν .... ''...

Αφορμή της έναρξης της ενόχλησης ήταν η τελευταία σκηνή του λάβλες, με την κυρία να τρέχει στον διάδρομο φορώντας μια φόρμα με γραμμένο φαρδύ -πλατύ το Russia ... σε στυλ: για όσους δεν κατάλαβαν, εγώ η μάνα, που απαρνήθηκα τα βασικά, τα θεμελιώδη, αυτά που πάνω τους κτίσθηκε όλο το έθνος, ανταλλάσσοντας τα με τις πρόσκαιρες υλικές απολαύσεις, κλπ., εγώ είμαι η ίδια η μητέρα σύγχρονη Ρωσία ...

Κατόπιν αυτών, και ανεπηρέαστος από την μαγεία της πρώτης θέασης, πχ. της Επιστροφής, το μυαλό μου συνεχώς πήγαινε σε διαγωνισμό του ''προφανέστερου-'' βγάζω-μάτι''-απλοϊκού-συμβολισμού'', με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνομαι πλέον ότι όλο το κτίσμα βασίζεται σε αυτό τον σκελετό ...

Δεν εννοώ ότι τα έργα δεν είναι πολύ υψηλής καλλιτεχνίας, ιδιαίτερα συγκρινόμενα με τον μέσο όρο του σήμερα ... απλά ότι νομίζω ότι εύκολα να αποχρωματισθούν ...

Την 'επιστροφή' αξίζει να την δει κανείς και για το εκπληκτικό σάουντρακ, που κάπου παλαιότερα είχα παρουσιάσει εδώ μέσα ...

Πολύ καλό. Καλογυρισμένο, καλοπαιγμένο, με μπόλικο σασπένς και εκπλήξεις. έχει βέβαια πολλές επιρροές απο Ταραντίνο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι "πάλιουρες" του φόρουμ (supersonic, Λύμπε, ακούει;) θα εκτιμήσουν το σάουντρακ.

lots of thanks for the tip, old chap :a0210: :ernaehrung004:

Προσοχη... υπαρχουν δυο ταινιες με ξενοδοχειο που βγηκαν ταυτοχρονα. Και οι αφισες τους μοιαζουν επισης πολυ. Το Ρουαγιαλ και το Αρτεμις.
Μπορει κανεις να τις μπερδεψει. Εγω μπερδευτηκα παντως. Κατεβασα το Αρτεμις. Αλλα θα κατεβασω και το Ρουαγιαλ.
Και θα τις δω και τις δυο.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Er ist wieder da

Το ειδαμε με τον μικρο. Ξεκαρδιστικο. Αλλά και βαθύ.

Απίστευτη ταινία. Κορυφαία σκηνή πως σαγηνεύει την γερμανίδα διευθύντρια του καναλιού..... Και στην αρχή με τον Έλληνα στην πλατεία του Βερολίνου!!!!!!