Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Bird Box (2018) 7/10

Καλούτσικη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Νετφλιξ με Σάντρα Μπούλοκ.
Όχι τόσο πρωτότυπη αλλά καλοφτιαγμένη με καλές ερμηνείες.

Beasts of No Nation (2015) 6/10

Η ταινία καλά ξεκίνησε αλλά δε μου κράτησε το ενδιαφέρον. Του Νετφλιξ, καλή ερμηνεία από το νεαρό πρωταγωνιστή.

Behind the Candelabra (2013) 7/10

Η τηλεταινία του ΗΒΟ που αφορά την ερωτική ζωή του Liberace, από τους πιο διάσημους πιανίστες του 20ου αιώνα. Περίεργοι ρόλοι για τους Michael Douglas και Matt Damon αλλά παίξανε πολύ καλά.

10 Cloverfield Lane (2016) 7/10

Καλά το πήγαινε ο σκηνοθέτης αλλά όταν το γύρισε σε επιστ. φαντασία τα τελευταία 15 λεπτά έχασε πόντους. Γενικά δεν ήταν κακή.

Papillon (2017) 7/10

Κρατάει το ενδιαφέρον. Καλή. Είχα δει πριν πολλά χρόνια τη πρωτότυπη του 1973 αλλά δε μπορώ να τη θυμηθώ καθόλου για να τη συγκρίνω, κάποια στιγμή θα τη ξαναδώ.

Bohemian Rhapsody (2018) 7/10

Τα τραγούδια των Queen πολύ καλά και η βιογραφία ενδιαφέρουσα. Όχι κάτι εξαιρετικό αλλά αρκετά καλό.

Bronson (2008) 5/10

Αληθινή ιστορία, κακή ταινία. Ο ηθοποιός καλά έπαιξε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το σενάριο μπάζει από παντού με αποτέλεσμα να χάσω το ενδιαφέρον. Επίσης οι σκηνές δράσης εντελώς ψεύτικες.

Beauty and the Beast (2017) 7/10

Καλοφτιαγμένη αλλά αχρείαστη διασκευή του κινούμενου σχεδίου του 1991. Το κινούμενο σχέδιο αρκετά ανώτερο.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Hotel Mumbai

Hotel-Mumbais-poster.jpg

Ινδικο φιλμ. Πολυ καλα γυρισμενο με επαγγελματικα δυτικα στανταρ.
Αλλα εκτος αυτου μια πραγματικη ιστορια που οποιος την μαθαινει καλο του κανει.
2008 στην πολη Νουμπαϊ της Ινδιας δημιουργειται μια συρροη ισλαμιστικων τρομοκρατικων επιθεσεων με επιστεγασμα το ξενοδοχειο Ταζ.
Οι Ινδοι γνωριζουν καλα τη κατασταση εδω και αιωνες. Αλλα εδω ηρθαν σε επαφη με μια νεα μορφη επιχειρησεων.
Ειναι το Ινδικο Μπατακλαν 8 χρονια πριν περασει στην Ευρωπη.
Και παλι ο θριαμβος των απλων και δικαιων αλλα πνιγμενων στο αιμα. Αυτο που λεμε κοινως...θυσια.

Ενα απο τα φιλμ που πρεπει καποιος να δει.

maxresdefault.jpg

HotelMumbai-15-1553322709186-800x445.jpg

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Boy and the World (2013) 6/10

Χαριτωμένο κινούμενο σχέδιο από Πορτογαλία χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο. Όμορφες εικόνες, σε κάνει να χαζεύεις.

The Damned United (2009) 7/10

Πολύ καλή και ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία. Καλές ερμηνείες.

Λόγω επετείου, προτείνω όποιος δεν έχει δει αυτή τη ταινιάρα να τη δεί άμμεσα. :grandpa:

v1.bTsxMTIwNDc3MjtqOzE4MTc0OzEyMDA7MTIwMDsxNjAw

Breakdown (1997) 7/10

Μυστηρίου. Εξελίσσεται πολύ καλά και έχει ενδιαφέρον.

Calvary (2014) 7/10

Πρωτότυπη. Όχι εξαιρετική αλλά αρκετά καλή. Πολύ καλή ερμηνεία από τον Brendan Gleeson.

Hotel Mumbai

Hotel-Mumbais-poster.jpg

Ινδικο φιλμ. Πολυ καλα γυρισμενο με επαγγελματικα δυτικα στανταρ.
Αλλα εκτος αυτου μια πραγματικη ιστορια που οποιος την μαθαινει καλο του κανει.
2008 στην πολη Νουμπαϊ της Ινδιας δημιουργειται μια συρροη ισλαμιστικων τρομοκρατικων επιθεσεων με επιστεγασμα το ξενοδοχειο Ταζ.
Οι Ινδοι γνωριζουν καλα τη κατασταση εδω και αιωνες. Αλλα εδω ηρθαν σε επαφη με μια νεα μορφη επιχειρησεων.
Ειναι το Ινδικο Μπατακλαν 8 χρονια πριν περασει στην Ευρωπη.
Και παλι ο θριαμβος των απλων και δικαιων αλλα πνιγμενων στο αιμα. Αυτο που λεμε κοινως...θυσια.

Ενα απο τα φιλμ που πρεπει καποιος να δει.

ειδες τους κακους μουσουλμανους και γουσταρισες
μονο που δεν ειναι ινδικο φιλμ με δυτικα στανταρ
ειναι αμερικανια με λιγο διαφορετικη προσεγγιση

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

ειδες τους κακους μουσουλμανους και γουσταρισες
μονο που δεν ειναι ινδικο φιλμ με δυτικα στανταρ
ειναι αμερικανια με λιγο διαφορετικη προσεγγιση

"Aμερικανια" δεν ξερω τι σημαινει, παντως το φιλμ ειναι Ινδικο ετσι παρουσιαζεται στην αγορα εξ'αλλου η παραγωγη ειναι Ινδικη με συμπαραγωγες Αυστραλιανη και Αμερικανικη.
Εσυ που το ειδες τι εννοεις "διαφορετικη προσεγγιση" ; Προσεγγιση ως προς τι ;
Σου αρεσε τελικα ;

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Λόγω επετείου, προτείνω όποιος δεν έχει δει αυτή τη ταινιάρα να τη δεί άμμεσα. :grandpa:

v1.bTsxMTIwNDc3MjtqOzE4MTc0OzEyMDA7MTIwMDsxNjAw

*
Και το first man , το δα χθες το βράδυ .. δεν θυμόμουν οτι είχαμε και επέτειο ..

Μου άρεσε αρκετά

Το ειχα ξαναγραψει εδω....

Μαζι με το Right Stuff που ειναι εξαιρετικοτατο αξιζει να ειδωθουν επι της ευκαριας και το Apollo 13 και το Space Cowboys

large_iQa98vAzqHaM115SldO9mGQ2Yx.jpg

space_cowboys.jpg

:a0210: :a0210: :a0210:

Look who's back.
Γερμανική ταινία, δηλωμένη ως κωμωδία.
Σατυρική θα έλεγα, από τις ταινίες που αξίζει να τις δουν όλοι.
Μου θύμισε Sacha Baron Cohen σε κάποια σημεία.
8/10 από εμένα.

Sicario 2 : Day of the Soldado

sicario-2-soldado-quad-poster.jpg

Καταπληκτικη ταινια. Ο Στεφανο Σολιμα δειχνει δειγματα μεφαλης εικαστικης μαεστριας, εχει maitrise οχι μονο της εικονας (τοπιου προσωπων φωτος κλπ) αλλα και του χωρου, η μαλλο της γεωμετριας του χωρου.
Ξερει να δινει την ενταση, να ξεδιπλωνει την ιντριγκα, να ανεβαζει το σασπενς...

Το διδυμο Benicio Del Toro - Josh Brolin βγαζει μια δυναμη ανευ προηγουμενου.

Αριστη για το ειδος της και εξαιρετικη σαν εργο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Cinema Paradiso[Director's Cut]

Η επιτομη της εβδομης τεχνης ενα αριστουργημα βγαλμενο απο την πραγματικη ζωη και δοσμενο στον θεατη με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Ατελειωτα συναισθηματα κατακλύζουν τον θεατη αλλοτε χαρουμενα αλλοτε λυπητερα αλλοτε ουδετερα να μην ξερεις πως να αισθανθεις. Η σκηνοθεσια και η μουσικη στο υψιστο επιπεδο με καποια αριστοτεχνικα κοντινα πλανα σε προσωπα που μαζι με τη μουσικη σε βαζουν στον δικο της κοσμο και ζεις αυτο που ζουνε οι πρωταγωνιστες. Μια ταινια που ο καθενας θα αποκομισει κατι και παραλληλα πολυ πιθανως θα ξαναζησει συναισθηματα που εζησε στο παρελθον της ζωης του. Τεραστιο μπραβο στους Ιταλους για αυτο που δημιουργησαν. 10/10 αν και η πραγματικη τεχνη δεν πρεπει να βαθμολογείται.

Sicario 2 : Day of the Soldado

sicario-2-soldado-quad-poster.jpg

Καταπληκτικη ταινια. Ο Στεφανο Σολιμα δειχνει δειγματα μεφαλης εικαστικης μαεστριας, εχει maitrise οχι μονο της εικονας (τοπιου προσωπων φωτος κλπ) αλλα και του χωρου, η μαλλο της γεωμετριας του χωρου.
Ξερει να δινει την ενταση, να ξεδιπλωνει την ιντριγκα, να ανεβαζει το σασπενς...

Το διδυμο Benicio Del Toro - Josh Brolin βγαζει μια δυναμη ανευ προηγουμενου.

Αριστη για το ειδος της και εξαιρετικη σαν εργο.
Είχες δει το πρώτο; Ρωτάω γιατί το 2 μου φάνηκε ΠΟΛΥ υποδεέστερο

Ναι, φυσικα ειχα δει και το πρωτο. Εξαιρετικο.
Αλλα εδω στο δευτερο με αυτο το ντουετο Del Toro - Brolin εδωσα τα ρεστα μου.

Και εμένα η δεύτερη ταινία, μου άρεσε περισσότερο από την πρώτη. Γούστα είναι αυτά.

Και εμένα η δεύτερη ταινία, μου άρεσε περισσότερο από την πρώτη. Γούστα είναι αυτά.
Σίγουρα γούστα είναι αυτά!
Εμένα από το 2ο μου άρεσε μόνο η συνάντηση με τον αγρότη στη μέση του πουθενά. Θεωρώ ότι τόσο το 1ο όσο και το 2ο εχουν φοβερά απλοϊκά σενάρια που θα μπορούσαν να είναι σε b-movie. Η διαφορά, για εμένα, είναι ο σκηνοθέτης του πρώτου που το ανύψωσε στα ουράνια. Θα θελα να ξανά δω τι 2ο, αλλά θυμάμαι το τελευταίο μισάωρο και ξενερώνω απίστευτα.

Irreversible (2002) 7/10

Έξυπνη ταινία. Μου θύμισε λίγο το Memento στην εξέλιξη του σεναρίου. Η Monica Bellucci σε αυτή τη ταινία πιο όμορφη από ποτέ.

Cinderella Man (2005) 7/10

Πολύ καλή αληθινή ιστορία με καλές ερμηνείες. Καλύτερος όλων ο Paul Giamatti.

Hide and Seek (2005) 6/10

Την είχα δει πριν πολλά χρόνια και μου φάνηκε μέτρια. Είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία. Μισοκοιμόμουν στο τελευταίο μισάωρο. Αρχικά είχε καλή ατμόσφαιρα, κάπου στη μέση το χάλασε. Δε νομίζω να ξανασχοληθώ.

Chloe (2009) 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Μέτριο σενάριο. Μου φάνηκε κακή ερμηνεία από τη πρωταγωνίστρια Amanda Seyfried. Οι υπόλοιποι καλά παίξανε.