Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Saw IV[Unrated Director's Cut][2007]
2bec60e6adca30cae7f650164a23f0bb.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0890870/?ref_=fn_al_tt_1

Νομιζω καπου εδω ξεφυγαν με τον αχταρμα του σεναριου που προσπαθησαν να συνδεσουν. Συνδεσαν τις προηγουμενες 2 ταινιες με τροπο που δεν γινεται κατανοητο στον θεατη. Στην ουσια τριτη και τεταρτη ταινια διαδραματιζονται ταυτοχρονα και αυτο που δειχνουν στην αρχη στην τεταρτη ειναι πρακτικα το τελος. Κλασικα αρρωστες παγιδες με δυνατες στιγμες εχουν παει το splatter σε αλλο επιπεδο και φαινεται οτι παλευαν να κρατησουν το franchise οπως οπως για αυτο και ξεφυγαν στην πλοκη. Πολλα αναπαντητα ερωτηματα. 6/10

Saw V[Unrated Directors Cut][2008]
515jtsDWKFL._SY445_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1132626/?ref_=fn_al_tt_1

Μου αρεσε η συνδεση με ολες τις προηγουμενες και εξηγηθηκαν αρκετα ερωτηματα. Το εκκρεμες στην αρχη δυνατο και το κεντρικο παιχνιδι των 5 μονο το τελευταιο δωματιο ηταν καλο. Γενικα το πανε αρκετα καλα και σιγουρα δεν ειναι απο τις σειρες ταινιων που δεν βλεπονται μετα την πρωτη ταινια. Οι ολες συνδεσεις με τα flashbacks οι δυνατες και διαφορετικες παγιδες σε καθε ταινια κρατανε το ενδιαφερον. 2 ακομα εμειναν να δω πως θα ολοκληρωθει το big puzzle του Κραμερ. 6.7/10

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Τι έγινε; Το πήρες σερί; :flipout:

Εμένα με έπεισαν τα πιτσιρίκια και είδαμε πάλι το Avengers Endgame.
Το είχαμε δει στο σινεμά, εκεί κάπως βλεπόταν, με τα εφέ του, ήταν και κάτι που περιμέναμε.
Ε, εχθές, δεν βλεπόταν με την καμία!
Μόνο σαν παρωδία μπορείς να πάρεις την Captain Marvel που όλοι περιμέναμε, φάγαμε στη μάπα μία ενδιάμεση ταινία, που θα έσωζε την κατάσταση, τον κόσμο όλο και ο Thanos την έστειλε να πλύνει πιάτα μόλις γύρισε από το κομμωτήριο με τα κορίτσα!

Πρωτη φορα που μου αρεσε καρχαριοταινια .... για τον ανθρωπο (και οχι τον καρχαρια).
Μια ζωη (για μενα τουλαχιστον) ο μοναδικος πρωταγωνιστης σε ταινιες τετοιου ειδους ειναι ... ο ΣΚΟΥΑΛΟΣ.
Και οι homo sapiens .... κατι να συγκρινει την απαραμιλλη και αμετακλητη υπεροχη του (στο υγρο στοιχειο).
Ποιος τον μαμαει τον sapiens ... την φονικη μηχανη δειξτε (και υμνηστε).

p12386379_v_v8_ab.jpg

E ... η ξανθουλα σταθηκε ΠΑΝΩ απο τον κυριαρχο πρωταγωνιστη. Το σαγηνευτικοτατο κραμα
υπερθυληκοτατης σαγηνης (μανααααααρι μ :love:) αλλα και πεισματος και μαχητικοτητας και
ψυχικου σθενους (κυριως το τελευταιο) .... με υφαρπαξε. Που θα βρουμε τετοιες γυναικες ?
ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ απο καθε αποψη (οχι μονο την εξωτερικη).

ΔΕΝ θα βρουμε ...
Γιαυτο ειναι καλο που υπαρχει ο κινηματογραφος (και ας μην βλεπουμε Αμλετ).
Οπτικοποιει ενα παραλληλο συμπαν που ειναι αδυνατο να υπαρξει σ'αυτη την πλευρα του συμπαντος.

.
ταινιες βλεπετε, κινηματογραφο πατε ?

ποτε πηγατε τελευταια φορα ?

( μην μου πειτε Joker )

.

( μην μου πειτε Joker )

Την προηγουμενη Δευτερα!

Δεν σου λεω τι ειδα (αφου δεν θελεις)...

.

Πριν 2 χρονια.
Σε εκεινο το θερινο ... τοπικο, συνοικιακο.
Νομιζω στα ειχα γραψει ... οτι οι ηθοποιιες του ΤΟΤΕ δεν φτανονται απο το ΤΩΡΑ.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.

( μην μου πειτε Joker )

Να το πω απλα...
Πηγαινα σινεμα συχνα καποια εποχη, μαλιστα στην δεκαετια του 90 δεν ειχα ουτε καν ΤΒ εαν αυτο σημαινει κατι. Πηγαινα δυο φορες τη βδομαδα σινεμα τουλαχιστον.
Βεβαια το σινεμα στοιχιζε λιγοτερο. Και η διανομη ηταν πιο ισοροππημενη (αλλη κουβεντα που εγινε τελευταια).
Απο την εποχη 2.0 και μετα, και μην μενοντας πλεον σε Μεγαλουπολη η Μητροπολη η οπως θελετε πεστε το, πηγαινα 3-4 φορες το Χειμωνα, αντε αλλες 2-3 την Ανοιξη.
Γιατι πρεπει να ξερουν οι σινεφιλ ανα το κοσμο που αρεσκονται να κριτικαρουν, οτι εκτος των μεγαλουπολεων, σε μεσαιες πολεις (δεν αναφερομαι καν στην επαρχια) το να βρεις το αλφα η το βητα που σε ενδιφερει δεν παιζει και πολυ... Αλλα βρισκαμε 3-4 το χρονο.

Απο μια περιοδο ομως και μετα, που δεν μπορω να την προσδιορισω ακριβως, η κατασταση εγινε τοσο αφορητη μεσα στα σινεμα απο μια μεριδα κοινου, και για να μην το παω σε απαγορευμενες πλεον κατευθυνσεις, ενα απλο παραδειγμα απαγορευτηκαν προβολες με επεμβαση του Prefet (Νομαρχης με αστυνομικες ευθυνες στην Γαλλια), λογω επισοδειων βιαοπραγιων κλπ... οπου προσωπικα ημουν στο διλημα να παω σινεμα, η θα βρισκομουν στην στενη η στο νοσοκομειο το βραδυ.

Τοσο... και σε τετοιο σημειο η βλακεια, η αναιδεια, ακομη και η βαρβαροτητα "των νεων" που ειναι σημερα νεοι, και αναδυεται στο σινεμα, εχει φτασει που δεν εχω καμμια διαθεση πλεον να παω σινεμα.

Οποτε Αμαζον και στο σπιτι σε πρωτη φαση, η "Κατεβασμα" και αγορα απο Αμαζον δυο τριων ταινιων τον χρονο ετσι για την ενισχυση των φιλμ που εκτιμω και για το Plus του συλλεκτη φετιχιστη. Τελευταια, εχοντας πλεον και προβλημα χωρου μαλλον θα κοψω και τις αγορες.

Αυτοι που εφεραν την κοινωνια και τα πραγματα εκει που τα εφεραν ας τα χαιρονται. And the cinemq to....
The dead Don't die. -bye-

To " Shallows" για τανία με καρχαρία είναι αρκετά καλό.

Δεν καταφεύγει σε σπλατεριές,άπειρα θύματα και άλλα παρόμοια.

Επικεντρώνεται στην υπέροχη πρωταγωνίστρια και στο σασπένς και την ατμόσφαιρα που χτίζει γύρω της.

Στα συν,η εξαιρετική φωτογραφία,τα χρώματα, η όλη εικόνα της ταινίας.Σε 4Κ είναι απλά για χάζεμα.

Οκ,υπάρχουν σκηνές που λες "δεν γίνεται" αλλά πιστεύω οτι η βαθμολογία του το αδικεί...

To " Shallows" για τανία με καρχαρία είναι αρκετά καλό.

Δεν καταφεύγει σε σπλατεριές,άπειρα θύματα και άλλα παρόμοια.

Επικεντρώνεται στην υπέροχη πρωταγωνίστρια και στο σασπένς και την ατμόσφαιρα που χτίζει γύρω της.

Στα συν,η εξαιρετική φωτογραφία,τα χρώματα, η όλη εικόνα της ταινίας.Σε 4Κ είναι απλά για χάζεμα.

Οκ,υπάρχουν σκηνές που λες "δεν γίνεται" αλλά πιστεύω οτι η βαθμολογία του το αδικεί...

Νταξ ...
ισως το 7αρακι να πεφτει little too much !
Για καρχαριοταινια μιλαμε (και δεν βρισκομαστε και στην εποχη των Jaws του 1975).
Ομως συγκρινομενο με τα κωμικα Sharknado, Meg (... και λοιπα στεροειδη) ειναι ... Αμλετ.
Καταρχην, η φωτογραφια ... ειναι ΕΞΩΚΟΣΜΗ. Χωρις καρχαρια και ξανθουλα ... στεκει ανετα
για χαλαρωτικο background στα windows. Που βρισκεται αυτη η παραλια, ρε παιδια ? :laugh:
Μηπως ... αν την δουμε απο κοντα ... δεν προκυψει τοσο εξωπραγματικα σαγηνευτικη ?
Τα πολωτικα φιλτρα κανουν μεταπτυχιακη εργασια :proud:

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Το είχαμε δει στο σινεμά, εκεί κάπως βλεπόταν, με τα εφέ του, ήταν και κάτι που περιμέναμε.
Μόνο σαν παρωδία μπορείς να πάρεις την Captain Marvel που όλοι περιμέναμε, φάγαμε στη μάπα μία ενδιάμεση ταινία, που θα έσωζε την κατάσταση, τον κόσμο όλο και ο Thanos την έστειλε να πλύνει πιάτα μόλις γύρισε από το κομμωτήριο με τα κορίτσα!

Ναι μιας και ολα συνδεονται και παντα σε αφηνει με ερωτηματα τα οποια τα δινουν στα επομενα. Ελπιζω να κλεισει καλα.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Amen brotha!

Το χω γραψει και στο thread του. Επικη φολα για μενα. Επικη ομως. Σινεμα οπως το πες ισως περνουσα καλυτερα αλλα σπιτι που το ειδα απλα κοιμηθηκα.

Αντιθετως ειδα χτες σινεμα τα "παρασιτα" μια κορεατικη ταινια η οποια απλα μα πολυ απλα ηταν αριστουργημα. Ατυχης συγκριση και καμια σχεση απλα το αναφερω επειδη την ειδα χτες και πιστευω οτι αξιζει να πατε να την δειτε.

Saw VI[Unrated Director's Cut][2009]
8100306714685087806.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1233227/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Ανταξια της πεμπτης ταινιας που ξεκαθαριζει ακομα πραγματα απο το τριτο μερος σχετικα με την Αμαντα, το βασικο παιχνιδι με πολυ καλο υποβαθρο για τον Κραμερ. Το δε τελος εξυπνο και με τον Χοφμαν και την ανατροπη στο βασικο παιχνιδι. Το gore και οι παγιδες εχουν παει σε αλλο επιπεδο οποτε το γερο στομαχι θα το χρειαστητε και εδω. 6.5/10

Saw The Final Chapter[2010]
MV5-BMj-I0-NTEw-NTgw-NF5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTcw-MDM5-MTU5-Mw-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1477076/

Καπου εδω φτασαμε στο τελος της σειρας. Εξαιρετικη η αποκαλυψη στο τελος και η αμεση συνδεση με το πρωτο ηταν κατι που δεν υποψιαστηκα. Η συγκεκριμενη ταινια φτιαχτηκε κυριως για το 3D. Το ροζ αιμα που κυριαρχει και χαλαει ολο το immersion στην ταινια και οι πολλες σκηνες που πεταγονται προς τον θεατη ειναι απο τα ατου του 3D. Τιμιο το ολο κλεισιμο της εφταλογιας μιας και το Jigsaw ειναι πολλα χρονια αργοτερα και λειπουν αρκετοι βασικοι πρωταγωνιστες. Απο τις σειρες ταινιων που θελουν γερο στομαχι μιας και αρκετες σκηνες παραεχουν gore αλλα παραλληλα συνδεει εξυπνα ολες τις συνεχειες και καποιες απο αυτες στεκονται και μονες τους χωρις το lore του saw. Κατι ακουγεται για νεα ταινια βασισμενη στο saw για το 2020 με τον Samuel Jackson με ονομα the organ donor. 6.6/10

Τα "παράσιτα" είναι ταινιάρα και μη ξεχνάμε οτι πήρε και τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Την είδα και εγώ και με κατέκτησε..

ειναι οντως πολυ καλο και οσο το σκεφτομαι, μου αρεσει ακομα περισσοτερο. Ειχα ακουσει διθυραμβικα σχολια πριν το δω, αλλα ηταν ανταξιο των υψηλων προσδοκιων. Τεχνικα αρτιο, καλλιτεχνικα πανεμορφο και με σαφες κοινωνικο μηνυμα

Ειδα και εγω τα παρασιτα
Μου αρεσε αλλα όχι και αριστούργημα.
Τεχνικα ηταν οντως αρτιο, εχοντας διαβασει όμως υμνους περιμενα κατι ακομα

Ειδα και εγω τα παρασιτα
Μου αρεσε αλλα όχι και αριστούργημα.
Τεχνικα ηταν οντως αρτιο, εχοντας διαβασει όμως υμνους περιμενα κατι ακομα

πιστευω, οτι το ειδαμε (τουλαχιστον εγω) εχοντας φοβερα υψηλες προσδοκιες. Επισης, νομιζω οτι αξιζει και μια δευτερη θεαση.