Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Προσωπικά είχα αρκετό καιρό να δω τέτοια ταινιάρα. Τα παράσιτα για μένα δεν υστερούσαν πουθενά. Πιστεύω επίσης οτι ο Λάνθιμος θα πρέπει να "ζήλεψε" πολύ μετά από αυτή την ταινία. Το αναφέρω με την καλή έννοια, καθότι είμαι Λανθιμικός αρκετά και θεωρώ οτι μια τέτοια ταινία θα μπορούσε να την είχε σκεφτεί/υλοποιήσει και αυτός.

Ενθουσιάστηκα τόσο που την παρομοιάζω/συγκρίνω με το oldboy το οποίο επίσης με είχε συνεπάρει.

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μπορει πραγματικα να θελει μια δευτερη θεαση...

Το Oldboy μου φανηκε καλυτερο!

Είδα χθες το "Ετερος εγώ".
https://www.imdb.com/title/tt5221894/
Ωραιότατο Ελληνικό θρίλερ που μου είχε ξεφύγει!
Θυμίζει Ισπανικό θρίλερ και το σενάριο είναι καλογραμμένο με τις φράσεις και
τα μαθηματικά του Πυθαγόρα.
Και σε ορισμένες σκηνές έχει επιρροές από τον δάσκαλο Argento.
Για μένα μία ταινία εγκληματολογίας που αξίζει.
Και λέγονται σοβαρά πράγματα στην ταινία:
"Ο άνθρωπος είναι κλάσμα που έχει αριθμητή την πραγματική του αξία,
και παρονομαστή την ιδέα που έχει για τον εαυτό του.
Ο αριθμητής παραμένει ο ίδιος ενώ όσο μεγαλύτερος
είναι ο παρονομαστής τόσο μικρότερο είναι το κλάσμα δηλαδή ο άνθρωπος".
Υπάρχει από τον δημιουργό του σε full movie στο You Tube και από εκεί το είδα.
Θα δω και την σειρά...
:grinning-smiley-043

2046 (2004) 5/10

Βαρετό αισθηματικό δράμα. Το είδα μέχρι το τέλος για να δω μήπως γίνει πιο ενδιαφέρον αλλά απελπίστηκα. Θα δοκιμάσω να δω άλλες 2 ταινίες του Kar-Wai Wong που φαίνεται έχουν καλό σκορ στο imdb (Chung Hing sam lam, Faa yeung nin wa). Αν δεν αξίζουν ούτε αυτές τότε ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δε μου ταιριάζει καθόλου.

Castle in the Sky (1986) 7/10

Πολύ καλό κινούμενο σχέδιο από τον Hayao Miyazaki για μικρούς και μεγάλους. Αξίζει.

Shazam![2019]
Custom-Canvas-Wall-Mural-Zachary-Levi-Funny-DC-Superhero-Film-Po.png

https://www.imdb.com/title/tt0448115/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Επιτελους μιια σωστη superhero ταινια που δεν περνει σοβαρα τον εαυτο της και ισως ετσι θα επρεπε να αντιμετωπιζονται παρομοιες ταινιες . Αφθονο γελιο με ωραιες ατακες υπαρχει μια ζεστασια μεταξυ των πρωταγωνιστων μας και ισορροπια μεταξυ δρασης δραματος και κωμωδιας. Ενα πολυ ευχαριστο διωρο και κατι διαφορετικο απο οτι εχουμε δει απο Marvel-DC. 7.5/10

The Haunting[1963]
haunting-UKquad.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0057129/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Η πρωτη ταινια βασισμενη στη νουβελα του The Haunting of Hill House του 1959. Ταινια αλλης εποχης χωρις jump scares η τρομακτικα εφε. Και ομως καταφερνει να σε κολλησει στην οθονη με τους εξαιρετικους διαλογους της σε οτι αφορα το μεταφυσικο και τον τρομο που επικρατει στα προσωπα των πρωταγωνιστων μας. Δεν ξερω αν θα τρομαξετε παντως μια ανατριχιλα την αισθάνθηκα και νιωθεις οτι οντως κατι κακο υπαρχει σε αυτο το σπιτι. Βοηθαει αρκετα το οτι ειναι ασπρομαυρη στην ολη horror ατμοσφαιρα. 7.8/10

H εμπεδωση μου στον Πολανσκι συνεχιζεται με ταινιες που ηδη ειχα δει και θυμοουν, με αλλες που ειχα δει πριν πολυυ καιρο και δεν θυμομουν οποτε ηταν σαν μια νεα ανακαλυψη και καποιες που δεν ειχα δει μεχρι τωρα.

Αυτη που θα αναφερω ειναι μια απο αυτες που ειδα πρωτη φορα. Προκειται για το Carnage.
Γιατι δεν την ειχα δει ; Γιατι διαβαζοντας το Πιτς ελεγα .. μπαα μια ταινια Ουι-κλο με τεσσερις ηθοποιους και μαλλον ολο μπλα-μπλα (βασισμενο σε θεατρικο εργο)...Δε θα παρω
Τελικα πηρα.
Η ταινια ειναι καθαρα Ευρωπαϊκη παραγωγη ολη η παραγωγη ειναι Γαλλο-Γερμανο-Πολωνο-Ισπανικη. Ουτε σεντσι Αμερικανικο. Ομως αποφασισα οτι δεν μπαινει στο Ευρωπαϊκο σινεμα γιατι την θεωρω καθαρα Αμερικανικη και επιπλεον Νεουορκεζικη.
Ισως να μην την εβλεπα εαν δεν ειχα δει πριν λιγες μερες το προσφατο του Ουι-κλο, την Venus in Fur που ηταν αριστουργηματικη ( και καθαρα Ευρωπαϊκη βλεπε Γαλλικη αυτη).

Η ιστορια ξεκιναει στο ζενερικ με μια παρεα παιδιων σε ενα παρκο (η μονη εξωτερικη σκηνη και σε ζενερικ ανοιγματος και κλεισιματος) δυο απο αυτα τσακωνονται. Ξαφνικα το ενα παιρνει ενα ξυλο και χτυαει το αλλο στο προσωπο.

Αυτη ειναι και η εκκινηση της ιστοριας, οι γονεις ειναι ενημεροι και οι μεν καλουν τους δε για να εξηγησουν το γεγονος και να δουν τι μετρα θα παρουν για να μην επαναληφθει η βια κλπ.
Ολα ξεκινου απολυτα κοσμια και πολιτισμενα μεταξυ ενηλικων καποιου επιπεδου (ειπαμε Νεουορκεζοι).
Αλλα σιγα σιγα αρχιζουν να εκτρεπονται τα πραγματα.
Σε αλλο νημα για τον Πολανσκι εια οτι σε καθε του εργο υπαρχει αυτη η σημανση της εισροης του κακου, που αιωρειται ακομα και αν δε φαινεται, ακομα και αν δεν ειναι αποκαλυψιμο αλλα νιωθεις την ανασα του. Και εδω το εργο κυλαει και λες "ε εδω δεν υπαρχει". Ειναι μια νορμαλ κατασταση οικογενιακης συμβασης η συγκρουσης συμφεροντων.
Αλλα τελικα αμα σκεφτεις λιγο αργοτερα βλεπεις οτι και εδω υπαρχει. Η αναφορα του ενος πατερα στο θεο της σφαγης ειναι το κλικ. Απλα το εργο ολο ειναι ενα προοιμιο μεσα σε ενα παιχνιδι κοινωνικων συμπεριφορων και ψυχικων εναλαγων, οικογενικης στρατηγικης, συμμαχιων και διχονιας, και ταυτοχρονα ατομικης προθεσης οσο και συλλογικης μοναξιας.
Ειναι ενα φιλμ που οταν τελειωνει δειχνει την πραγματικοτητα που αρχιζει η μαλλον διεπει "τον ανθρωπο". Απλο στεγνο στυγνο και κυνικο...οπως ολη η σχεδιαση του ~θεου τηζ σφαγης~ αφηνει να εννοηθει.
Αλλα ειπαμε ειναι μονο ενα προοιμιο μεσα σε ενα ασφαλες και προνομιουχο Νεουορκεζικο περιβαλλον. Που δεν αφηνει στον οποιονδηποτε την υποψια.

Οποτε αν και εξαιρετικα τραβηγμενο (δεν βλεπεις την ωρα να περναει και ολα αυτα σε ενα διαμερισμα για να κρατησει καποιον σαν εμενα σε ακρα προσοχη δεν ειναι λιγο) δεν ειναι σιγουρη η εμφανης η εμβελεια αυτου ~που παιζεται~

Οι λιγοτερο προσεκτικοι θα σκεφτουν οτι ο Πολανσκι κανει Γουντυ Αλλεν και ψυ τερτιπια. Ενω δεν προκειται για κατι τετοιο.

Παντως ναι στην φορμα του μου θυμιζει Γουντυ Αλλεν, και οσο κι αν ειναι κομμωδια ( α δεν το ειπα περι κομμεντι προκειται ) αυτο βαςει καποιο νερο στο κρασι το Πολανσκικο.
Γιαυτο και δεν ειναι και Ευρωπαϊκο.

Δεν ειναι απο τα καλυτερα του, δεν ειναι απο τις ~υπογραφες~ του, θα ελεγα οτι δεν εχει ~την σταμπα του~ (αχ ατιμη Γουντιαλλενικη Μπεσεμπεζεδικη ΝΥ) ουτε την ατμοσφαιρα του αλλα βλεπεται με εδιαφερον, και αποτελει (ισως) και καποιο υλικο για σκεψη τουλαχιστον για καποιο χρονο καποιες ωρες μετα το τελοζ του φιλμ.
Δεν το λες και τιποτα κατι τετοιο στις μερες μας ;)

file_84804_0_carnagescreenlarge1.jpg

Last edited by a moderator:

Tracks[2013]
dfd.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2167266/?ref_=nv_sr_3?ref_=nv_sr_3

Πολυ ομορφη ταινια βασισμενη στο κατορθωμα της Robyn Davidson να διασχισει ολη την Αυστραλια με 4 καμηλες και το σκυλακι της. 1700 μιλια στα απεραντα μουντα και αγονα τοπια της Αυστραλιας. Η ταινια ειναι αρκετα αργη χωρις εντασεις αλλα σε μαγευει με τα πολυ ομορφα τοπια της και τη θεληση του ανθρωπου να καταφερει αυτο που εχει βαλει στοχο ακομα και αν φανταζει ακατορθωτο. Το ταξιδι της εχει φωτογραφηθει απο το National Geographic. 7.3/10

.
δεν μπορουσα να περιμενω

και να βλεπεις τους δυο μυθους του κλασσικου κινηματογραφου
και την παρασταση να κλεβει ο Τζο ....ειναι δυνατον

εσεις μην χάσετε να περιμενετε το Νetflix

.
δεν μπορουσα να περιμενω

Σ'αρεσε ή δε σ'αρεσε?

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα χθες το "Ετερος εγώ".
https://www.imdb.com/title/tt5221894/
Ωραιότατο Ελληνικό θρίλερ που μου είχε ξεφύγει!
Θυμίζει Ισπανικό θρίλερ και το σενάριο είναι καλογραμμένο με τις φράσεις και
τα μαθηματικά του Πυθαγόρα.
Και σε ορισμένες σκηνές έχει επιρροές από τον δάσκαλο Argento.
Για μένα μία ταινία εγκληματολογίας που αξίζει.
Και λέγονται σοβαρά πράγματα στην ταινία:
"Ο άνθρωπος είναι κλάσμα που έχει αριθμητή την πραγματική του αξία,
και παρονομαστή την ιδέα που έχει για τον εαυτό του.
Ο αριθμητής παραμένει ο ίδιος ενώ όσο μεγαλύτερος
είναι ο παρονομαστής τόσο μικρότερο είναι το κλάσμα δηλαδή ο άνθρωπος".
Υπάρχει από τον δημιουργό του σε full movie στο You Tube και από εκεί το είδα.
Θα δω και την σειρά...
:grinning-smiley-043

Συμφωνω στο 100%! Πολύ καλή προσπάθεια που δε περίμενα από Ελλάδα...

2046 (2004) 5/10

Βαρετό αισθηματικό δράμα. Το είδα μέχρι το τέλος για να δω μήπως γίνει πιο ενδιαφέρον αλλά απελπίστηκα. Θα δοκιμάσω να δω άλλες 2 ταινίες του Kar-Wai Wong που φαίνεται έχουν καλό σκορ στο imdb (Chung Hing sam lam, Faa yeung nin wa). Αν δεν αξίζουν ούτε αυτές τότε ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δε μου ταιριάζει καθόλου.

Τι σου είναι τα διαφορετικά γούστα... Θυμάμαι ακόμα το πόσο πολύ με είχε μαγέψει αυτή η ταινία, την σκεφτόμουν συνεχώς, πήγα και πήρα και το soundtrack. Την είχα δει σινεμά όταν πρωτοβγήκε και η ατμόσφαιρα της είναι αξεπέραστη για μένα. Σίγουρα περίεργη πάντως και θέλει "εκπαιδευμένο" κοινό καθότι δεν είναι και πολύ κατανοητή, ίσως εκεί σε έχασε.

Γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρει στις οθόνες ο Βαι τους έρωτες και τις ανομολόγητες αγάπες είναι αξιοθαύμαστος για μένα. Καλλιτέχνης.

Οπώσδήποτε το in the mood for love, δε θυμάμαι τον αυθεντικό τίτλο αλλά λογικά είναι η δεύτερη ταινία που λες. Επίσης ρομαντικό αισθηματικό αλλά πραγματικά ανθρώπινο και επίσης άψογο.

Βαι ρισπεκτ και ας τον έχω χάσει τα τελευταία χρόνια.

Μπορει πραγματικα να θελει μια δευτερη θεαση...

Το Oldboy μου φανηκε καλυτερο!

Το oldboy όντως πρέπει να ναι καλύτερο αλλά μόνο με αυτό μπορώ να το συγκρίνω. Χρόνια είχα να ξαφνιαστώ τόσο πολύ με ταινία και αμέσως μου ρθε στο μυαλό το oldboy.

.
δεν μπορουσα να περιμενω

Υποτίθεται οτι θα είναι δυναμικό comeback για όλους τους...άνθρακες τελικά ο θυσαυρός;

Επίσης ο Τζο είναι αντίστοιχης εμβέλειας θεωρώ, ασχέτως αν δε τα πήγε τόσο καλά όσο οι άλλοι στην πορεία του. Οι άλλοι αρχίζουν και αμαυρώνουν επικίνδυνα την φήμη τους με τις τελευταίες ταινίες τους, ειδικά εκεί που πάιζανε μαζί με τον 50σεντ αναρωτιόμουνα πως είναι δυνατόν να βλέπω κάτι τέτοιο...ειδικά μετά το heat όπου είχαν συνυπάρξει...

Εγώ πάντως θα πάω σινεμά να το δω και ας έχω νετφλιξ.

Είδα τα παρακάτω:
1. Κάτι διαφορετικό αλλά και συναφές με το horror.
Είδα το ερωτικό horror του Patrick von Barkenberg το BLOOD PARADISE (2018).
https://www.imdb.com/title/tt6509330/
Κάνει μία προσπάθεια να μιμηθεί τις ταινίες του Jesus Franco της δεκαετίας του 70,
χωρίς να τα καταφέρνει στην ατμόσφαιρα.
Ξεκινάει λίγο ξενέρωτα αλλά σιγά σιγά φτιάχνει κλίμα.
Πικάντικες λεπτομέρειες και μία γυναίκα υψηλής αισθητικής (Andrea Winter Σουηδέζα
άπαιχτη...).
Απειλητική βουκολική ατμόσφαιρα και χωριάτες με μυστικά.
Στο μέσον γίνεται θρίλερ, και στο τέλος σαδιστική ταινία με γκροτέσκο στύλ και
black humor.
Φίλμ που το μισείς ή το αγαπάς. Εγώ το κράτησα γιατί σε μερικές σκηνές γέλασα.

2. RATTLESNAKE (2019) https://www.imdb.com/title/tt9257484/
Τίμια ταινία απο τον Zak Hilditch (σκηνοθέτη του 1922 που διαβάζω ότι αξίζει).
Αφορά την αγωνία μιάς μητέρας που για να σώσει την ζωή της κόρης της πρέπει να αφαιρέσει
μία ζωή. Να ανταλλάξει την ψυχή τού παιδιού της με άλλη, μέχρι την δύση του ηλίου.
Εχει ωραία φωτογραφία των εκτάσεων του Τέξας και σε κρατάει σε ένταση μέχρι το τέλος.
Καλή η πρωταγωνίστρια και σωστή αφήγηση.
Είναι το ελαφρύ θρίλερ δράσης και αγωνίας, με μεταφυσικά στοιχεία που θέλουμε να δούμε
κουρασμένοι βραδυνή ώρα...
:popcorn:

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

.
δεν μπορουσα να περιμενω

Δεν είναι λιγότερο ταλαντούχος ο Πέσι από τους δύο θρύλους. Δεν καταλαβαίνω την απορία σου.

Επίσης μην μηδενίζουμε γενικότερα τους θρύλους, μύθους, γωτέβα. Όταν έχουμε τέτοια διάθεση, καλό είναι να ξανακοιτάμε λίγο την ιστορία τους.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν είναι λιγότερο ταλαντούχος ο Πέσι από τους δύο θρύλους....

Ουτε λογος.Για μενα εκλεβε την παρασταση (και δεν υπερβαλω καθολου) και στο Raging Bull.Kαι μιλαμε για ταινια που ο Ντε Νιρο εδινε ρεσιταλ.
Ο Στελλιος αρεσκεται στο να προβοκαρει περισσοτερο παρα εννοει το να μηδενιζει.
Οπως ειναι σιγουρος οτι ολοι περιμενουν το Νετφλιξ για να το δουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ουτε λογος.Για μενα εκλεβε την παρασταση (και δεν υπερβαλω καθολου) και στο Raging Bull.Kαι μιλαμε για ταινια που ο Ντε Νιρο εδινε ρεσιταλ.
Ο Στελλιος αρεσκεται στο να προβοκαρει περισσοτερο παρα εννοει το να μηδενιζει.
Οπως ειναι σιγουρος οτι ολοι περιμενουν το Νετφλιξ για να το δουν.

Εγώ ευχαρίστως θα το έβλεπα στο σινεμά, αλλά εδώ στη Γερμανία παίζουν μόνο μεταγλωττισμένες ταινίες και δεν υπάρχει περίπτωση να υποστώ το De Niro και τον Al Pacino να μιλάν Γερμανικά. Όποτε Νetflix και πάλι Νetflix

America America (1963) 8/10

Εξαιρετική ταινία από τον Elia Kazan και αφορά σε έναν Έλληνα που χάνει την οικογενειακή του περιουσία σε ταξίδι του στη Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια ονειρεύεται να μεταναστεύσει στην Αμερική. Άψογο σενάριο και σκηνοθεσία. Πολύ καλός ο Stathis Giallelis.

Becket (1964) 8/10

Πολύ καλή ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από Richard Burton και Peter O'Toole. Στο ίδιο επίπεδο με το A Man for All Seasons (1966) που ήταν επίσης εξαιρετική.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Εγώ ευχαρίστως θα το έβλεπα στο σινεμά, αλλά εδώ στη Γερμανία παίζουν μόνο μεταγλωττισμένες ταινίες και δεν υπάρχει περίπτωση να υποστώ το De Niro και τον Al Pacino να μιλάν Γερμανικά. Όποτε Νetflix και πάλι Νetflix

Μα Σκορτσεζε είναι,είναι δυνατον να μη θες να το δεις σινεμά;
Tώρα για τη μεταγλώττιση σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Εγώ δεν αντέχω ούτε τις ελληνικές στα παιδικά...

παιδια δεν παλευεται αυτο το πραγμα με την μεταγλωτισση στην Γερμανια,μεταγλωτιζουν και τους εαυτους τους(που λεει ο λογος) συνηθως ειναι ο ιδιος μεταγλωτιστης για δεκαετιες για καθε ηθοποιο, οι γενιες που εχουν μεγαλωσει ετσι νομιζουν οτι η φωνη του ηθοποιου ειναι αυτη του μεταγλωτιστη και δεν μπορουν να δουν διαφορετικα τις ταινιες, ασε που δεν ειναι εκπαιδευενοι να διαβαζουν υποτιτλους και ετσι και τους τυχει μια τετοια ταινια δεν τους προλαβαινουν να τους διαβαζουν,μιλαμε για γερμανικη ηλιθιοτητα σε αυτον τον τομεα...ειναι απολυτως φυσικο καποιος που δεν εχει μεγαλωσει Γερμανια να μην θελει να παει σε Γερμανικη αιθουσα να υποστει αυτην την βαρβαροτητα...
Βεβαια πολλοι Ελληνες που εχουν μεγαλωσει Γερμανια το βρισκουν απολυτως φυσιολογικο.

Καλά ρε παιδιά, θέμα συνήθειας και βιωμάτων είναι όλα. Αν συζητήσεις με Γερμανό για το θέμα (το'χω κάνει αρκετές φορές), η απάντηση είναι "δηλαδή εσύ κάθεσαι και διαβάζεις υπότιτλους επί 2 ώρες σε μια ταινία;

Κι εγώ έχω τρελό πρόβλημα με τις μεταγλωττίσεις, κυρίως δε στα παιδικά όπου πολύ συχνά οι ηθοποιοί νιαουρίζουν λες και απευθύνονται σε νηπιαγωγείο, καταστρέφοντας ταινίες που θα ήταν ενδιαφέρουσες για όλες τις ηλικίες.

Εν τω μεταξύ, αυτό που πρέπει κανείς να διαβάσει δυο σελίδες και να κάτσει να κάνει έρευνα στο imdb για να καταλάβει για ποια ταινία μιλάμε με ξεπερνάει...! :flipout: Πάντως όχι, δε θα τη δω στο νέτφλιξ.

Εγώ θα ήθελα να πάω κινηματογράφο, πλην η σημερινή μου κατάσταση δεν μου δίνει την πολυτέλεια να πάω σε ταινία 3,5 ωρών ( με τα πήγαινε έλα 5,5 ώρες)....παρότι έχω νετφλιξ, θα περιμένω να παίξει σε αυτό, και την άλλη μέρα θα το κατεβάσω σε 40gb αρχείο, να το δω στον jvc μου Κυριακή μεσημέρι... Αμ πως κυρ Στέλιο.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες αίθουσες με την ορίτζιναλ γλώσσα?