Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Θα βγει κανονικά για 2 εβδομάδες στις αίθουσες και στην Αμερική και σε ευρωπαϊκές, πριν την πρεμιέρα στο Ντεφλιξ.

Αυτό ουσιαστικά γίνεται για να μπορέσει η ταινία να διαγωνισθει στα Όσκαρ. Είναι προϋπόθεση για αυτά, να έχει παιχθεί στους κινηματογράφους.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oντως το διασταυρωσα, οπως λες για να μπορεσει να συμμετασχει στα Οσκαρ. Οπως δημοσιευτηκε τελη Αυγουστου πρεπει να προβληθει τουλαχιστον μια βδομαδα υποχρεωτικα στο Λος Αντζελες.

Λοιπον ειχε ανακοινωθει οτι για αυτον τον λογο θα προβληθει περιορισμενα σε Λος Αντζελες και Νεα Υορκη απο τις 1 Νοεμβριου εως τις 7Νοεμβριου. Και σε καποες αιθουσες στην υπολοιπη Αμερικη και την Μ.Βρεταννια, απο τις 8 Νοεμβριου για μια βδομαδα.

https://www.lemonde.fr/cinema/artic...ortira-brievement-en-salles_5503497_3476.html
και απο Καναδα ιδια πληροφορια.
https://www.journaldemontreal.com/2...hman-de-scorsese-sortira-brievement-en-salles

Αρα καποιοι θα το εχουν δει ;;;; Ποιος ; Το εχει δει καποιος εδω ; Δεν εχω βρει κατι ακομα. Μακαρι για οσους θελουν να το πουν σε σκοτεινη αιθουσα.

Παντως σην Γαλλια δεν θα προβληθει καθολου. Τελευταια πληρφορια που εχω ειναι της 16/11
https://www.lejdd.fr/Culture/Cinema...-pacino-par-des-acteurs-plus-bankable-3931646

Αν προβληθει Ελλαδα ειδοποιηστε μας θα ειναι ενδιαφερον

Τωρα για το θεμα το ιδιο, ο περιορισμος του Νετφλιξ δεν ειναι μονο αποφαση και στρατηγικη της εταιριας. Θελω να πω μ'αυτο οτι η συνεντευξη Του Σκορτσεζε που δημοσιευτηκε στο φορουμ πριν λιγες μερες, δειχνει ενα μερος μονο του "προβληματος" οπως το αντιλαμβανεται ο σκηνοθετης. Εχει και πολλες αλλες πτυχες, οπως το κοινο το ιδιο, η νεοτητα και τα γουστα της, η κοινη γνωμη....Με λιγα λογια ο σκορτσεζε εχει παρει αναποδες απο το 2016 και μετα, μετα το καταπληκτικο φιλμ που ειχε κανει το Silence. Και το Νετφλιξ του επεσε γαντι.

Παρακολουθω την ηπια αυτη επανασταση με ιδιαιτερο ενδιαφερον και απο ενα ατομο που δεν ηταν ποτε μεγαλοστομο, ουτε μαινστρημ επανστατης ουτε ευκαιριατζης.

Οποτε θα περιμενω οπως οι πολλοι τις 27 Νοεμβρη για να δω "τι γινεται".

Και οπως λεει και ο συμφορουμιτης...
Elitism du cul.

Netflix regne sur les prolos
+1

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Και μια φωτο απο αυτες τις ωραιες και σπανιες στο σινεμα ,-

Martin-Scorsese-au-JDD-Pas-question-de-remplacer-De-Niro-et-Pacino-par-des-acteurs-plus-bankable.jpg

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

O Ιρλανδος ήδη παίζεται στην Ελλαδα σε επιλεγμένες αίθουσες,από την Πέμπτη 21/11 σε ευρύτερο δίκτυο και στις 27/11 και στο Νετφλιξ.
Το Ι heard you paint Houses,οπως ηταν ο ορίτζιναλ τίτλος του project,ο Σκορτσέζε πάλευε να το γυρίσει για χρόνια χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση.
Μόνο το Νετφλιξ του έβαλε πλάτη.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

O Ιρλανδος ήδη παίζεται στην Ελλαδα σε επιλεγμένες αίθουσες,από την Πέμπτη 21/11 σε ευρύτερο δίκτυο και στις 27/11 και στο Νετφλιξ.
Το Ι heard you paint Houses,οπως ηταν ο ορίτζιναλ τίτλος του project,ο Σκορτσέζε πάλευε να το γυρίσει για χρόνια χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση.
Μόνο το Νετφλιξ του έβαλε πλάτη.

Σε γενικες γραμμες αυτο. Αλλα ειναι πολυ πιο περιπλοκο το θεμα, και αυτα που του ειπωθηκαν απο παραγωγους στουντιο κλπ... αλλα ειναι εκτος θεματος.
Μπραβο στην Ελλαδα που ειναι μεσα με την Αμερικη και την Αγγλια. Δεν ακουστηκε και κατι γιατι προφανως η Νετφλιξ δεν θελει να κανει διαφημηση, εμπορικα μαλλον το αντιθετο προβλεπει.
Εμεις εδω δεν αν και οπως ειπα εμενα δε με απασχολει θα την δω στο Νετφλιξ.

Στην Ελλαδα ο Σκορτσεζε έκοβε πάντα εισιτήρια,Ζωρζ.Οπότε δεν με παραξενεύει το ότι διανέμεται.

Ζωρζ, την είδε ήδη ο Στελάρας και της έβαλε 8/10.

Ζωρζ, την είδε ήδη ο Στελάρας και της έβαλε 8/10.

Τυχερος και υπερκινητικος !!!
Αντε να παιρνουμε σειρα κ'εμεις οι κοινοι θνητοι... Υπομονη... Δε θα με παραξενευε να της εβαζα κανα ενιαμισυ στα δεκα (σαν προγνωστικο).

Κατα τ'αλλα τις τρεις τελευταιες μερες εκανα μια περιδρομη σε ταινιες τρομου !

Πρωτα ειπα να ξαναδω μια ταινια που εια δει στη νιοτη μου και με ειχε σκιαξει. Και ο κακος μου ειχε φανει πολυ βιτσιοζος.
Μου ειχε κανει εντυπωση τοτε και ειπα "για να το ξεναδω" αφου το βρηκα διαθεσιμο να δω τι συναισθηματα θα μου δημιουργησει...

fright-night-1985-poster-2-e1430253453213.jpg

Τζιφος !
Δε μου προκαλεσε πλεον τιποτα. Το σεναριο μου φανηκε φτηνιαρικο δηλαδη γρηγορα γραμμενο οποτε εχει καποιες αλογιες.
Ειναι σινεμα που εχει φτουρισει η μπογια του. Δυσκολα το βλεπει πλεον καποιος σημερα για να μην πω οτι καπου στο σεναριο επερχεται καποιο στοιχειο γελειου.

Το αλλο ειναι το λειαν προσφατο (2019) The Devil's Hour η με εναλλακτικο τιτλο The Kleansing Hour
TheDevilsHour-Banniere-800x445.jpg

Ειναι αλλη μια ταινια εξορκισμου, αλλα το ζητουμενο πια ειναι οι καλες ιδεες που μπορει να δωσουν κατι το διαφορετικο. Και απο το Πιτς αφηνοταν μια ελπιδα για μια προτοτυπη ιδεα που θα στεριωνε μια σεβαστη ιντριγκα. Συγκεκριμενα, η εισδοχη της νεας τεχνολογιας και της διασυνδεσης οπου μεσω αυτης το κακο επιβαλεται στον κοσμο. Μεσα απο ενα ταντεμ δυο φιλων επιχειρηματιων απατεωνων που σκηνοθετουν εξορκισμους απευθειας σε ενα ευρυ κοινο ιντερκονεκτέ του "παγκοσμιου χωριου".
Ομως κριμα, το φιλμ χανει σε πειστικοτητα λογω ηδη της καρικατουρας του ψευδο ιερεα, και των μεθοδων του που δεν εχουν τιποτα το πειστικο.
βεβαια καποιος θα βρει σαν αντιεοιχειρημα οτι το κοινο ειναι σε τετοιο επιπεδο...ισως αλλα δεν το βρηκα πειστικο. Και μην οντας πειστικο δεν ειναι κατι αγριαδες εξαποδιστικες και κατι σπλατεριες που θα με εντυπωσιαζαν η θα με φοβιζαν. Το φανταστικο, το εξωπραγματικο του τρομου, πρεπει να εχει καποιο σοβαρο στοιχειο που να πειθει για μια πιθανη πραγματικοτητα εστω και εαν δεν υπαρχει, για να σε αγγιξει. οσον με αφορα τουλαχιστον. Αλλα εδω δεν υπηρχε, μονο αγριεμα του τυπου "θα δεις τι θα παθεις".
Οποτε μετριο. Κριμα θα μπορουσε να ηταν καλο.
Τα συν της ταινιας ηταν η κοπελα ( που εκανε την δαιμονισμενη και οχι μονο ) νομιζω οτι ειναι πολυ καλη ηθοποιος με μια ιδιαιτερη γοητεια. Και ο διαολος στο τελος καλος ηταν... :flipout:

Για το τριτο θα κανω ξεχωριστο ποστ γιατι ειναι κατι ιδιαιτερο...

To τριτο λοιπον που ειδα ηταν το jackpot !!!

Eιναι κορεατικο και ο τιτλος αυτου Rampant, (ο original του οποιου ειναι 창궐)

Untitled.jpg

Διαβαζοντας την γενικη υποθεση λες "μα δεν το εχουμε δει καπου αυτο το σεναριο...το βασιλειο που κρατιεται απο καποιον αναξιο βασιλεια, ο ραδιουργος της αυλης που χειραγωγει, η επιστροφη του πριγκηπα, η μολυνση καπου στην χωρα οπου το κακο αρχιζει και εξαπλωνεται...και ολα αυτα σε ενα ιστορικο μεσσαιωνικο μοτιβο....Ναι το εχουμε δει και ειναι μια σειρα εξαιρετικη επισης που λεγετα Kingdom.

Eδω ομως προκειται για ταινια, υπαρχει αρχη μεση και τελος (που στην σειρα περιμενουμε) και απο αισθητικης και ερμηνευτικης αποψης ειναι αριστουργηματικο. Ακομα πιο ολοκληρωμενο σαν αισθητικο επιτευγμα και ποιο συμπυκνωμενο. Και με καποιες διαφορες στο σεναριο που φαινονται δευτερουουσες αλλα που δημιουργουν ολο το subliminal νοημα του εργου. Ολη αυτην την αλληγορικη σηματοδωτηση και την κυρια ερωτηση που ειπαμε προηγουμενος στο προηγουμενο ποστ...
Ποιο ειναι το ενδιαφερον σε ενα φιλμ τρομου ; Η εισδοχη του κακου. Απο που προερχεται πως μπαινει πως αναγνωριζεται...και οχι μονο στα εργα τρομου αλλα σε καθε πνευματικο εργο οπως του Μαλικ η του σπεσιαλιστα του ειδους Πολανσκι... ολα καπου δενονται ολα καπου ειναι αναφορικα οταν προκειται για σπουδαια εργα.

Και εδω προκειται για μια πραγματικα σπουδαια ταινια τρομου, θεαματος, μεσσαιωνικης φαντασιας - ιστοριας, μεχρι και κοινωνικοπολιτικης σκιαγραφησης φυσικα με αλληγορικο τροπο.

search

Απο τις ταινιες του 2019 για μενα. Και με κανει να περιμενω με ακομα περισσοτερη αγωνια την συνεχεια της σειρας Kingdom οχι για να απαξιωσω το ενα εναντι του αλλου αλλα για να απολαυσω συγκριτικα δυο κινηματογραφικες εξοχοτητες.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Απο τις ταινίες του 2019 για μενα.
Το πρώτο ήταν το Fright Night?
Τότε σαν κωμωδία το είχα δει και πάλι δεν μου άρεσε..
Το Rampant το είχα προτείνει σε αυτό το νήμα και χαίρομαι που το είδες. Οντως από τα καλά του 2019.
Τωρα βλέπω το ατμοσφαιρικό Dont' leave home (2018) και πάει καλά. θα υπάρξει ανταπόκριση!!

Κλασικη ταινια της Disney που οι μικροι θα αγαπησουν και οι μεγαλοι θα παρουν ενα γερο μαθημα ζωης. Απο τις ταινιες που σε γαληνευουν την ψυχη με την παρεα του Winnie the pooh πιο αληθινοι και αξιαγαπητοι απο ποτε. Ο McGregor πολυ καλος οπως και η μικρη Bronte Carmichael που κανει την κορη του. Υπεροχη. 7.8/10

Agora (2009) 7/10

Καλή ταινία με Rachel Weisz στο πρώτο ρόλο. Η σκηνοθεσία του Alejandro Amenabar πολύ καλή, δε βαρέθηκα ούτε στιγμή σε ένα σενάριο ας πούμε καλομέτριο.

A Cure for Wellness (2016) 7/10

Ατμοσφαιρικό θρίλερ αγωνίας. Πολύ καλές ερμηνείες, μόνο αρνητικό η μεγάλη διάρκεια.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Το πρώτο ήταν το Fright Night?
Τότε σαν κωμωδία το είχα δει και πάλι δεν μου άρεσε..

Nαι, ξεχασα να βαλω τον τιτλο αλλα το βρηκε:2thumb22sup:
Καρικατουριστικο... μονο ο τρελαμενος πιτσιρικας ηταν καποιος "χαρακτηρας" στην ολη ιστορια.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Flatniners 2017...
Ξαναδείτε το παλιό, τούτο από αριστερά με φλας και φόρα...

Αγαπώ τόσο πολύ το πρωτότυπο που δεν έκανα καν τον κόπο να δώ το remake του'17

Το θεώρησα ιεροσυλία..

Prizzis Honor[1985]
sbrDAqg.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0089841/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Μπορει να μην ειναι απο τις καλυτερες του Nicholson αλλα εχει την δικη της ταυτοτητα μεσα στον γκανγκστερικο υποκοσμο της Νεας Υορκης της δεκαετιας του 80. Εξυπνη πλοκη με σταθερη ροη χωρις να κανει κοιλια. Εχει αρκετα κωμικα στοιχεια παρολη της μαφιοζικη φυση της. Εξαιρετοι ολοι οι ηθοποιοι και το τελος αυτο που της αρμοζε. 7.6/10

Prizzis Honor[1985]
sbrDAqg.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0089841/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Μπορει να μην ειναι απο τις καλυτερες του Nicholson αλλα εχει την δικη της ταυτοτητα μεσα στον γκανγκστερικο υποκοσμο της Νεας Υορκης της δεκαετιας του 80. Εξυπνη πλοκη με σταθερη ροη χωρις να κανει κοιλια. Εχει αρκετα κωμικα στοιχεια παρολη της μαφιοζικη φυση της. Εξαιρετοι ολοι οι ηθοποιοι και το τελος αυτο που της αρμοζε. 7.6/10

Την είχα δεί δυό φορές στο σινεμά,γιατί είχα κόλλημα με την Kathleen Turner.

Αλλωστε φέρει την υπογραφή του Χιούστον.

Σπουδαία ταινία δεν την λές.

Αλλά έξυπνη,χαριτωμένη και με ωραίους χαρακτήρες,σίγουρα.

Θέλω να την ξαναδώ μετά από τόσα χρόνια..

A Patch of Blue (1965) 7/10

Καλή δραματική ταινία με Sidney Poitier. Καλογραμμένοι διάλογοι και καλές ερμηνείες.

Ballad of a Soldier (1959) 7/10

Πολύ καλή ταινία από Ρωσία. Αφορά το ταξίδι επιστροφής ενός στρατιώτη και τι συνάντησε στη πορεία. Πολύ καλές ερμηνείες.