Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Forrest Gump[1994]
il-570x-N-1303342253-qphh.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0109830/?ref_=nv_sr_srsg_0

25 χρονια μετα και δεν ειχα δει αυτο το αριστουργημα. Απο τις ταινιες που σε γαληνευουν την ψυχη μιας και ειναι παραλληλα αθωα, συγκινητικη, σκληρη, αστεια, εξυπνη χωρις να δειχνει την αφελεια της δεδομενου οτι εχουμε να κανουμε με ενα ατομο με IQ 75. Η ταινια δειχνει μεσα απο τα ματια ενος ανθρωπου με IQ 75 οτι ο κοσμος θελει καλοσυνη ειλικρινεια χωρις να κοιτας το συμφερον σου και παραλληλα θα σε ανταμειψει. Καποιες φορες ομως οσο καλοσυνη και να εχεις μεσα σου η ζωη ειναι αμειλικτη. Τι να γραψω για τον Tom Hanks? Η υποκριτικη του ικανοτητα ειναι τεραστια πραγματικα εζησε τον ρολο του και αυτο βγηκε προς τον θεατη στο 100%. Δικαιως η ταινια ελαβε 6 Οσκαρ εκεινη τη χρονια και σιγουρα θα παραμεινει για παντα κλασικη και στην καρδια μας. 9.7/10

Frequently Asked Questions About Time Travel[2009]
51-JRGWq55i-L.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0910554/?ref_=nv_sr_srsg_0

Αγγλικης παραγωγης ταινια low budget με θεμα το time travel. Βαζει την δικη της σφραγιδα πανω στο θεμα εχοντας παραλληλα το κλασικο αγγλικο χιουμορ χωρις να καταφερνει να συναρπασει ομως στο συνολο της. Κραταει λιγο πανω απο 70 λεπτα δεν κουραζει και σιγουρα την προτεινω σε οσους αρεσκονται στο Science Fiction ειδος. 7/10

Ad Astra (2019) 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Μέτριος ο Μπραντ Πιτ. Σε όποιον αρέσει στυλ διαστημικής ταινίας προτείνω το Gravity (2013) που είναι ανώτερη από τη συγκεκριμένη.

3-Iron (2004) 7/10

Καλή και πρωτότυπη ταινία από τον Ki-duk Kim. Αρκετά καλοπαιγμένη.

Mr. Arkadin (1955) 7/10

Πολύ καλό αστυνομικό φιλμ νουάρ στο οποίο ο Orson Welles είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής. Δε φτάνει τα επίπεδα άλλων κορυφαίων ταινιών του αλλά σε σύγκριση με σημερινές ταινίες ξεχωρίζει.

Bone-Tomahawk.jpg

Κρίμα που δεν την είδα δεί έως τώρα!!
Δυνατό Western horror, χωρίς ταρζανιές και μαγκιές, που οι ήρωες του
είναι περισσότερο θύματα.
Ατάκες καλοβαλμένες: " Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο
η διασυνοριακή ζωή είναι τόσο δύσκολη.
Όχι λόγω των Ινδιάνων ή των στοιχείων, αλλά λόγω των ηλίθιων."
Η ωμότητα και το συγκρατημένο σαρδόνιο humor, απογειώνουν το film,
πού είναι από τα πιο βίαια Western.
Εχει σκηνές στο τέλος που δεν είναι για ευαίσθητα στομάχια...
Μία "ανδρική" ταινία, διαμάντι, από αυτές που σπανίζουν!!
:grinning-smiley-043

Burning (2018) 5/10

Από Κορέα. Υποτίθεται θρίλερ μυστηρίου. Κινούνταν πολύ αργά και κούρασε. Οι δυόμιση ώρες μπορούσαν άνετα να είναι μιάμιση. Το φινάλε μου φάνηκε ενοχλητικό και δε νομίζω να έλυσε απορίες. Δεν τη προτείνω.

3:10 to Yuma (1957) 8/10

Εξαιρετικό γουέστερν με πολύ καλές ερμηνείες. Με κομμένη την ανάσα μέχρι το τέλος. Η εκδοχή του 2007 δε με ενθουσίασε τόσο.

2941e48efd358e94d449dec8f0aad5ab--romance-movies-drama-movies.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5155780/
The Discovery: Ταινία επιστημονικής φαντασίας με θέμα μία ανακάλυψη ενός επιστήμονα
(Robert Redford), ενδείξεων σε μορφή ενέργειας, ανθρώπων που πεθαίνουν.
Η ανακάλυψη για την μετά θάνατον ζωή, οδηγεί σε ένα παγκόσμιο κύμα αυτοκτονιών.
Ο επιστήμονας που έκανε την ανακάλυψη, συνεχίζει την έρευνα απομονωμένος με πιστούς
που τον ακολουθούν ομοιόμορφα ντυμένοι, σαν λατρευτική αδελφότητα.
Οταν στο σπίτι εργαστήριο του επιστήμονα επιστρέφει ο γιός του, και συμμετέχει σε ένα
πείραμα, με νεκρό ανθρωπο ένα video δημιουργεί ερωτηματικά...
Εκπληκτικό ξεκίνημα για μια ταινία που διαπραγματεύεται ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα,
καταλήγει μία χαμένη ευκαιρία.
Γιατί η αφήγηση κουράζει σαν και άλλες παραγωγές του NETFLIX, παρά τις καλές ιδέες,
και τον θεατή τον κρατάει κυρίως η περιέργεια της κατάληξης της πλοκής.
Δεν ξέρω ακόμα τι μου έφταιξε στο film, ίσως η προσδοκία για κάτι καλύτερο, η σύγχυση
της κατεύθυνσης προς love story, ίσως η αντίδραση των θρησκειών που μου έλειψε!
Δεν βλέπω να την κρατάω στη συλλογή μου, παρότι έχει και καλά στοιχεία,
αλλά έχω και άλλες ταινίες που αποσταθεροποιούν την πραγματικότητα...

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

2941e48efd358e94d449dec8f0aad5ab--romance-movies-drama-movies.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5155780/
The Discovery: Ταινία επιστημονικής φαντασίας με θέμα μία ανακάλυψη ενός επιστήμονα
(Robert Redford), ενδείξεων σε μορφή ενέργειας, ανθρώπων που πεθαίνουν.
Η ανακάλυψη για την μετά θάνατον ζωή, οδηγεί σε ένα παγκόσμιο κύμα αυτοκτονιών.
Ο επιστήμονας που έκανε την ανακάλυψη, συνεχίζει την έρευνα απομονωμένος με πιστούς
που τον ακολουθούν ομοιόμορφα ντυμένοι, σαν λατρευτική αδελφότητα.
Οταν στο σπίτι εργαστήριο του επιστήμονα επιστρέφει ο γιός του, και συμμετέχει σε ένα
πείραμα, με νεκρό ανθρωπο ένα video δημιουργεί ερωτηματικά...
Εκπληκτικό ξεκίνημα για μια ταινία που διαπραγματεύεται ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα,
καταλήγει μία χαμένη ευκαιρία.
Γιατί η αφήγηση κουράζει σαν και άλλες παραγωγές του NETFLIX, παρά τις καλές ιδέες,
και τον θεατή τον κρατάει κυρίως η περιέργεια της κατάληξης της πλοκής.
Δεν ξέρω ακόμα τι μου έφταιξε στο film, ίσως η προσδοκία για κάτι καλύτερο, η σύγχυση
της κατεύθυνσης προς love story, ίσως η αντίδραση των θρησκειών που μου έλειψε!
Δεν βλέπω να την κρατάω στη συλλογή μου, παρότι έχει και καλά στοιχεία,
αλλά έχω και άλλες ταινίες που αποσταθεροποιούν την πραγματικότητα...

Είπες Netflix; Τέλος δεν το βλέπω.

Εγώ είδα ξανά χτες το Downsizing. Τι απίστευτη ιδέα! Κάπου κάνει μια κοιλιά, αλλά αξίζει κάποιος να την δει.

https://www.youtube.com/watch?v=Iv0WkTWpsPQ

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Andrey Rublev (1966) 5/10

Βαρετή και κουραστική. Δε κατάλαβα αν υπήρχε υπόθεση. Κάποιοι καλογραμμένοι διάλογοι δε το σώζουν. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Andrei Tarkovsky έχει τους οπαδούς του αλλά για τα δικά μου γούστα αδιάφορη ταινία.

Blindness (2008) 5/10

Μετριότατη. Προσπάθησε πιστεύω να ακολουθήσει τα χνάρια του 28 Days Later... (2002) χωρίς επιτυχία. Υπήρχαν λίγες σκηνές αγωνίας αλλά τι να το κάνεις όταν το φινάλε είναι τόσο ξενέρωτο που απορρίπτεις τη ταινία ασυζητητί.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Andrey Rublev (1966) 5/10

Βαρετή και κουραστική. Δε κατάλαβα αν υπήρχε υπόθεση. Κάποιοι καλογραμμένοι διάλογοι δε το σώζουν. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Andrei Tarkovsky έχει τους οπαδούς του αλλά για τα δικά μου γούστα αδιάφορη ταινία.

αυτα γραφετε και μετα μπαναρουν εμενα

Leave No Trace (2018) 6/10

Ενδιαφέρουσα υπόθεση. Καλοί ηθοποιοί. Μέτριο και θλιβερό φινάλε.

A Taxi Driver (2017) 8/10

Εξαιρετική ταινία. Αφορά αληθινή ιστορία με τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στη Κορέα το 1980. Άριστες ερμηνείες και σενάριο που κόβει την ανάσα.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

EDIIdjtW4AApOun.jpg

Υπερτιμημενη οπως την περιμενα ακριβως.

Με ερμηνεια κατωτερη σαφως του μακαριτη Χιθ Λετζερ σε ενα ρολο και σεναριο που στηθηκαν για τα οσκαρ.

Tελικα την ειδα και εγω την ταινια Joker. Στην αρχη δεν ηθελα γιατι εχω μπουχτισει με τα κομικς στην οθονη, αλλα μου δοθηκε να καταλαβω οτι δεν ειναι τελικα τετοια ταινια, αλλα καποια που παιρνει τον αντιηρωα και το περιβαλλον του σαν προσχημα για να προχωρησει σε μια βαθεια ψυχογραφεια της εποχης μας.

Με ενα σωρο αληθηνους παραγοντες της "μοντερνικοτητας" μας που καποτε θα μας σκαουν στα μουτρα και σε καποιους εχει ηδη συμβει.

Τελικα ειναι μια σημαντικη ταινια, επειδη δεν θυμαμαι ποτε προβληθηκε δεν ξερω αν ειναι πριν το 2020 οποτε θα επρεπε να μπει στις σημαντικες ταινιες της δεκαετιας μου.
Ο Φοινιξ ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ηθοποιος και διαβασα οτι καταβληθηκε ο ιδιος ψυχικα και σωματικα απο τον ιδιο τον χαρακτηρα και τις συνθηκες του γυρισματος που απαιτουσαν μια τετοια προσφορα του εαυτου του.

OIP.5Qz2gc3Wa0LQrO5Dj8N2iQHaEK

Philadelphia[1993]
philadelphia-578b3ebb84b66.jpg

Δυσκολη ταινια με ενα θεμα που για τοτε που βγηκε πρεπει να ταραξε αρκετα τα κυματα και τις σκεψεις του κοσμου. Διαπραγματευεται το θεμα της ομοφυλοφιλίας και την αντιδραση που εχει ο κοσμος απεναντι σε τετοιους ανθρωπους. Προσωπικα σαν ταινια μπορω να εκτιμησω την τολμη για τα δεδομενα και τη χρονολογια που βγηκε. Ο σεβασμος απεναντι στους συνανθρωπους μας δεν πρεπει να ταξινομειται αναλογα με την φυλη την σεξουαλικη προτιμηση η την εξωτερικη εμφανιση καποιου. Καποια θεματα που αφορουν τις διακρισεις πιστευω ότι θα παραμεινουν επικαιρα οσα χρονια και αν περασουν γιατι ειναι ενα απο τα ελλατωματα του ανθρωπου. Ο Tom Hanks εδωσε ρεσιταλ στο σημειο που μονολογει ενώ ακουει Μαρια Καλλας να αξιζει απο μονο του το Οσκαρ που πηρε. Παραμενει η ερμηνεια του ομως στα υψη μεχρι το τελος. Ο Washington πολυ καλος στον ρολο του ομοφοβικου δικηγορου αλλα και αργοτερα που καταλαβε οτι το που θα δωσουμε την ανθρωπια μας δεν πρεπει να την διαχωριζουμε. Σου αφηνει μια πικρη γευση το τελος αλλα δινει και ενα μαθημα ζωης. 8.2/10

Αγαπητοί φίλοι, θα κάνω μια παρασπονδία και θα σας προτείνω τι είδα χτες.

Εκεί που περιτριγύριζα το ιντερνετ είδα μια πρόταση για ένα ντοκυμαντέρ.

Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS 2017.

Είναι για εμένα η γροθιά στο στομάχι και το πράγμα που προβλήθηκε στο πανί του σπιτιού ίσως με την μεγαλύτερη αντικειμενική αξία,
Οι σκηνές είναι πραγματικές. Οι μαρτυρίες το ίδιο. Είναι η πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης. Την ίδια φρίκη που ένιωσαν οι παπούδες μας στον εμφύλιο αλλά στην εποχή του ιντερνετ και της τηλεόρασης του youtube του Facebook.
Θα έπρεπε το ντοκιμαντέρ αυτό να το δει κάθε άνθρωπος. Προσπαθούμε να δούμε ταινίες να κερδίσουμε κάτι για εμάς, εδώ έχουμε ένα μάθημα για την πολιτική την κοινωνία τις θρησκείες την αποκτήνωση, μπράβο σε αυτούς που το έφτιαξαν.
Μέσα στο ντοκιμαντέρ φαίνεται και ο ρόλος της Ελλάδας στο τέλος. Όποιος το δει θα αναθεωρήσει το νόημα της ζωής του.

https://www.youtube.com/watch?v=gO5ZdRkKGpw

... Όποιος το δει θα αναθεωρήσει το νόημα της ζωής του.

Το εχω δει οπως εχω δει πολλα διαφορα αλλα φιλμ ρεπορταζ αλλα...

Γιατι θα αναθεωρησει το νοημα της ζωης του; Τι ειδες που δεν ηξερες η που δεν περιενες ;

Kokuhaku (2010) 5/10

Δε μου άρεσε παρά το έξυπνο σενάριο. Σε κάποιες φάσεις έκανε κοιλιά και βαρέθηκα.

The Last Boy Scout (1991) 6/10

Καλός ο Bruce Willis σε αυτή τη ταινία. Για κάποιον που θέλει να δει μπόλικη δράση χωρίς ιδιαίτερες απατήσεις είναι ότι πρέπει.

Piranha[1978]
41s%2B6srdR5L.jpg

Η πρωτη ταινια με θεμα τα σαρκοφαγα Piranha και ισως η καλυτερη. Η ιστορια τιμια για να στηριξει το θεμα με το ολο πειραμα στο εργαστηριο. Το gore αν σκεφτουμε ποτε γυρίστηκε δεν είναι καθολου κακο. Ο φοβος που κυριαρχει για το τι υπαρχει μεσα στο νερο είναι ολη η ταινια. 6.3/10

Smallfoot[2018]
91r-1xwfu-TL-SL1500.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6182908/?ref_=nv_sr_srsg_0

Παιδικη ταινια με ομορφο animation και απλετο χιουμορ που μπορει να μην πιανει τις ταινιες της Pixar αλλα βλεπετε πολυ ευχαριστα. Αν και βρισκομαστε συνεχως στα παγωμενα Ιμαλαια βγαζει μια ζεστασια. Yeti-ανθρωπος θα συναντηθουν σε μια ταινια που εχει τα νοηματα της(ignorance is bliss) και μπορουμε να το δουμε και σε μια πιο ευρη εννοια στην καθημερινοτητα μας. Εχει και τα τραγουδακια της τα οποια πατανε πανω στην πλοκη της ταινιας που δεν ειναι καθολου ασχημα. 7/10

.

Σινεμα πηγαινετε η μονο ταινιες βλεπετε ?

εγω ειδα την καινουργια παπαρια του Κλιντ Ησγουντ
ψαχνω
να βρω καποιον να μην μπορει με τιποτε τις ταινιες του :chinscratch::nounder:

κανεις εεε ....

αληθινο στορυ αυτος αληθινο στορυ και ο μεγιστος Ρομαν τι διαφορα !