Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα το The invisible guardian...
Πολύ μέτριο μου φάνηκε παρότι το είδα με εξαιρετική διάθεση
Καμμία σχέση με Contratiempo, El Cuerpo
Σε καμμία περίπτωση δεν μου μετέδωσε αγωνία, μυστήριο κτλ
Σκηνοθετικά χάνει πολύ
Θα δω και το 2ο. Ελπίζω να είναι καλύτερο

Το The.Gentlemen το είδες;

Γι αυτό είναι οι φίλοι, να προτείνουν!!!

Είδα το Θεέ μου τι σου κάναμε 2.
Πολύ κατώτερο του 1ου. Δεν έβγαζε γέλιο... εκτός από τον μαύρο συμπέθερο από το Αμπιτζαν.

Εγώ χθές ξανα είδα στην τηλεόραση το Quo Vado?.
Πολύ καλή.

dark-waters_Poster_2019_03.jpg

Από τις ταινίες που το βάρος του στόρυ έχει μεγαλύτερη σημασία από την ίδια την ταινία.
Ο Τόντ Χέινς έχει τη δική του διαδρομή στο ανεξάρτητο Αμερικάνικο σινεμά,εδώ καταπιάνεται με κάτι θεωρητικά έξω από τα νερά του,παρ'όλα αυτά η προσωπική του ματιά είναι ολοφάνερη.
Αποστασιοποιημένη,"νωχελική" σκηνοθεσία που αποφεύγει να επέμβει στα γεγονότα και αφήνει το ίδιο το βάρος της-πραγματικής-ιστορίας να μιλήσει αντί να το φορτώσει.
Το θέμα είναι αν δουλεύει αυτό το πράγμα.Σε γενικές γραμμές ναι,αλλά να πω την αλήθεια θα ήθελα να έχει ανεβάσει την ένταση και να εντάξει και μερικούς χαρακτήρες παραπάνω.
Μου άφησε μια γεύση "εφησυχασμού" με τη έννοια ότι αφού έχουμε μια δυνατή και παραγματική ιστορία δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα παραπάνω.
Το πρόβλημα είναι σεναριακό,παρα-είναι απλό,μια γραμμική στο χρόνο,παράθεση γεγονότων με απουσία 2ων ρόλων που θα σπάσει τη μονοτονία και παντελής σχεδόν έλλειψη περιγραφής της αντίδρασης της άλλης πλευράς.
Εχουμε έναν κύριο χαρακτήρα και υπάρχουν ενα δυο υποστηρικτικοί αλλά γενικά υπάρχει μια "φτώχεια" τόσο σε πρόσωπα,όσο και σε περιγραφές.
Ο Ράφαλο είναι εξαιρετικός,σηκώνει την ταινία στους ώμους του με τον αέρα του μεγάλου ηθοποιού,η Αν Χάθαγουει λειτουργεί άψογα υποστηρικτικά και ας είναι πετσοκομμέννος ο χαρακτήρας της,το ίδιο και ο Τιμ Ρόμπινς που θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη συμμετοχή.
Βλέπεται με ενδιαφέρον λόγω του στόρι,έχει ένα Ράφαλο που σε κρατάει αλλα μέχρι εκεί.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Συμφωνώ με Πάνο. Πολύ flat. Μόνο για την ερμηνεία του Ruffalo αξίζει

Εγώ χθές ξανα είδα στην τηλεόραση το Quo Vado?.
Πολύ καλή.

Τρομερό! Το έχουμε δει 3-4 φορές!
Αυτό που έχουμε δει περισσότερες όμως είναι το Intouchables με τον Omar Sy
Τελειο!

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Συμφωνώ με Πάνο. Πολύ flat. Μόνο για την ερμηνεία του Ruffalo αξίζει

Το μέτρο με το οποίο συγκρίνω τέτοιες ταινίες είναι το The Insider του Michael Mann και το All The President's Men.
Μαθήματα για το πώς μπορείς να κάνεις μια based on a true story ταινία.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι αντιγραφές.Αλλά σε θέματα χαρακτήρων,"αποχρώσεων" τις ιστορίας,"ξετυλίγματος" της έρευνας και εμφάνισης των αντιδράσεων της άλλης πλευράς,χάραξαν δρόμους.

Τρομερό! Το έχουμε δει 3-4 φορές!
Αυτό που έχουμε δει περισσότερες όμως είναι το Intouchables με τον Omar Sy
Τελειο!

Για μια όμορφη και χαλαρή βραδυά θα σου πρότεινα την αγαπημένη μου...
Δες αυτό.

Attraction[Prityazhenie][2017]
prityazhenie-russian-movie-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4731148/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ρωσικο sci-fi που πραγματικα ειχε ολα τα φοντα να ειναι πολυ καλυτερο. Δυστυχως περιπλανιεται σε πολυ ρηχα νερα το παει αρκετα στο ρομαντζο και περνει ολα τα κλισε του hollywood με επομενο να εχουμε ενα πολυ μετριο αποτελεσμα. Κραταω την εξαιρετικη σεκανς τη στιγμη που πεφτει το σκαφος μαζι με το soundtrack ειναι επικη στιγμη και το τελευταιο 20λεπτο που εξηγουνται καποια πραγματα. Κριμα γιατι θα μπορουσε να ειναι 2 επιπεδα πιο πανω οι Ρωσοι ομως δεν το εχουν με τις ταινιες και καταληγουν κακεκτυπο του hollywood. 5.6/10

Μπράβο king2009 εκπληκτικές όλες οι ταινίες που μας παρουσιάζεις συνέχισε έτσι.

Battle for Sevastopol[Bitva za Sevastopol][2015]

MV5-BMTA0-ODAz-MDg3-Mzhe-QTJe-QWpw-Z15-Bb-WU4-MDc0-OTQz-OTIx-V1-SY1000-SX713-AL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4084744/?ref_=nv_sr_srsg_0

Αξιολογη ταινια απο Ρωσια μας διηγειται την ιστορια μιας εξαιρετικης σκοπευτριας Lyudmila Pavlichenko στον πολεμο μεταξυ Σοβιετικης Ενωσης και Γερμανιας στην μαχη να κρατησουν την Σεβαστουπολη το 1941-1942. Δεν ειναι τυχαιο το παρατσουκλι "γυναικα θανατος" που εχει μιας και σκοτωσε 309 Γερμανους. Ομορφες σεκανς και σκηνοθεσια μας μεταφερει στο πως ειναι πραγματικα ο πολεμος με τις απωλειες τις χαρες το μισος αλλα και την αγαπη μεσα σε αυτον. Μου αρεσε πως μας δειχνει τα πρωτα χρονια της Pavlichenko οπως και το μετα τον πολεμο με την γυναικα του προεδρου Ρουσβελτ να μας δειχνει ποσο πραγματικα την εκτιμαει σε αντιθεση με τους μεγαλους της Σοβιετικης Ενωσης που την ηθελαν συμβολο στρατιωτη αγνοωντας οτι και αυτη ειναι ανθρωπος και οχι ρομποτ. Σιγουρα αξιζει μια θεαση ο αρτιος ρυθμος της και το οτι δειχνει τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι την κατατασσουν στις πολυ καλες πολεμικες ταινιες. 8/10

Μπράβο king2009 εκπληκτικές όλες οι ταινίες που μας παρουσιάζεις συνέχισε έτσι.
Σας ευχαριστω πολυ.​

eliud_blade.jpg

Tοσα χρονια μετα (2002 ειχε βγει σχεδον εικοσι χρονια πριν ) και ακομα βλεπεται πολυ ευχαριστα.

Με πολυ φρεσκια εικονα, σουπερ καστινγκ εκτος του Snipes (στον ρολο της καριερας του) με Kris Kristofferson,Ron Perlman , Leonor Varela,Norman Reedus και στην σκηνοθετικη καρεκλα τον Guillermo del Toro .

Eιδα το πρωτο Blade στην τηλεοραση προχτες νομιζω και τα πηρα στην σειρα. Αν και αυτο ηταν μακραν το καλυτερο της τριλογιας.