Ποιά ταινία μόλις είδατε;

WitchingAndBitching.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2404738/
Το Las brujas de Zugarramurdi (2013) ή Witcing Biching,
είναι μία τρελή Ισπανική σουρεαλιστική κωμωδία σε ένα κόσμο τρομαγμένων ανδρών,
που δε μασάνε να ληστέψουν μία τράπεζα, αλλά τρέμουν τις ξινές γυναίκες τους.
Και τι γίνεται όταν βρεθούν σε ένα χωριό μαγισσών?
Η ταινία οπτικά έχει απολαυστικές στιγμές:
Μάγισσα περπατάει στο ταβάνι και μιλάει στο κινητό, Χρυσός Ιησούς
ληστεύει τράπεζα, μάγισσα τέρας, κ.α.
Οι ατάκες από αστεία τύπου Scooby Doo, μέχρι καυστική σάτιρα
για τον φεμινισμό και μάχη των φύλων..
Για μένα ένα καθαρόαιμο cult, που ακροβατεί ανάμεσα στο γκροτέσκο και στο
μαύρο χιούμορ..
Για τους φίλους των cult ταινιών..

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Ναι αλλά δεν υπάρχει ίχνος λογικής.

Η πραγματικότητα σταματάει στο μεσιτικό γραφείο.

Δεν τους ψάχνει κανένας τόσα χρόνια; Που είναι κρυμμένη αυτή η πόλη και δεν την έχει δει κανένας; Γιατί δεν βρίσκουν την έξοδο; Στο ονειρό τους ήταν τελικά;

Υ.Γ. ότι πρέπει για όσους έχουν αμφιβολίες αν πρέπει να κάνουν ή όχι παιδί 😁😁😁

Για όλα υπήρχαν εξηγήσεις (και πολλές μάλιστα, αναλόγως πως το εκλαμβάνει ο καθένας).

Αν έχεις όρεξη: https://www.google.gr/amp/s/collider.com/vivarium-explained-lorcan-finnegan/?amp

Σε 3D. ΑΠΟΛΑΥΣΗ.(εννοείται σε προβολέα)

Ότι πιο κοντινό στα αρχικά STAR WARS.
Απευθύνεται ειδικά σε όσους αναζητούν μια λύτρωση από τις τελευταίες βλακείες που έβγαλαν.

https://www.imdb.com/title/tt3748528/

View attachment 171638

Πηγες και ειδες ολο τον κατιμα του JJ :furious3:και εκανες <<<TEΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ>>> να δεις το επος του Garry ? :angry:

Ραβδισμος (τρις) στα χερακια :angry: ... και ολονυχτια προσευχη, κρεμασμενος αναποδα :slapface: ... ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΕ ! :angry:

Παιδιά τι λέτε; Ποια 4 χρόνια;

Το έχω σε όλες τις εκδόσεις (πάνω από 100GB μου έχει στοιχισει 😁😁 ) και κάθε τόσο κάνω επαναλήψεις σε διαφορετικό φορμάτ.

Για αυτό έγραψα ότι το είδα σε 3D.

Παιδιά τι λέτε; Ποια 4 χρόνια;

Το έχω σε όλες τις εκδόσεις (πάνω από 100GB μου έχει στοιχισει  ) και κάθε τόσο κάνω επαναλήψεις σε διαφορετικό φορμάτ.

Για αυτό έγραψα ότι το είδα σε 3D.

Aκυρο :proud: (σε ραβδισμους και ολονυχτιες) -bye-

Baby Face (1933) 8/10

Αρκετά έξυπνο φιλμ νουάρ με γνωστούς ηθοποιούς της τότε εποχής. Παρακολουθείται με ενδιαφέρον και έχει ανατρεπτικές σκηνές.

Diner (1982) 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Δε νομίζω να υπήρχε κάποια υπόθεση οπότε δε μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Κρίμα τις ερμηνείες γιατί οι ηθοποιοί ήταν σε μεγάλα κέφια.

The Good Liar

Είδα τους (κάτι παραπάνω από αγαπημένους) πρωταγωνίστριες και αναρωτήθηκα πως μου είχε ξεφύγει.

Τελικά μόνο η παρουσία (και όχι καν η απόδοσή) τους το έσωζε γατί μιλάμε για ένα σενάριο / twist που το έχουμε δει ήδη 1000 φορές (και ξέρεις από το πρώτο λεπτό τι θα γίνει).

Ούτε καν σκηνοθετικά ή καλλιτεχνικά είχε κάτι να το κάνει να ξεφύγει από τα εντελώς τετριμμένα.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

The Good Liar

Είδα τους (κάτι παραπάνω από αγαπημένους) πρωταγωνίστριες και αναρωτήθηκα πως μου είχε ξεφύγει.

Τελικά μόνο η παρουσία (και όχι καν η απόδοσή) τους το έσωζε γατί μιλάμε για ένα σενάριο / twist που το έχουμε δει ήδη 1000 φορές (και ξέρεις από το πρώτο λεπτό τι θα γίνει).

Ούτε καν σκηνοθετικά ή καλλιτεχνικά είχε κάτι να το κάνει να ξεφύγει από τα εντελώς τετριμμένα.

+1 Απλά διεκπεραιωτικό.

I See You[2019]
Μια ταινια με πολλα μυστικα και πολλαπλες οπτικες. Χωριζεται σε 2 μερη στο πρωτο μισο βλεπουμε μια οικογενεια που κατι συμβαινει στο σπιτι τους πραγματα εξαφανιζονται και γινονται διαφορα που δεν μπορουν να εξηγησουν ενω παραλληλα ο πατερας αστυνομικος βρισκεται σε μια υποθεση εξαφανισεις παιδιων. Το δευτερο μισο ειναι το τρομακτικα creepy κομματι οχι τοσο για αυτο που φαινεται αλλα για αυτο που πραγματικα κρυβεται απο πισω. Σας μπερδεψα ετσι? Θα προτεινω να την δειτε γιατι ειναι μια απο τις πιο αξιολογες και πρωτοτυπες ταινιες του 2019 πανω στο crime/horror genre. 7.7/10

Tag[2018]
MV5-BNzk4-NDM3-Njkw-NF5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-NTk5-Mzkz-NTM-V1-SY1000-CR0-0-674-1000-AL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2854926/?ref_=nv_sr_srsg_0

Μια ταινια με πολυ κυνηγητο και με γνωμονα το "Δεν σταματάμε να παίζουμε, επειδή γερνάμε, γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε" προσφερει ενα ωραιο 90λεπτο με αρκετο χιουμορ δραση μη καταφερνοντας ομως να παει παραπανω απο το mainstream τετοιων ταινιων. Ηθοποιοι οτι πρεπει για τετοιες ταινιες(Ed Helms/Jake Johnson/Jeremy Renner) η ταινια παταει πανω σε αληθινη ιστορια καποιων ανδρων που παιζουν 1 μηνα το χρονο κυνηγητο για 23 χρονια. Σιγουρα αξιζει μια θεαση με καλη παρεα και ποπ κορν. 6.7/10

I See You[2019]
Μια ταινια με πολλα μυστικα και πολλαπλες οπτικες. Χωριζεται σε 2 μερη στο πρωτο μισο βλεπουμε μια οικογενεια που κατι συμβαινει στο σπιτι τους πραγματα εξαφανιζονται και γινονται διαφορα που δεν μπορουν να εξηγησουν ενω παραλληλα ο πατερας αστυνομικος βρισκεται σε μια υποθεση εξαφανισεις παιδιων. Το δευτερο μισο ειναι το τρομακτικα creepy κομματι οχι τοσο για αυτο που φαινεται αλλα για αυτο που πραγματικα κρυβεται απο πισω. Σας μπερδεψα ετσι? Θα προτεινω να την δειτε γιατι ειναι μια απο τις πιο αξιολογες και πρωτοτυπες ταινιες του 2019 πανω στο crime/horror genre. 7.7/10

Την είδα κατόπιν της προτροπής σου και με κράτησε ως το τέλος απνευστί !

Πολύ πρωτότυπο στόρυ,με αλλαγή "πλεύσης" στο δεύτερο μέρος,πράγμα που δεν περίμενες και φυσικά η τουίστ πινελιά στο φινάλε !

Για το είδος της πολύ καλή αν και η βαθμολογία της την αδικεί.

Υ.Γ Η Helen Hunt θλιβερή φιγούρα,τα παιχνίδια με τον χρόνο μπορεί να αποβούν ωλεθρια..

o Λαβύρυνθος του Πάνα
Σκηνοθέτης: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Poster.jpg.ashx

Ισπανία, 1944: η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με τη μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, του λοχαγού Βιδάλ, ενώ ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται ακόμη στο φρανκικό καθεστώς. Η μικρή ανακαλύπτει ένα μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα.
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ σε ένα επικό μυθιστόρημα φαντασίας. Μπροστά στους αναγνώστες ανοίγεται ένας κόσμος περίεργος και μαγικός, γεμάτος απίστευτους χαρακτήρες, όπως κατεργάρηδες Φαύνους, φονικούς στρατιώτες, τέρατα που τρώνε παιδιά, θαρραλέους επαναστάτες και μια χαμένη πριγκίπισσα που ελπίζει να συναντήσει ξανά την οικογένειά της.

Την είδα κατόπιν της προτροπής σου και με κράτησε ως το τέλος απνευστί !

Πολύ πρωτότυπο στόρυ,με αλλαγή "πλεύσης" στο δεύτερο μέρος,πράγμα που δεν περίμενες και φυσικά η τουίστ πινελιά στο φινάλε !

Για το είδος της πολύ καλή αν και η βαθμολογία της την αδικεί.

Υ.Γ Η Helen Hunt θλιβερή φιγούρα,τα παιχνίδια με τον χρόνο μπορεί να αποβούν ωλεθρια..
Τις ψάχνω με τα κιάλια τέτοιες ιδιαίτερες ταινίες. Έχει πολλά κρυμμένα διαμαντάκια εκεί έξω και σίγουρα το 6.8 την αδικει στο imdb. Τέτοιες ταινίες παίζουν με τον θεατή και επιδέχονται πολλές κριτικές μιας και βλέπουμε την ταινία μέσα απο την οπτική διαφορετικών πρωταγωνιστων.

Στάλθηκε από το SM-T720 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

49th Parallel (1941) 7/10

Αρκετά καλό πολεμικό θρίλερ που κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω σεναρίου και ερμηνειών. Αξίζει.

A Canterbury Tale (1944) 5/10

Τίποτα ιδιαίτερο, αδιάφορη. Καλή η κεντρική ιδέα αλλά δε κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Michael Powell έχει κάνει κάποιες εξαιρετικές ταινίες τις οποίες προτείνω: το δράμα φαντασίας A Matter of Life and Death (1946), το μουσικό δράμα The Red Shoes (1948) και το ψυχολογικό θρίλερ Peeping Tom (1960).

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Με πήρε ο ύπνος. Κρίμα.

Αργή εξέλιξη . Η σκηνοθεσία στηρίζεται στα φλασμπακ. Από αυτά που βλέπεις πρώτα την κατάληξη και σου δειχνει μετά κομμάτι κομματι τι προηγηθηκε.

https://www.imdb.com/title/tt9139586/

View attachment 171950

καλα το καταλαβα εγω απο το τρειλερ οτι ειναι για υπνο....

Τις ψάχνω με τα κιάλια τέτοιες ιδιαίτερες ταινίες. Έχει πολλά κρυμμένα διαμαντάκια εκεί έξω και σίγουρα το 6.8 την αδικει στο imdb. Τέτοιες ταινίες παίζουν με τον θεατή και επιδέχονται πολλές κριτικές μιας και βλέπουμε την ταινία μέσα απο την οπτική διαφορετικών πρωταγωνιστων.

Καλά που την ψάχνεις εσύ δηλαδή γιατί εγώ...δεν πολυασχολούμαι,τα περιμένω στο πιάτο.

Δεν είμαι κακομαθημένος απλά μου τρώει πολύ χρόνο η Μουσική και ως χόμπυ και ως συντονιστής (οφείλω να τα ακούω ΟΛΑ).

Οπότε,κάνω μια γύρα αλλά πιό πολύ στηρίζομαι σε προτάσεις (καλή σου ώρα.:))

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Εσύ να τα αφήσεις αυτά και να δείς το I see you που μου πρότεινε ο King !!!:ADFADF1::Banane0:

για πηγαινε καποιες σελιδες πισω να δεις απο ποτε το εχω ανεβασει....:singer:
και με ιδιαιτερο σχολιασμο γαι την Helen Hunt ...

Καλά που την ψάχνεις εσύ δηλαδή γιατί εγώ...δεν πολυασχολούμαι,τα περιμένω στο πιάτο.

Δεν είμαι κακομαθημένος απλά μου τρώει πολύ χρόνο η Μουσική και ως χόμπυ και ως συντονιστής (οφείλω να τα ακούω ΟΛΑ).

Οπότε,κάνω μια γύρα αλλά πιό πολύ στηρίζομαι σε προτάσεις (καλή σου ώρα.:))
Για αυτό είμαστε εδώ να δίνουμε προτάσεις αλλά και να περνουμε και να συζητάμε για ταινίες που αξίζουν.