Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Επειδή οικουρώ λόγω ανάρρωσης από αρθροσκόπηση μηνίσκου, δουλεύοντας ξάπλα από το λάπτοπ, χωρίς πια να κυκλοφορεί και καμμία ταινία καινούργια που να μου κινεί το ενδιαφέρον, έριξα μια ματιά στο νετφλιξ... Και καλά έκανα : είδα ένα σχεδόν αριστούργημα : the devil all the time...

https://www.imdb.com/title/tt7395114/

Τι να πω, ατμόσφαιρα, ερμηνείες, στόρυ, μουσική... Ενθουσιάστηκα !

8/10 από μένα.

Σπυράκο περαστικά και γρήγορα!

Μόλις τελείωσα την ταινία και σε ευχαριστώ γι αυτό!

καταπληκτική σε όλα της,τι να πρωτοθαυμάσω.

Και βασίζεται σε βιβλίο.Και τι δεν θα δινα να το διαβάσω..

Zombi-Child-790x526.jpg

Μία παράξενη αίσθηση μου άφησε το Zombie Child..
Ξεχάστε εδώ το τόσο πιασάρικο πια σαρκοβόρο ανεγκέφαλο πλάσμα, αυτή η ταινία συνδυάζει
αληθινά στοιχεία δημιουργίας ζόμπι στην Αιτή με την τετροδοξίνη ενός ψαριού.
Δεν πρόκειται μόνο για για ένα ήπιο horror, αλλά για μία δραματική επαφή δύο πολιτισμών,
μέσα από τα μάτια κοριτσιών που σπουδάζουν σε ένα κολλέγιο της Γαλλίας.
Ομως ανάμεσα τους είναι μία σπουδάστρια από την Αιτή, που η μητέρα της είναι ιέρεια μάμπο (Βουντού).
Η περιγραφή των εφηβικών ζωών του κολλεγίου και αναμνήσεων της Αιτής,
γίνεται με ένα ρομαντικό και ρεαλιστικό τρόπο,
με πλάνα από την ανθρώπινη εκμετάλλευση, και με μόνο μία τρομακτική σκηνή στο τέλος.
Η ταινία βλέπεται για την απόκοσμη μεταφυσική αίσθηση με την voodoo ατμόσφαιρα,
που μας θυμίζει κάποιες ασπρόμαυρες ρετρό του είδους, αλλά με έγχρωμη μοντέρνα αισθητική,
ιδιαίτερα για τους φίλους του γαλλικού σινεμά..

Σπυράκο περαστικά και γρήγορα!

Μόλις τελείωσα την ταινία και σε ευχαριστώ γι αυτό!

καταπληκτική σε όλα της,τι να πρωτοθαυμάσω.

Και βασίζεται σε βιβλίο.Και τι δεν θα δινα να το διαβάσω..
.
Δημητρακη επετρεψε μου ενα δωρακι απο τον κακο γεροντα του avclub
MY ΟCTOPUS TEACHER και θα ξεχασεις το καλο εργακι του εν αναρρωσει Σπυρακου :flowers:

ΤΠΚΜΜΔ

Είναι που έχεις αποκτήσει σκυλάκι στα γεράματα και έγινες υπερσυναισθηματικός με τα ζωάκια ....

ΤΠΚΜΜΔ

Είναι που έχεις αποκτήσει σκυλάκι στα γεράματα και έγινες υπερσυναισθηματικός με τα ζωάκια ....

για σενα μια γεροντιστικη που δαγκωνει ολα τα καινουργια φρουτακια
THE SHOP AROUND THE CORNER
δεν θα σου πω την καινουργια του Charly Kaufman γιατι θα με μαλωσεις

Υ.Γ ποτε δεν μ αρεσαν ταινιες με ζωακια

z081320attackoftheunknown_trailer_poster.png

Μια ομάδα SWAT που μεταφέρει έναν επικίνδυνο κακοποιό, παγιδεύεται μέσα σε ένα κέντρο κράτησης του Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια εισβολής εξωγήινων βαμπίρ :popcorn:
Διασκεδαστικό trash, θα έπρεπε να περιοριστεί στο συμπαθητικό μάχημο μέρος με τους κακοποιούς και να γίνει
αστυνομικό action, αντί να το παίξει Independence Day..

MV5BNDUwNzQ0OGQtM2YyOS00NDY5LWEzZDEtZDk5MzAyY2RlZmYyXkEyXkFqcGdeQXVyMTIyOTA4MTY@._V1_SY1000_CR0,0,700,1000_AL_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4008566/

Ισπανικό film τρομακτικούλι με ατμόσφαιρα με τα γνωστό "χρώμα" των Ισπανικών horror,
χωρίς να προσφέρει κάτι καινούργιο, αφορά την επιρροή μίας μάγισσας σε ένα μικρό κορίτσι παρ'ότι
αυτή είναι σε αναπνευστική υποστήριξη! Αδικείται από βαθμολογίες κοινού..

Last edited by a moderator:
Θα απαντούσα όχι και στις δύο ερωτήσεις ...

Ωστόσο, η απάντηση σχετίζεται με τα ήδη διαμορφωμένα μέτρα του καθενός ...

Βία, επιπέδου ακατάλληλο για κάτω των 16 ... μπροστά σε αυτά που συνήθως βλέπουμε, η συγκεκριμένη ταινία δεν θεωρείται ''ακραίας βίας'', επ' ουδενί ...

Ακόμη δυσκολότερη είναι η ερώτηση περί βλάσφημου ... δεν προσβάλλει επ 'ουδενί τα θεία ... αντίθετα, καταδεικνύει τον παραλογισμό κάποιων ανθρώπων, είτε στο όνομα της πίστης τους, είτε στο πως εκμεταλλεύονται την πίστη των άλλων ...
Δεν ξέρω αν προσβάλει τα Θεία, αλλά δεν υπάρχει πιστός στην ταινία που να είναι στα καλά του. 😋

Βρε Ηχοδαίμονα τι πας και βλέπεις πανάθεμά σε ??:flipout:

Υ.Γ. και δεν μας λές πού θα τις βρούμε αυτές τις ταινίες..
Γούστα είναι αυτά φίλε Δημήτρη :laugh: Χαίρομαι που ψήνεσαι για μερικές που ποστάρω..:ernaehrung004:
Οι φρέσκιες πάντως βρίσκονται πιο εύκολα..

220px-Light_of_My_Life.jpeg

https://www.imdb.com/title/tt6063090/
Δραματική ταινία με ένα μικρό κορίτσι και τον πατέρα του , που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δυστοπικό μέλλον,
γιατί ένας ιός εχει αποδεκατίσει τον θηλυκό πλυθυσμό...
Αργή ταινία σαν οδοιπορικό, θα κουράσει τους φίλους της δράσης, αλλά σε αποζημιώνει με την καταπληκτική σχέση
πατέρα κόρης, τα συναισθήματα και τους ζουμερούς διαλόγους των δύο πρωταγωνιστών..

Fast & Furious: Hobbs & Shaw[2019]
MV5-BOTIz-Ym-Uy-Mm-Et-MWQz-NC00-Yz-Ex-LTk3-Mz-Yt-ZTUz-Yj-My-Mm-Ri-Yz-Iw-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MDM2-NDM2-MQ-V1-SY1000-CR0-0-68.jpg

Λοιπον. Αν αγνοησουμε τελειως οτι τρελο και υπερφυσικο θα δουμε στην ταινια τοτε μιλαμε για μια πολυ καλη ταινια δρασης με τις αστειες στιγμες της μερικες εξαιρετικες σεκανς χωρις να λειπει και το συναισθημα. 2 πρωταγωνιστες που αυτο που ξερουν να κανουν το κανουν αψογα και ενας επιτελους αρκετα καλος κακος οσον αφορα τη σωματικη δυναμη που δινει πονο. Μην περιμενετε να δειτε σοβαρη ταινια εφοσον ομως ολα τα F&F ειναι ετσι εδω και 5 ταινιες μπορω να πω οτι την ευχαριστηθηκα. Πιαστε pop corn αραξτε καναπε και δειτε την. Πολυ καλη και η εικονα του bluray οπως και ο ηχος. 7/10 για μια ταινια που ξερει τι θελει να ειναι και δεν το κρυβει απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο λεπτο.

Father Goose (1964) 7/10

Χαριτωμένη ταινία με Κάρι Γκραντ ο οποίος αναγκάζεται να ζήσει σε ένα απομονωμένο νησί παρακολουθώντας αεροσκάφη το καιρό του Β' ΠΠ και στη πορεία γίνεται υπεύθυνος για μια γυναίκα καθηγήτρια και αρκετές μαθήτριες όπου του κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Captain Blood (1935) 5/10

Με έπαιρνε ο ύπνος κάθε φορά που το έβαζα να το δω. Μου αρέσουν κλασσικές ταινίες αλλά αυτή μου φάνηκε ξεπερασμένη και βαρετή.

Fat City (1972) 5/10

Ανούσια ταινία από τον συνήθως καλό John Huston. Δεν έπιασα το νόημα. Αδιάφορη και ξεχνιέται αμέσως.

Nothing-But-the-Blood-movie-film-thriller-horror-reviews-2020-Rachel-Hudson.jpg

Αφορά τον δογματισμό και τον έλεγχο των πιστών μιάς μικρής Χριστιανικής αίρεσης.
Κακή ταινία, με χαρακτήρες καρικατούρες σαν επεισόδιο της TV, προσπαθεί να τσιτώσει τον θεατή,
και τα καταφέρνει μόνο στο εκδικητικό End,
Σου βάζει στο μυαλό ότι ο σκηνοθέτης είναι παθών, ή βρήκε να βγάλει το άχτι του με εύκολη λεία,
αντί να ασχοληθεί με πιό επιθετικά θρησκευτικά δογματα.
https://www.imdb.com/title/tt11742524/

220px-The_Priests_%28film%29_poster.jpeg

https://www.imdb.com/title/tt5049302/

Κορεατική τανία εξορκισμού εφετζίδικη και διασκεδαστική, με πολιτική και κωμικά στοιχεία,
με ένα απολαυστικό εξορκισμό, παρά τα κουφά που συμβαίνουν,
με την γνωστή γρήγορη αφήγηση και υστερία των Κορεατών..

The Long Good Friday[1980][REMASTERED]
812dsc-Qofo-L-AC-SL1493.jpg

Απο τις κλασικοτερες ταινιες του 80s με εναν Hoskins στον ρολο της ζωης του. Κραταει το μυστηριο μεχρι το τελευταιο μισαωρο οπου και αποκαλυπτονται τα παντα και το τελος εξαιρετικο με τον Hoskins να βγαζει ολο αυτο που νιωθει προς τον θεατη. Μια μοναδικη Helen Mirren να ομορφαινει την μουντιλα του καδρου και ενας νεοτατος Brosnan στην πρωτη ταινια της καριερας του σε εναν πολυ μικρο ρολο αυτο του εκτελεστη. Η ταινια βαζει τα γυαλια στις περισσοτερες γκανγκστερικες ταινιες που κυκλοφορησαν μετα απο αυτη και βλεπετε πολυ ανετα με το remastered να προσφερει υποδειγματικη εικονα. Ειδικα μνεια στο soundtrack που σε βαζει στο κλιμα μολις ξεκιναει. 8.2/10

Εβαλα, που λέτε, να δώ το Dancer In The Dark του Von Trier μιας και δεν το έχω δεί ως τώρα (καλά μη βαράτε ,έτυχε).

Αυτό το πράγμα με την κάμερα στο χέρι και το κούνημα να πηγαίνει σύννεφο, μου έφερε ζάλη.

Παιδιά την σταμάτησα στο τέταρτο,είμαι και κοντά σε μεγάλη οθόνη (ειρωνεία της τύχης),δεν μπορούσα να την δώ.

Θα προσπαθήσω σε μικρή τηλεόραση και από απόσταση ασφαλε´'ιας γιατί μπορεί να είναι σπουδαία ταινία και να την αδικώ.

Ααα.. κοίταζα να καθαρίσω τον σκληρό μου και έπεσα στο Gemini Man με τον Will Smith

Ε όταν μου παρουσίασαν
οτι είναι κλώνος του,αν είναι δυνατόν ακόμα και σε sci-fi!!
,ξενέρωσα και αναρωτήθηκα γιατί βλέπω τέτοια ταινία και φυσικά την σταμάτησα.

Αρχίζει και φαίνεται η ηλικία μου ,νομίζω..

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Εβαλα, που λέτε, να δώ το Dancer In The Dark του Von Trier μιας και δεν το έχω δεί ως τώρα (καλά μη βαράτε ,έτυχε).

Αυτό το πράγμα με την κάμερα στο χέρι και το κούνημα να πηγαίνει σύννεφο, μου έφερε ζάλη.

Παιδιά την σταμάτησα στο τέταρτο,είμαι και κοντά σε μεγάλη οθόνη (ειρωνεία της τύχης),δεν μπορούσα να την δώ.

Θα προσπαθήσω σε μικρή τηλεόραση και από απόσταση ασφαλε´'ιας γιατί μπορεί να είναι σπουδαία ταινία και να την αδικώ.

Ααα.. κοίταζα να καθαρίσω τον σκληρό μου και έπεσα στο Gemini Man με τον Will Smith

Ε όταν μου παρουσίασαν
οτι είναι κλώνος του,αν είναι δυνατόν ακόμα και σε sci-fi!!
,ξενέρωσα και αναρωτήθηκα γιατί βλέπω τέτοια ταινία και φυσικά την σταμάτησα.

Αρχίζει και φαίνεται η ηλικία μου ,νομίζω..

Μπα, δεν ειναι θεμα ηλικιας. Θεμα ευφυιας ειναι.
Εσενα δε σε πιανουν ευκολα κοροϊδο. Ασε τους αλλους να....εξτασιαζονται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Μπα, δεν ειναι θεμα ηλικιας. Θεμα ευφυιας ειναι.
Εσενα δε σε πιανουν ευκολα κοροϊδο. Ασε τους αλλους να....εξτασιαζονται

δηλαδη οι αλλοι ειναι καθυστερημενοι ?

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

.

+1000

Είχα κάνει το λάθος να τη δω σε σινεμά. Εννοείται ότι υπέφερα. Κρίμα, η ταινία είχε ωραίες ιδέες από μόνη της, δε χρειάζονταν οι δηθενιές.