Ποιά ταινία μόλις είδατε;

1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10919074/
Βασισμένο στον αστικό μύθο του καταραμένου χωριού Ινουνάκι,
πίσω από μία πραγματική στοά, από τον σκηνοθέτη του Ju-On Τακάσι Σιμίζου..
Δυστυχώς περίμενα περισσότερα, γιατί έχει δελεαστική αρχή και φτιάχνει ατμόσφαιρα.
Στα επιμέρους έχει ενδιαφέροντες σκηνές, και είναι επεξηγηματικό στο γιατί,
αλλά προσπάθησαν να χωρέσουν πολλά και χάθηκε ο ρυθμός, άσε το πρόχειρο END...
Μέτρια..

MV5BNzY3ZjA0YzEtZjRmMy00YzBmLTgyYmMtZDE4MzJlMDkyMzQ2XkEyXkFqcGdeQXVyNjUxNTYzOTM@._V1_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3417756/
Το ξαναείδα, σταθερή αξία..
Για σεμινάριο στο πως δημιουργείς μία ταινία τόσο ενδιαφέρουσα στους χώρους ενός σπιτιού!
Δυνατές ερμηνείες και ρυθμός..

Εβαλα, που λέτε, να δώ το Dancer In The Dark του Von Trier μιας και δεν το έχω δεί ως τώρα (καλά μη βαράτε ,έτυχε).

Αυτό το πράγμα με την κάμερα στο χέρι και το κούνημα να πηγαίνει σύννεφο, μου έφερε ζάλη.

Παιδιά την σταμάτησα στο τέταρτο,είμαι και κοντά σε μεγάλη οθόνη (ειρωνεία της τύχης),δεν μπορούσα να την δώ.

Θα προσπαθήσω σε μικρή τηλεόραση και από απόσταση ασφαλε´'ιας γιατί μπορεί να είναι σπουδαία ταινία και να την αδικώ.

Η συγκεκριμένη ταινία αξίζει. Δώσε μια δεύτερη ευκαιρία. Τόσο η Bjork όσο και ο David Morse δίνουν ρέστα. Συγκλονιστικό φινάλε.

Angela's Ashes (1999) 6/10

Πολύ καλή η σκηνοθεσία του έμπειρου Άλαν Πάρκερ. Η ατμόσφαιρα με κράτησε από την αρχή ως το τέλος. Αφορά τις εμπειρίες ενός νεαρού Ιρλανδέζου και τις οικογένειάς του απέναντι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ως συνέπεια των επιλογών του αλκοολικού πατέρα ο οποίος τελικά τους εγκατέλειψε. Παρά τις καλές ερμηνείες μου φάνηκε μέτρια. Το πρόβλημα ήταν στο σενάριο το οποίο ποτέ δεν απογειώνεται.

7th Heaven (1927) 7/10

Βουβός κινηματογράφος στα καλύτερά του. Ένας οδοκαθαριστής ερωτεύεται μια κοπέλα και δοκιμάζεται η σχέση τους όταν απομακρύνονται λόγω του πολέμου. Αξίζει.

Τέλος, ξεκίνησα να βλέπω τη ταινία 84 Charing Cross Road (1987) αλλά τη παράτησα γιατί μου φάνηκε αδιάφορη.

Dancer In the Dark by Lars Von Trier

Τελικά την είδα σε 42άρα τηλεόραση στα τρία μέτρα και ομολογώ οτι την ευχαριστήθηκα.

Αν αφαιρέσουμε την εκνευριστική κίνηση της κάμερας,συνειδητοποίησα γιατί μου αρέσει ο Λαρς.

Με ότι καταπιάνεται το κάνει να φαίνεται σημαντικό ,ακόμα και αν δεν είναι.Ξέρει να αφηγείται,να παρουσιάζει, να εκμαιεύει συναισθήματα και να προσφέρει μια απλότητα σχεδόν θεική.

Η Θεά Ντενεβ αποδεικνύει οτι η ομορφιά δεν έχει ηλικία, η Bjork ήταν συγκλονιστική, δεν το περίμενα,όπως και το λοιπό καστ.Το οτι είναι μιούζικαλ του προσδίδει πόντους σαν πόνημα ειδικά σε εμένα που μου αρέσουν.

Η ταινία Κουβαλάει την γνώριμη σε όλους μας "αρρώστια" του Τρίερ,απλά την καμουφλάρει με τέτοιο τρόπο που την προσπερνάς.

Ομολογώ οτι το τ'ελος της ταινίας μου έπεσε βαρύ (ενώ στο Dogville υπήρχε η Κάθαρση) αλλά είναι μικρό το τίμημα που πληρώνεις.

Χαίρομαι που την είδα (αυτή η ρημάδα η κάμερα..) και μετανοώ που την είχα αφήσει για "αργότερα"..

.
μπραβο Δημητρη αυτος ειναι ο Λαρς
σε εκνευριζει τον απεχθανεσαι αλλα στο τελος υποκυπτεις στη γοητεια του
να δεις την ΜΕΛΑΚΧΟΛΙΑ

Το dogville ήταν πάντως αριστούργημα...

στην συνέχεια υπερβολικά άνισος, ικανός πραγματικά για το χειρότερο ...

Βεβαια θα πουμε το κλασσικο "γουστα ειναι αυτα", αλλα το Dogville μονο αριστουργημα δεν ειναι.
Απο τις χειροτερες ταινιες που εχω δει οπως ολες του οι πρωτες.

Ο Λαρς Τριερ αρχιζει και μεστωνει απο τον Αντιχριστο και μετα. Που παιρνει πανω του ολη του την παρανοια και την παρακμη και την τυπωνει πανω στο πανι με τον ιδιο τροπο με βια παρανοια και παρακμη, οπως του φαινεται ο κοσμος και ισως ειναι και του οποιου ο ιδιος ειναι αποτελεσμα.
Και το κανει με αρκετο θεαμα και μυστηριο απο εκει και επειτα.
Πριν το παιζε "πειραματικος, νεος, ταλαντουχος κλπ.." που εβγαζε κακιουλες.
Μετα βγαζει τη μαυριλα.

Βεβαια θα πουμε το κλασσικο "γουστα ειναι αυτα", αλλα το Dogville μονο αριστουργημα δεν ειναι.
Απο τις χειροτερες ταινιες που εχω δει οπως ολες του οι πρωτες.

Το Dogville δεν είναι απλά καλή ταινία, είναι από τις πιο ιδιοφυείς ταινίες όλων των εποχών.
Εκτός του "Χορεύοντας στο σκοτάδι", το "Europa" ή το "Δαμάζοντας τα κύματα" είναι από τις χειρότερες ταινίες που έχεις δει?
Δεν νομίζω.

Το Dogville δεν είναι απλά καλή ταινία, είναι από τις πιο ιδιοφυείς ταινίες όλων των εποχών.
Εκτός του "Χορεύοντας στο σκοτάδι", το "Europa" ή το "Δαμάζοντας τα κύματα" είναι από τις χειρότερες ταινίες που έχεις δει?
Δεν νομίζω.

"Xορευοντας στο σκοταδι", "Δαμαζοντας τα κυμματα", "Ντογκβιλ"...απο τις χειροτερες για διαφορους λογους η καθε μια... και το "οι Ηλιθιοι" η πιο ηλιθια.

To Europa δεν με ενοχλησε η δεν με εκνευρισε οπως τα αλλα που ανεφερα. Χωρις να μου εχει αφησει κατι ιδιαιτερο.

Τις αλλες πριν το 2009 η δεν τις ειδα η δεν θυμαμαι καν αν τις εχω δει.

Αλλα απο το 2009 και μετα εκει ναι. Αρχιζει και παιζει με σκληρα και ανοιχτα χαρτια.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Το dogville ήταν πάντως αριστούργημα...

στην συνέχεια υπερβολικά άνισος, ικανός πραγματικά για το χειρότερο ...

Tο αυτο Σπυρο...η τελευταια πραγματικά μεγάλη στιγμή του.

....

Τι να πω, ατμόσφαιρα, ερμηνείες, στόρυ, μουσική... Ενθουσιάστηκα !

8/10 από μένα.

7632f73e2a3528af058c722b3aa766d3.jpg

"O διαβολος καθε φορα"... απο το ομονυμο βιβλιο ενος καποιου Donalld Ray Pollock, γεννημενος το 54, και που αρχιζει να συχναζει τα ατελιέ γραφης στα πενηντα του για να μαθει να "λογοτεχνει"... Το εν λογο εργο ειναι το δευτερο του, και το πρωτο του μυθιστορημα που πρωτοεκδοθηκε το 2011 και το 2012 και 13 απεσπασε δυο απο τα πιο σημαντικα βραβεια στην Γαλλια, το βραβειο αστυνομικης λογοτεχνιας, και το βραβειο κριτικης του μυστηριου.

Αυτα για εισαγωγη για να καταλαβουμε καποια πραγματα; το συγκεκριμενο ενα... προσοχη ταλεντο ! Ερχεται προς το τελος της ζωης αλλα αποκαλυπτεται. Αυτα ως προς την ουσια δηλαδη το σεναριο.

JYPQNL7JVACUZQUWQYV7O6UDZY.jpg

Τωρα για το φιλμ. Οντως ειναι εξαιρετικο. Η βαθεια και "ξεχασμενη και απο τον θεο Αμερικη", οπως τη φανταζομαστε σε βιβλια παιδειας των 50ς η σε σειρες τυπου Οι Γουολτονς η σε μυθιστορηματα και τανιες που ολοι γνωριζουμε γιατι οοι εχουμε μεγαλωσει με τον Αμερικανικο μυθο.
Μονο που εδω δεν προκειται για την τιμια και καλη οικογενεια που υπερβαινει τις δυσκολιες η και τα δραματα ( Απο Ουολτονς μεχρι και στη μεση κυλαει ενα ποταμι κλπ)
Εδω προκειται πραγματικα για αυτο που λεει ο τιτλος... Ο διαολος παρεμβαινει καθε φορα σε ολες αυτες τις ανθρωπινες πορειες σε ολους τους κυκλους και σε ολα τα σταυροδρομια τους...που δινει τον ορο "ξεχασμενη απο τον θεο..." αλλα που δεν παυουν να την θυμουνται οι επιτηδιοι και δαιμονιοι.
Μαλλον για αυτο το δευτερο προκειται στο μαυρο αυτο μυθο. Αλλα...
Το αλλα το αφηνω στην κριση του καθενος και στα επιπεδα που θα παραβαλει το θεαμα που θα δει σαν φιλμ και την ιστορια που θα βιωσει.

Για να δωσω μια δικη μου απαντηση στην ερωτηση του Τηνιακου, οχι το φιλμ αυτο δεν βλσφημα τα θεια. Αλλα δειχνει του βλασφημους ανθρωπους σε ολη την γυμνια τους, σε ολη τη φτωχεια τους, και σε ολη την δυστυχια που βυθιζονται και που προκαλουν οι ιδιοι παρασυροντας τους αλλους .

Η ολη εικονα η ολη πλοκη και τα προσωπα ειναι καταπληκτικα. Μια ταινια που δικαιολογει την υπαρξη της.

Ο πιτσιρικας Τομ Χολαντ ειναι μια μικρη-μεγαλη εκπληξη και ο γιος Σκασγκαρντ (ενας απο τους ιους ηθοποιους) παιζει αλλη μια φορα αλλον εναν αρρωστημενο ρολο με επιτυχια.

Le-diable-tout-le-temps-Netflix-bande-annonce.png

aaaabxghprunoqlvk-nboyuty7cm6vmzvmt1hzus_wgx9h_5snjddzaet8857vqhzf99iuk_bxa4yprsfkfo3abbrkeerjk5-ty3j5s-jovdqqwmhen8r3dnpikdn-zn.jpg
images

MV5BM2Q5MjUzMTEtODIwMC00ZGJjLWE3YTgtNjViNjlmZGVkZjkxXkEyXkFqcGdeQXVyMTEyNjgyMzM0._V1_-360x240.jpg
storefront-church-4096634_640.jpg

25c69525946353.5634d387b9037.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4433646/
Fun movie προερχόμενο απο anime, με επιρροές απο όλα τα γνωστά action sci fi:
Οι στολές θυμίζουν star wars, κουρέματα το πέμπτο στοιχείο, δυνάμεις και μεταλλάξεις τους x men,
οι κατσαριδάνθρωποι τον πέτρα, starsiph troopers και λίγο Blade Runner...
Βλέπεται για τα σκάφη, την καλή ψηφιακίλα, το μακελειό, σαν superhero cartoon..

71EU6qv01jL._AC_SL1344_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8134742/
Fun movie στο στύλ των ταινιών του Rodriguez, εμφανίζεται και λίγο ο "machete", αλλα στην τρέλα και στο κίτς
παραμένει Rob Zombie film. συνέχεια του πολύ καλύτερου The Devils Rejects..
Αιματηρό και προβλέψιμο σπέρνει διασκεδαστική αμφισβήτηση με τους τρελοΰς δολοφόνους,
κανοντάς τους πιο συμπαθείς απο ξυνές μπατσίνες, δημοσιογράφους και δικηγόρους,
σατιρίζοντας τα media και το ευκολόπιστο κοινό.τους.
Φυσικά βλέπεται με ανώριμη διάθεση...

Faust: Eine deutsche Volkssage (1926) 6/10

Γερμανικός βουβός κινηματογράφος. Ταινία φαντασίας όπου ο διάβολος βάζει στοίχημα με το Θεό ότι μπορεί να διαφθείρει τη ψυχή ενός θνητού. Είχε κάποιο ενδιαφέρον αλλά τελικά δεν ήταν στο γούστο μου, έκανε κοιλιά σε αρκετά σημεία. Αυτό που αποδεικνύει αυτή η ταινία είναι ότι πριν 100 χρόνια υπήρχαν δημιουργοί με αρκετή φαντασία.

Aquarius (2016) 6/10

Κοινωνικό δράμα από Βραζιλία όπου δίνει πολύ καλή ερμηνεία η Σόνια Μπράγκα. Μια 65χρονη πάει κόντρα σε μια κατασκευαστική εταιρεία η οποία έχει αγοράσει τα υπόλοιπα διαμερίσματα στη πολυκατοικία που διαμένει και αρνείται να τους πουλήσει το δικό της. Αδιάφορη δεν είναι αλλά δυόμιση ώρες είναι υπερβολικά μεγάλη διάρκεια γι' αυτό που θέλει να περάσει και σε κάποιες φάσεις κουράζει. Αυτό που μου έμεινε είναι το πραγματικά καλό τραγούδι στο τέλος της ταινίας (Hoje από Taiguara).

Aquarius (2016) 6/10

Κοινωνικό δράμα από Βραζιλία όπου δίνει πολύ καλή ερμηνεία η Σόνια Μπράγκα. Μια 65χρονη πάει κόντρα σε μια κατασκευαστική εταιρεία η οποία έχει αγοράσει τα υπόλοιπα διαμερίσματα στη πολυκατοικία που διαμένει και αρνείται να τους πουλήσει το δικό της. Αδιάφορη δεν είναι αλλά δυόμιση ώρες είναι υπερβολικά μεγάλη διάρκεια γι' αυτό που θέλει να περάσει και σε κάποιες φάσεις κουράζει. Αυτό που μου έμεινε είναι το πραγματικά καλό τραγούδι στο τέλος της ταινίας (Hoje από Taiguara).

Την είχα δεί όταν βγήκε ,δυό φορές μάλιστα.

Καταπληκτική ταινία γεμάτη συναίσθημα,χωρίς να γίνεται μελό ή παρωχημένη.

Αυτό που με ξένισε και με χάλασε ήταν το οτι
οκ, είχε κάνει μαστεκτομή αλλά δεν πήγε ποτέ να τις κάνουν αποκατάσταση?Και δη στην Βραζιλία,την μητέρα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Ιατρικής
.

Λόγω προσωπικών βιωμάτων πάντα κρίνω βέβαια..

Η ταινία αξίζει τους βαθμούς της στο έπακρο.

Την είχα δεί όταν βγήκε ,δυό φορές μάλιστα.

Καταπληκτική ταινία γεμάτη συναίσθημα,χωρίς να γίνεται μελό ή παρωχημένη.

Αυτό που με ξένισε και με χάλασε ήταν το οτι
οκ, είχε κάνει μαστεκτομή αλλά δεν πήγε ποτέ να τις κάνουν αποκατάσταση?Και δη στην Βραζιλία,την μητέρα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Ιατρικής
.

Λόγω προσωπικών βιωμάτων πάντα κρίνω βέβαια..

Η ταινία αξίζει τους βαθμούς της στο έπακρο.

Κι εμένα με ξένισε αυτό.

Από Βραζιλία θα πρότεινα το Orfeu Negro (1959) για όποιον δεν την έχει δει αξίζει.

Προσπάθησα να δω το the devil all the time, στα 25 λεπτά στοπ. Δεν αντέχει ο οργανισμός μου άλλη μια τελείως καταθλιπτική ταινία με παιδάκια που έχει καρκίνο η μάνα τους και ο πατέρας τους τους σκοτώνει το αγαπημένο τους σκυλί ως θυσία στον Θεό μήπως σωθεί η μάνα.
Έλεος.
Δεν βλέπω ταινίες για να αρρωσταίνει η ψυχή μου.