Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Jurassic World: Fallen Kingdom[2018]
jurassic-world-fallen-kingdom-3861092b-2-MB-framed1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4881806/

Δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα καποια πραγματα παρα εγιναν βιαστικα και καποιοι χαρακτηρες ηταν τελειως καρικατουρες στα προτυπα που μας εχει μαθει το Hollywood. Δεν λειπουν τα ατελειωτα κλισε και το σεναριο 2-3 σειρων. Να πω ομως οτι ηξερα απο πριν τι παω να δω. Εφοδιαστηκα με πατατακια αναψυκτικο κουμπωσα αρχειο remux 27GB σε 55αρα με home cinema και την ευχαριστηθηκα. Πολυ καλα εφε ειδικα στην εκρηξη του ηφαιστειου στο νησι ο Pratt συμπαθεστατος βγαζει απλετο γελιο και η Bryce Dallas Howard πιο ομορφη απο ποτε. Μετα τη μεση καπως το εχασε περιμενα μαχες τιτανων αντιθετως ειδαμε μια μαχη ενος μεταλλαγμενου δεινοσαυρου με τον ραπτορα που γνωρισαμε στην πρωτη ταινια. Το 2022 αναμενεται νεα ταινια ας προσπαθησουν να την κανουν λιγο πιο σοβαρη. 6.7/10

Είδα ένα αριστούργημα, το incedies του Βιλνέβ.

Απορώ τι έκανα στην εποχή της και μου είχε διαφύγει.

9/10 από μένα. Αν δεν την έχετε δει, δείτε την οπωσδήποτε.

b62a555eb1590b958f340bd54ddda728.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1255953/

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

9/10 από μένα. Αν δεν την έχετε δει, δείτε την οπωσδήποτε.

https://www.imdb.com/title/tt1255953/

Σπυράκο,την νοίκιασες ή την πέτυχες σε υπηρεσία streaming?

Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρουν οι υπότιτλοι.

....

Eσυ δεν εκανες τιποτα. Απλα αυτος δεν ειχε αρχισει να "προσλαμβανει" Gyllenhaalες, del Toroδες, Goslingες, e tuti quanti...
Επρεπε να περιμενεις λιγο ακομα (οπως ολοι) μεχρι να πεσει το χρημα...

-bye-

Eιδα το Tesla

Tesla-Movie-Poster-694x1024.jpg

Μια μετριοτητα. Θα ελεγα σκηνοθετικα μια αποτυχια.
Βεβαια καποιος που δεν ξερει μπορει να μην μαθει ακομη περισσοτερο :flipout:
Αλλα καποιος που γνωριζει απο επιστημολογικης πλευρας την προσωπικοτητα και το ερευνητικο του πεδιο ισως θα μαθει δυο τρεις λεπτομερειες της προσωπικης ζωης που ισως του ειχαν διαφυγει. Κυριως η εντονη (μαγνητικη) επαφη με την διασημη Γαλλιδα θεατρικη ηθοποιο, και εγερια τοσων προσωπικοτητων του κοσμου που τοτε υφαινε την μοντερνικοτητα μας.

Ενας Ethan Hawke και ενας Kyle MacLachlan σωζουν την κατασταση για να μη πεσουμε σε βαρεμαρα. Ειδαλως τα θεατρικα ευρηματα του σκηνοθετη για την κινηματογραφικη παρουσιαση πεφτουν στο νερο...

merlin_175721079_dfd9160f-8cc3-424d-9999-ffe89c619c33-mobileMasterAt3x.jpg

Για οποιο δεν γνωριζει δεν θα του προσφερει τιποτα. Για οποιον γνωριζει θα του δωσει καποια stimuli αλλα θα μεινει με την πεινα του.

MV5BOWY4MzliMmItYzc4Zi00YzJkLWI1NWEtN2M1NmFmMTNlODA0XkEyXkFqcGdeQWpnYW1i._V1_UX477_CR0,0,477,268_AL_.jpg

Κριμα, θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερο και πιο "νευρωδες", με περισσοτερα επιστημονικα στοιχεια.

Ελειπε καποιο κεφαλαιο ισως παλι ;;;

Ghost Town (2008) 7/10

Χαριτωμένη δραματική κομεντί όπου ο Ricky Gervais μετά από μια εγχείριση που παραλίγο να πεθάνει αρχίζει να βλέπει νεκρούς ανθρώπους και συνεργάζεται με έναν νεκρό (Greg Kinnear) ο οποίος έχει αφήσει ανεκπλήρωτη υπόθεση με τη γυναίκα του (Tea Leoni). Καθόλου άσχημη.

Gomorra (2008) 5/10

Συνήθως μου αρέσουν μαφιόζικες ταινίες. Δε ξέρω τι έφταιξε πάντως βαρέθηκα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ήθελα να δω που θα καταλήξει αλλά τελικά έχασα το χρόνο μου. Το Dogman (2018) του ίδιου σκηνοθέτη αξίζει.

Eσυ δεν εκανες τιποτα. Απλα αυτος δεν ειχε αρχισει να "προσλαμβανει" Gyllenhaalες, del Toroδες, Goslingες, e tuti quanti...
Επρεπε να περιμενεις λιγο ακομα (οπως ολοι) μεχρι να πεσει το χρημα...

-bye-
Την έχεις δει Ζωρζ ?

The Promise[La promesse][1996]
7uh0-B0-NDgvj67y-St9-Os-TO7-Qtzqq.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0117398/?ref_=nv_sr_srsg_1

Ενα αγνωστο διαμαντι απο Βελγιο μας δειχνει εναν πατερα ο οποιος νοικιαζει σε μεταναστες που ηρθαν στο Βελγιο για μια καλυτερη ζωη παρανομα και στο κολπο εχει και τον εφηβο γιο του. Παρανομα διαβατηρια αθλιες συνθηκες διαβιωσης και παρανομη εργασια. Τι θα γινει ομως οταν ενας απο αυτους εχοντας γυναικα και παιδι χτυπησει και πρεπει να παει στο νοσοκομειο? Ωμη σκληρη αλλα και συναμα συγκινητικη Η Υποσχεση ειναι μια ταινια που μπορει να μην εχει το τεραστιο budget δειχνει ομως την σκληρη πλευρα καποιων ανθρωπων αλλα και την ελπιδα σε καποιους αλλους. Δειτε την. 7.5/10

La Comunidad[2000]
d8c038b652959be4ff5c49074552443c.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0255067/?ref_=fn_al_tt_1

Οι Ισπανοι ανεκαθεν εβγαζαν ταινιαρες και η συγκεκριμενη αξιζει να ειναι μεσα στην 10αδα των καλυτερων Ισπανικων ταινιων. Μαυρη κωμωδια με horror στοιχεια γρηγορο ρυθμο και ενα τελειως πρωτοτυπο σεναριο. Μια μεσιτρια δειχνει ενα σπιτι σε πιθανους αγοραστες οταν αντιλαμβανεται οτι κατι συμβαινει στο απο πανω σπιτι. Με τα πολλα ερχεται η πυροσβεστικη και βρισκει εναν παππου να εχει πεθανει εδω και καιρο με το σπιτι να ειναι ενα αχουρι. Τι θα συμβει ομως οταν η μεσιτρια ανακαλυψει οτι εχει κρυμμενα 300 εκατομμυρια πεσος? Δεν θελω να γραψω αλλα μην πω και ολη την πλοκη θα πω μονο οτι το σεναριο θα μπορουσαν μονο οι Ισπανοι να το γραψουν σε κραταει σε εγρηγορση με οτι συμβαινει και το τελος μαεστρικα φτιαγμενο μαζι με το μαυρο χιουμορ που το διακατεχει πραγματικα μια πολυ ευχαριστη εκπληξη. 8/10

Upgrade[2018]
71w-TTrj-Zh-BL-AC-SL1500.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6499752

Σε ενα φουτουριστικο μελλον με αμαξια που οδηγανε μονα τους chipakia για ελεγχο στα παντα και αναβαθμισμενοι ανθρωποι ενας ανδρας βλεπει την γυναικα του να δολοφονειται και ο ιδιος να μενει τετραπληγικος μη μπορωντας να κανει τιποτα. Τι θα γινει ομως οταν ενας απο μηχανης θεος του δωσει τη δυναμη μεσω ενος chip να παρει εκδικηση και να σταθει στα ποδια του? Τρομερα ενδιαφερον ταινια μιας και βλεπουμε ενα μελλον που μπορει να μην αργησει να το δουμε με τα ματια μας με σκηνες δρασης που θα ζηλευαν ταινιες με 10πλασιο budget μιας και μιλαμε για μια ταινια που κοστισε μολις 5 εκατομμυρια. Εξυπνη εξαιρετικη φωτογραφια την προτεινω για θεαση με καλο ηχοσυστημα και το τελος δεν εχει καμια σχεση με ολα τα κλισε που εχουμε δει σε παρομοιες ταινιες. Θα την ξανα δω σιγουρα. 8/10

The Perfect Crime[Crimen Ferpecto][2004]
a355b5277c9b53f459153c0ee201793f.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0395125/

Aκομα μια ταινια του Alex de la Iglesia σκηνοθετη του La Comunidad. Και εδω εχουμε να κανουμε με ενα πολυ ιδιαιτερο σεναριο γρηγορο ρυθμο και τρελες καταστασεις. Ενας πολυ επιτυχημενος ανδρας που εχει σχεδον τα παντα εμφανιση γυναικες δουλεια μετα απο μια διαμαχη με τον μεγαλυτερο αντιζηλο του θα τον αφησει νεκρο. Με τα πολλα προσπαθωντας να κρυψει το πτωμα μια γυναικα ασχημη για αυτον τον βοηθαει χωρις να γνωριζει ποια πραγματικα ειναι. Οταν του αποκαλυφθει ομως θα εχει να διαλεξει μεταξυ της αστυνομιας και αυτης της γυναικας την οποια δεν θελει καθολου. Η ταινια περναει καποια ρατσιστικα μηνυματα που κρυβουν ομως μεγαλες αληθειες για τον κοσμο που ζουμε και φυσικα δεν λειπει το αστειρευτο μαυρο χιουμορ και οι αντιθεσεις μεχρι το τελος. Το τελος εξυπνο αν και εχει καποια κενα που δεν εξηγηθηκαν. Αναμφιβολα μια ταινια που αξιζει να δειτε και την προτεινω οπως και το La Comunidad. 7.5/10

Την έχεις δει Ζωρζ ?

Ναι την εχω δει. Καλη ηταν σαν μεσανατολιτικο δραμα, η παραγωγη σχετικα απλη.

Το σεναριο καπου "μπαζει νερα" κατ εμε...στην κορυφωση της ιστοριας, αλλα αν δεν ηταν ετσι δε θα υπηρχε η ιστορια. Λιγο "τραβηγμενη" γενικα.
Αλλα σου κραταγε το ενδιαφερον.

Δεν θα την ειχαν βαλει φυλακη για δεκαπεντε χρονια, μετα απο την δολοφωνια του αρχηγου της Μιλις, θα την ειχαν σκοτωσει αργα αργα, αλλα σιγουρα δε θα ηταν ζωντανη μετα.

The Promise[La promesse][1996]
7uh0-B0-NDgvj67y-St9-Os-TO7-Qtzqq.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0117398/?ref_=nv_sr_srsg_1

Ενα αγνωστο διαμαντι απο Βελγιο μας δειχνει εναν πατερα ο οποιος νοικιαζει σε μεταναστες που ηρθαν στο Βελγιο για μια καλυτερη ζωη παρανομα και στο κολπο εχει και τον εφηβο γιο του. Παρανομα διαβατηρια αθλιες συνθηκες διαβιωσης και παρανομη εργασια. Τι θα γινει ομως οταν ενας απο αυτους εχοντας γυναικα και παιδι χτυπησει και πρεπει να παει στο νοσοκομειο? Ωμη σκληρη αλλα και συναμα συγκινητικη Η Υποσχεση ειναι μια ταινια που μπορει να μην εχει το τεραστιο budget δειχνει ομως την σκληρη πλευρα καποιων ανθρωπων αλλα και την ελπιδα σε καποιους αλλους. Δειτε την. 7.5/10

φιλτατε Κing δεν ειναι αγνωστο διαμαντι οι Αφοι Νταρντεν ειναι το κοσμημα του βελγικου κινηματογραφου ψαξε να δεις και τις αλλες ταινιες τους θα τις βρεις ευκολα και θα ενθουσιαστεις

Xτες ειδα τον "Αντεροβγαλτη της Νεας Υορκης" (μεταφραση κατα το "Τζακ ο αντεροβγαλτης")

newyork ripperΓŽβ€™.jpg

Λοιπον ενω μου αρεσει το Τζαλο γενικα, και ενω μ'αρεσει ιδιαιτερα και ο Φουλτσι (εχω πει καπου οτι το αγαπημενο μου χορορ ειναι ενα φιλμ του)...ε... αυτο δεν μ'αρεσε. Ιδιως για κατι εμμονικες ιδιαιτεροτητες που παρουσιαζει στον θυτη.

Τεσπα... αυτο που αξιζει αρκετα ΙΜΟ στο φιλμ ειναι η οπτικη του σκηνοθετη οσον αφορα την βρωμικη Νεα Υορκη της εποχης, οπως επισης και οι ηθοποιοι και τους χαρακτηρες που παιζουν. Η εναρκτηρια σκηνη πριν το ζενερικ εισαγωγης ειναι ανθολογιας... με τη μουσικη του και τα ολα του της εποχης ;)

Unknown-3.jpeg

new_york_ripper_blu-ray10.jpg

Eχει και ενα κακο Ελληνα το φιλμ.... κακο ανωμαλο και διεφθαρμενο. :D :firstprize:
new-york-ripper-1.jpg