Ποιά ταινία μόλις είδατε;

death-vlogger-vod-art.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8581840/

Συνήθως αποφεύγω τις foond footage ταινίες, γιατί οι περισσότερες παίζουν στο ιδιο μοτίβο:
κουνημένες κάμερες, θολές εικόνες, βαρετή συνέχεια, και απότομο τέλος.
Διάβασα για το Death of A Vlogger. όπου παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, και ηθοποιός ειναι ένας νεαρός,
και περιέργως σχετικά καλά σχόλια.
Αφορά την ιστορία ενος youtuber του Γκράχαμ που ξεκινάει την πορεία του, οταν καταγράφει τυχαία,
ενα φάντασμα στο σπίτι του.
Το video εχει τεράστια απήχηση στο διαδικτυακό κοινό και αναγκάζει τον Γκράχαμ να μεθοδεύσει
συνέχεια στο φαινόμενο.
Το θέμα τραβαει το ενδιαφέρον μιας ερευνήτριας fake videos, που έρχεται σε επαφή με τον Γκράχαμ
και αναλύει τα video του.
Ο ιντερνετικός πόλεμος διαλύει ψυχολογικά τον Γκράχαμ που δεν μπορεί να διαχειριστεί τόση ένταση.
Μήπως όμως το φαινόμενο υπάρχει?
Το film με έξυπνο τρόπο, περιγράφει τους ανθρώπους που επιλέγουν να εκφραστούν,
να τύχουν προσοχής στα social media, με τους folowers, και το κοινό που εύκολα κατασπαράζει
στο λάθος ή στην απάτη.
Στο παιχνίδι μπαίνουν ανταγωνιστές και καιροσκόποι που ψάχνουν για αριθμούς και δόξα, ίσως και έσοδα..
Η ευδαιμονία απο την ντοπαμινη των πολλών θεάσεων εύκολα δίνει την θέση της στην κατάθλιψη απο τα αρνητικά σχόλια..
Ο πρωταγωνιστής είναι ο συμπαθητικός νέρτζουλας που διψάει για αναγνώριση.
Το χαμηλό budget δεν μπορεί να στηρίξει το υπερφυσικό μέρος, και η προσπάθεια με τις αμφισβητήσεις
και τις αποκαλύψεις δεν επαρκεί και κουράζει.
Πάντως κατόρθωμα για foond footage film που δεν νύσταξα, ίσως με κράτησε το παιχνίδι με την αλήθεια..

Last edited by a moderator:
Offering to the storm
Η τελευταία ταινία της τριλογίας του Bazdan. Aξιοπρεπέστατη και αυτή, οι Ισπανοί μας δείχνουν πως μπορεί να γίνει καλός κινηματογράφος χωρίς πολλά πολλά ειδικά εφφέ, με τον παραδοσιακό τρόπο. Με ατμόσφαιρα, με όμορφη φωτογραφία, με μια ιστορία που κρατά το ενδιαφέρον, και με ερμηνείες που σέβονται τον θεατή ακόμα και αν δεν είναι κορυφαίες, και με μεγάλο κάστ, πολύ σημαντικό για εμένα τουλάχιστον που έχω μπουχτίσει από νετφλιξιές των δύο-τριών ηθοποιών και των πράσινων οθονών. Good old fashion way, δεν είναι αριστουργήματα αλλά θα σεβαστούν στο έπακρο τον χρόνο σας.
Στα μπόνους, οι γυμνές σκηνές της νοστιμότατης πρωταγωνίστριας, οι άλλες δεν είχαν.

Attachments

• ΓŽΒ±ΓΒΓβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ―ΓŽΒΏ λÎΒ?ΓΛ†ΓŽΒ·Γβ€š (3).jpg
    ΓŽΒ±ΓΒΓβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒ―ΓŽΒΏ λÎΒ?ΓΛ†ΓŽΒ·Γβ€š (3).jpg
    7.9 KB · Views: 302
Ειδα 2 ταινιες της Noomi Rapace

1. The secrets we keep

ems.ZW1zLXByZC1hc3NldHMvbW92aWVzLzIwYjJjYzVmLTg5MzUtNDYzYy05MmQ0LTk1MmNmZTU2ZTA3YS53ZWJw

Στην ουσια ταινια για εναν ρολο παροτι θα μπορουσε να εκμεταλευτει περισσοτερ την παρουσια του Kinnaman
Τιποτα σπουδαιο, παρα την καλη παρουσια της πρωταγωνιστριας

2. What happened to Monday

ems.ZW1zLXByZC1hc3NldHMvbW92aWVzLzA5MjI1YjY1LTUyNWItNGI2Yi04N2Q4LTc1NmQ3ODI4NWVjZC53ZWJw

Πολυ καλο καστ (Νταφοε και Γκλοουζ πολυ καλοι) αλλα παλι ολα τα φωτα πανω στην Νοομι
Μου βγηκε action movie χωρις να το περιμενω!
Μια χαρα περναει η ωρα.
Αν οι σκηνες δρασης ηταν πιο συντομες, να μην κοπανιουνται μια ωρα θα ηταν καλυτερη, θα ξεφευγε απο τα χολυγουντιανα προτυπα...

The Christmas Chronicles: Part Two
MV5-BMGJi-ZDc1-OWMt-Nz-Mw-MC00-Nz-M0-LTlj-MDgt-ZGJj-ODVh-ZDMz-Mm-Jj-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-ODk4-OTc3-MTY-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11057644/

Σε συγκριση με την πρωτη πηγαινει σε ενα αρκετα πιο παιδικο κλιμα που σιγουρα θα αγαπησουν τα μικρα παιδια για μας τους μεγαλους ομως θα θελαμε κατι πιο σοβαρο. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα περασετε ομορφα. Κραταει την μαγεια του πρωτου και την παει ενα επιπεδο πανω ειδικα στο χωριο του Santa και μου αρεσε αρκετα και η στιγμη στο αεροδρομιο με τον μπαμπα της μικρης. Το σιγουρο ειναι οτι με εβαλε και αυτη στο κλιμα των Χριστουγεννων και ο Russell νομιζω οτι θα καθιερωθει ως ο καλυτερος Santa μεχρι σημερα του παει πολυ. Για να δουμε του χρονου με την τριτη ταινια τι θα σκεφτει το netflix για να κρατησει το πνευμα των Χριστουγεννων στα υψη. 6.5/10

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

The Christmas Chronicles: Part Two
MV5-BMGJi-ZDc1-OWMt-Nz-Mw-MC00-Nz-M0-LTlj-MDgt-ZGJj-ODVh-ZDMz-Mm-Jj-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-ODk4-OTc3-MTY-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11057644/

Σε συγκριση με την πρωτη πηγαινει σε ενα αρκετα πιο παιδικο κλιμα που σιγουρα θα αγαπησουν τα μικρα παιδια για μας τους μεγαλους ομως θα θελαμε κατι πιο σοβαρο. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν θα περασετε ομορφα. Κραταει την μαγεια του πρωτου και την παει ενα επιπεδο πανω ειδικα στο χωριο του Santa και μου αρεσε αρκετα και η στιγμη στο αεροδρομιο με τον μπαμπα της μικρης. Το σιγουρο ειναι οτι με εβαλε και αυτη στο κλιμα των Χριστουγεννων και ο Russell νομιζω οτι θα καθιερωθει ως ο καλυτερος Santa μεχρι σημερα του παει πολυ. Για να δουμε του χρονου με την τριτη ταινια τι θα σκεφτει το netflix για να κρατησει το πνευμα των Χριστουγεννων στα υψη. 6.5/10

Η γιγάντο αφίσα στο αεροδρόμιο, τυχαία ή πληρωμένη διαφήμιση;

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Για να δουμε του χρονου με την τριτη ταινια τι θα σκεφτει το netflix για να κρατησει το πνευμα των Χριστουγεννων στα υψη. 6.5/10[/CENTER]

Του χρονου με τιποτα.

ακομα δεν ξερουν καν αν θα την κανουν.

https://www.flickeringmyth.com/2020...e-will-be-a-third-christmas-chronicles-movie/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Η γιγάντο αφίσα στο αεροδρόμιο, τυχαία ή πληρωμένη διαφήμιση;
Μάλλον δωρεά από την οικογένεια Ράσελ καθώς κάθε χρόνο περνάνε το καλοκαίρι τους στην Σκιάθο ( έχουν σπίτι στο νησί)
Όταν μάλιστα είσαι παραγωγός της ταινίας είναι εύκολακι κάτι τέτοιες προσθήκες

Κάναμε σερί τις 3 τελευταίες μέρες με τις extended του Άρχοντα σε 4Κ.

Απλά μαγεία....

Μου κοψες λγο την φορα για θαψιμο...
Συνεβει να κανω κατι αντιστοιχο αυτες τις μερες με τις extended, για καποιους λογους βεβαια που δεν ειναι της παρουσης δεν τα ειδα στο προβολι αλλα σε λαπτοπ..
βαρεθηκα την ζωη μου...
ειναι ιεροσυλια για το ειδος αυτο που θα πω (ιδιως απο την στιγμη που το ενα οφειλει κυριολεκτικα την υπαρξη του στο αλλο, και απο την στιγμη που το ενα ειναι κινηματογραφος και το αλλο...μπλιαχ τηλεοραση...)
αλλα χιλιες φορες καλυτερα να ξαναβλεπα το game of thrones..

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...O4c2LEZ9-CUg0cCpBN9USLAKBeKxCWcf74ZSS5_zddtPl. Υπέροχη ταινία που απόλαυσα μαζί με τη γυναίκα μου.Σκηνοθεσια εξαιρετική,ερμηνείες πειστικές και 2 μισή ώρες που πέρασαν σαν νεράκι.Αναρωτιεμαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να βγουν ταινίες όπως αυτή με ειρμό,ωραία πλάνα και ροή που δεν κουράζει τον θεατή παρά μόνο τον ευχαριστεί και τον κάνει να μείνει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ικανοποιημένος.

Συνεβει να κανω κατι αντιστοιχο αυτες τις μερες με τις extended, για καποιους λογους βεβαια που δεν ειναι της παρουσης δεν τα ειδα στο προβολι αλλα σε λαπτοπ..
βαρεθηκα την ζωη μου...
ειναι ιεροσυλια για το ειδος αυτο που θα πω (ιδιως απο την στιγμη που το ενα οφειλει κυριολεκτικα την υπαρξη του στο αλλο, και απο την στιγμη που το ενα ειναι κινηματογραφος και το αλλο...μπλιαχ τηλεοραση...)

Μάλλον πρέπει να αλλάξεις λάπτοπ. :BDGBGDB55:

Πέρα από την πλάκα, ταινίες που στηρίζονται στα πλάνα τους και τις μοναδικές στιγμές τους (όπου στιγμή = συνδυασμός κάδρου, ήχου, μουσικής, και συναισθηματικής φόρτισης), απλά δε βλέπονται παρά μόνο σε σωστές συνθήκες. Με αυτές δεν εννοώ κατ'ανάγκη 150 ίντσες και 100dB, αλλά σκοτάδι, αξιοπρεπώς μεγάλη οθόνη, ήχο που να πρωταγωνιστεί οποιουδήποτε άλλου ήχου στο χώρο σου, και συγκέντρωση.

Έχω καταστρέψει έτσι ουκ ολίγες ταινίες σε υπερατλαντικά ταξίδια, οπότε πλέον προσπαθώ μόνο να βλέπω σειρές σε τέτοιες καταστάσεις.

βαρεθηκα την ζωη μου...

Δες «Δυναστεία» (είναι GoT αλλά χωρίς τους Δράκους), θα το ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο 😋

The Fool[Durak][2014]
MV5-BOTJm-OTc4-MWUt-YWUz-ZC00-NGU5-LWIx-YTgt-Mj-Ez-Y2-Vl-ODdh-Zjdk-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-NDEx-ODQz-NDA-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3560686/

Μια πολυ δυνατη Ρωσικη ταινια που δεν φοβαται να πει μεγαλες αληθειες. Εξαισια σκηνοθεσια πολυ καλη μουσικη και δυνατες ερμηνειες. Η ταινια ειναι μια σκιαγραφηση του κοσμου που ζουμε. Δεν μενει ομως μονο στην διαφθορα των μεγαλων αλλα μας δειχνει και την αντιπερα οχθη των φτωχων και γιατι δεν προκειται να αλλαξει ποτε τιποτα. Μια ταινια που πρεπει ο καθενας να δει και να αναρωτηθει για τα μειζων θεματα που θιγει. Το νομισμα εχει πολλες οψεις στην πραγματικη ζωη. Το καθείς εφ' ω ετάχθη δεν βγηκε τυχαια. Μπραβο στους Ρωσους που τολμησαν και εβγαλαν ενα τετοιο εργο. 9/10

Δες «Δυναστεία» (είναι GoT αλλά χωρίς τους Δράκους), θα το ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο ο˜‹

"Τολμη και Γοητεια" ισως ... ακομα καλυτερο ?

Γιατι μου αξιζει

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

........

Έχω καταστρέψει έτσι ουκ ολίγες ταινίες σε υπερατλαντικά ταξίδια, οπότε πλέον προσπαθώ μόνο να βλέπω σειρές σε τέτοιες καταστάσεις.

Απο τις πιο ευστοχες κρισεις που εχω δει, οσον αφορα "την συναντηση" με μια ταινια, η ενα φιλμ...
"εχω καταστρεψει ταινιες"....σοφο. :grandpa:

I'm Thinking of Ending Things (2020) 7/10

Υπαρξιακό δράμα του Charlie Kaufman ο οποίος έχει γράψει το σενάριο σε ταινίες όπως Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich και Anomalisa. Έχει να κάνει με μια κοπέλα που επισκέπτεται τους γονείς του αγοριού της και αρχίζει να μπαίνει σε σκέψεις σχετικά με το πόσα γνωρίζει για τον φίλο της και γενικότερα για τον εαυτό της. Πρωτότυπη, δεν κουράζει, μόνο το φινάλε μου φάνηκε κάπως απότομο. Τη προτείνω αλλά δεν είναι για όλους.

Koroshiya 1 (2001) 7/10

Καλή ταινία δράσης με ωμή βία και μπόλικο σπλάτερ από την Ιαπωνία. Η ταινία με αρκετές σκηνές θέλει να προκαλέσει και το πετυχαίνει. Ο ίδιος σκηνοθέτης είχε κάνει και τη ταινία τρόμου Audition (1999) η οποία ήταν εξαιρετική και επίσης προτείνω.

Run[2020]
run-2020-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8633478/

Ενα αρκετα αξιολογο θριλερ μυστηριου απο το σκηνοθετη και σεναριογραφο Aneesh Chaganty που μας χαρισε το εξαιρετικο searching. Η ιστορια ειναι αρκετα πρωτοτυπη μας δειχνει μεχρι που μπορει να φτασει μια υπερπροστατευτικη μανα για να κρατησει το παιδι της κοντα της. Συγκλονιστικες ερμηνειες απο τις 2 πρωταγωνιστριες η ταινια δεν ειναι τοσο τρομακτικη αντιθετως ειναι πολυ αγχωτικη και το τελος για μια στιγμη ειπα οτι δεν μπορει να τελειωσει ετσι και τελικα δεν με απογοητευσε καθολου το τελευταιο σοκαριστικο λεπτο ειναι ολη η ταινια. Πιστευω οτι θα μας απασχολησει αρκετα στο μελλον ο συγκεκριμενος σκηνοθετης εχει εξυπνες ιδεες τις οποιες κανει προσιτες προς τον θεατη με τον τροπο του. 7/10