Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Ναι ρε συ Αγγελε...Κατσαμε να το δουμε οντως επηρεασμένοι απο τον ΙΣπανικο κινηματογραφο που εχει δωσει πολυ καλα δειγματα σε αστυνομικο-θρυλερ ταινιες και πεσαμε σε φιασκο..
Προβλεψιμο και Αμερικανο-σεναριακο

+1 και εδώ.. Μας καλόμαθαν οι Ισπανοί και μας κακοφάνηκε η...φασολάδα.

https://m.imdb.com/title/tt3661210/?ref_=fn_al_tt_0 Ωραία σκηνοθεσία, καλή φωτογραφία,συμπαθητικές ερμηνείες αλλά μέχρι εκεί.Δεμ καταλαβαίνω την αποθέωση που γνωρίζει στο ίντερνετ αυτή η ταινία.Με ένα σενάριο τελείως αδύναμο, βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία ανασκαφής ενός αρχαιολογικού ευρήματος,χωρίς καμία πλοκή, με ελάχιστο ιστορικό - αρχαιολογικό ενδιαφέρον αν δεν είσαι Βρετανός.Τραβηγμενη από τα μαλλιά σε μήκος κοντά στο δίωρο, εδωσα μεγάλο αγώνα για να μην κοιμηθώ την ίδια ώρα που οι αργοί ρυθμοί και οι όμορφες εικόνες είχαν ήδη υπνωτίσει τη γυναίκα μου.

Είδα χθες αυτή την ινδοαμερικανική παραγωγή:

white_tiger_ver3.jpg

Διαβάζοντας την υπόθεση νόμιζα ότι θα δω ένα μοντέρνο Slumdog Millionnaire, τελικά μάλλον μας έμεινε το slumdog κομμάτι. Δεν είχα την τύχη να βρεθώ ποτέ στην Ινδία, οπότε δε μπορώ να ξέρω αν η τριτοκοσμική απεικόνιση είναι ρεαλιστική. Σε κάθε περίπτωση, το κομμάτι αυτό ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Οι ερμηνείες, κι αυτές συμπαθητικές. Η πλοκή πάλι, δεν ξέρω, δε θα γράψω παραπάνω μη σας σποϊλάρω.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Code inconnu: Recit incomplet de divers voyages (2000) 7/10

Περίεργη ταινία από τον Michael Haneke (εξαιρετικά τα Cache και Amour). Διάφορες δραματικές ιστορίες που συγκλίνουν αλλά τις δείχνει ανολοκλήρωτες, δεν υπάρχει σε καμία η πολυπόθητη κορύφωση. Παρόλα αυτά παρακολουθείται με ενδιαφέρον και είναι αρκετά πρωτότυπη. Από ερμηνείες ξεχωρίζει η Juliette Binoche.

Carandiru (2003) 7/10

Αληθινή δραματική ιστορία που έχει να κάνει με τη πρόληψη του AIDS σε φυλακές Βραζιλίας και την εξέγερση των φυλακισμένων από ασήμαντη αφορμή που οδήγησε σε σφαγή από αστυνομικές δυνάμεις. Τολμηρό θέμα και πολύ καλές οι επιμέρους ιστορίες των φυλακισμένων. Καλή.

Είδα το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άφλεκ, που στην συνέχεια κέρδισε με το Αργώ το Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Εξαιρετική ταινία σε όλα τα επίπεδα. 8.5/10 για μένα.
f4457bb1165e79f35d1f17e0aa7bfef5.jpg

Στάλθηκε από το KB2000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Sound of Metal[2019]
a7dd7d8e-61f6-4aef-a5e5-a4c615145ce5-rw-1200.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5363618/

Μια αρκετα αξιολογη δραματικη ταινια με πρωταγωνιστη τον Riz Ahmed ενας απο τους πολυ καλους ανερχομενους ηθοποιους της γενιας μας. Η ιστορια μας δειχνει ενα ντραμερ που η ζωη του ολη ειναι η μουσικη ξαφνικα χανει την ακοη του και προσπαθει και κανει τα παντα για να αντεπεξελθει. Εχει ενα αργο σινεφιλικο κλιμα και το γουσταρα πολυ. Εξαιρετικη η χημεια με την πανεμορφη Olivia Cooke η ταινια περναει απο αρκετα σταδια οπως ο πρωταγωνιστης μας με τα συναισθηματα να αλλαζουν συνεχως. Ρεαλιστικη και συναμα σκληρη οπως ειναι η πραγματικοτητα. 8/10

Dope (2015) 7/10

Καλή ταινία που έχει να κάνει με μια παρέα εφήβων που μπαίνει άθελά τους σε περιπέτειες. Περνά ευχάριστα η ώρα χωρίς να είναι κάτι το σπουδαίο.

Far from the Madding Crowd (2015) 7/10

Ρομαντικό δράμα εποχής βασισμένο στο βιβλίο "Μακριά από το πλήθος". Σκηνοθετημένη από τον Δανό Thomas Vinterberg που όσοι δεν έχετε δει τα Jagten και Festen να σπεύσετε. Η ταινία είναι πολύ καλογυρισμένη με άριστες ερμηνείες κυρίως από Carey Mulligan και Michael Sheen. Επίσης, υπέροχη φωτογραφία. Δεν είναι αριστούργημα αλλά σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή.

Ο Αστακός (2015) 1/10

Μία γελοία σκηνοθετική ματιά (bmovie του 80) με ανύπαρκτη ηθοποιία (έχω δει καλύτερες ερμηνίες σε θεατρικά του δημοτικού) σε μία ανούσια ταινία.

Με βρισκεις εντελως αντιθετο.
Ενα μεγαλουργημα, με εξαιρετικη ηθοποιια, που προσπαθει να επεξεραγστει τις πιο βαθιες πτυχες της ανθρωπινης υπαρξης, εκθετοντας την πιο επιφανιακη ευθραυστητηα της. Απο τις λιγες ταινιες του αιωνα που προσφερουν ευκαρια για εμβαθυνση.

Oσο για την αισθητικη αποψη εν ολιγοις την εικονα, την φωτογραφια, μια πραγματικη αμοιβη στην αισθηση της ορασης.

The-Lobster-2015-2.jpg

Εγω την προτεινω οπως εκανα και πριν καποια χρονια εδω μεσα, οταν την ειχα δει. Αν οχι 10/10 ειναι πολυ κοντα.

Οποτε να πω οτι εγω την προτεινω και την θεωρω απο τις σημαντικες του νεου αιωνα (τι νεου δηλαδη...20 χρονια και πανε που αρχισε ο αιωνας)

Επιτέλους αξιώθηκα να το δω:

eyJidWNrZXQiOiJwdWItc3RvcmFnZSIsImtleSI6ImdvbGlhdGgvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMTYvMDMvYmF0bWFuLXYtc3VwZXJtYW4tZGF3bi1vZi1qdXN0aWNlX2JiNzg4YjZmLmpwZyIsImVkaXRzIjp7InJlc2l6ZSI6eyJ3aWR0aCI6ODk1LCJoZWlnaHQiOjQ4MCwiZml0IjoiY292ZXIiLCJiYWNrZ3JvdW5kIjp7InIiOjAsImciOjAsImIiOjAsImFscGhhIjoxfSwicG9zaXRpb24iOiJ0b3AifX19

Είναι φοβερό το πως ο Snyder φτιάχνει ταινίες που θυμίζουν πραγματικά χάρτινο κόμικ, στην υφή, την ατμόσφαιρα, τα χρώματα, φτιάχνει μερικές πολύ δυνατές σκηνές, και, τελικά, κάπου μέσα σ'ολα αυτά, χάνει τη μπάλα και μας δίνει κάτι που στο τέλος αφήνει τη γεύση μπούρδας. Κρίμα, ήταν και 3 ώρες ταινία παναθεμά τη.

ems.ZW1zLXByZC1hc3NldHMvbW92aWVzLzdjM2FjMjNkLTc2YjctNDc3ZC05NTQ5LTNiNmI4OTkzOTQwMS5qcGc=

Μετριο αποτελεσμα για μια ταινια που εχει καλα συστατικα (πρωταγωνιστες ειδικα οι Ουασινγκτον και Λετο, ο Μαλεκ δεν μου αρεσε) αλλα δεν εχει ιστορια να στηριχθει...
Βλεπεται αλλα δεν ειναι οτι περιμενα
Το "ιδιαιτερο" φιναλε μου αρεσε αν και πολλοι λενε οτι ειναι αδυναμο για κλεισιμο της ιστοριας.
Γελοια σκηνοθεσια, γελοιες / αμηχανες ερμηνειες (ο Ουσασιγκτον περιφερεται, ο Λετο χαλια, ο Μαλεκ ...αγαλμα -πλαστικη εκανε; τι χαλια ειναι αυτα!, ), σεναριο χιλιοκλεμμενο - γενικα χασιμο ωρων.

Το "Bellowzero" ηθελε αλλη μαστοριά για το αμερικανικο σεναριο της - μετριως μετριο.

Ο Αστακός (2015) 1/10

Μία γελοία σκηνοθετική ματιά (bmovie του 80) με ανύπαρκτη ηθοποιία (έχω δει καλύτερες ερμηνίες σε θεατρικά του δημοτικού) σε μία ανούσια ταινία.

Ωχ, σε Λάνθιμο έπεσες και σου'ρθε ξαφνικό !!!:flipout::flipout:

Friendly Persuasion (1956) 7/10

Κοινωνικό δράμα με μερικές κωμικές στιγμές που αφορά σε μια οικογένεια στα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Έτσι κι έτσι.

Hombre (1967) 7/10

Γουέστερν με Πολ Νιούμαν σε μια από τις καλές του ερμηνείες. Στην αρχή, επειδή έκανε ώρα να μπει στο θέμα, μου φάνηκε αδιάφορο. Τελικά άξιζε. Σε ένα ταξίδι με άμαξα, οι συνταξιδιώτες του Νιούμαν τον αποκηρύσσουν επειδή είναι μεγαλωμένος από φυλή Ινδιάνων. Μετά από μια επιδρομή από παράνομους, γίνεται η μοναδική τους ελπίδα για να επιβιώσουν.

Do The Right Thing[1989][REMASTERED]

Εξαιρετικο κλασικο διαμαντακι απο αυτα που κρατανε στον χρονο γιατι τα νοηματα που περναει δεν προκειται να αλλαξουν ποτε. Αγαπη βια μισος η ταινια ειναι μια ρεαλιστικη αναπαρασταση των περιοχων που επικρατει διαφυλετικη ανισοτητα ακομα και σημερα συμβαινουν ακριβως τα ιδια πραγματα σε τετοιες περιοχες. Αυτα που γραφει στο τελος με τα ρητα των Malcolm X και Martin Luther King ειναι ολη η ταινια. Μου αρεσε παρα πολυ η σκηνοθεσια γιατι σε βαζει σε πρωτο προσωπο σαν να βρισκεσαι εκει και ζεις τα γεγονοτα. Πολλα γνωστα ονοματα Danny Aiello, Ossie Davis, John Turturro, Martin Lawrence, Samuel L. Jackson, Giancarlo Esposito ο τελευταιος ειδικα αγνωριστος ολοι σε πολυ μικρες ηλικιες. Υποδειγματικη η εικονα της remastered εκδοσης εξαιρετικα χρωματα αναλυση κυριολεκτικα σαν να βγηκε χθες. Μπραβο στον Spike Lee που εγραψε σκηνοθετησε αλλα και πρωταγωνιστησε σε αυτο το αριστουργημα που και 1000 χρονια να περασουν θα μεινει σταθερη η αξια του. 9/10

Επιτέλους αξιώθηκα να το δω:

eyJidWNrZXQiOiJwdWItc3RvcmFnZSIsImtleSI6ImdvbGlhdGgvd3AtY29udGVudC91cGxvYWRzLzIwMTYvMDMvYmF0bWFuLXYtc3VwZXJtYW4tZGF3bi1vZi1qdXN0aWNlX2JiNzg4YjZmLmpwZyIsImVkaXRzIjp7InJlc2l6ZSI6eyJ3aWR0aCI6ODk1LCJoZWlnaHQiOjQ4MCwiZml0IjoiY292ZXIiLCJiYWNrZ3JvdW5kIjp7InIiOjAsImciOjAsImIiOjAsImFscGhhIjoxfSwicG9zaXRpb24iOiJ0b3AifX19

Είναι φοβερό το πως ο Snyder φτιάχνει ταινίες που θυμίζουν πραγματικά χάρτινο κόμικ, στην υφή, την ατμόσφαιρα, τα χρώματα, φτιάχνει μερικές πολύ δυνατές σκηνές, και, τελικά, κάπου μέσα σ'ολα αυτά, χάνει τη μπάλα και μας δίνει κάτι που στο τέλος αφήνει τη γεύση μπούρδας. Κρίμα, ήταν και 3 ώρες ταινία παναθεμά τη.

Δεν είναι εύκολο να κανεις καλή ταινία με βάση ένα (συνήθως) «ρηχό» πρωτογενές υλικό (κόμικ).

Ή πρέπει να κάνεις τέλεια απόδοση αλλά και με λίγες αλλαγές ή πρέπει να το δεις / κανεις από άλλη σκοπιά (πχ Μπάρτον).

Δεν είναι εύκολο να κανεις καλή ταινία με βάση ένα (συνήθως) «ρηχό» πρωτογενές υλικό (κόμικ).
.

Το κομικ στο οποιο στηριχτηκε το Dawn of Justice (ενα απο τα δυο το αλλο ηταν το Death of Superman) δεν ειναι ρηχο. Ειναι μακραν το καλυτερο κομικ με τους δυο ηρωες.

Απλα δεν πηγαν με αυτο τελικα μακαρι να το ειχαν κανει .

Εχω γραψει περισσοτερα παλια.

Malcom-Marie-1-400x300.jpg

Malcom and Marie

Ενδιαφέρουσα ασπρόμαυρη ταινία του netflix.
Η ταινία αυτή βασίζεται αποκλειστικά στους διαλόγους ενός νεαρού ζευγαριού.
Όλη η δράση είναι σε ένα πολυτελές σπίτι με την επιστροφή του ζευγαριού μετά από ένα σημαντικό γεγονός για τον άνδρα, την πρεμιέρα προβολής της πρώτης του ταινίας.
Στην αναμονή για τις πρώτες κριτικές ξεσπάει ένας γερός καυγάς που καλύπτει χρονικά, με μικρά διαλείμματα, όλη την ταινία.
Μέσα από λόγια τους αποκαλύπτεται σιγά σιγά το παρελθόν τους και οι συνθήκες που διατηρούν την σχέση τους.
Ενδιαφέρουσα ταινία με θεατρικά χαρακτηριστικά.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Ωχ, σε Λάνθιμο έπεσες και σου'ρθε ξαφνικό !!!:flipout::flipout:

Είχα δει τον Κυνόδοντα και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά.
Ok, όχι για 9άρι ή 10άρι, αλλά θα το πρότεινα εύκολα!

Αυτό δεν...