Ποιά ταινία μόλις είδατε;

bir7fw.jpg

κάθισα και είδα το titane, μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε ως πλοκή, σε σκηνοθεσία της Julia Ducournau.
από την σκηνοθέτη του Raw, ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξή του, μια σειρά από φριχτούς φόνους συγκλονίζει την περιοχή.

Last edited by a moderator:
Non-Stop[2014]

MV5-BOTI3-Nzcx-Mjkz-Ml5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-MDY0-NTQ0-MDE-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2024469

Αρκετα καλο ταινιακι με εναν Neeson που μετα το Taken εχει παιξει αρκετες φορες αυτο τον συγκεκριμενο ρολο του παει να πω την αληθεια και δεν απογοητευει καθολου. Μετρημενη κραταει την αγωνια μεχρι το τελος στο ποιος ειναι ο κακος και εξυπνη σκηνοθεσια σε αρκετα σημεια. Δεν βγαινουν πολλες ταινιες που να εχουν σχεση με αεροπειρατεια και η συγκεκριμενη ειναι απο τις τελευταιες που εχουν βγει και αξιζουν αρκετα. Πιαστε ποπ κορν βαλτε δυνατα τον ηχο και απολαυστε την. 7/10

Ένεκα που είχα διαθέσιμο αρκετό χρόνο χθες είπα να δω μια μεγάλη (σχετικά) σε διάρκεια ταινία και είπα να δω μετά από 2 χρόνια που την είχα "έτοιμη" το "Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker" ....
Κρίμα τον χρόνο που σπατάλησα τόσο άδικα και αναίτια. Τι σαχλαμπούρδα...

Mary, Queen of Scots 7/10​

Πολύ καλό δράμα εποχής που στηρίζεται κυρίως στις ερμηνείες και αφορά στη Μαίρη Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας τον 16ο αιώνα, που ήθελε να εκθρονίσει την Ελίζαμπεθ, βασίλισσα της Αγγλίας. Ένα κλικ πιο κάτω από τη προηγούμενη ταινία του Charles Jarrott, Anne of the Thousand Days αλλά για τους οπαδούς αυτού του είδους ταινιών να μη τη χάσουν.

Melancholia 8/10​

Εξαιρετική δραματική επιστ. φαντασίας από τον Λαρς Φον Τρίερ στην οποία δύο αδελφές με τεταμένες σχέσεις δοκιμάζονται καθώς πλησιάζει ένας άλλος πλανήτης που απειλεί να συντρίψει τη Γη. Ευχάριστη έκπληξη η Κίρστεν Ντανστ, της πήγαινε ο ρόλος, πολύ καλή και η Σαρλότ Γκέινσμπουργκ. Το φινάλε ήταν γροθιά στο στομάχι. Τη προτείνω.

Menace II Society 7/10​

Καλό αν και όχι κάτι ιδιαίτερο. Ένας νεαρός μαύρος ενταγμένος σε γκέτο προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τη παρέα που τον έχει μπλέξει σε παράνομα εγκλήματα και να αναζητήσει καλύτερη ζωή. Πολύ καλύτερο το Boyz n the Hood το οποίο προτείνω.

μπραβο βρε standard παω να την ξαναδω αυτη την ταινιαρα του Λαρσ που μου ξαναθυμισες ...ευγε
Την είχα δει πρόσφατα ...

Είχε συγκλονιστικές στιγμές, αλλά και την γνωστή φλυαρία που διακρίνει το Δανό από το Dogville και μετά ...

'Οντως πάντως, η καλύτερη στιγμή της Ντανστ, και σίγουρα αυτό οφείλεται στον Λαρς ...

• Like
Reactions: superfly

Men of Honor 7/10​

Πολύ καλό βιογραφικό δράμα που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του πρώτου μαύρου δύτη στο ναυτικό των Η.Π.Α. και τις δυσκολίες που συνάντησε λόγω χρώματος και που ποτέ δεν τα παράτησε μέχρι να τον αποδεχθούν. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που παίζει τον ανώτερό του δίνει ρέστα.

The United States vs. Billie Holiday 7/10​

Ανέλπιστα καλό βιογραφικό δράμα που έχει να κάνει με τη διάσημη τραγουδίστρια Μπίλι Χόλιντεϊ, τη μάχη της με τα ναρκωτικά και την κυβέρνηση που τη κυνηγούσε μέχρι τον πρόωρο θάνατό της γιατί ενοχλούσε ένα τραγούδι της που δημιουργούσε κλίμα επανάστασης στους μαύρους. Η πρωταγωνίστρια Άντρα Ντέι έσκισε ως πρωταγωνίστρια, υποψήφια για όσκαρ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το θάψιμο στο imdb, η ταινία στο σύνολό της ήταν πολύ καλή, το μόνο που με ενόχλησε ήταν η κατάληξη ενός από τους βασικούς χαρακτήρες αλλά αυτό δεν ήταν λόγος να την απορρίψω.

Midnight Special 6/10​

Τίποτα ιδιαίτερο. Δραματική επιστ. φαντασίας με αδιάφορη υπόθεση χωρίς να υπάρχει πουθενά κλιμάκωση στη ταινία. Αδιάφορες και οι εμηνείες.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Γίνονται ανιαρές χωρίς λόγο, λες και τις ταινίες τις πουλάνε με την ώρα.
Ακόμη και μίνι σειρές 8-9 επεισοδίων αναρωτιέσαι πόσο πιο καλύτερες θα ήταν αν γινόταν σε 3 επεισόδια.
"Μην τη δεις αυτή, είναι μόνο τρία επεισόδια" ή "Μην δεις αυτή την ταινία, είναι μόνο μιάμιση ώρα". Δεν το είπε ποτέ κανείς...

Από την άλλη, δες τα πρώτα πέντε λεπτά του UP και πες μου σε ποια ταινία σου τα ρίχνει στη μάπα έτσι, έστω και σε δύο ώρες.

• Like
Reactions: karamela
Ακόμη και μίνι σειρές 8-9 επεισοδίων αναρωτιέσαι πόσο πιο καλύτερες θα ήταν αν γινόταν σε 3 επεισόδια.
"Μην τη δεις αυτή, είναι μόνο τρία επεισόδια" ή "Μην δεις αυτή την ταινία, είναι μόνο μιάμιση ώρα". Δεν το είπε ποτέ κανείς...

Από την άλλη, δες τα πρώτα πέντε λεπτά του UP και πες μου σε ποια ταινία σου τα ρίχνει στη μάπα έτσι, έστω και σε δύο ώρες.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!! Για το Up τι να πω δεν υπάρχει ταινία ή σειρά εκει έξω που να σε κάνει να διακρίσεις μέσα σε 5 λεπτά.
Ακόμα και σε καταξιωμένες μίνι σειρές όπως π.χ. το Night of που είναι 8 επεισόδια μόνο, έλεγα μέσα μου πόσο καλύτερη θα ήταν αν υπήρχαν μόνο 3-4-5 επεισόδια. Πραγματικά νιώθω και εγώ ότι και στις ταινίες και στις σειρές τα πουλάνε με την ώρα, πρέπει να βγάζουν κάποιο χρονικό διάστημα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, η ποσότητα έχει πάρει την σκυτάλη από την ποιότητα, και ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν το βλέπουμε αυτό στα Animations.

• Like
Reactions: Tzimisce

Α, οκ. Η ελλειψη εμπνευσης ειναι γενικο φαινομενο οντως...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!! Για το Up τι να πω δεν υπάρχει ταινία ή σειρά εκει έξω που να σε κάνει να διακρίσεις μέσα σε 5 λεπτά.
Ακόμα και σε καταξιωμένες μίνι σειρές όπως π.χ. το Night of που είναι 8 επεισόδια μόνο, έλεγα μέσα μου πόσο καλύτερη θα ήταν αν υπήρχαν μόνο 3-4-5 επεισόδια. Πραγματικά νιώθω και εγώ ότι και στις ταινίες και στις σειρές τα πουλάνε με την ώρα, πρέπει να βγάζουν κάποιο χρονικό διάστημα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, η ποσότητα έχει πάρει την σκυτάλη από την ποιότητα, και ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν το βλέπουμε αυτό στα Animations.
Εγω διαφωνω παντως για τις αυτοτελεις σειρες. Χρειαζεται χρονος για να αναπτυχθει σωστα το story και οι χαρακτηρες, κατι που ηταν πολυ εμφανες πχ στο προσφατο Dopesick.
Υπαρχουν βεβαια σειρες που το ξεχειλωνουν κανονικοτατα.

Last edited by a moderator:
Ναι, μόνο που το πρόβλημα (γενικά / και στις «κανονικές« ταινίες δλδ) ειναι η έλλειψη «φαντασίας« (έμπνευσης κλπ) των δημιουργών…😉

ΥΓ Τα βαριεμαι τα musicals αλλά εδώ άκουσα λίγο SOAD και ίσως το δοκιμασω (το πρώτο δεν το έχω δει)
Και γω τα βαριεμαι τα μιουζικαλ....αφανταστα.

Αλλα το la la land ηταν ταινιαρα. Επισης το πρωτο sing ηταν εξαιρετικα διασκεδαστικο! Θυμαμαι ειχα περασει πολυ καλα βλεποντας το.

Οπωσδηποτε θα δω και το δευτερο ειδικα εφοσον εχει μεσα SOAD ( λογικα το σκατζοχοιρακι θα το τραγουδαει).

Εγω διαφωνω παντως για τις αυτοτελεις σειρες. Χρειαζεται χρονος για να αναπτυχθει σωστα το story και οι χαρακτηρες, κατι που ηταν πολυ εμφανες πχ στο προσφατο Dopesick.
Υπαρχουν βεβαια σειρες που το ξεχειλωνουν κανονικοτατα.
Κοίταξε όταν π.χ. ο Peter Jackson στον Αρχοντα κάλυψε μια χαρά σε χοντρικά ένα δεκάωρο τρία βιβλία ή ο Copolla κάτι αντίστοιχο στον Νονό (τα παραδείγματα πολλά), συγνώμη αδυνατώ να πιστέψω ότι για ένα απλό σενάριο θες 10 και βάλε ώρες για να αναπτύξεις χαρακτήρες. Δεν πρέπει κυριολεκτικά να έχω δει σειρά που να μην θέλουν Minimum κόψιμο τα μισά επεισόδια, είναι σχεδόν όλες τραβηγμένες από τα μαλλιά για να αυξηθεί η διάρκεια. Κάποτε την εποχή των καναλιών είχε μια λογική με τις διαφημίσεις κλπ. τώρα με τις συνδρομητική TV δεν υπάρχει λόγος π.χ. να κάνεις το Vikings 90+ επεισόδια, όπως επίσης δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεις κάποιες σειρές που έχουν ουσιαστικά τελειώσει, με νέους κύκλους χωρίς καμία λογική.

Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως π.χ. το Chernobyl, μπορεί και το Dopesick που αναφέρεις να είναι έτσι, αλλά αυτά είναι εξαιρέσεις, το θέμα είναι ότι την διασκέδαση που μου πρόσφερε το Sing 2 δεν μου την έχει προσφέρει σχεδόν καμία σειρά ή ταινία τον τελευταίο καιρό. Και για αυτή την κατάσταση φταίμε και εμείς που πορωνόμαστε και βάζουμε και στο imdb 8ρια αι 9αρια για επεισόδια που δεν βλέπονται και είναι για τα μπάζα.

Γιατί νομίζεις οι περισσότερες σειρές ή και ταινίες έχουν κανένα σοβαρό σενάριο που θέλει πολλές ώρες ανάπτυξη? Ασυναρτησίες, τα ίδια και τα ίδια, διάλογοι χωρίς λογική και χωρίς να προσφέρουν τίποτα κλπ. Τέλος πάντων, είμαστε και εκτός θέματος, το θέμα είναι ότι μέσα σε μιάμιση ώρα το sing 2 σε διασκεδάζει, σου περνάει μηνύματα ίσως σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα, να αναπολήσεις, και γενικά φεύγεις χορτασμένος και γεμάτος, και αυτός είναι ο σκοπός τελικά μιας ταινίας ή σειράς και όχι να σε κρατάνε με τις ώρες στην οθόνη.

Γιατί νομίζεις οι περισσότερες σειρές ή και ταινίες έχουν κανένα σοβαρό σενάριο που θέλει πολλές ώρες ανάπτυξη? Ασυναρτησίες, τα ίδια και τα ίδια, διάλογοι χωρίς λογική και χωρίς να προσφέρουν τίποτα κλπ. Τέλος πάντων, είμαστε και εκτός θέματος, το θέμα είναι ότι μέσα σε μιάμιση ώρα το sing 2 σε διασκεδάζει, σου περνάει μηνύματα ίσως σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα, να αναπολήσεις, και γενικά φεύγεις χορτασμένος και γεμάτος, και αυτός είναι ο σκοπός τελικά μιας ταινίας ή σειράς και όχι να σε κρατάνε με τις ώρες στην οθόνη.
Μην γενικευουμε. Αλλοι το κανουν σωστα, σε τηλεοραση ή κινηματογραφο, αλλοι οχι. Το μεγαλο παντως πλεονεκτημα του "τηλεοπτικου" φορμα των σειρων ειναι πως εχουν απειρο χρονο στη διαθεση τους για να αναπτυξουν οπως πρεπει χαρακτηρες και ιστορια, κατι που ειναι τρομερά δύσκολο στις 2 ωρες μιας ταινιας εαν αυτη πραγματευεται κατι πολυπλοκο ή χαρακτηρες με μεγαλο βαθος.
Ετσι, μπορουμε να εχουμε τηλεοπτικα αριστουργηματα τυπου Breaking Bad, The Wire, The Expanse κλπ Μπορουμε βεβαια να εχουμε και μπουρδιτσες τυπου Casa di Papel.

Καλά προφανώς υπάρχουν και καλές σειρές, απλά αυτές είναι οι εξαιρέσεις, δεν είναι τυχαίο ότι και στο παράδειγμα που ανέφερες από τις εκατοντάδες σειρές που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια επέλεξες παλιές σειρές 2 από τις 3, βλέπεις και εσύ ότι με το δίκαννο ψάχνεις πραγματική καλή σειρά. Προσωπικά από το Breaking Bad έχω να δω πραγματική καλή σειρά (εξαιρώ τις μίνι σειρές), άντε να βάλω και του πρώτους κύκλους το GOΤ. Και το Wire Που ανέφερες απίστευτο. Το expanse δεν θέλω να το δω γιατί είμαι fan των βιβλίων και επειδή τα έχω διαβάσει και τα θυμάμαι και πολύ καλά δεν θέλω να ξενερώσω βλέποντας την σειρά.