Την είχα δει πρόσφατα ...μπραβο βρε standard παω να την ξαναδω αυτη την ταινιαρα του Λαρσ που μου ξαναθυμισες ...ευγε
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!! Για το Up τι να πω δεν υπάρχει ταινία ή σειρά εκει έξω που να σε κάνει να διακρίσεις μέσα σε 5 λεπτά.Γίνονται ανιαρές χωρίς λόγο, λες και τις ταινίες τις πουλάνε με την ώρα.
Ακόμη και μίνι σειρές 8-9 επεισοδίων αναρωτιέσαι πόσο πιο καλύτερες θα ήταν αν γινόταν σε 3 επεισόδια.
"Μην τη δεις αυτή, είναι μόνο τρία επεισόδια" ή "Μην δεις αυτή την ταινία, είναι μόνο μιάμιση ώρα". Δεν το είπε ποτέ κανείς...
Από την άλλη, δες τα πρώτα πέντε λεπτά του UP και πες μου σε ποια ταινία σου τα ρίχνει στη μάπα έτσι, έστω και σε δύο ώρες.
Α, οκ. Η ελλειψη εμπνευσης ειναι γενικο φαινομενο οντως...Γίνονται ανιαρές χωρίς λόγο, λες και τις ταινίες τις πουλάνε με την ώρα.
Ακόμη και μίνι σειρές 8-9 επεισοδίων αναρωτιέσαι πόσο πιο καλύτερες θα ήταν αν γινόταν σε 3 επεισόδια.
"Μην τη δεις αυτή, είναι μόνο τρία επεισόδια" ή "Μην δεις αυτή την ταινία, είναι μόνο μιάμιση ώρα". Δεν το είπε ποτέ κανείς...
Από την άλλη, δες τα πρώτα πέντε λεπτά του UP και πες μου σε ποια ταινία σου τα ρίχνει στη μάπα έτσι, έστω και σε δύο ώρες.
Εγω διαφωνω παντως για τις αυτοτελεις σειρες. Χρειαζεται χρονος για να αναπτυχθει σωστα το story και οι χαρακτηρες, κατι που ηταν πολυ εμφανες πχ στο προσφατο Dopesick.Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!! Για το Up τι να πω δεν υπάρχει ταινία ή σειρά εκει έξω που να σε κάνει να διακρίσεις μέσα σε 5 λεπτά.
Ακόμα και σε καταξιωμένες μίνι σειρές όπως π.χ. το Night of που είναι 8 επεισόδια μόνο, έλεγα μέσα μου πόσο καλύτερη θα ήταν αν υπήρχαν μόνο 3-4-5 επεισόδια. Πραγματικά νιώθω και εγώ ότι και στις ταινίες και στις σειρές τα πουλάνε με την ώρα, πρέπει να βγάζουν κάποιο χρονικό διάστημα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, η ποσότητα έχει πάρει την σκυτάλη από την ποιότητα, και ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν το βλέπουμε αυτό στα Animations.
Και γω τα βαριεμαι τα μιουζικαλ....αφανταστα.Ναι, μόνο που το πρόβλημα (γενικά / και στις «κανονικές« ταινίες δλδ) ειναι η έλλειψη «φαντασίας« (έμπνευσης κλπ) των δημιουργών…
ΥΓ Τα βαριεμαι τα musicals αλλά εδώ άκουσα λίγο SOAD και ίσως το δοκιμασω (το πρώτο δεν το έχω δει)
Κοίταξε όταν π.χ. ο Peter Jackson στον Αρχοντα κάλυψε μια χαρά σε χοντρικά ένα δεκάωρο τρία βιβλία ή ο Copolla κάτι αντίστοιχο στον Νονό (τα παραδείγματα πολλά), συγνώμη αδυνατώ να πιστέψω ότι για ένα απλό σενάριο θες 10 και βάλε ώρες για να αναπτύξεις χαρακτήρες. Δεν πρέπει κυριολεκτικά να έχω δει σειρά που να μην θέλουν Minimum κόψιμο τα μισά επεισόδια, είναι σχεδόν όλες τραβηγμένες από τα μαλλιά για να αυξηθεί η διάρκεια. Κάποτε την εποχή των καναλιών είχε μια λογική με τις διαφημίσεις κλπ. τώρα με τις συνδρομητική TV δεν υπάρχει λόγος π.χ. να κάνεις το Vikings 90+ επεισόδια, όπως επίσης δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεις κάποιες σειρές που έχουν ουσιαστικά τελειώσει, με νέους κύκλους χωρίς καμία λογική.Εγω διαφωνω παντως για τις αυτοτελεις σειρες. Χρειαζεται χρονος για να αναπτυχθει σωστα το story και οι χαρακτηρες, κατι που ηταν πολυ εμφανες πχ στο προσφατο Dopesick.
Υπαρχουν βεβαια σειρες που το ξεχειλωνουν κανονικοτατα.
Μην γενικευουμε. Αλλοι το κανουν σωστα, σε τηλεοραση ή κινηματογραφο, αλλοι οχι. Το μεγαλο παντως πλεονεκτημα του "τηλεοπτικου" φορμα των σειρων ειναι πως εχουν απειρο χρονο στη διαθεση τους για να αναπτυξουν οπως πρεπει χαρακτηρες και ιστορια, κατι που ειναι τρομερά δύσκολο στις 2 ωρες μιας ταινιας εαν αυτη πραγματευεται κατι πολυπλοκο ή χαρακτηρες με μεγαλο βαθος.Γιατί νομίζεις οι περισσότερες σειρές ή και ταινίες έχουν κανένα σοβαρό σενάριο που θέλει πολλές ώρες ανάπτυξη? Ασυναρτησίες, τα ίδια και τα ίδια, διάλογοι χωρίς λογική και χωρίς να προσφέρουν τίποτα κλπ. Τέλος πάντων, είμαστε και εκτός θέματος, το θέμα είναι ότι μέσα σε μιάμιση ώρα το sing 2 σε διασκεδάζει, σου περνάει μηνύματα ίσως σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα, να αναπολήσεις, και γενικά φεύγεις χορτασμένος και γεμάτος, και αυτός είναι ο σκοπός τελικά μιας ταινίας ή σειράς και όχι να σε κρατάνε με τις ώρες στην οθόνη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.