Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Moλις ειδα το the road.
Παλι καλα που δεν εχω παιδια (ακομα).Καλη ταινια αλλα λιγο δυσκολη για την ψυχη...

Ευτυχώς που στα θερινά θυμούνται καμμιά φορά παλιές ταινίες του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Ψάχνοντας μήπως παίζεται πουθενά το L' important c' est d' aimer, ανακάλυψα κάπου στο κέντρο:

La femme a cote του Francois Truffaut.

5y5d20.jpg

"Matitilde...ma derniere chance pour bonheur"

Πριν από αρκετά χρόνια που το είχα πρωτοδεί, δικαιολογούσα το τέλος μόνο σκηνοθετική αδεία. Έλεγα, ότι καμμιά γυναίκα δεν θα έκανε κακό στον άντρα που αγαπά.
Αρκετά χρόνια σοφώτερη (οκ, οκ, και μεγαλύτερη) αλλάζω την λέξη αγάπη με την λέξη πάθος. Αυτό μόνο διακρίνω. Πόθο και πάθος. Αγάπη, αυτό το δοτικό συναίσθημα, δεν υπάρχει. Αυτά μόνο όσον αφορά το αισθαντικό κομμάτι της ταινίας. Κατά τα άλλα, αγαπώ πολύ την Φανύ Αρντάν, και την θεωρώ επιτομή της κομψότητας, στο αυτοκαταστροφικό κάνω διατριβή τον τελευταίο καιρό, θα μπορούσα έτσι κι αλλιώς να κλείσω τα μάτια και να την ακούω μόνο για τη γλώσσα .... μέχρι και την απέχθειά μου για την Grenoble ξεπέρασα πλέον και τα big blue eyes....

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

200full-walkabout-1971.jpg

αξιζει να πατε σε αλλα μονοπατια
να ψαξετε ,να αποκρυπτογραφησετε καποια πραγματα
και μεσα στισ υπεροχες ατμοσφαιρικες εικονες να γνωρισετε πως ξεκινησε
ο μεγαλος Νικολας Ρεγκ

Martindrange-DontLookNow240.jpg

και τωρα πρεπει να βρω και το καλυτερο του
για μια δευτερη αναγνωση !!

.

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Διαφωνώ.
ΤΑΙΝΙΑΡΑ
Την βλέπω 2- φορές το χρόνο χαλαρά.

+1...για να μην πω για το kill bill....είναι μεγάλο κεφάλι ο ταραντίνο.....κυριολεκτικά και μεταφορικά...:laugh::laugh:

Pulp Fiction

Αναρωτιέμαι μερικές φορές ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης και ποιο το όφελος μερικών ταινιών. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη κάποιου γνώστη εν συντομία για το Pulp Fiction.

.

Την έχω περάσει τουλάχιστον τέσσερις αναγνώσεις και δεν την έχω βαρεθεί..
Ταινιάρα!

Την είχα πρωτοδεί πιτσιρικάς και είχα σκυλοτρομάξει.
Ακουγα για Βενετία και έβαζα τα κλάματα.!!

Εκτοτε το ξεπέρασα αλλά παραμένει μια υπέροχα ατμοσφαιρική και ανατριχιαστική ταινία.:award:

Την έχω περάσει τουλάχιστον τέσσερις αναγνώσεις και δεν την έχω βαρεθεί..
Ταινιάρα!

Την είχα πρωτοδεί πιτσιρικάς και είχα σκυλοτρομάξει.
Ακουγα για Βενετία και έβαζα τα κλάματα.!!

Εκτοτε το ξεπέρασα αλλά παραμένει μια υπέροχα ατμοσφαιρική και ανατριχιαστική ταινία.:award:

χαχα!!Και εγώ το ίδιο, ρε Στέλιο τι μας θυμίζεις.....ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ....

Υ.Γ Αυτή η βουλγάρικη μου έκατσε λίγο βαριά, αλλά μου άρεσε το σενάριο και η οπτική...

.

Την έχω δει και στο σινεμά, και μου έχει μείνει χαραγμένη η ερωτική σκηνή. Τη θεωρώ καλύτερη ερωτική σκηνή που γράφτηκε ποτέ στο σελιλόιντ.

Λοιπον αυτη ειναι μια πολυ καλη περιπτωση action ταινιας για το καλοκαιρακι. Με εναν πρωταγωνιστη που σε καθε του ματια θυμιζει τον Χιου Τζακμαν πολυ λασπη και βροχη και μαγεια...ειναι απο αυτες τις περιπτωσεις που περιμενεις να δεις μια μεγιστη μπουρδα αλλα σε κραταει μια χαρα μεχρι το τελος.

Αλλωστε ειναι χαρακτηρας του θρυλικου Robert E Howard :D

+1. Το είδα κι εγώ και το καταφχαριστήθηκα. Αλλά κανένα από τα περιστατικά της ταινίας δε μου θύμησε τα διηγήματα που είχα διαβάσει πιτσιρικάς.

.

το καλύτερό του Δεν είναι το 'Don't Look Now': είναι -μακράν- το 'Bad Timing'.
μόνη αδυναμία του η επιλογή του Art στον πρώτο ανδρικό ρόλο.
ο Keitel όμως, 'δίνει ρέστα'.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

το καλύτερό του Δεν είναι το 'Don't Look Now': είναι -μακράν- το 'Bad Timing'.
μόνη αδυναμία του η επιλογή του Art στον πρώτο ανδρικό ρόλο.
ο Keitel όμως, 'δίνει ρέστα'.

ειναι !

images

αυτο και το walkabout
τα δυο μεγαλα CLASSIC CULT

.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

ειναι !

αυτο και το walkabout
τα δυο μεγαλα CLASSIC CULT

.

άλλο το CULT και άλλο η Μεγάλη ταινία: CULT είναι και το Texas Chainsaw Massacre vol.II - το Bad Timing ανήκει στη δεύτερη κατηγορία: Ταινιάρα!
το Performance έχει ίσως το καλύτερο soundtrack που άκουσα ποτέ.
και, βέβαια, την Anita Pallenberg.
το The Man Who Fell To Earth αποτυχία.
κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα.

Πραγματικα εχω βαρεθει να βλεπω τον Mat Damon να τρεχει και να τον σκηνοθετει ο Greengraas.

Mετα την τριλογια Bourne τωρα τον κυνηγανε και σαν φανταρο στο Ιρακ. Ειπαμε οτι ο σκηνοθετης αυτος ειναι ο μεγιστος που υπαρχει για σκηνες καταδιωξης (στην ταινια εχει μια εκπληκτικη νυχτερινη σκηνη καταδιωξης) αλλα μια ταινια θελει και 5 πραγματα παραπανω για να εχει λογο υπαρξης.

Ασε που το σκηνικο θυμιζε εντονα μια τηλεοπτικη σειρα προσφατη το Generation Kill

Μπουρδα και χαμενος χρονος απο την ζωη σας.

"Wild bunch" (σε bluray) - για πολλοστή φορά...

Mεγαλο release :grinning-smiley-043

To ειδα χτες μετα απο την ανοησια και μου εφτιαξε το βραδυ.

Ευτυχως....που μετα απο μερικες σφαλιαρες υπαρχουν παντα και 10 αριστουργηματα να βρεις καταφυγιο...

61l2RSq3kbL._SS500_.jpg

Πολύ κακή ταινία με μόνο καλό στοιχείο την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω και την σκηνή με την coca cola για όσους την έχουν δει...ντροπή!