Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

"Η Ψυχή στο Στόμα", του Οικονομίδη.
Την είχε χθες το βράδυ στην ΕΤ1.

Η ταινία δείχνει πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος, όταν καταπίνει τα πάντα και δεν εκτονώνεται.
Τη θεωρώ τρομερή σαν σύλληψη. Αν εξαιρέσουμε μόνο τις επαναλήψεις ορισμένων φράσεων στους διαλόγους, που δεν ήταν αναγκαίες (η γλώσσα δε με χάλασε), κατά τ' άλλα, πολύ καλή.

Υ.Γ. Η ΕΤ1 την πρόβαλλε σε 16:9 χθες! Πολύ μ' αρέσει όταν αξιοποιείται πλήρως το κάδρο της τηλεόρασής μου!

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

"Η Ψυχή στο Στόμα", του Οικονομίδη.
Την είχε χθες το βράδυ στην ΕΤ1.

Η ταινία δείχνει πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος, όταν καταπίνει τα πάντα και δεν εκτονώνεται.
Τη θεωρώ τρομερή σαν σύλληψη. Αν εξαιρέσουμε μόνο τις επαναλήψεις ορισμένων φράσεων στους διαλόγους, που δεν ήταν αναγκαίες (η γλώσσα δε με χάλασε), κατά τ' άλλα, πολύ καλή.

Υ.Γ. Η ΕΤ1 την πρόβαλλε σε 16:9 χθες! Πολύ μ' αρέσει όταν αξιοποιείται πλήρως το κάδρο της τηλεόρασής μου!

Πολύ καλή ταινία-σχόλιο τού Κύπριου Γιάννη Οικονομίδη πάνω στήν νεοελληνική πραγματικότητα..πίσω απ'τήν βιτρίνα.

Σκληρή ταινία..παρά τό πρώτο σόκ μέ τό "σπιρτόκουτο" πού προηγήθηκε..

Ξέρει κανείς τίποτα γιά τήν επόμενη τής τριλογίας??

Πληροφορίες εδώ http://ipsihistostoma.wordpress.com/

Ο 'Ερωτας στα χρόνια της χολέρας.

Καλή προσπάθεια, κάποια στιγμή έγινε κωμωδία, στο τέλος το κάνανε και οι γέροι όλα ΟΚ. Δείτε το με παρέα να γελάσετε.

Πολύ καλή ταινία-σχόλιο τού Κύπριου Γιάννη Οικονομίδη πάνω στήν νεοελληνική πραγματικότητα..πίσω απ'τήν βιτρίνα.

Σκληρή ταινία..παρά τό πρώτο σόκ μέ τό "σπιρτόκουτο" πού προηγήθηκε..

Ξέρει κανείς τίποτα γιά τήν επόμενη τής τριλογίας??

Πληροφορίες εδώ http://ipsihistostoma.wordpress.com/

Σκληρες ταινιες και οι 2 αν και θεωρω το Σπιρτοκουτο πιο ρεαλιστικο....

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

προχτες ξαναειδα μια Ολανδικη ταινια με καταπληκτικη ατμοσφαιρα !!!!

KARAKTER ηταν ο τιτλος της ! την ειχα γραψει απο το καναλι της Βουλης πριν καιρο...

Ξαναειδα το ταμπουρλο μετα απο παρα πολλα χρονια.

Σε λιγο ετοιμαζομαι να δω μια περιπετεια με το Ριτσαρντ Γκιρ,εγκληματιας πολεμου..κατι τετοιο.Ελπιζω να μην ειναι καμμια πατατα..

Breakfast at Tifanny's την Κυριακή το βράδυ και χτες το Rear Window. Αμφότερα σε θερινά σινεμά. Η καλύτερή μου. Αν δε πετύχω κάπου και το appartment σε μεγάλη οθόνη πιστεύω ότι έκλεισα για φέτος...

The Godfather Part II...

όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει ανεξίτηλη

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Εχτές είδα την Αλίκη στις πόλεις, του Win Wenders. Δυστυχώς, με τα road movies δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά...

"Χαμενες Αγαπες"-Amores Perros :nounder:

"Foer att inte tala om alla dessa kvinnor",
ή "Ach diese frauen",
ή "Αχ αυτες οι γυναικες" του Ingmar Bergman 1964:nounder:

Δεν μπορεσα να την απο-τελειωσω....

"Τhe Thomas Crown Affair" 1968 :nounder:

Εξηντλησα ολα τα αποθεματα υπομονης μου να την δω ως το τελος για να εχω αποψη,μιας κι εχω διαβασει εγκωμιαστικα σχολια γι αυτην.Για μενα κορυφαια παραμενει η πιο μοντερνα εκδοχη με τον Μπροσναν-Ρουσω του 1999.:smile:

Golden Compass, σε ματρόσκα 720ρ. Εξαιρετική....

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Γιωργο τοσο καιρο τοχω και δεν το εχω δει.....

θα το δω συντομα ομως.:ernaehrung004:

The Dark Knight.
Καλό. Θα ήταν καλύτερο αν ήταν κατά μία ώρα (60') πιο μικρό.
Οχι και Κιούμπρικ ο Νόλαν - έλεος -bye-
Ο μακαρίτης "έδωσε ρέστα".

Mια ωρα μικροτερη?? :gossip:

Δεν ερχοσουν μαζι μου στην 3 ωρη Porgy&Bess να δεις και την Νεμεση σου ρε συ Κωστα?:popcorn:

Γιωργο τοσο καιρο τοχω και δεν το εχω δει.....

θα το δω συντομα ομως.:ernaehrung004:

Δεν διαβάζεις το βιβλίο καλύτερα; Ειδικά τώρα στις διακοπές είναι ό,τι πρέπει...

Ο Νολαν για να αναλαβει το πρωτο Μπατμαν ζητησε τον απολυτο ελεγχο.

Τον ειχε και το αποτελεσμα τον δικαιωσε.

Απο τις περιπτωσεις που ο σκηνοθετης κανει κουμαντο...

Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Το να συγκρίνει κανείς τον Νόλαν με τον Κιούμπρικ είναι ιεροσυλία σε βάρος του μακαρίτη. Ακόμα και αν τα έργα του Νόλαν είναι τα καλύτερα στο είδος τους, δεν παύουν να ανήκουν σε ένα είδος. Ο Κιούμπρικ είναι ο μόνος σκηνοθέτης που κάθε έργο του ανήκει σε ένα διαφορετικό genre και που αποτελεί δυνητικά το έργο αναφοράς στο κάθε ένα από αυτά τα genre. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι Σπάρτακος, Στραίηντζλάβ, The Killing, Eyes Wide Shut, Paths of Glory είναι έργα του ίδιου. Ακόμη και τα δυο κατ' εξοχήν νουάρ του (The Killing και το προηγούμενο διαμαντάκι του The Killers' Kiss) είναι τόσο διαφορετικά το ένα από το άλλο. Σπουδαίος ο Νόλαν, δεν λέω, το Memento του θα μου μείνει αξέχαστο. Ο Κιούμπρικ όμως ....

Και να είναι βρε Κώστα, μήπως θα τον αφήσουν να το δείξει σε ταινίες όπως ο Batman;

Breakfast at Tifanny's την Κυριακή το βράδυ και χτες το Rear Window. Αμφότερα σε θερινά σινεμά. Η καλύτερή μου. Αν δε πετύχω κάπου και το appartment σε μεγάλη οθόνη πιστεύω ότι έκλεισα για φέτος...

Το appartment το είδε ο γιος μου πριν λίγες μέρες σε θερινό στα Εξάρχια.