Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ (The red Lanterns)-1963

IMG29910.JPG

Παλιά καλή αγαπημένη ταινία καί μέ μουσική τού Σταύρου Ξαρχάκου!!!

Ότι έπρεπε γιά σήμερα..

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Έστω και καθυστερημένα, το RUNNING SCARED (Τρέξε Γρήγορα).
Επειδή σε μερικούς μπορεί να σας έχει περάσει η ιδέα ότι είμαι κολλημένος μόνο με τα παλιά, σας πληροφορώ ότι το ευχαριστήθηκα.
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο σκηνοθέτης πιέστηκε από του παραγωγούς για Happy End και το έκανε τόσο ξεκάρφωτα, ώστε να είναι πασιφανές στον καθένα ποιο είναι το τέλος που θέλει ο δημιουργός και τι τέλος του επιβάλουν οι χρηματοδότες.

manswork.jpg

Συμπαθέστατη Φινλανδική ταινία τού Αleksi Salmenperan...
Ειδικά γιά όσους θεωρούν πώς οι Σκανδιναυικές Χώρες δέν έχουν κοινωνικά προβλήματα ή θέματα σχέσεων και μοναξιάς.
Η Υπόθεση απλή:Eγγαμος με Παιδιά απολύεται ενώ έχει απόλυτη ανάγκη να εργαστεί γιατί εκτός τών άλλων η γυναίκα του έχει προβληματα Υγείας..
Τυχαία μιά σχετικά ηλικιωμένη γυναίκα απαντά στήν Αγγελία του (στην οποία αναφέρει πώς κάνει μικροεπισκευές)και τού ζητά να γίνει ο προσωπικός της στρίπερ επ´αμοιβή.
Τελικά αποφασίζει να συνεχίσει νά προσφέρει παρόμοιες ´υπηρεσίες´σέ διάφορες μοναχικές γυναίκες κάθε τύπου.
Μεσα απο μιά λιτή αφήγηση ο Salmenperan δείχνει εντελώς ρεαλιστικά τήν παντελή έλλειψη κοινωνικων σχέσεων,τήν ´παραφροσύνη´,τήν απελπισία που γεννά η Ανεργία,αλλά και τόν προσωπικό εξευτελισμό.
Κάποια στιγμή η Σύζυγος τά μαθαίνει................
Μετά τον Καουρισμάκι άλλη μιά ματιά στην ´σκοτεινή πλευρά´τής Φινλανδίας..
Ταινία μέ στέρεη αφήγηση,καλούς ηθοποιούς(πού δείχνουν ´μέσοι´άνθρωποι),πού σού κρατά το ενδιαφέρον έως το τέλος.

Μετα απο πολλα χρονια ειδα ξανα το ''Γυπες πανω απο την ερημο'' (the ballad of cable hogue) του Πεκινπα.

Attachments

• 24745_b.jpg
    24745_b.jpg
    19.1 KB · Views: 7

manswork.jpg

Συμπαθέστατη Φινλανδική ταινία τού Αleksi Salmenperan...
Ειδικά γιά όσους θεωρούν πώς οι Σκανδιναυικές Χώρες δέν έχουν κοινωνικά προβλήματα ή θέματα σχέσεων και μοναξιάς.
Η Υπόθεση απλή:Eγγαμος με Παιδιά απολύεται ενώ έχει απόλυτη ανάγκη να εργαστεί γιατί εκτός τών άλλων η γυναίκα του έχει προβληματα Υγείας..
Τυχαία μιά σχετικά ηλικιωμένη γυναίκα απαντά στήν Αγγελία του (στην οποία αναφέρει πώς κάνει μικροεπισκευές)και τού ζητά να γίνει ο προσωπικός της στρίπερ επ´αμοιβή.
Τελικά αποφασίζει να συνεχίσει νά προσφέρει παρόμοιες ´υπηρεσίες´σέ διάφορες μοναχικές γυναίκες κάθε τύπου.
Μεσα απο μιά λιτή αφήγηση ο Salmenperan δείχνει εντελώς ρεαλιστικά τήν παντελή έλλειψη κοινωνικων σχέσεων,τήν ´παραφροσύνη´,τήν απελπισία που γεννά η Ανεργία,αλλά και τόν προσωπικό εξευτελισμό.
Κάποια στιγμή η Σύζυγος τά μαθαίνει................
Μετά τον Καουρισμάκι άλλη μιά ματιά στην ´σκοτεινή πλευρά´τής Φινλανδίας..
Ταινία μέ στέρεη αφήγηση,καλούς ηθοποιούς(πού δείχνουν ´μέσοι´άνθρωποι),πού σού κρατά το ενδιαφέρον έως το τέλος.

oi Φιλανδοι Σπυρο ειναι η πρωτη χωρα σε αυτοκτονιες, εχουν μεγαλα κοινωνικα προβληματα υπαρχει τεραστια μοναξια ειναι υπεροχος σαν λαος,
φοβερα κινηματογραφοφιλοι και ο Καουρισμακι ειναι θεος εχω δει ολες του τις ταινιες
αυτο δεν το ηξερα ...και φυσικα μπηκε στις προτεραιοτητες !
thanks

Y.Γ Βρε στον παππου φτιαξανε και αλλη ταινια κατι σαν Grand torino λεγεται
αποθεωση απο τις κριτικες αλλα δεν το βαλανε στο μεγαλο πανηγυρι
:flipout:

.

Στέλιο ήξερα οτι θά ´τσιμπήσεις´.
Και μένα ο Καουρισμάκι μού είναι ιδιαίτερα συμπαθής.Πολύ πάνω απο συμπαθής.
Αύριο τήν παραδίδω στήν ´γειτονιά´μας.Οπότε πάρτην εσύ.Δεν έχει πολλές κόπιες απότι είδα.

Υ.Γ.
Προχτές(εκπληξη...!!!!)ξαναείδα το ´Bλέμμα τού Οδυσσέα´(γιά νά μήν λές δηλαδή)..
Εικαστικά συναρπαστικό,αφηγηματικά με ελλείψεις(ξεχωρίζει ο συγκλονιστικός Βέγγος και ο διάλογος Καϊτέλ-Μιχαλακόπουλου)..
Iδεολογικά εξακολουθώ να έχω ενστάσεις...
Απο τίς καλύτερες τού Τεό,αλλά έχασε δίκαια απο τον Εμίρ.:flipout:
Τά σέβη μου.:grinning-smiley-043

Στέλιο ήξερα οτι θά ´τσιμπήσεις´.
Και μένα ο Καουρισμάκι μού είναι ιδιαίτερα συμπαθής.Πολύ πάνω απο συμπαθής.
Αύριο τήν παραδίδω στήν ´γειτονιά´μας.Οπότε πάρτην εσύ.Δεν έχει πολλές κόπιες απότι είδα.

Υ.Γ.
Προχτές(εκπληξη...!!!!)ξαναείδα το ´Bλέμμα τού Οδυσσέα´(γιά νά μήν λές δηλαδή)..
Εικαστικά συναρπαστικό,αφηγηματικά με ελλείψεις(ξεχωρίζει ο συγκλονιστικός Βέγγος και ο διάλογος Καϊτέλ-Μιχαλακόπουλου)..
Iδεολογικά εξακολουθώ να έχω ενστάσεις...
Απο τίς καλύτερες τού Τεό,αλλά έχασε δίκαια απο τον Εμίρ.:flipout:
Τά σέβη μου.:grinning-smiley-043

μην μου πεις οτι δεν εχεις δει ακομα
το κους κους με φρεσκο ψαρι μην την χασεις με τιποτα

.

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

709961.jpg

Before the Devil knows you are dead

του Sydney Lumet

hoffman - hawke - finney , πολυ καλοι στους ρολους τους

Marisa Tomei .... (η εγχειρηση πετυχε....) ;)

οικογενειακο δραμα με τα ολα του , καταθλιπτικο , ελληνικη τραγωδια

εγω δεν το βαρεθηκα
τωρα αν αξιζει....

Για οσους το τολμησουν
Προσοχη στην αρχη

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

709961.jpg

Before the Devil knows you are dead

του Sydney Lumet

hoffman - hawke - finney , πολυ καλοι στους ρολους τους

Marisa Tomei .... (η εγχειρηση πετυχε....) ;)

οικογενειακο δραμα με τα ολα του , καταθλιπτικο , ελληνικη τραγωδια

εγω δεν το βαρεθηκα
τωρα αν αξιζει....

Για οσους το τολμησουν
Προσοχη στην αρχη

Και εγω αυτο ειδα χθες!!!

Το βρηκα αρκετα καλο!

Μου αρεσει γενικα αυτο το μπρος-πισω στις ταινιες οπου το παζλ συμπληρωνεται σιγα σιγα...

Μου αρεσει γενικα αυτο το μπρος-πισω στις ταινιες οπου το παζλ συμπληρωνεται σιγα σιγα...

Ναι ρε γμτ, αλλά το κάνει μόνο στην αρχή. Από ένα σημείο και μετά, αφήγηση, σενάριο, σκηνοθεσία γίνονται εντελώς "κανονικά".

Εγώ, αφού τελείωσα με τα δικά μου, έβαλα ξανά τον προβολέα μπρος για τα καλά. Μετά το Wall-E, είδα ξανά τα περσινά αγαπημένα Ratatouille και Be Kind Rewind.

Last edited by a moderator:

Χθες το βραδι την ειδα ξανα... Πρωτη φορα σε προβολεα...
Καλη η τελεια εικονα αλλα πρεπει να εχεις και κατι να δεις
Καλος ο 5.1 ηχος αλλα πρεπει και αυτο που ακους να αξιζει...
Στην ταινια αυτη ΟΛΑ ειναι σουπερ!
Σιγουρα θα την ξαναδω και θα την ξαναδω (ισως περισσοτερες απο οσες φορες διαβασα το βιβλιο μικρος).
Υποκλίνομαι!!
Σε BR εχει βγει? Μπορω να αγορασω πηγη μονο και μονο για να την ξαναδω

200px-Mohicansposter.jpg

Πήγαμε και σινεμα...
Πηρα τα μικρα (μαζι και τα ανηψακια μου) και πηγα στο ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ 2.
Ισως η χειροτερη ταινια του ειδους που εχω δει (και εχω δει αρκετες).
Μακρια!

Καταπληκτική περιπέτεια ο «τελευταίος των Μοϊκανών», και εγώ δεν την χορταίνω όσες φορές και αν τη δω!
Δυστυχώς δεν έχω ακούσει ακόμα για BR.

Χτες είδα το «21», μετά τα καλά σχόλια που είχα διαβάσει εδώ στο thread. Απορώ πως μου είχε ξεφύγει, πραγματικά καλή ταινιούλα!

Changeling
Χθες το βραδυ το ειδα και ακομα το σκεφτομαι.
Εξαιρετικη ταινια.

Κι εμένα μου άρεσε.... Μοναδική ένσταση η πρωταγωνίστρια, θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη του τόχει το θέμα... Η Lara Croft μάλλον δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.

Είδα ξανά το What Dreams May Come (1998) και φυσικά το κατάευχαριστήθηκα.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Είναι νομίζω μια παρεξηγημένη ταινία και την θεωρώ μία από τις θεαματικότερες του φανταστικού κινηματογράφου!
Τα σκηνικά μοιάζουν με φρεσκοβαμμένους καμβάδες οι οποίοι δεν έχουν στεγνώσει καν και πασαλείβουν τους πρωταγωνιστές…
Μια ιστορία αγάπης σε ένα φανταστικό ταξίδι στον παράδεισο αλλά και στην κόλαση, που συνυπάρχουν σ’ αυτήν την ταινία.

Attachments

• paintedheaven.jpg
    paintedheaven.jpg
    99.2 KB · Views: 72
  • heads.jpg
    heads.jpg
    41.1 KB · Views: 74
  • WDMC_Painted_House.jpg
    WDMC_Painted_House.jpg
    121.4 KB · Views: 75

Κι εμένα μου άρεσε.... Μοναδική ένσταση η πρωταγωνίστρια, θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη του τόχει το θέμα... Η Lara Croft μάλλον δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.

+1

υγ.αυτο το καπελο ποιος της το φορεσε?:flipout:

Ένα βαρετότατο Scanner Darkly. Πώς λέμε σασπένς; Καμία σχέση...

Ζήτημα αν έχω παρατήσει στα μισά 5 ταινίες... Ε, αυτή ήταν η μία...