![]()
Συμπαθέστατη Φινλανδική ταινία τού Αleksi Salmenperan...
Ειδικά γιά όσους θεωρούν πώς οι Σκανδιναυικές Χώρες δέν έχουν κοινωνικά προβλήματα ή θέματα σχέσεων και μοναξιάς.
Η Υπόθεση απλή:Eγγαμος με Παιδιά απολύεται ενώ έχει απόλυτη ανάγκη να εργαστεί γιατί εκτός τών άλλων η γυναίκα του έχει προβληματα Υγείας..
Τυχαία μιά σχετικά ηλικιωμένη γυναίκα απαντά στήν Αγγελία του (στην οποία αναφέρει πώς κάνει μικροεπισκευές)και τού ζητά να γίνει ο προσωπικός της στρίπερ επ´αμοιβή.
Τελικά αποφασίζει να συνεχίσει νά προσφέρει παρόμοιες ´υπηρεσίες´σέ διάφορες μοναχικές γυναίκες κάθε τύπου.
Μεσα απο μιά λιτή αφήγηση ο Salmenperan δείχνει εντελώς ρεαλιστικά τήν παντελή έλλειψη κοινωνικων σχέσεων,τήν ´παραφροσύνη´,τήν απελπισία που γεννά η Ανεργία,αλλά και τόν προσωπικό εξευτελισμό.
Κάποια στιγμή η Σύζυγος τά μαθαίνει................
Μετά τον Καουρισμάκι άλλη μιά ματιά στην ´σκοτεινή πλευρά´τής Φινλανδίας..
Ταινία μέ στέρεη αφήγηση,καλούς ηθοποιούς(πού δείχνουν ´μέσοι´άνθρωποι),πού σού κρατά το ενδιαφέρον έως το τέλος.
Στέλιο ήξερα οτι θά ´τσιμπήσεις´.
Και μένα ο Καουρισμάκι μού είναι ιδιαίτερα συμπαθής.Πολύ πάνω απο συμπαθής.
Αύριο τήν παραδίδω στήν ´γειτονιά´μας.Οπότε πάρτην εσύ.Δεν έχει πολλές κόπιες απότι είδα.
Υ.Γ.
Προχτές(εκπληξη...!!!!)ξαναείδα το ´Bλέμμα τού Οδυσσέα´(γιά νά μήν λές δηλαδή)..
Εικαστικά συναρπαστικό,αφηγηματικά με ελλείψεις(ξεχωρίζει ο συγκλονιστικός Βέγγος και ο διάλογος Καϊτέλ-Μιχαλακόπουλου)..
Iδεολογικά εξακολουθώ να έχω ενστάσεις...
Απο τίς καλύτερες τού Τεό,αλλά έχασε δίκαια απο τον Εμίρ.
Τά σέβη μου.![]()
Θα την ψάξω.![]()
![]()
Before the Devil knows you are dead
του Sydney Lumet
hoffman - hawke - finney , πολυ καλοι στους ρολους τους
Marisa Tomei .... (η εγχειρηση πετυχε....)
οικογενειακο δραμα με τα ολα του , καταθλιπτικο , ελληνικη τραγωδια
εγω δεν το βαρεθηκα
τωρα αν αξιζει....
Για οσους το τολμησουν
Προσοχη στην αρχη
Μου αρεσει γενικα αυτο το μπρος-πισω στις ταινιες οπου το παζλ συμπληρωνεται σιγα σιγα...
Κι εμένα μου άρεσε.... Μοναδική ένσταση η πρωταγωνίστρια, θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη του τόχει το θέμα... Η Lara Croft μάλλον δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.
Ένα βαρετότατο Scanner Darkly. Πώς λέμε σασπένς; Καμία σχέση...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.