Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

midnight-meat-train-20080122102204142.jpg

Η χαρά του Splatterά !:Banane0:
Και μόνο μια απ τις λέξεις στον τίτλο της ταινίας αρκεί για να σας βάλει στο κλίμα.

Απίστευτα ωμή,κυνική με εξωφρενικό τέλος και σφαγές με το κουτάλι (ή μάλλον με την βαριοπούλα !!)

Διαδραματίζεται στο μετρό της Νέας Υόρκης και συγκεκριμμένα στο τελευταίο νυχτερινό δρομολόγιο..
Ο Vinnie Jones απολαυστικότατος στον ρόλο του.
Υπάρχουν στιγμές που σου κόβουν την ανάσα και αν δεν την πάρετε σοβαρά μπορεί και να την λατρέψετε..
Η ταινία ατύχησε στην διανομή της αφού η εταιρεία "πετσόκοψε" όλο το ζουμί με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο σκηνοθέτης και να βγεί σε περιορισμένες αίθουσες.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα σε Blu-ray τόσο στο Αμέρικα όσο και στο Ινγκλατέρα, σε Director's Uncut Version.Αυτήν είδα και εγώ και γελάσαν και τα μουστάκια μου (που δεν έχω.!)

Υπάρχει και στις γνωστές πηγές Ρώσικων "Αρχείων".:ears:

Δείτε την έστω από περιέργεια και για το πολύ καλό ανατριχιστικό κλίμα ,όπως και την καλλιτεχνική διεύθυνση/φωτογραφία της..

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Η χαρά του Splatterά !:Banane0:
Και μόνο μια απ τις λέξεις στον τίτλο της ταινίας αρκεί για να σας βάλει στο κλίμα.

Απίστευτα ωμή,κυνική με εξωφρενικό τέλος και σφαγές με το κουτάλι (ή μάλλον με την βαριοπούλα !!)

Διαδραματίζεται στο μετρό της Νέας Υόρκης και συγκεκριμμένα στο τελευταίο νυχτερινό δρομολόγιο..
Ο Vinnie Jones απολαυστικότατος στον ρόλο του.
Υπάρχουν στιγμές που σου κόβουν την ανάσα και αν δεν την πάρετε σοβαρά μπορεί και να την λατρέψετε..
Η ταινία ατύχησε στην διανομή της αφού η εταιρεία "πετσόκοψε" όλο το ζουμί με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο σκηνοθέτης και να βγεί σε περιορισμένες αίθουσες.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα σε Blu-ray τόσο στο Αμέρικα όσο και στο Ινγκλατέρα, σε Director's Uncut Version.Αυτήν είδα και εγώ και γελάσαν και τα μουστάκια μου (που δεν έχω.!)

Υπάρχει και στις γνωστές πηγές Ρώσικων "Αρχείων".:ears:

Δείτε την έστω από περιέργεια και για το πολύ καλό ανατριχιστικό κλίμα ,όπως και την καλλιτεχνική διεύθυνση/φωτογραφία της..

Η φάτσα του δολοφόνου όλα τα λεφτά...

Κλασικός b-movie χαρακτήρας...............:worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Ναί Μήτσε, αρκετό καιρό πριν.........

#1106 σε αυτό το νήμα.-bye-

Στο τέλος μου τα χάλασε.

Και εμένα,γι αυτό μίλησα για εξωφρενικό φινάλε και για τη μή λήψη της ταινίας στα σοβαρά.

Αλλά έχει σκηνές που ο Ταραντίνο , ο Ρομέρο ή ο Αρτζέντο θα ζήλευαν..:music-smiley-005:

Υ.Γ. Πού την είχες δεί βρε αθεόφοβε τότε ????

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Και εμένα,γι αυτό μίλησα για εξωφρενικό φινάλε και για τη μή λήψη της ταινίας στα σοβαρά.

Αλλά έχει σκηνές που ο Ταραντίνο , ο Ρομέρο ή ο Αρτζέντο θα ζήλευαν..:music-smiley-005:

Υ.Γ. Πού την είχες δεί βρε αθεόφοβε τότε ????

Όντως αν το πάρεις μεμονωμένα, έχει κάποιες απίστευτες σκηνές για τους φίλους του είδους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Όντως αν το πάρεις μεμονωμένα, έχει κάποιες απίστευτες σκηνές για τους φίλους του είδους.

Συγγνώμη που επιμένω,αλλά είδες την Director's Uncut Version ή την κινηματογραφική ?:ADFADF1:

ειναι πολυ μεγαλος
εχει κανει τους κορυφαιους υμνους
της σπλατερικης κινηματογραφιας
τι να πεις για ενα RE-ANIMATOR και ενα FROM THE BEYOND
εδω αρπαζει τον θρυλο του φανταστικου p.Lovercraft
και τον μεταφερει αυτουσιο στην μεγαλη οθονη
μια μοναδικη ατμοσφαιρα που μονο ο STUART GORDON
μπορει να κατασκευασει

dagon.jpg

Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν είδαμε τίποτα τόσες μέρες;

Partie de campagne - Γεύμα στην εξοχή
Μία μικρή ταινία του Jean Renoir, υιού του γνωστού ζωγράφου, την οποία γύρισε το 1936, αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει. Αργότερα, οι συνεργάτες του μόνταραν το υπάρχον υλικό σύμφωνα με τις επιθυμίες του και από το αποτέλεσμα δεν δείχνει να λείπει τίποτα. Εξαιρετικές οι λήψεις στην κούνια και στο ποτάμι.

Le Salaire de la peur - Το μεροκάματο του τρόμου
Για όποιον δε γνωρίζει, είναι η ιστορία 4 ανδρών που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν επί 300 χιλιόμετρα δύο φορτηγά με νιτρογλυκερίνη. Υπερπαραγωγή του 1953, με πρωταγωνιστή τον Υβ Μοντάν.

Μπορεί να βρήκα κουραστική τη μεγάλη εισαγωγή (με εξαίρεση την πανέμορφη Vera Clouzot, γυναίκα του σκηνοθέτη) και ηλίθιο το τέλος, αλλά η ατμόσφαιρα της ταινίας κατά τη διάρκεια της φρικτής διαδρομής είναι μοναδική.

Και ανατριχιαστικός ο διάλογος των "αφεντικών":
Bradley: You mean you're gonna put those bums to work?
Bill O'Brien: Yes, Mr. Bradley, because those bums don't have any union, nor any families. And if they blow up, nobody'll come around bothering me for any contribution.

Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν είδαμε τίποτα τόσες μέρες;

Είδαμε, είδατε, είδαν, αλλά μάλλον γράφουν στις «Νέες Κυκλοφορίες»…-bye-

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Red Cliff. Και μάλιστα στην original version με διάρκεια 4.30 ώρες περίπου.

Διαβάζω στο περιοδικό Σίνεμά ότι κυκλοφορεί στις αίθουσες της Ευρώπης με διάρκεια 2.5 ώρες περίπου. Δεν με κούρασε καθόλου : χιλιάδες κομπάρσοι , υπέροχη φωτογραφία - σκηνογραφία , αντιπροσωπευτικά κοστούμια , αληθοφανή σκηνικά , πιστή αναβίωση εποχής.
Υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της Κίνας 80.000.000 $ (η μεγαλύτερη όλων των εποχών για την χώρα).
Καμμία κοιλιά για τα γούστα μου , σωστή ενναλαγή επικών μαχών και ήσυχων διαλογιστικών συναισθηματικών σκηνών.
Για τους λάτρεις του είδους είναι ότι καλύτερο.
Εικόνα κρύσταλλο (στο MP4) πρώτο μέρος , πολύ καλή στο δεύτερο.

(Απο το νετ με αγγλικούς υπότιτλους. Δεν βρήκα ή δεν έψαξα σωστά , ελληνικούς) -bye-

Sweeney Todd the demon barber of Fleet Street του Tim Burton.

Δεν την είχα δει όταν βγήκε στις αίθουσες. Παρόλο που ο Μπάρτον είναι από τους αγαπημένους μου, δεν θα βάλω την συγκεκριμένη ταινία ψηλά στη λίστα μου. Δεν ξέρω ποιος είναι ακριβώς ο λόγος γι αυτό αλλά νομίζω πως σεναριακά έπασχε αρκετά. Η ταινία είχε φτάσει σχεδόν στο τέλος της και είχα την αίσθηση ότι έβλεπα ακόμα τον πρόλογο. Ο Μπάρτον με είχε συνηθίσει σε καλύτερη διαχείρηση του ρυθμού στις ταινίες του.
Κατά τα άλλα, πολύ καλή φωτογραφία και σκηνογραφία, τα κοστούμια σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως και τα εφέ και το μακιγιάζ. Η μουσική και τα τραγούδια με ξένισαν λιγάκι αλλά φαντάζομαι πως πρόκειται για την πρωτότυπη μουσική του θεατρικού. Οι ερμηνίες ήταν καταπληκτικές τόσο από τους δύο πρωταγωνιστές (Ντεπ και Κάρτερ) όσο και από τους δεύτερους ρόλους (ειδικά ο Σπολ όλα τα λεφτά, ο Ρικμαν λιγότερο επιβλητικός από ότι συνηθίζει).

Χτες είδα το JARCITYή MYRIN.

Καλό αστυνομικό θρίλερ με δραματικά στοιχεία, ενδιαφέρουσα υπόθεση που εξελίσσεται στα μουντά αστικά τοπία της Ισλανδίας (ενδιαφέρον φωτογραφία), καλή ηθοποιία και δυο τρεις σκηνές ανέλπιστα καλού blackhumor. Δείτε την αν βαρεθήκατε τα «αλλά Hollywood» αστυνομικά και ψάχνετε μια διαφορετική πρόταση… στο είδος.

ειδα και εγω το midnight meat train, πολυ αιμα αλλα δεν ειναι καθολου τρομακτικο. O vinnie παντως πολυ καλος,του παει να μην μηλαει στις ταινιες και η σκηνη που πεταγονται τα ματια σε bullet time ειναι all the $$$:))).

Blood simple, η πρώτη ταινία των αδερφών Coen και μία από τις πιο δυναμικές εμφανίσεις νέων δημιουργών στην ιστορία του κινηματογράφου.

dan_hedaya2.jpg

Όλα τα συστατικά της συνταγής υπάρχουν και εδώ: Τέξας, ανθρώπινη ηλιθιότητα, χιονοστοιβάδα τραγικών επιπτώσεων και, φυσικά, εξαιρετική σκηνοθεσία. Το εντελώς άκαιρο γέλιο του M. Emmet Walsh είναι... νικολσονικό! Το μόνο που ίσως μαρτυρά την ηλικία της ταινίας είναι η low-budget αίσθηση της φωτογραφίας, αλλά παραγίνομαι αυστηρός. Αν και το σενάριο έχει μια σχετική περιπλοκότητα, οι ρυθμοί είναι εξαιρετικά αργοί, όπως στο Fargo, κάτι που θα αποθαρρύνει κάποιους θεατές, αλλά αφενός δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα thriller, αφετέρου οι φίλοι των Coen δεν θα απογοητευτούν.

Σκηνή "τα ρέστα μου": η μηχανή κάνει travelling πάνω στη μπάρα ενός club, ανυψώνεται λίγο για να περάσει πάνω από έναν μεθυσμένο που έχει σωριαστεί στο δρόμο της και ξαναχαμηλώνει! :worshippy:

Εμένα στο blood simple με είχε εξιτάρει η σεκάνς που για περίπου 10 λεπτά δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα παρά μια ambience ησυχία. Νομίζω είναι λίγο μετά τον φόνο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακριβώς.

Φώτη, σε πολλές σκηνές χρησιμοποιεί ησυχία, δεν ξεχώρισα κάποια συγκεκριμένη.

Εχθές έπελέχθη η Lucia y el Sexo (Το Σεξ και η Λουθία) του Julio Medem, σκηνοθέτη των Εραστών του Αρκτικού Κύκλου.

MV5BMTExMTEyMjI3MDZeQTJeQWpwZ15BbWU2MDg5MzAyNw@@._V1._SX485_SY338_.jpg

Ίσως ο τίτλος να είναι το δόλωμα, αλλά η ταινία περιστρέφεται γύρω από έναν συγγραφέα που αντλεί από τις σχέσεις του προκειμένου να γράψει την επόμενή του νουβέλα. Εμείς, ωστόσο, βλέπουμε την ιστορία κυρίως μέσα από τα μάτια των γυναικών.

Εξαιρετικές λήψεις, άφθονος ερωτισμός, τρυφερότητα και καμμένη φωτογραφία χαρακτηρίζουν αυτή την ενδιαφέρουσα ταινία, που θα μου άρεσε πολύ περισσότερο αν έκανε λίγο καλύτερη διαχείριση του ρυθμού. Ακόμα και έτσι, όμως, δεν θα χάσετε το χρόνο σας βλέποντάς την.

Last edited:

Arn: The Knight Templar

Καλούτσικη, λίγο από KingdomofHeavenκαι λίγο από Braveheart…:ridinghorse:

Τελικα ειδα το Σαββατο το Die Welle

2logo_s.jpg

Πολυ καλο! Δυνατο και απολυτως αληθινο...

Τελευταια οφειλω να ομολογησω οτι οι Γερμανοι εχουν δωσει πολυ καλες ταινιες...