Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Το Lost Highway είναι εξαιρετικό, αλλά θέλει... manual. Ψάξε, διάβασε και μετά ξαναδές το. Θα αλλάξεις γνώμη, όπως άλλαξα και εγώ. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι σου αρέσουν άλλες ταινίες του Lynch.

Παραλίγο να το δω και εγώ εχθές, αλλά όταν η ομήγυρη διαπίστωσε ότι το αμερικάνικο DVD δεν έχει καν υπότιτλους, γυρίσαμε στο Code 46.

1800.jpg

Έχω ξαναγράψει για αυτό το παραμελημένο διαμαντάκι επιστημονικής φαντασίας. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις λιγότερο προφανείς συνέπειες του γενετικού πειραματισμού. Αν και πιστεύω ότι σε όσους άρεσε το Gattaca θα αρέσει και αυτό, οι ομοιότητες περιορίζονται στην έλλειψη μπανταμπούμ και καταδιώξεων.

Κατά τα άλλα, το Gattaca είχε έντονη φωτογραφία και περιορισμένο χώρο δράσης. Ο Michael Winterbottom επιλέγει εξαιρετικό χαμηλό χρωματικό κορεσμό, αλλά χτίζει έναν ολόκληρο κόσμο, με εξαιρετικές φουτουριστικές πινελιές. Μεταξύ αυτών, η πιο ενδιαφέρουσα είναι η το αμάλγαμα της αγγλικής με δεκάδες τυποποιημένες λέξεις ή φράσεις από άλλες γλώσσες.

Εξαιρετική η Samantha Morton δίπλα στον Tim Robbins, πολύ ωραία η μουσική από τους Free Association και η... παρακμιακή ερμηνεία του Should I Stay Or Should I Go από τον Mick Jones.

Υ.Γ. DVD παραγωγής Σπέντζου, μεταχειρισμένο από video club, διότι ποτέ δεν βγήκε σε λιανική. Κάδρο κλασσικά 4:3. :slapface:

Last edited:
Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

21-movie-poster.jpg

21.
Ο τίτλος, προιδεάζει για το περιεχόμενο

Ένας καθηγητής μαθηματικών του ΜΙΤ (Κέβιν Σπεϊσι) επιλέγει πέντε από τους καλύτερους σπουδαστές του, με κορυφαίο τον Μπεν , για μια επικίνδυνη αποστολή: να αδειάσουν τα ταμεία στα καζίνο του Λας Βέγκας, παίζοντας μπλακ τζακ!

Πρωτότυπο σενάριο και καλογυρισμένη ταινία από τον Ρόμπερτ Λούκετιτς.

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Το Lost Highway είναι εξαιρετικό, αλλά θέλει... manual. Ψάξε, διάβασε και μετά ξαναδές το. Θα αλλάξεις γνώμη, όπως άλλαξα και εγώ. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι σου αρέσουν άλλες ταινίες του Lynch.

Μα κυρίως, συγκριτικά με την υπόλοιπη φιλμογραφία του απογοητεύτηκα τόσο. Άντε, το Lost Highway ήταν κομματάκι καλύτερο από το Twin Peaks, αλλά και πάλι οι συμβολισμοί του ήταν παιδιαρώδεις. Αν αντικαταστήσεις την jazz μουσική με ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια, θα μπορούσε να είναι ένα κακό καχέκτυπο ταινίας του Carpenter... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Μα κυρίως, συγκριτικά με την υπόλοιπη φιλμογραφία του απογοητεύτηκα τόσο. Άντε, το Lost Highway ήταν κομματάκι καλύτερο από το Twin Peaks, αλλά και πάλι οι συμβολισμοί του ήταν παιδιαρώδεις. Αν αντικαταστήσεις την jazz μουσική με ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια, θα μπορούσε να είναι ένα κακό καχέκτυπο ταινίας του Carpenter... :flipout:

το LOST HIGHWAY ειναι εργαρα
καμμια σχεση με ταινιες του Carpenter
τον D.L η σ αρεσει υπερβολικα η δεν τον πας καθολου
ανηκω στους πρωτους .

.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

το LOST HIGHWAY ειναι εργαρα
καμμια σχεση με ταινιες του Carpenter
τον D.L η σ αρεσει υπερβολικα η δεν τον πας καθολου
ανηκω στους πρωτους .

.

Καλά, δεν θα μαλώσουμε κιόλας. Περί ορέξεως... :p

Προσωπικά, μου αρέσει υπερβολικά ο κινηματογράφος του David Lynch και τις δύο προαναφερόμενες ταινίες του απλώς τις βρήκα μακράν τις χειρότερές του σε σχέση με την υπόλοιπη φιλμογραφία του...

Χθες είδα το The wrestler και παρόλα τα βραβεία του και τις καλές κριτικές, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και τόσο, μια ταινία αφάνταστα προβλέψιμη και γραμμική...

Προσπαθησα να δω το ΓΟΜΟΡΑ...

Η ημουν πολυ κουρασμενος (σιγουρα) ή η ταινια δεν...
Στα πρωτα 30 λεπτα επεσα στην αγκαλια του Μορφεα και θα κανω μια 2η προσπαθεια σημερα...

Δυστυχώς ήταν απογοήτευση..
χαρακτήρες ανύπαρκτοι, μηδεν build-up στην ιστορία..
Τελειώσε και λέω "αυτό ήταν? " ..

Βασικά, το Lost Highway είναι το Mulholland Drive... πριν το Mulholland Drive!
To θεωρώ από τα καλύτερά του ever.

To Twin Peaks: Fire walk with me, έγινε για να καλύψει σεναριακές "τρύπες" από το σήριαλ, το οποίο ήταν απίστευτο. Τώρα πώς τα κατάφερε και βγήκε η ταινία τέτοιο πιλάφι, ο Θεός κι η ψυχή του...

Βασικά, το Lost Highway...
To θεωρώ από τα καλύτερά του ever.

Τρεις βινυλιάκηδες φίλοι μου έχουν ακριβώς την ίδια άποψη... Λες να υπάρχει κάποιος συσχετισμός; :flipout:-bye-

Εγώ δεν είμαι βινυλιάκιας! :grandpa:

( Λες να πρέπει να γίνω; )

fargo.jpg

Το γνωστό των αδελφών Coen και βαθμολογία στο imdb 8.3/10 . Παπαριές Μαρίτσα μου λέω εγώ...
icon9.gif

Το μόνο που μου έμεινε είναι η απορία - μιάς και μιλάμε για πραγματική ιστορία - πώς είναι δυνατόν να μαζευτούν ταυτόχρονα τόσοι ηλίθιοι στο ίδιο μέρος. Τίποτε άλλο.

51d4BZc0CEL._SS500_.jpg

Ο Ντελον και το αμορε του η αδικοχαμενη Ρομυ Σναιντερ στη γνωστη ταινια εποχης.Στα συν,καλοκαιρινο 100%,ατμοσφαιρα 60'ς, το γυρισμα και η σταρικη ακτινοβολια των πρωταγωνιστων,αλλα και φοβερο σπιτι στο Σαιν Τροπε...στα πλην,δεν το ειδα σε μπλου-ρεη:flipout: διοτι κατοπιν πηρα χαμπαρι οτι υπαρχει και θα το ξαναδω οταν μουρθει.....

Το γνωστό των αδελφών Coen και βαθμολογία στο imdb 8.3/10 . Παπαριές Μαρίτσα μου λέω εγώ...
icon9.gif

Το μόνο που μου έμεινε είναι η απορία - μιάς και μιλάμε για πραγματική ιστορία - πώς είναι δυνατόν να μαζευτούν ταυτόχρονα τόσοι ηλίθιοι στο ίδιο μέρος. Τίποτε άλλο.

Θες να μου πεις ότι δεν έχεις ξαναδεί Coen; Οι ηλίθιοι είναι σχεδόν αποκλειστική απασχόλησή τους.

Την Πισίνα με τον Alain Delon δεν την έχω δει, έχω δει όμως αυτή, με τη Charlotte Rampling. Εξαιρετική.

Εγώ πάλι είδα το New Rose Hotel, επειδή ήταν βασισμένο σε νουβέλα του William Gibson, πρωτοπόρου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας. Η ταινία ήταν απαράδεκτη -κατί που περίμενα- αλλά επιπλέον δεν είχε καμία σχέση με επιστημονική φαντασία. Με το ζόρι απολαμβάνεις τα γυμνά της πανέμορφης Asia Argento, διότι εξίσου γυμνός εμφανίζεται μαζί της και ο, όχι ακριβώς πανέμορφος, Willem Dafoe.
:slapface:

Μεγάλη ταινία το fargo. Με τον μεγαλύτερο κακό όλων των εποχών. Peter Stormare Rulez!!!

To 7 ζωες (7 pounds) και συγκινηθηκα παρα μα παρα πολυ!
Εξυπνο story και ωραιοι ρολοι

Πραγματικα μια απο τις ωραιοτερες ταινιες που εχω δει!!

ειδα το ΣΟΥΛΑ ΕΛΑ ΞΑΝΑ
μπορω να πω δεν μ αρεσε
τηλεοπτικου επιπεδου πρωιναδικο
μετα συνεχισα με το I am CUBA
μπορει να ηταν εκπληκτικο το στιλιαρισμα του γυρισματος
αλλα δεν μ εντυπωσιασε

Last edited:

The Third Man του Carol Reed.

Πασίγνωστη ταινία από τα 40's, με υπέροχη ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς, και ένα ιδιαίτερο πολυεπίπεδο στόρυ από τον Γκρην, με φόντο την υπό συμμαχική κατοχή, μεταπολεμική Βιέννη.

Εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία, περίεργο καδράρισμα με λοξές γωνίες, υπέροχα πορτρέτα σε full frame 1.33 (το θεωρώ το απόλυτο κάδρο για κοντινά στα πρόσωπα).

Το στόρυ έχει να κάνει με έναν Αμερικανό λαθρέμπορο -τον Χάρυ Λάιμ- που δραστηριοποιείται στη μεταπολεμική Βιέννη. Ένας φίλος -Χόλι Μάρτινς- τον τον επισκέφτεται από τις ΗΠΑ, για να διαπιστώσει ότι ο Λάιμ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.

Είδα την ταινία σε βιντεοπροβολή στο Πανεπιστημιακό κινηματοθέατρο, στον καινούργιο προβολέα και σε κάδρο 4/3 με διάμετρο 5-6 μέτρα περιπου. Το υλικό που έπαιξε ήταν ματρόσκα 720p από την έκδοση της Criterion και η εικόνα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.

The Third Man του Carol Reed.

Πασίγνωστη ταινία από τα 40's, με υπέροχη ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς, και ένα ιδιαίτερο πολυεπίπεδο στόρυ από τον Γκρην, με φόντο την υπό συμμαχική κατοχή, μεταπολεμική Βιέννη.

Εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία, περίεργο καδράρισμα με λοξές γωνίες, υπέροχα πορτρέτα σε full frame 1.33 (το θεωρώ το απόλυτο κάδρο για κοντινά στα πρόσωπα).

Το στόρυ έχει να κάνει με έναν Αμερικανό λαθρέμπορο -τον Χάρυ Λάιμ- που δραστηριοποιείται στη μεταπολεμική Βιέννη. Ένας φίλος -Χόλι Μάρτινς- τον τον επισκέφτεται από τις ΗΠΑ, για να διαπιστώσει ότι ο Λάιμ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.

Είδα την ταινία σε βιντεοπροβολή στο Πανεπιστημιακό κινηματοθέατρο, στον καινούργιο προβολέα και σε κάδρο 4/3 με διάμετρο 5-6 μέτρα περιπου. Το υλικό που έπαιξε ήταν ματρόσκα 720p από την έκδοση της Criterion και η εικόνα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.
Αυτή την ταινία που την είδα την δεκαετία του 60, με σημάδεψε για όλη μου τη ζωή. Εξαιτίας της έγινα εκλεκτικός και έψαχνα το ποιοτικό σινεμά.
Τί να πούμε και για το σάουντρακ!

watch

εκεινος ο εκπληκτικος ηχος του ΤΖΙΤΕΡ

30 χρονια τωρα δεν λεει να ησυχασει....

.