Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

το "1922" του κουνδουρου απο εφημεριδα της κυριακης και το "μουσταφα" κεμαλ ατατουρκ, καλος συνδυασμος.
Μου αρεσαν πολυ και τα δυο, δεν ειχα δει ξανα για κεμαλ, αν υπηρχε αλλος ενας τετοιος "κατακτητης" μεταγενεστερα,η τουρκια δεν θα ηταν η οικονομικη μας αιμοραγια θέλω να πιστευω οπως και ο Κουνδουρος πετυχε να σε καθηλωσει με την σιωπη που τα ελεγε ολα, μα ολα...

The Darjeeling Limited

attachment.php

Ένα καλούτσικο road movie για τρία αδέρφια που ψάχνουν… (τί?) μάλλον τον εαυτό τους, (πώς?) διασχίζοντας την πολύχρωμη Ινδία και αλληλεπιδρώντας με τους γραφικούς κατοίκους της.
Αργή και σύνθετη ταινία με ένα αδιάφορο (μάλλον) story που αποζημιώνει όμως τον θεατή της με τους ενδιαφέροντες και καλοπαιγμένους χαρακτήρες της, την καλή φωτογραφία και την εξίσου καλή μουσική της που «δένει» άψογα.
Το ταξίδι που μοιάζει αρχικά άσκοπο και χωρίς προορισμό, αποκτά με τον καιρό ουσία και ενδιαφέρον καθώς σκιαγραφούνται εντονότερα οι χαρακτήρες της ταινίας ενώ παρ’ όλο το έντονο δραματικό στοιχείο της, κυριαρχεί το ιδιαίτερο χιούμορ της…

Attachments

• the_darjeeling_limited_three_brothers.jpg
    the_darjeeling_limited_three_brothers.jpg
    64.4 KB · Views: 206

Teeth (2007)

teeth-movie-poster1.jpg

Η ιστορία ενός κοριτσιού που γεννήθηκε με ένα σετ δόντια... εκεί που δεν θέλετε να φανταστείτε.

Από την ανωτέρω περιγραφή, λογικά θα περιμένατε είτε μία b-movie τρόμου ή μία black humor αλληγορία για το φόβο της σεξουαλικότητας. Οι κριτικοί συμφωνούν στο ότι η ταινία παλινδρομεί μεταξύ των δύο, αλλά διαφωνούν στο αν το κάνει με επιτυχία ή όχι. Εμένα μου άρεσε και νομίζω ότι όσοι δεν φοβούνται λίγο καλτ στην οθόνη τους θα το συμπαθήσουν.

Να το αποφύγουν όσοι ανακατεύονται στην ιδέα (πόσω μάλλον στη θέα) ενός... κουτσουρεμένου... ανδρισμού. ;)

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Χτες και προχτές είδα αρκετές ταινίες, οπότε έχουμε και λέμε:

Forrest Gump σε HD αυτή τη φορά. Είπα να δώσω βάση στις ερμηνίες αυτή τη φορά. Τελικά ο Χανκς παίζει καταπληκτικά. Ειδικά οι εκφράσεις του προσώπου του είναι αριστουργηματικές. Από κοντά και ο Σίνιζ, ειδικά όταν βγάζει την απελπισία του στα αρχικά στάδια μετά τον τραυματισμό του.

Juno σε HD. Τι υπέροχη, feel good ταινία που ήταν! την είχα χάσει όταν βγήκε στις αίθουσες και την είχα απωθημενο.

Waltz with Bashir (HD). Εικαστικά πολύ πολύ ψηλά. Το ίδιο και η σκηνοθεσία. Τώρα στο σημαντικό ζήτημα της πολιτικής της χροιάς, νομίζω ότι αν τη δούμε σαν καταγραφή όσων έγιναν στο Λίβανο τότε, πάει να βγάλει λάδι τους Ισραηλινούς. Αν το δούμε σαν καταγραφή προσωπικών αναμνήσεων, μπορεί και να χαρακτηριστεί ως ρεαλιστική.

Pirates of The Carribean (HD), the curse of the black purl. Νομίζω η πιο συμπαθητική από τις τρεις. Απολαυστικός Johnnie Depp, και μια Κίρα Νάιτλυ να την πιεις στο ποτήρι.

Juno σε HD. Τι υπέροχη, feel good ταινία που ήταν! την είχα χάσει όταν βγήκε στις αίθουσες και την είχα απωθημενο.

Πραγματικά πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτή η ταινία.

Είδα χτες το Seven Pounds. Καλή ταινία, με έναν Will Smith διαρκώς βελτιούμενο, θα έλεγα. Δυνατή και η Rosario Dowson. Ο "Πρίγκιπας του Bel-Air" εξελίσσεται σε αξιόλογο ηθοποιό.

chasseurs de dragons ή dragon hunters.

Σαν ταινία κινουμένων σχεδίων είναι απλώς συμπαθητική. Λίγη δράση, το απαραίτητο ηθικό δίδαγμα για τα παιδιά...τα κλασικά.
Η εικόνα όμως είναι απίστευτη σε 1080ρ. Έχει πολύ όμορφη φωτογραφία (αλά 3d rpg γραφικό ας πούμε) και άνετα μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν demo για την τηλεόραση!

3425555490_af5ea66385.jpg

ετσι εγιναν ολα, απο το τιποτε .....
ο Ανγκ Λη ειναι η εγγυηση
υπεροχο μοναδικο απολαυστικο

στις ΝΥΧΤΕς ΠΡΕΜΙΕΡΑς

.

Εκπληκτικές ερμηνείες σε δυνατά κείμενα. Από τις ταινίες που δεν ήθελα να τελειώσουν. Ελπίζω κάποτε να τη δω και στο θέατρο, για το οποίο πρωτογράφτηκε.

duel3.jpg

Το ανωτέρω θηρίο, για εμενα τουλάχιστον, διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο top 10 κακών όλων των εποχών. Από το Duel, την πρώτη (τηλε)ταινία μεγάλου μήκους του Steven Spielberg. Δείτε το, τίποτα άλλο.