με καλυψες κατα μεγαλο μερος...δηλαδη το κοαξιαλ ειναι το ιδiο με το spdif?Φίλε alfa, επειδή εγώ τουλάχιστον μπερδεύτηκα, θες να μας πεις τι θες να συνδέσεις με τι;
Ομοαξονικά (coaxial) είναι όλα τα καλώδια που έχουν πυρήνα και περίβλημα. Έτσι ομοαξονικά είναι και τα αναλογικά interconnect, αλλά και τα καλώδια της κεραίας! Πάντως, όταν λέμε coaxial, συνήθως εννούμε τα SPDIF, δηλαδή τα του ψηφιακού ήχου. Ως σύνδεση, είναι αντίστοιχη με την οπτική και θα πρέπει να προσπαθήσεις για να ακούσεις διαφορά.
Η hdmi αφορά ψηφιακό ήχο και εικόνα. Στον ήχο, μπορεί να δώσει ό,τι δίνουν οι coaxial και οπτικές, αλλά και κάποια παραπάνω, αν τα υποστηρίζει η πηγή και αν τα αναγνωρίζει ο ενισχυτής. Στην εικόνα, με το hdmi θα πάρεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
ακόμα μια φορά
Dear Argi,
The transmitter has to convert the electrical signal into light, and the receptor has to convert the light into an electrical signal. How well they do their jobs is critical to the sound quality.
A coax connection doesn't have to go through any kind of processing, so it's reasonably safe to assume that all coax inputs & outputs are 'good quality.' Therefore, coax is the 'safe' answer and that's what most people usually say.
As always, the best way to decide is to listen for yourself and buy what you think sounds best.
Best regards,
εισαι τυπος που και να το ακουω να παιζει καλυτερα αν δεν μου το εξηγησουν τεχνικα δεν το δεχoμαι
do u copy? τι λες
εγω ψωνιζω με το αυτι οχι με το χαρτι και τη θεωρια
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.