ποιο απο τα 2?

συνοψίζοντας...

Σε καμία περίπτωση δεν πας σε κανένα απο τα δυο γιατί,

1. Είναι σκοτώστρες !

2. Δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας καθότι περασμένα μοντέλα.

3. Δεν σου δίνει κανένας εγγύηση για το κατα πόσο θα αντέξουν οι μετατροπές που έχουν και δεν αρχίσεις να παίρνεις τα πιστόνια στο χέρι.
Κοινώς είναι τρύπιοι κουμπαράδες !!

4. Τα τετρακίνητα έχουν το πλεονέκτημα οτι κρατάνε σαφέστατα καλύτερα απο τα δικίνητα καθότι φεύγουν πιο δύσκολα ΑΛΛΑ αν σου φύγει θα πρέπει να είσαι τρελός χεράς για να τα μαζέψεις. ....
Κι επειδή ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει μεγάλα όρια πρόσφυσης, όταν αυτά θα εξαντληθούν και θα σου φύγει, οι πιθανότητες να το μαζέψεις θα είναι εναντίον σου !!!!!

5. Είναι απείρως προτιμότερο να μπορείς άνετα να υποστηρίζεις οικονομικά ένα αυτοκίνητο παρά να είσαι με την ψυχή στο στόμα αν πάθει κάτι (μην το πάρεις στραβά αυτό.)

6. Η κ@υλα και ο έρωτας για τα αυτοκίνητα πληρώνεται ακριβά !!!!!!
έχεις ανθρώπους δίπλα σου που δεν θα ήθελαν να πάθεις κάτι, κι αν η ιδέα να κόψεις το νήμα της ζωής σου σε τόσο μικρή ηλικία δεν σου προκαλεί τρόμο σκέψου ότι σε μια άσχημη περίπτωση μπορεί να μείνεις σε αναπηρικό καροτσάκι π.χ με ότι συνέπειες θα έχει αυτό στην ζωή σου και στην ζωή των ανθρώπων που σε περιβάλλουν !

Όλοι μας κάποτε ήμασταν στην θέση σου και μιλώντας για τον εαυτό μου θα σου πω πως είναι καθαρά θέμα τύχης που κάθομαι πίσω απο ένα πληκτρολόγιο αρτιμελής και σου γράφω αυτήν την στιγμή.
Κοιτώντας όμως πίσω στον χρόνο αναρωτιέμαι τι σκεφτόμουν τότε, αν σκεφτόμουν.. (έχω φύγει με 220χλμ σε βροχή και έκανα άπειρα τετ α κε με αποτέλεσμα μια ραγισμένη ζάντα μόνο !!!!!)
Τώρα σκέφτεσαι λογικά και θεωρείς δεδομένο οτι δεν πρόκειται να ξεφύγεις. .....
Όταν θα είσαι πίσω απο ένα τιμόνι με 600hp και πατήσεις το γκάζι θα ξεχάσεις και το όνομα σου.

Ζητώ συγνώμη φυσικά για τα σκληρά μου λόγια αλλά είναι η αλήθεια, αν αγαπάς τον εαυτό σου, αυτούς που σε περιβάλλουν και κατ' επέκταση την τσέπη σου μην σκέφτεσαι σαν να μην έχεις αύριο....................

Φιλικά πάντα,
Δημήτρης.

υ.γ στην οδήγηση οφείλεις να έχεις τον εξής κανόνα κατα νου,
εσύ μπορεί να οδηγείς τέλεια, αυτός που έρχεται απο απέναντι όμως μπορεί να είναι ο πιο τελειωμένος μ@λ@κ@ς οπότε πρέπει να οδηγείς πάντα φυλαγμένα και επιφυλακτικά.

υ.γ2 όλα αυτά απο εμένα, τον άμυαλο. :slapface:

Last edited by a moderator:
με γειωσες αφανταστα.ενα ατυχημα μπορει να το παθεις και με το πιο αργο αυτοκινητο
το evo δεν εχει 600ps στη φωτο δες μονο μοντελο δεν προκειτε για το ιδιο.

το μήνυμα μου είχε αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να σε ξενερώσει έστω και λίγο και να σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλη ματιά.

υ.γ είναι δεδομένο οτι ατύχημα μπορεί να πάθεις και πεζός ..
το θέμα είναι να μην προκαλείς την τύχη σου, γιατί είναι αποδεδειγμένο οτι κάποια στιγμή θα σου γυρίσει την πλάτη.
είναι καθαρά θέμα πιθανοτήτων.

σκέψου το καλά Γιάννη, δεν αξίζει για ένα κουτί σίδερα να έχεις προβλήματα. -bye-

Ρε παιδιά έτσι όπως τα λέτε το'χετε σίγουρο ότι έτσι κ ο τζόνυ πάρει γρήγορο αμάξι θα σκοτωθεί ή θα μείνει ανάπηρος ή θα σκοτώσει άλλους! Λες και όλοι οι νέοι που έχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι εγκληματίες της ασφάλτου... Επειδή κάποιοι θερμοκέφαλοι νεαροί οδηγούν επικίνδυνα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι!

Και πότε κανείς χαίρεται το γρήγορο αμάξι; Όταν είναι νέος (και φυσικά όταν τα μυαλά του είναι μέσα στο κεφάλι)! Είναι θλιβερό να βλέπεις 40-50άρηδες που επειδή έκαναν λεφτά στην ηλικία αυτή αγοράζουν πόρσε κ φεράρι και τις πάνε αργά κ δεξιά. Βγάζουν το άχτι τους από αυτά που ήθελαν να κάνουν όταν ήταν νέοι αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα...

Και Τζόνυ θα σου πρότεινα ένα πισωκίνητο μτχ mazda mx-5 που μπορείς να βρείς με 10.000ε κ είναι πολύ fun to drive από χαμηλές ταχύτητες.. Εκτός αν σε ενοχλεί που είναι διθέσιο ;)...

Last edited:
Re: Απάντηση: ποιο απο τα 2?

(άλλο αν εγώ είμαι άλλης σχολής, τα 600 άλογα του evo που έβγαλες δεν μου λένε κάτι, αν πήγαινα για κάτι θα ήταν για μια elise ή ένα caterham)

Στο μυαλό μου είσαι βρε; :2thumb22sup:

Πάντως με αυτά που βλέπω στο δρόμο δεν θα έπαιρνα ποτέ αμάξι μικρού μεγέθους.
Τουλάχιστον αν παίσει κανένας επάνω μου να έχω καμιά ελπίδα.

Επίσης αν υπάρχει σύνεση ένα γρήγορο αυτοκίνητο μπορεί να σε προφυλάξει πχ σε μια προσπέραση ή στην αποφυγή ενός ατυχήματος.

Είναι 100 φορές πιο πιθανό ένα γρήγορο αυτοκίνητο να σε σκοτώσει, παρά να σε προφυλάξει. Μπορώ να κάνω και στατιστική, τα ζω καθημερινά.

είναι προτιμότερο -αν και θλιβερό- να βλέπεις τους σαραντάρηδες πενηντάρηδες που περιγράφεις παρά να βλέπεις άλλα θλιβερά γεγονότα.
κακά τα ψέματα ρε παιδιά, δεν έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας !

κι όπως είπα και πριν, τίποτα δεν είναι δεδομένο όμως είναι θέμα πιθανοτήτων.

κι εμένα το δικό μου όνειρο είναι ένα dtm για τον δρόμο όμως και να είχα τα φράγκα δεν θα το έπαιρνα.

μπορεί να είμαι ο πιο άμυαλος της υπόθεσης αλλά θα σου πω το εξής,
έχω ένα ψιλοτουμπανιασμένο MINI που βγάζει 210 hp.
έχει κι έναν χρόνο που έγινα πατέρας,
όσο δεν είχα το μωρό σπαζόμουν ανελέητα καθημερινά !
τώρα που έγινα πατέρας, πάνω απο 180 δεν πάω(εννοείται όταν είμαι μόνος μου)
εγώ το θεωρώ κατόρθωμα για τον εαυτό μου όμως ουσιαστικά δεν είναι απολύτως τίποτα.
και εδώ είναι η παρατήρηση μου οτι στο τιμόνι δεν έχουμε μυαλό, παρασυρόμαστε πολύ εύκολα φίλε μου.........

τώρα που έγινα πατέρας, πάνω απο 180 δεν πάω(εννοείται όταν είμαι μόνος μου)

κατά περίεργο τρόπο αυτό έχει συμβεί και σε μένα. Οχι ότι ήμουν ο τρελός οδηγός...αλλά τις μ@λ@κιούλες μου τις έκανα....
Κατόπιν παιδιών, μπαίνει αυτόματο φρένο στον εγκέφαλο. Αυτόματο όμως. Ανεξήγητο κι όμως αληθινό.

Φιλαράκι κι εγώ "γεννάω" σε λίγους μήνες, οπότε είμαι πολύ κοντά στη δική σου φάση. Και καταλαβαίνω αυτά που λες, η ζωή της οικογένειάς μας πάνω απ'όλα. Αλλά στη δική μας φάση δεν μπορούμε να βάλουμε τους νεότερους που η σκέψη για οικογένεια είναι μακριά. Κακά τα ψέμματα τα γρήγορα αμάξια είναι για να τα χαίρονται οι νέοι. Και δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουν μέσα σ'αυτά. Όσο για τις πιθανότητες κι εδώ που καθόμαστε μπορεί να πέσει κεραυνός να μας κάψει, η καλύτερη λύση θα ήταν να μην οδηγούσαμε καθόλου! Και οι μ@λακιούλες που λέει ο φίλος Τάσος μέσα στο πρόγραμμα είναι για έναν 20χρονο, θα τις κάνει έτσι κ αλλιώς, όπως τις κάναμε κι εμείς!

Tζώννυ πέρα από τα πολύ σωστά που σου έχουν γράψει οι φίλοι παραπάνω, τα συγκεκριμένα άλογα που αναφέρεις ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ.

Ξέχασε το.

Ψάξε κάτι καινούργιο και νεανικό.

κατά περίεργο τρόπο αυτό έχει συμβεί και σε μένα. Οχι ότι ήμουν ο τρελός οδηγός...αλλά τις μ@λ@κιούλες μου τις έκανα....
Κατόπιν παιδιών, μπαίνει αυτόματο φρένο στον εγκέφαλο. Αυτόματο όμως. Ανεξήγητο κι όμως αληθινό.

στην δική μου περίπτωση δεν ήταν καθόλου αυτόματο το φρένο.
αυτό ισχύει μόνο όταν έχω τον πιτσιρικά μέσα όπου τότε, το όριο των 70χαω είναι πλέον απαράβατο !

όταν είμαι μόνος μου όμως, παλεύω με νύχια και με δόντια για να κρατηθώ !:slapface:

Ούτως ή άλλως το EVO 7 που είδες είναι μαϊμού... εδώ οι μαντράδες κάτω από 25 χιλιάρικα στο χέρι δεν θα έδιναν, μα----ς είναι αυτός να το πουλήσει λιγότερο σε ιδιώτη;

διαβασε καλητερα τα ποστ κωνσταντινε
δεν προκειτε για το συγκεκριμενο

προσεχε φιλε αν θες να ξεδωσεις πηγαινε σε μια πιστα η αν δεν μπορεις
παιξε gt.στον δρομο πρεπει να οδηγουμε ολοι σαν κολογριες.-bye-
στην δική μου περίπτωση δεν ήταν καθόλου αυτόματο το φρένο.
αυτό ισχύει μόνο όταν έχω τον πιτσιρικά μέσα όπου τότε, το όριο των 70χαω είναι πλέον απαράβατο !

όταν είμαι μόνος μου όμως, παλεύω με νύχια και με δόντια για να κρατηθώ !:slapface:

όπως είπαν και οι προηγούμενοι, ξέχασέ τα αυτά που λες.
έρωτας μπορεί να είναι αλλά έρωτας είναι και μια formula 1 πχ. Επίσης είναι ξενέρωμα να βλέπεις να οδηγούνται από 20χρονους και πάσης φύσεως γυναίκες...
Στα 20χιλ. οδηγικές συγκινήσεις μπορούν να προσφέρουν και μτχ. Civic typeR ή κανένα S3 προηγούμενο ίσως και καμιά μαούνα Skoda με 200ps και αρκετές μικρές καινούργιες σκοτώστρες κοντά στα 20χιλ.
Και τη μαγκιά σου κάνεις και λιγότερα έξοδα έχουν και όλα καλά!
αν θες impreza και καλά, βρες μαμά wrx 2litro αυτό με τα 225ps ('02-'04). Αλλά νομίζω έχει παραπάνω χρήμα.

απο impreza μονο το 22b το εχω respect αλλα δεν το παιρνω γιατι γιατι δεν συναντα τα αισθητικα standar της οικογενειας.
το skoda ακυρο εντελως .
το s3 δεν το παω καθολου
παω πολυ το type r mugen 2004 αλλα οχι οσο το evo

Τζόνυ είναι πολλά τα άλογα και δύσκολα τιθασεύονται, ειδικά από κάποιον με μικρή πείρα σε τέτοια αυτοκίνητα.
Και μη μου πεις ότι επειδή οδηγάς από μικρός, έχεις πείρα.
Και μόνο το ότι είσαι 20 χρονών σε κατατάσσει στους άπειρους.

Συν το γεγονός ότι αν τα έχεις τα γκάζια, κάποια στιγμή τα χρησιμοποιείς, είτε σαν σώφρων είτε σαν "ενθουσιώδης" οδηγός.

Και θα σου πω και κάτι που το σκεφτόμουν πολύ να το γράψω ή όχι.
Είδα πριν μερικές εβδομάδες μια φωτογραφία ενός παιδιού περίπου 22 - 24 χρονών, με το αυτοκίνητό του να χαμογελάει στο φακό.
Ένα "φτιαγμένο" Honda Civic με ζάντες, λάστιχα χαμηλού προφίλ, εξατμίσεις μπουρί, φουσκωμένα φτερά, αεροτομές και γενικά ένα αυτοκίνητο "κάγκουρας".

Η φωτογραφία του είναι σε ένα μνήμα και υποθέτω ότι ίσως να είναι το γρήγορο Civic ο λόγος που δεν είναι μαζί μας πλέον.
Οι γονείς του έχουν αφήσει ένα κλειδί στο καντηλάκι του δίπλα, μέσα στον κηροστάτη του μνήματος και μάλλον είναι του Civic.
Έχουν γράψει και ένα γράμμα τυπωμένο σε πορσελάνη σαν πάπυρος, που αν το διαβάσεις θα καταρρεύσεις.

Ξανασκέψου τα πολλά άλογα
Και νομίζω σε χώρες όπως η Γερμανία, υπάρχει νόμος που μόνο από κάποια ηλικία και μετά σου επιτρέπουν να οδηγείς αυτοκίνητο με πολλά άλογα ή με τούρμπο.
Το ξέρει κανείς αυτό;

Μην πάρεις τίποτα απο τα δύο.και εγώ κοντά στην ηλικία σου είμαι (23),και σου λέω πως τέτοια αμάξια τα αγοράζεις μόνο υπο μία συνθήκη...τα έχεις ζήσει καιρό,και τα έχεις ξεζουμίσει σε ασφαλές περιβάλλον...εαν από τα 50 άλογα,με το τραγικό κιβώτιο,πας στα 300 με το σασμάν ξυράφι,δεν θα κρατηθείς ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ..θα του πιείς το αίμα..και θα του το πιείς σε δημόσιο δρόμο..και αυτό γατί δεν έχεις χορτάσει γκάζι...όσο και να ξέρεις να οδηγείς,δεν ξέρεις να οδηγείς στο όριο...στη θέση σου,μιας και υπάρχουν τα φράγκα,θα πήγαινα στη σχολή του ιαβέρη και θα ασχολιόμουν με την αγωνιστική οδήγηση..όταν το κάνεις θα εκτιμήσεις δυο ονόματα που σου είπαν παραπάνω..elise,caterham,atom κλπ κλπ