Ποιό αυτοκίνητο?

Υπάρχουν και πανέμορφα και πολύ ενδιαφέροντα station wagon. Τα περισσότερα είναι ακριβά (159 sportwagon, audi allroad). Υπάρχουν όμως και φτηνότερα (αν και όχι φτηνά) όπως το Skoda Scout...

http://www.lincah.com/2009-skoda-oc...2009-skoda-octavia-scout-facelift-front-angle

Εγώ το βλέπω μια χαρά. Αλλά επειδή το θέμα "γούστο" είναι καθαρά υποκειμενικό, δεν μπορείς να με πείσεις για το αντίθετο, όπως και εγώ φυσικά εσένα... :ernaehrung004:

Πάντως με τα χαρακτηριστικά που έχει (1.8 tsi / 160, 4x4) , σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία "μη ζωντανών"...

Re: Απάντηση: Re: Ποιό αυτοκίνητο?

Για ζωντανούς..η μη ζωντανούς;:flipout::flipout::flipout:

Προφανώς για τους πρώτους, όντως υπάρχουν υλοποιήσεις που το design είναι εμφανές, τόσο εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά:worshippy:

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση (πλάκα έκανα), σαφώς και είναι βολικά τα wagon απλά εμένα δεν μου αρέσουν, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.
Έχω και πρόβλημα με το γκαράζ, ...είναι μόνο 4,80μ (γι'αυτό βγήκαν από τη μέση και τα insignia και c5 αφού δεν χωράνε...)
Άργησα να πάω να μετρήσω :slapface:..............

-bye-

Re: Απάντηση: Ποιό αυτοκίνητο?

να καταθεσω την δικη μου προτιμηση...παρηγγειλα το golf 122ps 5θυρο στην highline εκδοση!

Καλοταξιδο!

Χρωμα? Πως και δεν πηγες στον 160αρι κινητηρα?

Καλοταξιδο!

Χρωμα? Πως και δεν πηγες στον 160αρι κινητηρα?

Με το κοστος που εχει το νεο golf απλα θα κοιτουσα σε audi a3 μερια.
Εναι πολυ καλο το νεο γκολφακι παντως, με πολυ καλο εσωτερικο...
Κινητηρα με τουρμινα και κομπρεσορα δεν θα αγοραζα παντως ευκολα για καθημερινη χρηση...
Ο 1.4/122 με μονο τουρμπο ειναι πολυ καλος κινητηρας...

Τελικα καταληξαμε σε κατι απλο και οικομομικο.!!
παραγγειλαμε το Opel Astra Elegance/Excess στα 1400cc 5θυρο.
σε χρωμα Technical Grey.
αυτα.....

Σήμερα είδα το ford S-max, μεταξύ άλλων.

Εντυπωσιάστηκα.

Όχι τόσο από το αμάξωμα και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, όσο από το γεγονός ότι μου φαίνεται πως είναι ακριβώς το αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες μου(χώροι).

Υπάρχουν απόψεις που εναντιώνονται στο πετρέλαιο;Ρωτάω γιατί δεν έχω καταλήξει ακόμα στο 100% για το ποιά έκδοση θα προτιμήσω.

Σήμερα είδα το ford S-max, μεταξύ άλλων.

Εντυπωσιάστηκα.

Όχι τόσο από το αμάξωμα και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, όσο από το γεγονός ότι μου φαίνεται πως είναι ακριβώς το αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες μου(χώροι).

Υπάρχουν απόψεις που εναντιώνονται στο πετρέλαιο;Ρωτάω γιατί δεν έχω καταλήξει ακόμα στο 100% για το ποιά έκδοση θα προτιμήσω.

Θα σου πρότεινα να οδηγήσεις και τα δυο. Είναι ακριβώς τα ίδια αυτοκίνητα. Όμως η βενζίνη δεν έχει ροπή κάτω από τις 2800 στρ. (δηλ. το OPEL ZAFIRA 1.8 τραβούσε χαρακτηριστικά καλύτερα) κι έχει δύναμη μετά. Ροπή 19 κιλά στις 4000+ στρ. Το πετρέλαιο τραβά από τις 1500 στρ. και από τις 2000 πολύ γερά. 34 κιλά ροπής στις 1750 στρ.

Εχω 8045 χλμ. με μέση κατανάλωση 8,1 λτρ. Με τη βενζίνη θα είχα 11,5. Και δεν οδηγώ μέσα στις πόλεις. Υπολογίζω ότι θα βγάλω τη διαφορά του αυτοκινήτου από βενζίνη σε πετρέλαιο στις 50.000 το πολύ 52.000 χλμ. ίσως και νωρίτερα. Και φυσικά έχω εκπέμψει περίπου 70 κιλά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Κι αυτό το θεωρώ σημαντικό καθώς το αποτύπωμά μου είναι πολύ μεγάλο.

Θα σου πρότεινα να οδηγήσεις και τα δυο. Είναι ακριβώς τα ίδια αυτοκίνητα. Όμως η βενζίνη δεν έχει ροπή κάτω από τις 2800 στρ. (δηλ. το OPEL ZAFIRA 1.8 τραβούσε χαρακτηριστικά καλύτερα) κι έχει δύναμη μετά. Ροπή 19 κιλά στις 4000+ στρ. Το πετρέλαιο τραβά από τις 1500 στρ. και από τις 2000 πολύ γερά. 34 κιλά ροπής στις 1750 στρ.

Εχω 8045 χλμ. με μέση κατανάλωση 8,1 λτρ. Με τη βενζίνη θα είχα 11,5. Και δεν οδηγώ μέσα στις πόλεις. Υπολογίζω ότι θα βγάλω τη διαφορά του αυτοκινήτου από βενζίνη σε πετρέλαιο στις 50.000 το πολύ 52.000 χλμ. ίσως και νωρίτερα. Και φυσικά έχω εκπέμψει περίπου 70 κιλά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Κι αυτό το θεωρώ σημαντικό καθώς το αποτύπωμά μου είναι πολύ μεγάλο.
Μετά από αυτές τις επισημάνσεις, και αφού το σέρβις είναι κάθε 40000 χλμ(σωστά;) μάλλον θα προτιμήσω το πετρέλαιο.Μένει μόνο να πάρω και τη γνώμη ενός χρόνια μηχανικού (φίλου μου) στα ford για να μάθω ποιά παρουσιάζουν βλάβες και ποιές.

Τελικα καταληξαμε σε κατι απλο και οικομομικο.!!
παραγγειλαμε το Opel Astra Elegance/Excess στα 1400cc 5θυρο.
σε χρωμα Technical Grey.
αυτα.....

μεγειές, πόσο σου πήγε, αν επιτρέπεται; (από Ιανουάριο/Φεβρουάριο ψάχνομαι κι εγώ για αυτοκίνητο).