Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Re: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Ταξίδι στην άκρη της νύχτας

Λουί Φερντινάν Σελίν

celine.jpg

Καταπληκτικό ύφος γραφής. Πολυσύνθετο και με σχεδόν ανεξάντλητο αριθμό ερμηνειών από έναν συγγραφέα με ταραχώδη και ακραία (πολιτικά) ζωή.

Racaille: Αν αυτοί είναι αποβράσματα...τοτε είμαι κι εγώ.

Εκδόσεις "Λεσχη των κατασκοπων του 21ου αιωνα"

Μικρό βιβλιαράκι που πραγματεύεται τις εξεγέρσεις στη Γαλλία όχι με "μάτι" πολιτικής ανάλυσης και θεωρητικής αντιμετώπισης αλλά από κοινωνική και ανθρωπιστική πλευρά από έναν συγγραφέα που είχε προσωπική άποψη και μαρτυρία. Αν μη τι άλλο, πολύ νηφάλια γραφή.

ΥΓ. Χρήσιμο για τους ντόπιους "αναλυτές" που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα εκατέρωθεν για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Παιδια....σε λιγο καιρο θα παω διακοπες στο εξοχικο μου να κανω κανα μπανακι και να χαλαρωσω.............

εχετε κανα βιβλιο να μου προτεινετε για τη βεραντα?? :)

κατι σε μυστηριο θα προτιμουσα.....
η κατι σε ΑΝΝΑ+ΑΝΤΩΝΗΣ... :fahne90:

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Παιδια....σε λιγο καιρο θα παω διακοπες στο εξοχικο μου να κανω κανα μπανακι και να χαλαρωσω.............

εχετε κανα βιβλιο να μου προτεινετε για τη βεραντα?? :)

κατι σε μυστηριο θα προτιμουσα.....
η κατι σε ΑΝΝΑ+ΑΝΤΩΝΗΣ... :fahne90:

Το 8 της Katherine Neville

Tα άπαντα του Lovecraft τον 1 τόμο..Τρομερές ιστορίες γεμάτες υπερφυσικό μυστήριο και μπόλικη δόση φρίκης..

Tα άπαντα του Lovecraft τον 1 τόμο..Τρομερές ιστορίες γεμάτες υπερφυσικό μυστήριο και μπόλικη δόση φρίκης..

Κορυφή!

Και εγώ σε κάποια στιγμή μετά από διαφορά paperbacks πήγα και πείρα τα άπαντα…

Νιαρχ μου άνοιξες την όρεξη ;-)
Στείλε μου PM να σου πω πως θα βρεις το Νεκροκόμικον…

tnx παιδια....

ενδιαφερον φαινεται παντως και Το 8 της Katherine Neville.....

μαλλον μου φαινεται θα τα παρω και τα 2..... :2thumb22sup:

οταν ημουνα μικρος ειχα παρει σχεδον ολα τα βιβλια << Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ και οι τρεις Ντετεκτιβ>> ........ ειχα φαει τρελο κολλημα....εννοειται πως ακομα τα εχω στη βιβλιοθηκη μου...:firstprize:

tnx παιδια....

ενδιαφερον φαινεται παντως και Το 8 της Katherine Neville.....

μαλλον μου φαινεται θα τα παρω και τα 2..... :2thumb22sup:

οταν ημουνα μικρος ειχα παρει σχεδον ολα τα βιβλια << Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ και οι τρεις Ντετεκτιβ>> ........ ειχα φαει τρελο κολλημα....εννοειται πως ακομα τα εχω στη βιβλιοθηκη μου...:firstprize:

Ναι, βέβαια, τώρα βέβαια το 8, πολύς ντόρος για το τίποτα. Βιβλία που έγιναν διάσημα γιατί εμπεριέχουν λίγο Ροδοσταυρισμό, λίγο Τεκτονισμό και αρκετές έννοιες που δεν καταλαβαίνουν οι μη γνωρίζοντες, αλλά βασίζονται στο ότι το άγνωστο και το μυστηριακό τραβάει το αναγνωστικό κοινό...όπως και ο κώδικας Da Vinci και οι Iluminnati...επίσης κακογραμμένα και επίσης ευπώλητα. Κρίμα. Καλύτερα να εμμείνεις στο << Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ και οι τρεις Ντετεκτιβ>> !!!

Απάντηση: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Ούτε θέλω να το θυμάμαι το "8". Το ότι οι ερωτικές σκηνές ήταν σεναριακά εντελώς αστήρικτες ήταν ενοχλητικό αλλά περιορισμένο. Το ότι όλη η πλοκή, όμως, ήταν μία επιφανειακή παράθεση διάφορων πιασάρικων ευρημάτων, το καθιστά απλώς "της σειράς". Αλλά το ότι έτυχε να μου κάνει παρέα σε μία μακριά νύχτα βασανιστικής αϋπνίας, είναι λόγος βαθέως και ειλικρινούς μίσους!

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

160x226_b79206.jpg

Εκδότης: Ερατώ
Συγγραφέας: Conrad, Joseph
Μεταφραστής: Μπαμπασάκης, Γιώργος - Ίκαρος
ISBN: 960-229-018-8
Τίτλος πρωτοτύπου: Heart of darkness
Έτος Έκδοσης: 2000
Σελ.: 254
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 17χ13

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

160x226_b79206.jpg

Εκδότης: Ερατώ
Συγγραφέας: Conrad, Joseph
Μεταφραστής: Μπαμπασάκης, Γιώργος - Ίκαρος
ISBN: 960-229-018-8
Τίτλος πρωτοτύπου: Heart of darkness
Έτος Έκδοσης: 2000
Σελ.: 254
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 17χ13

Υπερθεματίζω, +100000

Η Υψηλή Στρατηγική της Αρχαίας Σπάρτης (750 - 192 π.χ.) Συγρ. Κωνσταντίνος Κολιόπουλος
Εν Ονοματι της Μακεδονιας Συγρ. Σταύρος Λυγερός

Απάντηση: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Το καλοκαιράκι διάβασα τα 2 παρακάτω βιβλία:
"Αρματα στη λάσπη" - Otto Carius - Eurobooks --> Δεν με ενθουσίασε, ήθελα πολύ περισσότερες πληροφορίες στο θέμα της μάχης / τακτικής και βέβαια χάρτες.
"Σε θανάσιμη σύγκρουση" - Bidermann - Eurobooks --> Καλό, είχε αρκετή λεπτομέροια και καλές περιγραφές. Η πλήρης απουσία χαρτών είναι ένα μεγάλο μείον.

καπια που διαβασα μεσα στο καλοκαιρι....
catch22 - Joseph Heller - φοβερο βιβλιο για την τρελα του πολεμου, με αρκετο χιουμορ, και φοβερα γραμμενο, θελω να διαβασω τωρα και αλλα του Heller
three in a boat - jerome jerome - κλασσικο βιβλιο, με αρκετα χιουμοριστικα σημεια, πολυ αγγλικο, αλλα με κουρασε λιγο προς το τελος
Pigmy - chuck palahniuk - μετριο βιβλιο, για την σημερινη αμερικανικη κοινωνια απο σκοπια ενος μυστικου πρακτορα απο ενα ασιατικο κρατος,γραμενο με παραξενο και πολυ κουραστικο τροπο.τα πρωτα του ηταν πολυ καλυτερα.

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2007

results_top_left.gif
results_top_right.gif
b3386.jpg
Μεταμορφώστε τη ζωή σας

Louise L. Hay

μετάφραση: Χρύσα Κοντοθεοδώρου

Δυναμική της Επιτυχίας, 2002
293 σελ.
ISBN 960-7604-02-4, ISBN-13 978-960-7604-02-6, [Κυκλοφορεί]

Τιμή € 17,25
Πραγματοποιήστε τα πιο τολμηρά όνειρά σας. Δημιουργήστε όμορφες σχέσεις. Αντιμετωπίστε με επιτυχία τα επαγγελματικά σας προβλήματα. Βρείτε τη δουλειά που σας ικανοποιεί και σας εκφράζει. Αποκτήστε υγεία χωρίς προβλήματα.

Τίτλος: “Omon Ra”
Συγγραφέας: Victor Pelevin
Έτος: 1992
Σελίδες: 154 μικρού μεγέθους
Εκδόσεις: New Directions
Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Σουρεαλιστικό μυθιστόρημα, γραμμένο την μετα-σοβιετική εποχή. Η αφήγηση εξελίσσεται στην ΕΣΣΔ και κεντρικός ήρωας είναι ένας νεαρός που έχει σαν όνειρο να γίνει αστροναύτης και να φτάσει στο φεγγάρι. Νομίζει ότι τα καταφέρνει (... στο περίπου!) ... η πραγματικότητα όμως κρύβει πλήθος σουρεαλιστικές εκπλήξεις που σατιρίζουν με καυστικό τρόπο τις “ιδιαιτερότητες” του κουμουνιστικού καθεστώτος. Εξαιρετικά καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο. Κωμικό αλλά και βαθύτατα δραματικό. Το συνιστώ.