Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Απάντηση: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

11122221.jpg

Για τριτη φορα.
Επικαιρο οσο δεν παιρνει αλλο....
Διαβαστε το.

http://www.greekbooks.gr/books/istoria/i-gennisi-tu-neofasismu-stin-ellada.product

Re: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Ketil Bjornstad - Το ποτάμι

Είναι η συνέχεια της λέσχης των νεών πιανιστών (που δεν έχω διαβάσει ακόμα). Παρά τις 500 σελίδες, το διάβασα σε μιάμιση μέρα! Όπως και το ομώνυμο CD, είναι υπέροχο.

Διαβαζω αυτον τον καιρο το "Ποια Τουρκια - Ποιοι Τουρκοι" του τεως Α/ΓΕΕΘΑ Φραγκουλη Φραγκου.Κυκλοφορει μαζι με CD
Εχει γινει bestseller στην Ελλαδα.Κυκλοφορησε κοντα στα τελη του 2012
Το συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους και σε ολες!!!

Ketil Bjornstad - Το ποτάμι

Είναι η συνέχεια της λέσχης των νεών πιανιστών (που δεν έχω διαβάσει ακόμα). Παρά τις 500 σελίδες, το διάβασα σε μιάμιση μέρα! Όπως και το ομώνυμο CD, είναι υπέροχο.

Εξαιρετικό η "Λέσχη"...... Θα αναζητήσω και το καινούριο....

Thanx...

Εγω παλι επιστρεφω στα γνωστα (κοινως κανω κυκλους γυρω απο τη ουρα μου...)

Norman Spinrad - Pasifica (μολις το τελειωσα)

Και τωρα αρχιζω το World War Last του ιδιου

14866_1.jpg

"Εκ Πειραιώς"

Του Χαριτόπουλου.

Αν και πειραιωτάκι πρώτης γενιάς,μεγαλωμένος στα μανιάτικα,καταφέρνει κι ανασταίνει στο χαρτί τον Πειραιά που έφυγε.
Φτωχολογιά,μετανάστες κι εργατιά,λιμανίσιοι και ναυτικοί,μάγκες και κουτσαβάκια,πουτάνες και τρούμπα,ρεμπέτες και χασισοπότες,συνοικίες και γειτονιές..............

Απαραίτητο για Πειραιώτες κι όχι μόνο.

http://www.left.gr/article.php?id=14866

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

«Οι κληρονόμοι του Νίλσον» - Ιωάννου Ιωάννης
Είναι μια αστυνομική νουβέλα με ωραία πλοκή και εξαιρετική γραφή. Θυμίζει λίγο Άγκαθα Κρίστι με την έννοια ότι μαθαίνεις στο τέλος τον ένοχο και μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν αποκαλύπτεται το σκεπτικό του ντετέκτιβ. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα κλασικά βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας. Το πιο θετικό του στοιχείο για ‛μένα νομίζω ότι είναι ότι δε σε αφήνει να το κλείσεις, γιατί κάθε κεφάλαιο προσθέτει και κάτι νέο στην ιστορία επηρεάζοντας την εξέλιξή της. Έτσι θέλεις να το τελειώσεις σε μια ανάγνωση. Στη ιστοσελίδα http://johnioannou.tk/ μπορείτε να βρείτε τα πρώτα πέντε κεφάλαια. Διαβάστε το και θα με θυμηθείτε!
P.S. Αυτό το βιβλίο θα γινόταν πολύ καλή ταινία : )

John Grisham - A time to kill

Εξαιρετικό δικαστικό Δράμα του μάστορα του είδους με γεύση αμερικανικού Νότου. Το πρώτο του μυθιστόρημα το οποίο έχει γίνει και ταινία. Συνίσταται ανεπιφύλακτα στους φαν του είδους.

Με αφορμή τις Πασχαλινές διακοπές και τις 8+8=16 ώρες τουλάχιστον στο καράβι έκανα καλη δουλεια.

1) Το Δικαίωμα στην Τεμπελιά - Πωλ Λαφάργκ
2) Ο κύκλος με την κιμωλια - Μπρεχτ
3) Οικοκαπιταλισμος, το περιβάλλον ως μεγάλη επιχείρηση - Ριτα Μαντορο http://www.greekbooks.gr/books/kinonikes-epistimes/ikologia/o-ikokapitalismos.product
4) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - LENIN VLADIMIR, LUXEMBURG ROSA, TROTSKY LEON
5) Προς τους νέους - Πιοτρ Κροποτκιν

Ολα αγορασμενα προ μηνών απο το παζάρι βιβλίου. Να'ναι καλα μου κράτησαν ευχάριστη συντροφια.

"Embassy Town" και "Railsea", τα δύο τελευταία του China Mieville.

Το πρώτο, είναι sci-fi και έχει ένα ενδιαφέρον κεντρικό θέμα, όπου προσεγγίζει τη γλώσσα (την εκφορά της με έναν συγκεκριμένο τρόπο) σα ναρκωτικό.
Το βρήκα ακαδημαϊκά ενδιαφέρον, όπως είχα βρει και το "The City and the City".
Αυτό που χαρακτηρίζει τα βιβλία του Mieville, είναι η πρωτόγνωρη προσέγγιση, η μοναδική οπτική με την οποία πλησιάζει το κάθε θέμα του. Και φυσικά η γλώσσα του, πλούσια σε νεολογισμούς, ένας ετυμολογικός οργασμός (ή μια οργασμική ετυμολογία, take your pick).

Παρόλ'αυτά, αν και πιστός αναγνώστης από την εποχή του "King Rat", πίστευα ότι ποτέ η φαντασία του δεν ξανάπιασε τα δυσθεώρητα ύψη του "Perdido Street Station" και του "The Scar", δηλ. των δύο πρώτων βιβλίων της τριλογίας της New Crobuzon.

...μέχρι πρόσφατα που...

(Παρένθεση:

Ο Mieville έχει βγάλει και δύο young adult books, τα οποία είναι εξαιρετικά και διαβάζονται και από older adults.
Εδώ δείχνει να μην προσπαθεί να επιβεβαίωσει το στάτους του στα μάτια των πιο "σκεπτόμενων"(;) "διανοούμενων" αναγνωστών του και αφήνεται ελέυθερος να σολάρει δημιουργώντας μαγικούς κόσμους.

Κυριολεκτικά. Που σου κόβουν την ανάσα.

To "Un Lun Dun" μιλάει για ένα άλλο Λονδίνο. Μόνο συγγραφείς της τάξης του Gaiman ("Neverwhere") και του Mieville φτιάχνουν τέτοιους κόσμους μέσα σε κόσμους.

Τέλος παρένθεσης)

...μέχρι πολύ πρόσφατα λοιπόν που έβγαλε το "Railsea" ... το "Railsea" θα μπορούσε να ξεκινάει με τη φράση "Call me Ishmael"...και όπου θάλασσα βάλτε ράγες, και όπου μια μεγάλη λευκή φάλαινα βάλτε έναν τεράστιο, λευκό, τ... (άτιμη ροπή για spoilers...)

Ο China ξαναεφευρίσκει το Moby Dick (και ναι, υπάρχει και ένας Άχαμπ, θηλυκός αυτή τη φορά).

Σε μια γη που σκεπάζεται από σιδηροδρομικές ράγες, όπου τα τραίνα/πλοία μετακινούνται πάνω στις γραμμές, και οι άνθρωποι δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στο χώμα, γιατί το χώμα κρύβει γιγάντιες σαρκοφάγες σκιές...

Αλλά enough said. Διαβάστε το Railsea και δεν θα χρειαστείτε τα 3D εφέ του Hollywood σε γιγαντιαία οθόνη για να μαγευθείτε. Οι μεγαλύτερες γιορτές της φαντασίας γίνονται πάντα πίσω από τα μάτια μας.

b167339.jpg

Τον Αύγουστο ξεκίνησε να μου κρατά συντροφιά η τριλογία νουάρ μυθιστορημάτων του πρόωρα χαμένου Ζαν Κλωντ Ιζό, η τριλογία της Μασσαλίας. Τώρα διαβάζω το τρίτο μέρος. Είναι εντυπωσιακή η επικαιρότητα των έργων αυτών, γραμμένων σχεδόν είκοσι χρόνια πριν και η οικειότητα της αφήγησης με την Ελλάδα της κρίσης. Φαίνεται πως τα σκατά, μυρίζουν παντού το ίδιο... :chinscratch:

b167339.jpg

Τον Αύγουστο ξεκίνησε να μου κρατά συντροφιά η τριλογία νουάρ μυθιστορημάτων του πρόωρα χαμένου Ζαν Κλωντ Ιζό, η τριλογία της Μασσαλίας. Τώρα διαβάζω το τρίτο μέρος. Είναι εντυπωσιακή η επικαιρότητα των έργων αυτών, γραμμένων σχεδόν είκοσι χρόνια πριν και η οικειότητα της αφήγησης με την Ελλάδα της κρίσης. Φαίνεται πως τα σκατά, μυρίζουν παντού το ίδιο... :chinscratch:

Εξαιρετικη τριλογια Ντεμιαν...:firstprize:

SONGS%20OF%20THE%20DYING%20EARTH%20pb-as222.jpg

Μια συλλογή διηγημάτων από πολλούς και καλούς συγγραφείς του φανταστικού (G. R. R. Martin, Neil Gaiman, Tad Williams, Dan Simmons, Tanith Lee, και άλλοι) που κάνουν ένα tribute στο φανταστικό κόσμο του Jack Vance.

Για όσους έχουν διαβάσει Βανς, το βιβλίο ξυπνάει αναμνήσεις: ο ήλιος που αργοσβήνει, το Ascolais, οι μάγοι σαν τον Ιουνκούνου, το Ριάλτο, τον Ίλντεφονς, τον Παντέλουμ), τα διάφορα τέρατα (deodands, pelgranes, leukomorphs), ο οπορτουνιστής και αριβίστας Κούγκελ.

Το καλύτερο διηγημα imo, που τυχαίνει να είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος απ'όλα, ήταν η νουβέλα του Dan Simmons "The Guiding Nose of Ulfant Banderōz".

Κάτι επίσης ενδιαφερον στη συλλογή είναι ότι στο τέλος του κάθε διηγήματος, ο κάθε συγγραφέας γράφει και ένα afterword, όπου εξηγεί το πώς πρωτοδιάβασε και πόσο τον επηρέασε ο Vance (συνήθως στην παιδική τους ηλικία μέσω pulp comics των 25 - 45 cents το τεύχος), όπου φτασμένοι συγγραφείς γράφουν με τον ενθουσιασμό του παιδιού-αναγνώστη.

Τα διηγήματα της συλλογής:

"The True Vintage of Erzuine Thale" by Robert Silverberg
"Grolion of Almery" by Matthew Hughes
"The Copsy Door" by Terry Dowling
"Caulk the Witch-chaser" by Liz Williams
"Inescapable" by Mike Resnick
"Abrizonde" by Walter Jon Williams
"The Traditions of Karzh" by Paula Volsky
"The Final Quest of the Wizard Sarnod" by Jeff VanderMeer
"The Green Bird" by Kage Baker
"The Last Golden Thread" by Phyllis Eisenstein
"An Incident in Uskvosk" by Elizabeth Moon
"Sylgarmo's Proclamation" by Lucius Shepard
"The Lamentably Comical Tragedy (or The Laughingly Tragic Comedy) of Lixal Laqavee" by Tad Williams
"Guyal the Curator" by John C. Wright
"The Good Magician" by Glen Cook
"The Return of the Fire Witch" by Elizabeth Hand
"The Collegeum of Mauge" by Byron Tetrick
"Evillo the Uncunning" by Tanith Lee
"The Guiding Nose of Ulfant Banderōz" by Dan Simmons
"Frogskin Cap" by Howard Waldrop
"A Night at the Tarn House" by George R. R. Martin
"An Invocation of Incuriosity" by Neil Gaiman

.

διαβαζω ενα βιβλιο που δεν αρεσει καθολου στον Πετρο Τατσοπουλο

Ξυπνα πουλακι την αυγη
και στασου στο κλαρακι
και τιναξ' τα φτερακια σου
να πεσουν οι δροσιες σου

και μην λαλεις παραωρα
ωρα του μεσονυχτου
τι 'ναι σημαδια των κλεφτων
σημαδια καπετανιων

.

Re: Απάντηση: Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

.

διαβαζω ενα βιβλιο που δεν αρεσει καθολου στον Πετρο Τατσοπουλο

Ξυπνα πουλακι την αυγη
και στασου στο κλαρακι
και τιναξ' τα φτερακια σου
να πεσουν οι δροσιες σου

και μην λαλεις παραωρα
ωρα του μεσονυχτου
τι 'ναι σημαδια των κλεφτων
σημαδια καπετανιων

.

Ωραίο φαίνεται. Ποιό είναι; (εμένα πάλι δε μου αρέσουν καθόλου τα βιβλία του Τατσόπουλου).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Ωραίο φαίνεται. Ποιό είναι; (εμένα πάλι δε μου αρέσουν καθόλου τα βιβλία του Τατσόπουλου).

αν βρεις ποιο ειναι μεσα σε 10 λεπτα απο τωρα
κερδιζεις 4 DVD του Νational geographic σπανια και original

παμε !