Ποιό βιβλίο διαβάσαμε?

Re: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΒUCOWSKI

Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ CHARLES :D

εγω με τη σειρα μου μολις τελειωσα το "Μεθυσμενο Ημερολογιο" (Rum Diaries)

του Hunter S. Thompson (Κατα την γνωμη μου ο Bucowski μετα απο πολλα ναρκωτικα κ αλκοολ)

Απάντηση: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

American Gods, του γνωστού ψυχοπαθή Neil Gaiman (όποιος έχει διαβάσει έστω μια φορά το κόμικ Sandman ξέρει.) Δεν το έχω τελειώσει ακόμα αλλά περιτό το να πω ο τύπος ζωγραφίζει ακόμα μια φορά.

"Να ζεις ν´αγαπάς και να μαθαίνεις" Λεο Μπουσκάλια
Είναι ίσως η 8η φορά που το διάβασα.

Ένα που άρχισα να διαβάζω πριν λίγες μέρες είναι του Όμηρου Αβραμίδη "Με τα μάτια της ψυχής".

"Ο Φύλακας του Χρόνου"

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Παπαχρήστου.
Εκδότης: Εκδόσεις Λιβάνη

Βασικά τώρα το ξεκίνησα και είναι αρκετά καλό για το αντικείμενό του. :grandpa:

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

"Να ζεις ν´αγαπάς και να μαθαίνεις" Λεο Μπουσκάλια
Είναι ίσως η 8η φορά που το διάβασα.

Ένα που άρχισα να διαβάζω πριν λίγες μέρες είναι του Όμηρου Αβραμίδη "Με τα μάτια της ψυχής".

Αμαζόνα το καλύτερό του!!!Εμένα προσωπικά που τα έχω διαβάσει όλα του συγκεκριμένου αυτό ήταν το αγαπημένο μου!!! Πολύ καλή επιλογή!:a0210::firstprize:

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά και σημαντικά έργα γύρω από το θέμα αυτό, το πάντα επίκαιρο δυστυχώς. Παραθέτω αυτά που κατά καιρούς έχω διαβάσει και θεωρώ ενδιαφέροντα. Έχουμε λοιπόν:

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΥΜΙΟΣ
ΚΑΚΤΟΣ
ISBN: 960-382-432-1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΤΟΠΟΣ
ISBN: 978-960-6760-41-9

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΒΙΟΥ
ΚΑΡΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ISBN: 978-960-03-4371-7

ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
ΜΟΥΖΙΛ ΡΟΜΠΕΡΤ
ΟΛΚΟΣ
ISBN: 960-8154-09-Χ

Σκέφτηκα να ποστάρω τις προτάσεις και σε άλλο thread αλλά κινδυνεύω να παρεξηγηθώ...:flipout:

Με προβληματίζεις. Έχω διαβάσει το δεύτερο και μου φάνηκε σαν μία καλά ταξινομημένη συλλογή κοινοτυπιών. Είδες κάτι περισσότερο;

Για τα άλλα έχω ακούσει, αλλά δεν τα έχω διαβάσει.

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Με προβληματίζεις. Έχω διαβάσει το δεύτερο και μου φάνηκε σαν μία καλά ταξινομημένη συλλογή κοινοτυπιών. Είδες κάτι περισσότερο;

Για τα άλλα έχω ακούσει, αλλά δεν τα έχω διαβάσει.

Διάβασε το τρίτο (κυρίως) και το τέταρτο και θα αναθεωρήσεις...Συγκριτικά, η άποψή σου με βρίσκει σύμφωνο. Πάντως, πράγματι έχουν γραφτεί πολλά γύρω από το ζήτημα.

Σχεδόν τελειώνω το Last Chance To See (ελληνικά: Επισκέπτες στον Πλανήτη Γη), όπου ο Douglas Adams εξιστορεί τα ταξίδια που έκανε με τον Mark Carwardine σε διάφορα μέρη του κόσμου για να επισκεφθούν είδη υπό εξαφάνιση. Πέραν του αντικειμένοου του αυτού καθαυτού, το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον, όχι μόνο για το γνωστό χιούμορ του Adams, αλλά και για τα πολιτισμικά σοκ που χαρακτηρίζουν ταξίδια σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη. Ή τουλάχιστον χαρακτήριζαν, το 1985-90 που έλαβαν χώρα οι συγκεκριμένες αποστολές.

bo_Diogmos_ap_thn_kolasi.jpg
Διωγμός απ' την κόλαση-ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΙΟΤΣΟΣ
ISBN: 960-04-0493-3
Έτος έκδοσης: 1991-ΚΕΔΡΟΣ

"Συμφωνώ, παιδί μου, μαζί σου ότι ο κόσμος πάει κατά διαβόλου. Θέλω όμως να σου κάνω μια απλή ερώτηση: Έχουμε τέσσερις ανθρώπους: τον Μπους, τον Γκορμπατσώφ, το Σαντάμ Χουσεϊν και το Χριστόφορο Παναγιωτόπουλο, εσένα. Ποιος από τους τέσσερις φταίει περισσότερο; Μπορείς να μου απαντήσεις ξεκάθαρα; "Φταίμε και οι τέσσερις," απάντησε ο Χριστόφορος. Αυτή ακριβώς η υπέρτατη ευθύνη τον οδήγησε στο Φρενοκομείο...

Ξαναδιαβάζοντας μετά από 18 χρόνια αυτό τό βιβλίο...δέν μπόρεσα νά συγκρατήσω μερικά δάκρυα..μπορεί καί περισσότερα, δάκρυα χαράς ή λύπης..δέν ξέρω..ίσως ανάμικτα...Ό συγγραφέας μέ δεξιοτεχνία οδηγεί εμάς τούς αναγνώστες σ'εκείνο τό βάθος μέσα μας, πού τό εγώ γίνεται εμείς..καί τελικά εσύ...Στό σημείο πού άν η ψυχή είναι μεγαλύτερη απ'τό μυαλό, τό μυαλό ακυρώνεται μή μπορώντας νά εκφράσει τό ανέκφραστο, νά χωρέσει τό αχώρητο...Εκεί πού όλοι εχουμε φτάσει...αντιδρώντας ό καθείς μέ τόν τρόπο του...άλλοι οπισθοχωρώντας πανικόβλητοι, άλλοι περνώντας απέναντι, άλλοι προσπαθωντας νά οριοθετήσουν καί νά ελέγξουν τό Σύνορο...

Ένα δυναμικο ταξίδι στόν Εαυτό μας πού προτείνω σέ όλους όσους έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο..

Υπόθεση Τουλάγιεφ:Bικτορ Σέρζ.

Ενα απο τά σημαντικότερα Μυθιστορήματα τού 20ού αιώνα πού γιά πολλά χρόνια βρισκόταν στην αφάνεια(μαζί με τον Συγγραφέα του).
To βιβλίο τού Σέρζ είναι πολύ καλύτερο απο το επιφανειακό ´Μηδέν καί Απειρο´τού Αρθουρ Καίσλερ,γιατί πέραν τής ζοφερής περιγραφής τών Δικών τής Μόσχας κάνει εξαιρετικές διεισδύσεις στήν ιδεολογία τών πρώτων Μπολσεβίκων αλλά και στην πίστη τους(μερικών τουλάχιστον)πώς τά πράγματα θά βελτιωθούν,παρότι αυτοί βαδίζουν γιά εκτέλεση ,απο τίς επόμενες γενιές...
Το βιβλίο γράφτηκε την δεκαετία τού 40 και πέραν τής μεγάλης του αξίας(πού δεν περιορίζεται στό ιστορικό κομμάτι,αλλά στό λογοτεχνικό-ψυχολογικό) αποτελεί και τήν αξιολόγηση τής Περιόδου απο έναν άνθρωπο πού έζησε τά γεγονότα απο πολύ κοντά.
Ο Σέρζ παρέμεινε μέχρις το τέλος του Αριστερός ,αλλά ταυτόχρονα είχε την τόλμη να περιγράψει σέ δέκα συγκλονιστικά ´αυτόνομα´Κεφάλαια τον Τρόμο πού επιβλήθηκε στην Χώρα του..
Απο τον ίδιον έχει γραφεί και το ´Οι Αναμνήσεις ενός Επαναστάτη´πού κυκλοφορεί επίσης στά Ελληνικά.

ypothesiToulagief.jpg

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=182557&ct=47

http://anagnostria.blogspot.com/2008/06/blog-post_19.html

Ο Θάνατος του Εμποράκου, του Αρθουρ Μίλλερ, πρόκειται για ένα εξαιρετικό αριστούργημα, γραμμένο από τον βραβευμένο με πούλιτζερ Αμερικανό συγγραφέα, για τον καταστροφή της μεσοαστικής τάξης στην Αμερική, λίγο μετά το οικονομικό κράχ στα τέλη της δεκαετίες του' 20.

Ο συγγραφέας για αρκετό καιρό "παρακολουθείτο", ως αριστερός από τα τσιράκια του Μακάρθυ.

Περιμένω από την καινούργια χρονιά να το δώ και στο θέατρο από τον Θ. Καρατσάνη στοο ομώνυμο ρόλο.

Ο θάνατος του εμποράκου, στο Θέατρο Ζίνα
14/11/2008 - 21:00 - 31/01/2009 - 21:00
Το κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη με το Θύμιο Καρακατσάνη στον ομώνυμο ρόλο, ανεβάζει στα τέλη Οκτωβρίου 2008 το Θέατρο Ζίνα (ο ιστορικός κινηματογράφος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που ανακαινίσθηκε σε υπερσύγχρονη θεατρική σκηνή).

Ο Γουίλλυ Λόμαν, εμποράκος, ζει την τελευταία ημέρα της ζωής του. Χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα, και με τον τρόμο ότι στα μάτια των άλλων είναι ένας αποτυχημένος. Μέσα από τη ζωή του Λόμαν, ο Μίλλερ εξετάζει το μύθο του Αμερικανικού ονείρου, που σήμερα αφορά όλο τον κόσμο - τις ελπίδες και τους φόβους της μέσης κοινωνικής τάξης.

Παίζουν:

Γουίλυ Λόμαν Θύμιος Καρακατσάνης

Λίντα Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Μπιφ Μιχάλης Μαρκάτης

Χάπι Γρηγόρης Σταμούλης

Μπέρναρντ Δημήτρης Νασιούλας

Γυναίκα της Βοστόνης Ελευθερία Ρήγου

Τσάρλι Χάρης Εμμανουήλ

Θείος Μπεν Στάθης Κακαβάς

Χάουαρντ Βάγκνερ Κωνσταντίνος Καρβέλης

Τζένι Ελευθερία Ευθυμιάτου

Στάνλεϊ Κωνσταντίνος Καρβέλης

Δις Φορσαϊθ Ελευθερία Ευθυμιάτου

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία:Γιάννης Ιορδανίδης

Σκηνικά- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί:Λευτέρης Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένις Μεταξάς

Θέατρο Ζίνα: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

The open society and its enemies του Karl Popper.

Μια ενδιαφέρουσα πολεμική του ιστορικισμού και του ολοκληρωτισμού, που βλέπει με κριτική ματιά τον Πλάτωνα αλλά και τον Μαρξ. Κάποιες φορές ο συγγραφέας παρότι σε άλλα έργα του είναι υπέρμαχος της επιστημονικής μεθόδου μπαίνει στον πειρασμό του speculation και της προσπάθειας να ψυχολογήσει ανθρώπους που έζησαν πριν χωρίς επαρκή τεκμηριωμένα δεδομένα. Πρόκειται πάντως για πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

Last edited: