Ποιο BR player

Re: Απάντηση: Ποιο BR player

το οποίο-μου είπαν-ότι ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στην αγορά...ισχύει???

Εκτός και αν αγοράστηκαν όλα όσα έφερε η Intertech, υπάρχει.

=============================================
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν κάποιος ξεκαθαρίζει τι θέλει γιατί πρέπει να πέφτουν άσχετες απαντήσεις ......

Ποιο BDp (πλην PS3) θα συνιστoύσατε με αποκλειστικό γνώμονα την εικόνα σε BR αλλά και σε DVD? (κατά προτίμηση κάτω από 400€) - αδιαφορώντας δηλ. για ήχο, κάρτες μνήμης, 7.1, 27.1 εξόδους, ethernet, PIP κλπ.

Είναι η ερώτηση συγκεκριμένη ή κάνω λάθος ?

Το απόλυτο must, και τα mkv και τα έτσι και τα αλλιώς μπορεί να ΜΗΝ αφορούν το συγκεκριμένο άτομο ή να μην τα γνωρίζει ή να μην ΘΕΛΕΙ να ασχοληθεί.

Οποιος έχει μέτρο σύγκρισης και πιστεύει ότι κατά την γνώμη μου μπορεί να προτείνει το καλύτερο BD σε εικόνα κάτω απο 400 ευρώ ας το κάνει.

Εγώ είναι ευχαριστημένος απο το BD30 της Panasonic, αλλά είδα 4 ταινίες μέχρι τώρα, όταν επιστρέψω θα έχω καλύτερη άποψη.

ΔΕΝ έχω μέτρο σύγκρισης με άλλο BD Player και συνεπώς δεν είναι αντικειμενική ή γνώμη μου. Οταν το βάλω σε αντιπαράθεση με το PC που ετοιμάζω, εάν και εφόσον 'σετάρω' σωστά το PC, τότε θα μπορώ να έχω γνώμη.

========================================================

Re: Απάντηση: Re: Ποιο BR player

Χωρίς να αλλάζει η ανάλυση, λόγω μετατροπής?

Φυσικα χωρις να αλλαζει αναλυση! Αν εξαιρεσουμε τον ηχο ο οποιος παντα μετατρεπεται σε ac3 οι διαφορες απο το original mkv ειναι μηδενικες.Εννοειται οτι παντα κανουμε transcoding x264 και output-file extention:vob.
Δουλευει σε ολα τα mkv.

(και επειδη καποιος ειπε οτι βγαινουμε εκτος θεματος,απλα να αναφερω οτι το να ενημερωνεις ποτε δεν εβλαψε κανεναν!)

@apextos:

Όσο αφορά αυτό που λες, ότι θες μια τόσο συγκεκριμένη πληροφόρηση και ότι το έχεις θέσει με σαφήνεια, θεωρώ κι εγώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο.

Ωστόσο, το ότι ανοίγεις ένα thread σε ένα forum, ίσως θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν λειτουργεί σαν "ιδιόκτητός σου χώρος".
Υπάρχουν βέβαια κάποιοι γραπτοί και κάποιοι άγραφοι κανόνες, γενικότεροι και ειδικότεροι αλλά δεν παύει να είναι forum.
Θέλω να πω, πως είναι λογικό και άρα κανονικά αναμενόμενο, να συμμετέχουν και κάποιες άλλες απόψεις που καλό θα είναι βέβαια να είναι τουλάχιστον συγγενικές με το κυρίως θέμα.
Ε, δε νομίζω πως στο συγκεκριμένο θέμα "ξέφυγε" πραγματικά η κατάσταση στα όσα έχουν ειπωθεί.
Δυστυχώς, για ορισμένες περιπτώσεις, η λογική λειτουργίας ενός, ακόμα και τεχνικού κατά βάση forum, δεν μπορεί να καλύψει στον επιθυμητό βαθμό την όποια απαίτηση του οποιουδήποτε, όσο καλή θέληση και να υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Τουλάχιστον όχι πάντα χωρίς την "κούραση" του να πρέπει να φιλτράρει κανείς μέσα από τα διάφορα που πέφτουν στο τραπέζι, αυτά που πραγματικά τον ενδιαφέρουν. Και φυσικά ούτε κουβέντα για απαιτήσεις τύπου "Θέλω τη σωστή απάντηση απάντηση εδώ και τώρα"!
Δεν ισχυρίζομαι πως εσύ είπες κάτι τέτοιο αλλά όσο να 'ναι, το ύφος των τελευταίων γραπτών σου προς τα εκεί οδηγεί την σκέψη μου αν όχι και των υπολοίπων. Και αν μένει μια τέτοια αίσθηση τότε σίγουρα αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν πραγματικά.

Φιλικά...

@apextos:

Όσο αφορά αυτό που λες, ότι θες μια τόσο συγκεκριμένη πληροφόρηση και ότι το έχεις θέσει με σαφήνεια, θεωρώ κι εγώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο.

Φιλικά...

Φίλε Cosmos δεν έθεσα εγώ το ερώτημα για τα Player και μάλλον ο τρόπος με τον οποίο αποτύπωσα τις σκέψεις μου δεν ήταν ο καλύτερος.

Σαν κάτοχος όμως ενός Panasonic BD30 δεν υποστήριξα ότι είναι το απόλυτο σαν player, κάθε άλλο μάλιστα, είπα πως δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλο player.

Ομως ο χρήστης vang έθεσε σαφέστατους περιορισμούς στην επιλογή που θέλει να κάνει, και μάλλον έχει τους λόγους του γι' αυτό.

Κρίνω πως είναι περιττό όταν κάποιος λέει πως δεν τον αφορά ένα μηχάνημα σαν το PS3 να του αναφέρει κάποιος άλλος τα πλεονεκτήματα που έχει. Δεν είναι έξω απο το θέμα, απλά είναι περιττό, κατά την δική μου άποψη, μιάς και ο χρήστης δείχνει πως ψάχνει κάτι συγκεκριμένο, έχει απορρίψει λύσεις σαν το PS3, και ζητά το καλύτερο σε εικόνα σε συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Και φυσικά ούτε κουβέντα για απαιτήσεις τύπου "Θέλω τη σωστή απάντηση απάντηση εδώ και τώρα"!

Φιλικά...

Συμφωνώ μαζί σου 100%.

Φιλικά και :ernaehrung004:.

Ίσως πολλές φορές δεν είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για κάτι που ρωτάμε, και ίσως η ανταλλαγή απόψεων μας ανοίξει και διαφορετικές επιλογές.

Νομίζω είναι χρήσιμο η συζήτηση να "ανοίγει" λίγο.

@apextos:

Έχεις απόλυτο δίκιο όσο αφορά στο ποιός έθεσε το αρχικό ερώτημα και οφείλω να διορθώσω σε αυτό το σημείο!
Ωστόσο το ότι παρασύρθηκα να απευθυνθώ έτσι σε εσένα, ήταν επειδή με τον τρόπο που τοποθετήθηκες έδειχνε σαν να το είχες θέσει εσύ από την αρχή!

Όσο αφορά όμως το κυρίως θέμα της νύξης σου, απλά θα συμφωνήσω με αυτό που λέει λίγο πριν και ο underdog, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θεωρώ πως είναι λάθος και αυτό που λες συνολικά. Απλώς του δίνεις περισσότερο απ' όσο, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε απόλυτη θέση. Δηλαδή δε θεωρώ "περιττό" το να εντοπίζει κανείς, με κατάλληλο τρόπο, κάποια ακόμα στοιχεία στον αιτούντα ακόμα κι αν ο αιτούντας αρχικά δεν τα χρειαζόταν.
Αλλά ακόμα κι αν έχει "πρόβλημα" ο αιτούντας με αυτό, φυσιολογικά θα έχει όλη την ευχέρεια να το θίξει αναλόγως ο ίδιος. Δε νομίζω δηλαδή ότι υπάρχει κάποιου είδους ανάγκης να εστιάζει σε αυτό ο οποιοσδήποτε άλλος χωρίς και πάλι αυτό να σημαίνει ότι απαγορεύεται να το κάνει.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα και κυρίως να μη νομίσεις ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να έχω κάτι μαζί σου. Τελείως φιλικά μιλάω και αναφέρομαι κυρίως γενικά στο θέμα και όχι τόσο προσωπικά.
-bye-

Επειδή ο φίλος vang ενδιαφέρεται για την ποιότητα εικόνας σε Blu Ray, εγώ δεν θα του πρότεινα PS3, αλλά σίγουρα κάποια "φέτα". Ο λόγος; Έτυχε να βρεθώ στο σπίτι ενός φίλου, ο οποίος δουλεύει σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικων συσκευών. Εκείνη τη μέρα έιχε πάρει στο σπίτι του 8 διαφορετικά μοντέλα Blu Ray Players (+ το PS3 που ούτως ή άλλως είχε). Δοκιμάζαμε στα ίδια ακριβώς chapter το 5ο Στοιχείο και το XMEN3. Η χειρότερη απ'ολες τις "φέτες" έπαιζε κλάσης ανώτερα απο το PS3!!! Και εγώ τόσος μήνες νόμιζα ότι έβλεπα και μαμώ τις εικόνες! Είχα μείνει άναυδος. Δυστυχώς το PS3 ακόμα και 1080P δεν κατάφερνε να κρύψει το "μούδιασμα" που παρουσίαζαν σε συγκεκριμένα σημεία οι 2 ταινίες.

Έτσι περίμενα μια καλή ευκαιρία και την περασμένη εβδομάδα αγόρασα την καινούρια προσφορά της Samsung, το BDP1400 στα 250ευρώ. (Το Πλαίσιο το προσφέρει στα 270ευρώ). Οπότε φίλτατε vang, αν θέλεις media player, τότε το PS3 θα γίνει ο ελβετικός σου σουγιάς. Αν δεν θέλεις να παιδεύεσαι με codecs, encoders κ.α. και θέλεις εικόνα "τζάμι" και DTS Master Audio (της προκοπής), πας για "φέτα".

Επειδή ο φίλος vang ενδιαφέρεται για την ποιότητα εικόνας σε Blu Ray, εγώ δεν θα του πρότεινα PS3, αλλά σίγουρα κάποια "φέτα". Ο λόγος; Έτυχε να βρεθώ στο σπίτι ενός φίλου, ο οποίος δουλεύει σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικων συσκευών. Εκείνη τη μέρα έιχε πάρει στο σπίτι του 8 διαφορετικά μοντέλα Blu Ray Players (+ το PS3 που ούτως ή άλλως είχε). Δοκιμάζαμε στα ίδια ακριβώς chapter το 5ο Στοιχείο και το XMEN3. Η χειρότερη απ'ολες τις "φέτες" έπαιζε κλάσης ανώτερα απο το PS3!!! Και εγώ τόσος μήνες νόμιζα ότι έβλεπα και μαμώ τις εικόνες! Είχα μείνει άναυδος. Δυστυχώς το PS3 ακόμα και 1080P δεν κατάφερνε να κρύψει το "μούδιασμα" που παρουσίαζαν σε συγκεκριμένα σημεία οι 2 ταινίες.

Έτσι περίμενα μια καλή ευκαιρία και την περασμένη εβδομάδα αγόρασα την καινούρια προσφορά της Samsung, το BDP1400 στα 250ευρώ. (Το Πλαίσιο το προσφέρει στα 270ευρώ). Οπότε φίλτατε vang, αν θέλεις media player, τότε το PS3 θα γίνει ο ελβετικός σου σουγιάς. Αν δεν θέλεις να παιδεύεσαι με codecs, encoders κ.α. και θέλεις εικόνα "τζάμι" και DTS Master Audio (της προκοπής), πας για "φέτα".

Δηλαδη εσυ και ο φιλος σου καταρριψατε ολα τα τεστ που εχουν γινει μεχρι τωρα σε περιοδικα-sites ανα τον πλανητη! :SFGSFGSF:

Ευτυχώς εμένα και τον φίλο μου δεν μας τα "χώνει" καμία εταιρία. Και αυτή η παγκόσμια ομοφωνία, λίγο υπερβολική μου ακούγεται.

Φίλε goodboy, θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα παραπάνω για τις συνθήκες δοκιμής, π.χ. σε τι μέσο προβολής, με τι σύνδεση, απευθείας ή μέσω ενισυχτή ή switcher, με ποιες ρυθμίσεις, με ποιο firmware στο PS3;

Απάντηση: Re: Ποιο BR player

Δεν ξερω για ολα τα players αλλα τουλάχιστον το Panasonic BD30 & το 50 εχουν καλύτερη εικόνα από το PS3.

Από αυτά που έχω διαβάσει, το Panasonic BD50 είναι το μόνο με ποιότητα εικόνας αναφοράς. ΟΛΑ τα υπόλοιπα, μεταξύ των οποίων και το PS3, κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά την ποιότητα εικόνας.

Φίλε goodboy, θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα παραπάνω για τις συνθήκες δοκιμής, π.χ. σε τι μέσο προβολής, με τι σύνδεση, απευθείας ή μέσω ενισυχτή ή switcher, με ποιες ρυθμίσεις, με ποιο firmware στο PS3;

TV: SONY 46X3500
SONY PS3 2.41FW
DENON 4808
HDMI 1,3 ΚΑΛΩΔΙΑ