ΠΟΙΟ dvd player να πάρω για καλό upscalling?

Αυτή την πορεία ΔΕΝ θέλω να την κάνω γιατί πιστεύω ότι είναι πεταμένα λεφτά, από τη στιγμή που σε λίγο καιρό βγαίνουν τα blue-ray και HD-DVD ....
Θα ήθελα κάτι με καλή σχέση τιμής/απόδοσης που να με ικανοποιεί απόλυτα μέχρι τότε ... :antlers:

Όλοι αυτό θέλουμε αλλά περνάμε από πολλά στάδια μέχρι να το αποκτήσουμε. Άσε που οι προτιμήσεις και οι απαιτήσεις μας αλλάζουν...

Πιστεύεις δηλαδη ότι το output του ήχου ενός PC προς τον ενισχυτή, είναι ίδιας ποιότητας με το ouput της φέτας, ΧΩΡΙΣ να πρέπει να έχει κάποιος καλή κάρτα ήχου ???

Ναι! Αν έχεις ένα motherboard που βγάζει coaxial ή optical out, συνδέεις τον ενισχυτή σου και δεν έχεις πρόβλημα...

Ήθελα να πω ότι έχω ήδη ένα PC που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν HTPC (τουλάχιστον για αναπαραγωγή dvd και SD υλικού είναι ΟΚ), αλλά διστάζω να το χρησιμοποιήσω λόγω ήχου και ευχρηστίας όπως είπα παραπάνω... :BDBDG54:
Φοβάμαι μήπως στο τέλος, όταν θα έχω όρεξη να δω μια ταινία με τους φίλους μου, βαριέμαι λόγω ρυθμίσεων και δεν βλέπω τίποτα τελικά....

Αναλόγως το htpc που έχεις. Όταν λέμε να βλέπεις με htpc εννοούμε με τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις που μπορεί να βρεις στο ανάλογο section του φόρουμ. Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν απαιτήσεις σε hardware.
Επίσης όταν λέμε htpc εννοούμε (ή τουλάχιστον εγώ που απαιτώ τη στοιχειώδη τουλάχιστον φιλικότητα) λειτουργικό Windows Media Center (ή τα αντίστοιχα Vista πλέον). Άρα λοιπόν για να δεις μια ταινία, θα πηγαίνεις με το τηλεκοντρόλ σου στο MyMovies όπου και θα σου εμφανίζεται μια λίστα με τις ταινίες σου, με τα εξώφυλλά τους, την υπόθεση, rating κλπ. Με το τηλεκοντρόλ πάλι επιλέγεις αυτή που θες, πατάς OK και αρχίζει να παίζει από το TheaterTek DVD στο οποίο έχεις περάσει (μια φορά, την πρώτη φορά, τις ρυθμίσεις σου)... :award:

Κάτι ακόμα για όσους έχουν δει από κοντά τα pioneer 696 και oppo 971 :
Πόσο ποιο ποιοτικός είναι ο upscaller του oppo (Faroudja) από αυτόν του pioneer ???

KAI MHN μου απαντήσετε θεωρητικά..... Θα ήθελα γνώμη από κάποιον που έχει δει και τα δύο player να παίζουν για να μου πει ΠΡΑΚΤΙΚΑ πόσο μεγάλη διαφορά έχει η εικόνα τους σε 720p ... :ernaehrung004:
[/QUOTE]

Δε μπορώ να βοηθήσω...
Πάντως νομίζω ότι το συγκεκριμένο το ψάχνεις περισσότερο από ότι χρειάζεται. Πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά...

Ας μου απαντήσει κάποιος στο προηγούμενο μήνυμα παρακαλώ ... :drummer:

Διονύση..
Αγχώνεσαι πολύ .. χωρίς λόγο..
Και τα 2 Players θα σε βολέψουν μια χαρά.. Εξάλλου η εικονα εχει σε σημαντικό βαθμό στοιχεία υποκειμενικότητας.. Εμένα μπορεί να μου αρέσει καλύτερα το Pioneer εσένα το Oppo καποιου άλλου το Sony κλπ.. Οταν μιλάμε για μηχανηματα περίπου της ίδιας κατηγορίας, οι όποιες διαφορές ειναι σχετικα μικρές, με λιγα λογια μην περιμενεις οτι θα δείς σημαντική διαφορά στην εικόνα μεταξύ των 2 μηχανηματων που αναφέρεις

Εγώ έχω το 696 (όχι σε προβολέα) και ειμαι απολυτα ευχαριστημένος οπως και αρκετοι αλλοι εδώ μεσα, αλλά αυτό δεν λέει τιποτα.. Οπως λές και εσύ ειμαστε σε μεταβατική περίοδο... :ernaehrung004:

Σας ευχαριστώ όλους για τις άψογες και κατατοπιστικές απαντήσεις που μου δώσατε, αλλά και για το ενδιαφέρον που δείξατε στην απορία μου... :ernaehrung004:

Πείστικα να πάρω το pioneer 696 τελικά, αφού υπάρχει Ελλάδα και θα έχω και την εγγύηση. Και αν τυχόν έχω προβληματάκια με το "κλείδωμα'' του HDMI, όπως ο φίλος σε διπλανό post, θα κατεβάσω το τελευταίο firmware της pioneer και το πρόβλημα θα διορθωθεί ! :smash:

Είμαι ακόμα σε ένα μικρό δίλημα για το αν θα πάρω HTPC τώρα, ή αργότερα που θα πέσουν οι τιμές του hardware και θα κυκλοφορήσουν και πιο καλές ( και φθηνές) κάρτες γραφικών..... Οπότε θα το σκεφτώ και αν δεν το πάρω τώρα, προχωράω ταχύτατα στην παραγγελία του pioneer ! :award:

Επίσης όταν λέμε htpc εννοούμε (ή τουλάχιστον εγώ που απαιτώ τη στοιχειώδη τουλάχιστον φιλικότητα) λειτουργικό Windows Media Center (ή τα αντίστοιχα Vista πλέον). Άρα λοιπόν για να δεις μια ταινία, θα πηγαίνεις με το τηλεκοντρόλ σου στο MyMovies όπου και θα σου εμφανίζεται μια λίστα με τις ταινίες σου, με τα εξώφυλλά τους, την υπόθεση, rating κλπ. Με το τηλεκοντρόλ πάλι επιλέγεις αυτή που θες, πατάς OK και αρχίζει να παίζει από το TheaterTek DVD στο οποίο έχεις περάσει (μια φορά, την πρώτη φορά, τις ρυθμίσεις σου)...

Ποιό τηλεκοντρόλ εννοείς φίλε Θάνο ??? Αυτό που θα έχει η θήκη του HTPC ή κάποιο άλλο ??? ΔΕΝ ήξερα ότι τα htpc δουλεύουν και με τηλεκοντρόλ (εκτός φυσικά από την κάρτα τηλεόρασης που μπορεί να έχουν) και είμαι όλος αυτιά.... :ears:

Δεν προωθώ τη logitech - δεν έχω λόγο άλλωστε - αλλά σαν παράδειγμα:
http://www.logitech.com/index.cfm/products/productlist/EEUR/EN,crid=2080,categoryid=406

Θανο, δλδ (αν καταλαβα καλα) μπορει αυτο το τηλεκοντρολ (το 1000) να "αντικαταστησει" το να εχεις οθονη/οθονουλα στο HTPC.

Ενδεχομενως πατατα ερωτηση αλλα, μιση ντροπη δικη σου, μιση του Διονυση
:grinning-smiley-043 ,

Υγ. (off-topic) Το si πως παει?

Όχι... κάποια οθόνη / tv χρειάζεται. Το τηλεκοντρόλ απλά αντικαθιστά εν μερικά το πληκτρολόγιο / mouse....

Υ.Γ. Πολύ ευχαριστημένος. Μου φτιάχνει η διάθεση κάθε φορά που την οδηγώ. Απλά βλέπω τις καινούριες και μου μπαίνουν αμαρτωλές σκέψιες. ΕΣΥ???

Last edited:
Τρομερό αυτό το τηλεκοντρόλ της Logiteck Θάνο, αλλά ΔΕΝ είμαι διατεθιμένος να ξοδέψω περίπου 400 ΕΥΡΩ για ένα τηλεκοντρόλ...
Άλλωστε δεν έχω και τόσες πολλές συσκευές να ελέγχω ούτε και τίθεται θέμα μεγάλης απόστασης... :worshippy:

Κάτι πιο οικονομικό δεν υπάρχει που να δουλεύει με HTPC ??? Κάποιες θήκες της Silverstone που διαθέτουν VDF οθόνη μπροστά, έχουν κάποια χειρηστήρια..... Αυτά δεν κάνουν ???

Κάτι ακόμα:
Αν τελικά πάρω HTPC θέλω να το συνδέσω με μια μικρή TFT οθόνη, (όχι μεγάλη για να ΜΗΝ φαίνεται άσχημα στο καθιστικό) προκειμένου να μπορώ να κάνω κάποιες ρυθμίσεις και να εγκαθιστώ κάποια προγράμματα ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να έχω τον προβολέα συνεχώς αναμένο....
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ??? :ADFAD2:

Όχι... κάποια οθόνη / tv χρειάζεται. Το τηλεκοντρόλ απλά αντικαθιστά εν μερικά το πληκτρολόγιο / mouse....

Υ.Γ. Πολύ ευχαριστημένος. Μου φτιάχνει η διάθεση κάθε φορά που την οδηγώ. Απλά βλέπω τις καινούριες και μου μπαίνουν αμαρτωλές σκέψιες. ΕΣΥ???

Σου στελνω πμ, να μην χαλασω το θρεντ

Τρομερό αυτό το τηλεκοντρόλ της Logiteck Θάνο, αλλά ΔΕΝ είμαι διατεθιμένος να ξοδέψω περίπου 400 ΕΥΡΩ για ένα τηλεκοντρόλ...
Άλλωστε δεν έχω και τόσες πολλές συσκευές να ελέγχω ούτε και τίθεται θέμα μεγάλης απόστασης... :worshippy:

Κάτι πιο οικονομικό δεν υπάρχει που να δουλεύει με HTPC ??? Κάποιες θήκες της Silverstone που διαθέτουν VDF οθόνη μπροστά, έχουν κάποια χειρηστήρια..... Αυτά δεν κάνουν ???

Υπάρχουν άπειρα για όλα τα βαλάντια. Της Microsoft π.χ έχει 20-30 ευρώ...

Κάτι ακόμα:
Αν τελικά πάρω HTPC θέλω να το συνδέσω με μια μικρή TFT οθόνη, (όχι μεγάλη για να ΜΗΝ φαίνεται άσχημα στο καθιστικό) προκειμένου να μπορώ να κάνω κάποιες ρυθμίσεις και να εγκαθιστώ κάποια προγράμματα ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να έχω τον προβολέα συνεχώς αναμένο....
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ??? :ADFAD2:
Όλα γίνονται. Και στην tv μπορείς να το συνδέσεις και να κάνεις από εκεί τις ρυθμίσεις σου.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ να στήσεις το σύστημά σου αρχικά χωρίς htpc, να το χαρείς έτσι και μετά ψάχνεσαι και μπλέκεις και με htpc...

ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ να στήσεις το σύστημά σου αρχικά χωρίς htpc, να το χαρείς έτσι και μετά ψάχνεσαι και μπλέκεις και με htpc...
Αυτό θα κάνω τελικά Θάνο! :music-smiley-005:
Αύριο θα πάρω τηλέφωνο τον Βασίλη στην Onar Audiovisual να παραγγείλω μια οθόνη Ultrascreen ηλεκτρική 95-100'' Wide.
Με τον υπάλληλό του που μιλήσαμε, μου είπε ότι έχει και ετοιμαπαράδοτους Epson ΤW-700 στα 1100 ευρώ....
Αν έχει και το pioneer 696, θα τα παραγγείλω όλα από εκεί και θα τελειώσω!
Θα πάρω και ένα 5 μετρο HDMI καλώδιο και ok !

ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΟΛΟ SETUP ???

Μακάρι να είμαι και τυχερός και να πέσω σε καλό κομμάτι και προβολέα και οθόνης ( την οθόνη θα του πω πριν μου τη στείλει να την ανοίξει και να κάνει έναν έλεγχο για τυχόν ζάρες, ή ανωμαλίες στο μηχανισμό )

Όσο για το HTPC.... θα το αφήσω για αργότερα που θα σταθεροποιηθούν και τα HD φορμά, και θα δούμε και τι θα γίνει με τα νέα φορμά πολυκάναλου ήχου και την εξαγωγή τους...
Μακάρι όλα να πάνε καλά, και μόλις δοκιμάσω το σύστημα θα σας ενημερώσω... :Banane0: