Ποιο είναι το καλώδιό μου οεο;

stelaras1

New member
15 January 2009
48
Athens
Παίδες καλημέρα,

έβλεπα την εγκατάσταση της πολυκατοικίας που έχει έναν πολυπλέκτη όπως θα δείτε στην φωτό, αν δεν κάνω λάθος αυτός αναλαμβάνει να συνδυάσει το δορυφορικό με το επίγειο σήμα.
Υπάρχει ένα πιάτο με ένα LNB και στο κάθε διαμέρισμα φτάνουν 2 καλώδια ένα που κουβαλάει επίγειο και σήμα δορυφορικό και ένα μόνο για το επίγειο και πάει σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Αυτή τη στιγμή έχω συνδέσει σε μια πρίζα του σπιτιού το καλώδιο που έχει και τα 2 σήματα.
Ψάχνω να βρω την άλλη άκρη του και άρχιζα να αποσυνδέω και συνδέσω ένα ένα (για μερικά δευτερόλεπτα μην χαλάσουμε και την εικόνα του γείτονα :) τα καλώδια (αυτά τα 11 που βγαίνουν από τον πολυπλέκτη) πιστεύοντας ότι θα κοπεί η εικόνα στην TV οπότε θα καταλάβω ποιο είναι. Παρ' όλα αυτά η εικόνα δεν σταμάτησε ποτέ :nounder:
καμία ιδέα;

IMG_20160213_133445_1.jpg

IMG_20160213_133458_1.jpg

Καλησπερα. Για αρχη θα ελεγα πως ηταν πολυ μερακλης ο εγκαταστατης.......... Εν πασει περιπτωση, σε αυτο που ρωτας, φαινεται ενα υποπτο καλωδιο. Αν δεις τις εξοδους του πολυπλεκτη, η δωδεκατη εξοδος απο κατω, δεν φευγει σε διαμερισμα, αλλα μαλλον μπαινει σε (μαλλον) diseqc, μαζί με αποκλειστικό καλωδιο απο το lnb. Απο το diseqc βγαινει και μπαινει σε ενα (μαλλον) combiner, μαζι με την κατω αριστερη εξοδο απο τον κάτω διαχωριστή επιγειου (irco), αφου πρωτα περασει απο κατι (ισως ειναι διακλαδωτής με μονό dc passγια να κοβει το ρευμα του ενισχυτη;; ) Οποτε το δικό σου ισως να ειναι το γκρι που βγαινει απο τον (μαλλον) combiner με τη μαυρη ετικετα;; Ακουγεται λογικο, γιατι ακομη και να εβγαζες τη συνδεση απο τον πολυπλεκτη, θα επαιρνες μεσω του combiner απο τον διαχωριστη. Δοκιμασε και πες μας.. Αν φαινοντουσαν λιγο περισσοτερο τα καλωδια θα ηταν ευκολοτερο βεβαια.

Η τελευταια εξοδος μπαινει στην πανω αριστερα τρυπα στον τοιχο πανω απο την μπριζα!.

για αρχη δες το χρωμα που το καλωδιο βγαζεις γιατι καποια εινα γκρι και αλλα λευκα, ισως αυτο που εβγαζες δεν ηταν το δορυφορικο!

επισης θα σου προτεινα να πας με την λογικη σε ποιο διαμερισμα μπορει να πηγαινει η καθε εξοδος πχ 1η εξοδο -->διαμερισμα Α1

Last edited:
guys ευχαριστώ για την βοήθεια και το χρόνο σας

από όσο έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι όντως μιλάμε για όχι και πολύ καλή εγκατάσταση με ό,τι συνεπάγεται αυτό, να 'ναι καλά τα λαμόγια οι μηχανικοί με τις καλές συνεργασίες τους και τα καλοπληρωμένα διαμερίσματα, βέβαια αυτά πάνε τώρα αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας..

από όσο καταλαβαίνω μερικοί εδώ έχουν βγάλει αυτή το καλώδιο από το ouput του πολυπλέκτη και την έχουν συνδέσει απευθείας με πιάτο του OTE TV , για αυτό τα καλώδια που πέφτουν επάνω είναι 11 ενώ τα διαμερίσματα 13..

πάντως η λογική βγάζοντας το καλώδιο μου από το ouput να χάσω το σήμα στην TV ισχύει σωστά;

τέλος να ενημερώσω πως όχι δεν βάζω τυρί χαχαχααχ :)

Καταρχας διευκρινησε μας, αν τσεκαρεις το επιγειο ή το δορυφορικό. Αν ειναι ετσι οπως το περιεγραψα, δεν ισχυει απαραιτητα αυτο που λες. Ισχυει αυτο που ειπες, αν κοιτας το επιγειο σημα απο το πλεγμένο καλωδιο. Φαινεται πως το δορυφορικό θα παιρνει σημα απο το diseqc. Αν ειναι diseqc αυτο... Εβγαλες το γκρι που σου ειπα στο πρωτο μηνυμα;

kostikos ναι το έβγαλα, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα..
ψάχνω να βρω το καλώδιο για το δορυφορικό..
έβγαλα και μια φωτό από το δικό μου κουτί, εγώ κοιτάω το καλώδιο που λέει SAT (βρήκα και έναν satfinder που είχα πάρει πριν 3-4 χρόνια και έκανα την σύνδεση μέσω αυτού), εξακολουθώ και βλέπω digea αλλά όταν ανοίγω των dreambox και βάζω πχ τον hotbird βγάζει σήμα 0 - δεν ξέρω εάν έκανα καλά που τον κότσαρα εκεί
το περίεργο επίσης είναι πως το άλλο καλώδιο που λέει UHF δεν φαίνεται να παίζει τίποτα γιατί το σύνδεσα στην πρίζα που κάνω τους ελέγχος αλλά μαυρίλα..
σκούρα τα πράγματα :/

IMG_20160214_190555_1.jpg

Φίλε,μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις το εξής???
Βγάλε πρώτα από μακριά,όλα τα κουτιά της εγκατάστασης με τα καλώδια μια φωτογραφία.Να φαίνονται τα πάντα δηλαδή.Στη συνέχεια,βγάλε από κοντά όποιον διακλαδωτήρα υπάρχει,μίκτη κλπ, να φαίνονται όλα καθαρά.Όταν τα κάνεις,ανέβασέ τες και θα πάρεις απάντηση στο πρόβλημά σου.Με μια προϋπόθεση όμως...Ότι ισχύει αυτό που περιέγραψες με τα καλώδια που πάνε σε κάθε διαμέρισμα.Πρέπει να είσαι σίγουρος γι αυτό...

Όσο για την ποιότητα της εγκατάστασης,μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα!Σχεδόν πάντα,τέτοια εικόνα αφήνουν,δυστυχώς,οι αρχικοί εγκαταστάτες στις πολυκατοικίες...

Καλησπέρα,

στέλνω τις φωτογραφίες που έβγαλα, από κοντά και συνολικά, τόσο επάνω στην κεραία όσο και μέσα στο σπίτι.
Στο σπίτι φτάνουν 2 καλώδια, το SAT που πέφτει σε μια πρίζα στο σαλόνι (πριν 2-3 χρόνια) είχε Nova οπότε πιστεύω ότι είναι το SAT (εκτός αν τα έχει αλλάξει κανείς επάνω) και για τα ψηφιακά που τα ρίχνει σε όλες τις πρίζες του σπιτιού (εκεί δεν έχει καθόλου σήμα, το λέω γιατί σύνδεσα την πρίζα του σαλονιού που είναι η TV και δεν έδειχνε τίποτα), επιπλέον διαπίστωσα πως εκεί στον διακλαδωτή ενώ φεύγουν 5 καλώδια από το κουτί δεν βρίσκω την 5η πρίζα :bigcry: πρέπει να έχει ξεχάσει να βάλει μια στο υπνοδωμάτιο γιατί στο άλλο υπάρχει :) τι να πεις... φαντάζομαι εάν την ανοίξω θα βρω το καλώδιο μέσα, κέρδισε 15 ευρώ ο τύπος-γυφτιές..

τέλος πάντων, οι φωτογραφίες είναι οι παρακάτω, ελπίζω να βγει κάποια άκρη, όπως είδα μερικοί έχουν βάλει διακλαδωτή SAT, εάν χρειαστούν επιπλέον φωτό μου λέτε :D

Μόνο κεραίες όμως δεν δείχνουν οι φωτογραφίες φίλε μου...

Από αυτά που περιγράφεις,προκύπτει ότι το καλώδιο της πρίζας που ψάχνεις,δεν κάνει λήψη από τον πολυδιακόπτη.Και λογικά,δεν έχεις καθόλου δορυφορική λήψη.Το καλώδιο που ψάχνεις,θα μπορούσε να είναι αυτό που είπε ο kostikos.Αυτό που φεύγει δηλαδή από το combiner sat/tv.Αφού όμως λες ότι το έβγαλες στον αέρα και δεν σου κόπηκε η λήψη,το απορρίπτουμε.Αυτό μάλιστα,ενισχύει την πιθανότητα ότι δεν έχεις δορυφορική λήψη...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες,είναι το πού καταλήγουν τα 2 καλώδια με τις μούφες.Ειδικά αυτό που έρχεται από κάτω,δεν φαίνεται πού καταλήγει.Εκτός κι αν γνωρίζεις.Μήπως κάποιο από αυτά πάει απευθείας σε κεραία επίγειας λήψης?Αν μπορώ να διακρίνω καλά,η μια πλευρά του καλωδίου με τη μούφα (αυτό που είναι δεξιά και πιο πάνω από αυτό με την άλλη) ίσως να καταλήγει σε splitter της επίγειας διανομής.Θα μπορούσε να είναι αυτό και θα εξηγούσε την δυνατότητα μόνο επίγειας λήψης.Συμπερασματικά,δοκίμασε να αποσυνδέσεις αυτό από τη μούφα κι αν δεν δεις αποτέλεσμα (αν δεν σου κοπεί η λήψη),τότε δοκίμασε και αυτό με την άλλη μούφα.Από την στιγμή που δεν βλέπω πού πάει η άκρη του καλωδίου με την μούφα (αυτού που έρχεται από κάτω),δεν μπορώ να αποκλείσω ούτε αυτό.

Τελευταίο πιθανό (και ίσως πιθανότερο) καλώδιο,είναι αυτό που έρχεται από το splitter 1/2.Η μια από τις 2 εξόδους του πάει στην είσοδο tv του combiner,ενώ η άλλη του πάει μέσα με τα υπόλοιπα,λογικά προς κάποιο δωμάτιο.Θα μπορούσε να είναι το δικό σου δωμάτιο.Εφόσον είναι αυτό,πάλι δικαιολογείται να έχεις μόνο επίγεια λήψη,αφού κατεβάζει μόνο επίγεια διανομή.

Αυτό που καταλαβαίνω,είναι ότι για κάποιο λόγο ο προηγούμενος κάτοικος του διαμερίσματος που μένεις,έβγαλε το καλώδιο από τον πολυδιακόπτη και το σύνδεσε με κάποιο από αυτά που είπα.Κι έτσι,εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο,δεν κάνεις δορυφορική λήψη.Μόνο επίγεια.Τώρα θα μου πεις...Γιατί να έκανε κάτι τέτοιο?Δεν μπορώ να πω με σιγουριά...Μήπως δεν τον ικανοποιούσε η επίγεια λήψη από τον πολυδιακόπτη?Μπορεί...Μπορεί και να είναι βλακεία αυτό που λέω...Μπορεί πάλι,αυτός που έκανε τις συνδέσεις για την αποκλειστική δορυφορική του λήψη,ψάχνοντας τα καλώδια να μπερδεύτηκε και να το έβαλε κατά λάθος εκεί και όχι στον πολυδιακόπτη.Δεν ξέρω...Αυτό που ξέρω είναι ότι εσύ φαίνεται να μην έχεις λήψη δορυφορική.Πολύ φυσιολογικό,από τη στιγμή που το καλώδιο της πρίζας που ψάχνεις δεν καταλήγει στον πολυδιακόπτη,αλλά και σύμφωνα με όσα είπες ούτε στην έξοδο του combiner sat/tv,που θα ήταν η δεύτερη (από όσα φαίνονται στις φωτογραφίες) πιθανή για σένα παροχή δορυφορικού και επίγειου σήματος.

Ανακεφαλαιώνοντας,πιστεύω ότι το καλώδιο που ψάχνεις είναι από τα πιθανά που ανέφερα.Και τι γίνεται,θα μου πεις,αν δεν είναι κανένα από αυτά?Μετά,δεν υπάρχουν πολλές επιλογές...Θα δοκιμάζεις και θα αποσυνδέεις μία-μία όσες εξόδους φεύγουν από τα splitter που διανέμουν το ενισχυμένο επίγειο σήμα και πάνε προς τα διαμερίσματα.Όποια καλώδια δηλαδή φεύγουν από εκεί και μπαίνουν στους σωλήνες καθόδου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιο είναι το καλώδιό μου οεο;

καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο σας..

Μόνο κεραίες όμως δεν δείχνουν οι φωτογραφίες φίλε μου...

ναι δεν έβγαλα κεραίες διότι στην πολυκατοικία υπάρχει ένα πιάτο με ένα lnb και μια κεραία για τα digea
Επιπλέον έχουν μπει 2-3 πιάτα OTE TV, αυτοί από όσο καταλαβαίνω χρησιμοποιούν το SAT/TV combiner και έχουν συνδέσει το καλώδιο που υπήρχε στην έξοδο του πολυπλέκτη με το lnb στο πιάτο μέσω του combiner για να κατεβάσουν το σήμα κάτω στο διαμέρισμα. Ή έχω δει ότι έχουν συνδέσει απευθείας το lns του πιάτου OTE TV με το καλώδιο που ήταν στο output του πολυπλέκτη για να κατεβάσουν το σήμα..

Αυτό που δεν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες,είναι το πού καταλήγουν τα 2 καλώδια με τις μούφες. Ειδικά αυτό που έρχεται από κάτω,δεν φαίνεται πού καταλήγει.Εκτός κι αν γνωρίζεις.Μήπως κάποιο από αυτά πάει απευθείας σε κεραία επίγειας λήψης?

Ναι, αυτά με τους combiners πάνε σε πιάτα OTE TV

Τελευταίο πιθανό (και ίσως πιθανότερο) καλώδιο,είναι αυτό που έρχεται από το splitter 1/2.Η μια από τις 2 εξόδους του πάει στην είσοδο tv του combiner,ενώ η άλλη του πάει μέσα με τα υπόλοιπα,λογικά προς κάποιο δωμάτιο.Θα μπορούσε να είναι το δικό σου δωμάτιο.Εφόσον είναι αυτό,πάλι δικαιολογείται να έχεις μόνο επίγεια λήψη,αφού κατεβάζει μόνο επίγεια διανομή.

αυτό δεν το κατάλαβα καλά

Αυτό που καταλαβαίνω,είναι ότι για κάποιο λόγο ο προηγούμενος κάτοικος του διαμερίσματος που μένεις,έβγαλε το καλώδιο από τον πολυδιακόπτη και το σύνδεσε με κάποιο από αυτά που είπα.Κι έτσι,εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο,δεν κάνεις δορυφορική λήψη.Μόνο επίγεια.Τώρα θα μου πεις...Γιατί να έκανε κάτι τέτοιο?Δεν μπορώ να πω με σιγουριά...Μήπως δεν τον ικανοποιούσε η επίγεια λήψη από τον πολυδιακόπτη?Μπορεί...Μπορεί και να είναι βλακεία αυτό που λέω...Μπορεί πάλι,αυτός που έκανε τις συνδέσεις για την αποκλειστική δορυφορική του λήψη,ψάχνοντας τα καλώδια να μπερδεύτηκε και να το έβαλε κατά λάθος εκεί και όχι στον πολυδιακόπτη.Δεν ξέρω...Αυτό που ξέρω είναι ότι εσύ φαίνεται να μην έχεις λήψη δορυφορική.Πολύ φυσιολογικό,από τη στιγμή που το καλώδιο της πρίζας που ψάχνεις δεν καταλήγει στον πολυδιακόπτη,αλλά και σύμφωνα με όσα είπες ούτε στην έξοδο του combiner sat/tv,που θα ήταν η δεύτερη (από όσα φαίνονται στις φωτογραφίες) πιθανή για σένα παροχή δορυφορικού και επίγειου σήματος.

Πριν 2 χρόνια είχα Nova σε αυτό το καλώδιο SAT που φτάνει στο σπίτι, από την άλλη μπορεί να έχει έρθει ο οποιοσδήποτε και να αλλάξει πράγματα πάνω στις συνδέσεις και να έχει γίνει ο κακός χαμός (όπως φαίνεται κιόλας).
Δεν έχω καταλάβει επίσης τι ρόλο βαράει ένα switch που δεν έχει καθόλου περιγραφή επάνω, αυτό με τις 5 θύρες (είναι πιασμένες οι 3)

Ανακεφαλαιώνοντας,πιστεύω ότι το καλώδιο που ψάχνεις είναι από τα πιθανά που ανέφερα.Και τι γίνεται,θα μου πεις,αν δεν είναι κανένα από αυτά?Μετά,δεν υπάρχουν πολλές επιλογές...Θα δοκιμάζεις και θα αποσυνδέεις μία-μία όσες εξόδους φεύγουν από τα splitter που διανέμουν το ενισχυμένο επίγειο σήμα και πάνε προς τα διαμερίσματα.Όποια καλώδια δηλαδή φεύγουν από εκεί και μπαίνουν στους σωλήνες καθόδου.

με βλέπω να τα δοκιμάζω όλα :/
το satellite finder που έχω μπορώ να το εκμεταλλευτώ κάπως;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο είναι το καλώδιό μου οεο;

καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο σας..

ναι δεν έβγαλα κεραίες διότι στην πολυκατοικία υπάρχει ένα πιάτο με ένα lnb και μια κεραία για τα digea
Επιπλέον έχουν μπει 2-3 πιάτα OTE TV, αυτοί από όσο καταλαβαίνω χρησιμοποιούν το SAT/TV combiner και έχουν συνδέσει το καλώδιο που υπήρχε στην έξοδο του πολυπλέκτη με το lnb στο πιάτο μέσω του combiner για να κατεβάσουν το σήμα κάτω στο διαμέρισμα. Ή έχω δει ότι έχουν συνδέσει απευθείας το lns του πιάτου OTE TV με το καλώδιο που ήταν στο output του πολυπλέκτη για να κατεβάσουν το σήμα..

Είσαι σίγουρος για όλα αυτά?2 ή 3 είναι τα πιάτα που έχουν μπει?Από το sat/tv combiner ένας κάνει λήψη και όχι όλοι μαζί.Πόσοι έχουν συνδέσει το καλώδιό τους απευθείας με το κάτοπτρο?Αυτά πρέπει να τα γνωρίζεις με ακρίβεια,ώστε να αρχίσεις να αποκλείεις περιπτώσεις.Εμένα μου φαίνεται σαν να πηγαίνει ένα καλώδιο απευθείας σε κάτοπτρο.Γι αυτό είπα ότι χρειάζεται φωτογραφία με τις κεραίες.

Ναι, αυτά με τους combiners πάνε σε πιάτα OTE TV

Δεν κατάλαβες...Άλλο ρωτάω εγώ.Εγώ ρωτάω για τα 2 καλώδια με τις μούφες.Αυτά δηλαδή όπου ενώνονται μεταξύ τους απευθείας 2 καλώδια με κάθε μούφα.Δεν μιλάω για combiners.Οι οποίοι δεν βλέπω να είναι πάνω από έναν.Ακολούθησέ τα και βρες αν η άκρη των 2 καλωδίων με τις μούφες (κυρίως αυτού που είναι κάτω αριστερά)καταλήγουν σε κάποια κεραία.Αν κάποιο καταλήγει σε δορυφορικό κάτοπτρο,τότε το αποκλείεις.Αν καταλήγει στην κεραία επίγειας λήψης,μάλλον είναι το δικό σου.

αυτό δεν το κατάλαβα καλά
Να στο εξηγήσω καλύτερα...
Το splitter 1/2 μοιράζει αποκλειστικά επίγεια διανομή.Η μια του έξοδος από τις 2,φαίνεται ότι καταλήγει σε κάποιο διαμέρισμα.Εσύ κάνεις μόνο επίγεια λήψη,οπότε είναι πιθανό η έξοδος αυτή του splitter να είναι το δικό σου καλώδιο.

Πριν 2 χρόνια είχα Nova σε αυτό το καλώδιο SAT που φτάνει στο σπίτι, από την άλλη μπορεί να έχει έρθει ο οποιοσδήποτε και να αλλάξει πράγματα πάνω στις συνδέσεις και να έχει γίνει ο κακός χαμός (όπως φαίνεται κιόλας).
Δεν έχω καταλάβει επίσης τι ρόλο βαράει ένα switch που δεν έχει καθόλου περιγραφή επάνω, αυτό με τις 5 θύρες (είναι πιασμένες οι 3)

Τώρα κατάλαβα ότι ήδη έμενες εσύ εκεί και όχι κάποιος άλλος.Το πιθανότερο είναι ότι αυτός που είχε βάλει "χέρι" στα καλώδια,μπερδεύτηκε (?) και τοποθέτησε το δικό σου σε λάθος θέση.
Το υλικό που ρωτάς δεν είναι switch.Εξηγείται λογικά σαν διακόπτης diseqc.Παίρνει δηλαδή πάνω από μία δορυφορικές εισόδους και βγάζει έξοδο των λήψεων σε ένα καλώδιο.Αν και δεν φαίνεται τι γράφει,αυτή είναι η λογική εξήγηση για το εξάρτημα αυτό.

με βλέπω να τα δοκιμάζω όλα :/
το satellite finder που έχω μπορώ να το εκμεταλλευτώ κάπως;
Ακολούθησε αυτά που λέω και θα το βρεις το καλώδιο.Αν μάλιστα απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα,τα πράγματα απλοποιούνται.Η έσχατη περίπτωση είναι να ψάξεις τα καλώδια που φεύγουν από τα splitter επίγειας διανομής και πάνε απευθείας στις καθόδους για τα διαμερίσματα.
Το sat finder δεν θα σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση.

Last edited:
δοκιμάζοντας να αφαιρέσω τα καλώδια

το 1 συνέχισα να έχω κανονικά εικόνα στην TV
το 2 έχασα το σήμερα στην TV

οπότε συμπέρανα ότι κάποιο από τα καλώδια που φεύγουν από τα OUTs είναι το δικό μου
έπειτα δοκιμάζοντας πάλι ένα ένα από τα OUTs δεν έχασα το σήμερα στην TV

είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

976d5718_o.jpg

Όταν έβγαζες ένα-ένα τα outs από το άσπρο splitter,τα άφηνες στον αέρα ή τα κρατούσες?Αν τα κρατούσες,κάνε πάλι τη δοκιμή με κάθε καλώδιο που βγάζεις να μην το κρατάς.

1000 ευχαριστώ!! :guitarist:
επιτυχία, τελικά το καλώδιο μου ήταν το πρώτο πάνω αριστερά στο switch, το έβαλα στον πολυπλέκτη και τώρα έχει και SAT
να σημειώσω πως ακόμα και στον αέρα που το είχα αφήσει μερικές φορές είχε σήμα η TV (για λίγο)

επιπλέον ερωτήσεις
1) πως μπορώ να μοιράσω το σήμα (επίγειο και δορυφορικό σε όλες τις πρίζες), προφανώς δεν κάνει το switch που έχω (μπορείτε να δείτε φωτό)
2) πως μπορώ να πάρω σήμα OTE TV από κάποιον που έχει ήδη βάλει; για τι εξάρτημα ψάχνω (ώστε να έχω κι εγώ αλλά μην επηρεάσω κι αυτόν), εναλλακτικά θα πρέπει να αλλάξω το κεντρικό πιάτο να βλέπει OTE TV και όχι NOVA (ευτυχώς δεν βλέπει κάποιος άλλο SAT στην πολυκατοικία)
3) τελικά τα καλώδια που έρχονται στο σπίτι ήταν εντελώς διαφορετικά από ότι νόμιζα (κάποιος τα είχε αλλάξει), να θυμίσω πως έρχονται 2, ένα για SAT+επίγεια και ένα μόνο για επίγεια, εγώ τώρα έχω βρει το 1ο, το άλλο που δεν έχει καθόλου σήμερα πως το ψάχνω; κάνω την αντίστροφη διαδικασία (να το συνδέσω κάπου που να έχει εικόνα η TV) ή υπάρχει κάτι άλλο;

Το βρήκες?Δόξα σοι ο Θεός!Ωραία,χαίρομαι!
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς τώρα...
1) Δεν μπορείς να μοιράσεις το σήμα που κατέβασες,στις υπόλοιπες πρίζες.Και δεν μπορείς,επειδή οι υπόλοιπες πρίζες (που θα έπρεπε κανονικά να δίνουν επίγεια λήψη) είναι σε σειρά.Και για να μπορώ να καταλαβαίνω τι εννοείς,προσπάθησε να χρησιμοποιείς σωστά την περιγραφή των εξαρτημάτων που αναφέρεις.Αν μιλάς για το εξάρτημα που είναι στο κουτί σου,δεν είναι switch.Είναι splitter.Αν μιλάς για κάτι άλλο,πες ποιο είναι αυτό γιατί δεν μπορώ να καταλάβω.
2) Αν θέλεις να πάρεις σήμα για ΟΤΕ TV,από κάποιο κάτοπτρο που κάνει ήδη λήψη του δορυφόρου αυτού,θα πρέπει να αντικαταστήσεις το lnb του κατόπτρου με μεγαλύτερο,πχ QUAD (με 4 εξόδους δηλαδή).Αν το κάτοπτρο της πολυκατοικίας ρυθμιζόταν για λήψη 9 μοιρών,τότε θα μπορούσες να έκανες λήψη από την πρίζα σου.
3) Επειδή τα καλώδια που έρχονται στο σπίτι σου είναι εντελώς διαφορετικά από ότι νόμιζες (κάτι που σου είχα επισημάνει να σιγουρευτείς από την αρχή),το πιθανότερο είναι ότι το άλλο καλώδιο που ψάχνεις τώρα το έχει βάλει αλλού κάποιος άλλος.Σε είχα ρωτήσει,αλλά δεν έχεις απαντήσει ακόμα,πού πάει η άκρη των 2 καλωδίων που είναι με μούφα?Ειδικά το κάτω αριστερά,δεν φαίνεται πού πάει η μια του άκρη.Πάντως δεν πάει στις καθόδους προς τα δωμάτια.Στο άλλο με την μούφα,φαίνονται και οι δυο άκρες του να πηγαίνουν στις καθόδους προς τα δωμάτια.Υπάρχει και άλλο ένα με μούφα,το οποίο είναι καλυμένο με μονωτική ταινία και φαίνονται οι δυο άκρες να πηγαίνουν στις καθόδους προς τα δωμάτια.Είναι πολύ πιθανό,το δεύτερο καλώδιο που ψάχνεις να είναι ένα από αυτά τα τρία.Δοκιμάζεις και βγάζεις τις μούφες,συνδέοντας κάθε κομμάτι σε μια έξοδο splitter επίγειας διανομής.Ξεκίνα από αυτά,αλλά πες μου και πού πάει η άκρη από το κάτω αριστερά καλώδιο...
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχεις μπλέξει τα καλώδια στο splitter που βρίσκεται στο κουτί σου.

1) ναι στο splitter αναφέρομαι, άρα όταν είναι σε σειρά οι πρίζες μπορείς να μοιράσεις μόνο το επίγειο σήμα..και όχι το δορυφορικό, κρίμα

2) από ήδη υπάρχον κάτοπτρο OTE TV δεν μπορώ να ρίξω το σήμα του και στο δικό μου καλώδιο, να το κάνω δλδ split; σχετίζεται με το 1) ίσως; επειδή δεν βλέπει κανείς από το δορυφορικό πιάτο της πολυκατοικίας το πιο πιθανό είναι να το γυρίσω στις 9, επίσης έβαλα πριν λίγο το sat finder ανάμεσα πριν τον δέκτη και έπαιζε :)
επίσης δεν αντιλαμβάνομαι την χρήση του combiner αφού έτσι κι αλλιώς ο ΟΤΕ TV έχει και τα επίγεια κανάλια, τέλος πάντων..

3) "Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχεις μπλέξει τα καλώδια στο splitter που βρίσκεται στο κουτί σου." -> μόλις το δοκίμασα κι αυτό μπας και...
"αλλά δεν έχεις απαντήσει ακόμα,πού πάει η άκρη των 2 καλωδίων που είναι με μούφα?"
σορρυ φίλος αλλά δεν έχω καταλάβει το σημείο που εννοείς, εάν μπορείς να το κυκλώσεις κάπως να το δω θα πάω επάνω και θα σου πω χοχο