Ποιο ειναι το ΠΡΩΤΟ Βινύλιο/cd/Κασσέτα που αγοράσατε?

Μήτσο το θυμάμαι καλά. Έπαιρνα ενα πενηντάρι χαρτζηλίκι και σε 3-4 μέρες η τυρόπιττα γινόταν βινύλιο:)
Salina λεγόταν το μαγαζί και υπάρχει ακόμα.

Re: Απάντηση: Ποιο ειναι το ΠΡΩΤΟ Βινύλιο/cd/Κασσέτα που αγοράσατε?

varis said:
Το πρωτο βινυλιο που πηρα ηταν το real life των Magazine. .

Χα. Την ξέρεις την ιστορία με τον Howard Devoto, τον τραγουδιστή των Magazine; Εκείνη την εποχή που ήταν ακόμα στους Buzzcocks και είχαν βγάλει το πρώτο τους EP, έπαιζε το είδωλό του, ο Iggy Pop, στην πόλη του. Ο Devoto πήγε μετά τη συναυλία, του έδωσε το δίσκο του και του είπε: ''Γειά σου! Εχω όλους τους δίσκους σου. Και τώρα, έχεις κι εσύ όλους τους δικούς μου'' :rolleyes:

Το πρώτο άλμπουμ (σε κασέτα) που αγοράσα ποτέ ήταν κατά το 1991 (10 ετών) το Runaway Horses της Belinda Carlisle. Την είχα ερωτευτεί! Μου φαινόταν τόσο όμορφη! Το άκουγα 10 φορές την ημέρα, το είχα μάθει όλο απ'έξω (μου έμαθε κι αγγλικά για το lower!)

Attachments

• 2034516.jpg
    2034516.jpg
    56.4 KB · Views: 13
Re: Απάντηση: Ποιο ειναι το ΠΡΩΤΟ Βινύλιο/cd/Κασσέτα που αγοράσατε?

MOUKIOUROUFIS KOSTAS said:
Μήτσο το θυμάμαι καλά. Έπαιρνα ενα πενηντάρι χαρτζηλίκι και σε 3-4 μέρες η τυρόπιττα γινόταν βινύλιο:)
Salina λεγόταν το μαγαζί και υπάρχει ακόμα.

Αντε ρε μη μου πεις και πως δεν συναντηθήκαμε ποτέ ?είχα γίνει κολλητός με τους μαγαζάτορες , ξέρεις δίσκοι για δάνεισμα , πρώτες ακροάσεις (από εκεί πήρα από τους πρώτους πιστεύω το πρώτο και καλύτερο simply red)
και τα πρώτα μου cd γύρω στο 86-87.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο ειναι το ΠΡΩΤΟ Βινύλιο/cd/Κασσέτα που αγοράσατε?

Nikos F said:
Αντε ρε μη μου πεις και πως δεν συναντηθήκαμε ποτέ ?είχα γίνει κολλητός με τους μαγαζάτορες , ξέρεις δίσκοι για δάνεισμα , πρώτες ακροάσεις (από εκεί πήρα από τους πρώτους πιστεύω το πρώτο και καλύτερο simply red)
και τα πρώτα μου cd γύρω στο 86-87.

Νικόλα από το συγκεκριμένο μαγαζί ζήτημα να έχω ψωνίσει 20 δίσκους όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπεις μπήκα γρήγορα σε δύσκολες αναζητήσεις..
Μόλις ξανοίχτηκα μου τα 'τρωγε το Happening, το Jazz Rock και το Δισκάδικο της Αθηνάς που έκαναν "περίεργες" εισαγωγές τότε.:cool:

Οι δίδυμοι αργότερα απεδείχθησαν φραγκοkillers ολκής

p.s. το icon με το χεράκι κάτω μπήκε κατά λάθος!

Last edited:
Βινυλιο δεν αγορασα ποτε.
Η πρωτη κασετα ηταν παραγγελια σε δισκαδικο με επιλογη ποπ 80´S.
Ειχε μεσα τα Dont Go (Yazoo), THE LEBANON, WAKE YP, EYE OF THE TIGER, ABRACATABRA κ.α., ολα πρωτοακουσμενα στην εκπομπη "Μουσικοραμα" της ΕΡΤ.
Το πρωτο CD ηταν μια συλλογη της Ρ. Κουμιωτη, το οποιο αγορασα απο καποιο δισκαδικο στην Πετρουπολη, πριν ακομα αποκτησω cd player.

Το 1979 σε ηλικία 8 χρονών "έπρηζα" τον πατέρα μου επι ενα δίμηνο να μου πάρει την κασέτα των chic.O καψερός για να γλυτώσει την γκρίνια πήγε και μου την πήρε και αντί για ευχαριστώ εισέπραξε την παιδική υστερία μου όταν αντιλήφθηκα οτι η κασσέτα δεν είχε μέσα το le freak.:violent-smiley-030:

Η κασσέτα σαφώς και καταστράφηκε.Πέρασε καμια δεκαετία για να καταλάβω οτι βασικά του είχα ζητήσει ενα χαζοdiscoτραγουδάκι και αυτός μου πήρε τον επόμενο δίσκο των chic που περιείχε το good times με την all time classic μπασογραμμη και που έμελε να επηρεάσει όλη την dance/rnb μουσική σκηνή των 80s και 90s

για κασέτες δεν θυμάμαι, μικρός πάντως εγώ δεν αγόραζα.
Πρέπει να ήταν στις αρχές του 1989 όταν ο πατέρας μου μου πήρε ένα Philips οπότε και αγόρασα το πρώτο μου cd. Ήταν μια περίεργη επιλογή τραγουδιών από το "A Hard Day's Night" και το "Beatles for Sale". Μέχρι τότε ήξερα μόνο το όνομα, αργότερα ανακάλυψα ότι μου ήταν ήδη γνωστά και πολλά από τα τραγούδια τους. Περίεργο πώς το επέλεξα για πρώτη αγορά.

αυτές τις μέρες συμπλήρωσα ακριβώς 20 χρόνια από την πρώτη αγορά cd
(για κασέτες και βινύλια έγραψα στο ίδιο thread)
τα οποία ήταν τα εξής : roxy music - manifesto,
doobie brothers - greatest hits.

το πρώτο

31.jpg

και το δεύτερο

156130.jpg

Πρώτο βινύλλιο με δικά μου χρήματα,απο ελληνικούς δίσκους ´Η Πόλη Μας´,σε μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη και στίχους Κωστούλας Μητροπούλου,με Μοσχολιού -Μητσιά.Παραμένει απο τούς αγαπημένους μου
Πρώτο ξενο βινύλλιο 'Trespass'Genesis.(Μην το διαβάσει ο Ντοκ,που τα χώνω τώρα στο progr:flipout: :flipout: )
Πρώτα c.d(ηταν 2),Μiles Davis-John Coltrane και 5η-6η Βeethoven με Karajan.(Ελπίζω να μην το δεί ο Δημοκηδής:flipout: :flipout: )

Σε κασσέτα, το New Jersey των Bon Jovi, νομίζω το 1989.
Ε, αυτά ακούγαμε τότε.... :blush: Άλλωστε ήμουν μόνο 9, είχα το ακαταλόγιστο!