Ποιο ειναι το ΠΡΩΤΟ Βινύλιο/cd/Κασσέτα που αγοράσατε?

Έτερον εκάτερον. Και εμένα η αδυναμία μου είναι οι 'καταραμένοι' καλλιτέχνες. Η πτώση παρουσίαζε πάντα το μεγαλύτερο υπαρξιακό ενδιαφέρον. Και από τις ιστοσελίδες αυτού εδώ πολλές φορές έχω προσεγγίσει τις αγάπες μου από την 'καταραμένη' τους πλευρά.

Αυτοί όμως, εκτός από καταραμένοι, είναι μεγαλοφυείς και είχαν αυτοσυνείδηση. Ο Σούμπερτ για παράδειγμα θεωρούσε πως τα κουαρτέτα που είχε γράψει μέχρι το 1824 'δεν είχαν τίποτε το εξαιρετικό' και όταν το 1823 του ζήτησαν να παραδώσει ένα ορχηστρικό έργο, απάντησε ότι 'δεν είχε τίποτε για πλήρη ορχήστρα που θα μπορέσει να προσφέρει με καθαρή τη συνείδηση'.

Σήμερα διαβάζω στο Κ της Καθημερινής για κάτι αυστριακούς που παίζουν μουσική με ζαρζαβατικά, ήμαρτον! :eek: Τόσος πολύς θόρυβος και φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στην μουσική παραγωγή σήμερα. Έχουμε γεμίσει διασκεδαστές. :(

Last edited:
Φίλτατε Δαμιανέ , όταν σε αυτό το περιβάλλον εργασίας , έλεγα παλιά για τα σκουπίδια που μας έχει γεμίσει εκείνο το τίποτα η Yoko Ono που ήσουνα ; :rolleyes: (Θυμίζω μόνον το καταπληκτικό βίντεο :confused: με την μύγα που περπατούσε στα οπίσθια του Λέννον επί μεγάλο χρονικό διάστημα . Α ήταν και ασπρόμαυρο:D

Παιδιά ,μήν μπερδέυουμε τήν κάθε δήθεν πρωτοποριακή μπούρδα με τήν πραγματική πρωτοποριακή τέχνη.Και τέτοια βρίσκεις σέ κάθε μουσικό είδος.Γνωμη μου είναι ότι σε χαλεπούς πολιτισμικά καιρούς ,δεν μπορεί να παραχθεί μεγάλη τέχνη.Αντικατοπτρίζει πλήρως η τέχνη τό τί συμβαίνει στήν κοινωνία.Δεν βρίσκονται εύκολα όμως και οι τεχνίτες εκείνοι πού θά δώσουν τό στίγμα.
Ντέμιαν εντάξει για τους καταραμένους.Για τά αριστερά ιερατεία δέν έχει σχόλιο???;) :p

Ντοκ δεν το σχολίασα γιατί απλά τις δραστηριότητες τις κυρίας δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να τις μάθω.

Σπύρο δε σχολίασα τα 'ανανεωτικά' αριστερά ιερατεία, γιατί ποτέ δεν είχα αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία τους και δεν ασχολήθηκα με τα πορίσματα τους.

Re: Απάντηση: Ποιο ειναι το ΠΡΩΤΟ Βινύλιο/cd/Κασσέτα που αγοράσατε?

Δαμιανός Δημητριάδης said:
Για τα άλλα, τα 'ορθόδοξα' είναι πολύ διαφωτιστικό το βιβλίο 'Ο πατέρας μας DSch' που είχα παρουσιάσει στο avforum. Σε ορισμένα σημεία μου σηκώνεται η τρίχα και γεμίζω τύψεις...

Ελα βρε Ντέμιαν που θα γεμίσουμε και τύψεις.
Αν ήμασταν Χριστιανοί δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε; να έχουμε αυτοκτονήσει ίσως;:rolleyes:

stefstef said:
Θυμαμαι οτι (τοτε) τα πρωτα που ειχα ζητησει απο τους γονεις μου, (σημειωτεον ο πατερας μου αγοραζε πολυ συχνα δικα του), ηταν το Eye of the Tiger των Survivor και το Abracadabra του Steve Miller.
Και από τότε δεν σταμάτησες ποτέ.... :D
Keep walking stefstef.......

Πρώτη Κασέτα : Skid Row - Skid Row (ο 1ος τους δίσκος τέλος πάντων)
Πρώτο cd : Metallica - Black Album
Πρώτο LP: Gary Moore - Still got the blues

Αμάν, περάσανε καμια 10αριά -15αριά χρόνια από τότε

Xμ... πάνε πολλά χρόνια πίσω εάν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν το Roca Rolla των Judas Priest , το lp απλά πια δεν υπάρχει έχει λίωσει η πρώτη κασσέτα ήταν ένα ακυκλοφόρητο live με τις Μουσικές Ταξιαρχίες λίγο μετά το 1979!!!!!

Οι 2 πρωτοι δίσκοι που επεσαν στα χερια μου και έλιωσαν ήταν το "Making Movies" των Dire Straits και ο "Σταυρος του Νοτου"!!!

Τα πρώτα που αγόρασα σε βινύλλιο ήταν
μιά συλλογή με Bill Halley & the Comets
μια συλλογή με Jerry Lee Lewis
και το Hunky Dory του D.Bowie
30 χρόνια πριν...και βάλε..

Το πρωτο μου cd ηταν το in-a-gadda-da-vida των iron butterfly!
Το πρωτο μου lp htan to trilogy των ΕLP και
η πρωτη μου κασσετα εταιριας ηταν θυμαμαι το animals των floyd!

1980 σε ηλικία 11 ετών με 150 δραχμές που μάζευα απο το σχολικό χαρτζιλίκι απέκτησα το lp που όλοι τότε χορεύαμε σε κάθε πάρτυ: Queen - The game.

Κι αφού γλυκάθηκα πολύ, μετά από λίγες μέρες άλλο ένα 150άρι πήγε για το End of the century των Ramones (το Do you remember rock 'n' roll radio το λιώναμε κάθε μέρα όλη η τσογλανοπαρέα χοροπηδώντας στα σαλόνια του εκάστοτε σπιτιού που έλειπαν οι γονείς...).:p

Και οι δυο δίσκοι υπάρχουν ακόμα σε περίoπτη θέση στα ράφια, με τη παιδική γραφή του αύξοντα αριθμού στα οπισθώφυλλα να θυμίζει το παρελθόν...
Από εκεί και μετά με πήρε η μπάλλα παραμάζωμα και πλέον έχει χαθεί το νούμερο.

Kαλή μας αρχή!

Last edited:
Το πρωτο βινυλιο που πηρα ηταν το real life των Magazine. Cd δεν θυμαμε.

MOUKIOUROUFIS KOSTAS said:
1980 σε ηλικία 11 ετών με 150 δραχμές που μάζευα απο το σχολικό χαρτζιλίκι απέκτησα το lp που όλοι τότε χορεύαμε σε κάθε πάρτυ: Queen - The game.

Κι αφού γλυκάθηκα πολύ, μετά από λίγες μέρες άλλο ένα 150άρι πήγε για το End of the century των Ramones (το Do you remember rock 'n' roll radio το λιώναμε κάθε μέρα όλη η τσογλανοπαρέα χοροπηδώντας στα σαλόνια του εκάστοτε σπιτιού που έλειπαν οι γονείς...).:p

Και οι δυο δίσκοι υπάρχουν ακόμα σε περίoπτη θέση στα ράφια, με τη παιδική γραφή του αύξοντα αριθμού στα οπισθώφυλλα να θυμίζει το παρελθόν...
Από εκεί και μετά με πήρε η μπάλλα παραμάζωμα και πλέον έχει χαθεί το νούμερο.

Kαλή μας αρχή!

είσαι σίγουρος ότι δεν πέρασες καμιά σήραγγα του χρόνου?
150 τους έπαιρνα εγώ το 72....