ΠΟΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Re: Απάντηση: ΠΟΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Μια φορά έχω ανέβει στην Τενερίφη με τελεφερίκ κοντά στα 4500 μ και όλοι λαχανιάζαμε και μόνο που περπατούσαμε 10 μέτρα.

Γιώργο μήπως κάνεις λάθος για το υψόμετρο?

Το ψηλότερο lift στην Ευρώπη είναι στο Zermatt στο Matternhorn στα 3.883 m.
Εκτός αν ανέβηκες μέχρι ένα σημείο και μετά έπαιξε και περπάτημα.

Για αυτό που λέτε για το υψόμετρο είναι πράγματι έτσι ....
Θυμάμαι όταν ανέβηκα με την γυναίκα μου στο Matternhorn, επειδή η ανάβαση
με το Lift ήταν πολύ γρήγορη, τα είδαμε όλα ..... Τρελό λαχάνιασμα και
αίσθημα ζαλάδας και υπνηλίας...

Pico del Teide 3718m

Απο τις ομορφοτερες χιονισμενες ψηλοκορφες που εχω δει....

Ακριβώς εκεί που είπε η Χριστίνα πήγα...δεν είχα άδεια για την κορυφή και έμεινα στα 3500 (βέβαια πριν ανέβεις λες τι είναι να περπατήσεις το μονοπάτι, όταν φτάνεις πάνω καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι)...συγγνώμη για τα +1000 μ που έγραψα, λάθος ήταν.

Χονγκ Κονγκ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν προσπαθήσαμε να βρούμε και τα χειρότερα στενά στις 3 το πρωί ...

Αίγυπτος ασφαλέστατη (αρκεί να μην πέσεις σε καμιά περίπτωση Σαρμ Ελ Σέιχ).

matterhorn.jpg

Μέχρι πού έφτασες;

Χονγκ Κονγκ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν προσπαθήσαμε να βρούμε και τα χειρότερα στενά στις 3 το πρωί ...

Αίγυπτος ασφαλέστατη (αρκεί να μην πέσεις σε καμιά περίπτωση Σαρμ Ελ Σέιχ).

Στην Αίγυπτο καλό είναι οι γυναίκες να μην κυκλοφορούν με αμάνικο...

matterhorn.jpg

Μέχρι πού έφτασες;

To lift είναι ακριβώς απέναντι ..... μετά με πεζοπορία στο χιόνι
και οδηγό μπορούσες να φτάσεις σε μια κορυφή γύρω στα 4.200 m,
αλλά εμείς δεν ..... σταματήσαμε στο lift και πήγαμε στο
Glacier Palace που έχουν φτιάξει μέσα στο παγετώνα.

Η κορυφή Matternhorn ακόμα και από απέναντι που ήμασταν εμείς
ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Από τις δυσκολότερες της Ευρώπης για ανάβαση.
Μάλιστα μέσα στο Zermatt έχει και ένα νεκροταφείο με τα μνήματα
ορειβατών από όλο τον κόσμο που πέθαναν στην προσπάθεια να την
κατακτήσουν.

To lift είναι ακριβώς απέναντι ..... μετά με πεζοπορία στο χιόνι
και οδηγό μπορούσες να φτάσεις σε μια κορυφή γύρω στα 4.200 m,
αλλά εμείς δεν ..... σταματήσαμε στο lift και πήγαμε στο
Glacier Palace που έχουν φτιάξει μέσα στο παγετώνα.

Η κορυφή Matternhorn ακόμα και από απέναντι που ήμασταν εμείς
ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Από τις δυσκολότερες της Ευρώπης για ανάβαση.
Μάλιστα μέσα στο Zermatt έχει και ένα νεκροταφείο με τα μνήματα
ορειβατών από όλο τον κόσμο που πέθαναν στην προσπάθεια να την
κατακτήσουν.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε ζηλεύω...

Ελπίζω να βρεθώ κάπου εκεί κοντά στις επόμενες χρονιές (αφού χάσω καμιά 20αριά κιλά αλλιώς...). όπως και στο Άϊγκερ και τους Δολομίτες.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε ζηλεύω...

Ελπίζω να βρεθώ κάπου εκεί κοντά στις επόμενες χρονιές (αφού χάσω καμιά 20αριά κιλά αλλιώς...). όπως και στο Άϊγκερ και τους Δολομίτες.

...εκεί να δεις ομορφία ...Cortina, Λίμνη Missurina και τρελά χωριουδάκια γύρω γύρω..

Λοιπόν όσο αφορά την ασφάλεια θα πω δυο πράγματα για Μεξικό και Αίγυπτο που έχω πάει.
Στην Αίγυπτο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στα κλασσικά τουριστικά μονοπάτια (από Αλεξάνδρια, Κάιρο μέχρι Λούξορ και Ασσουάν). Λίγη προσοχή για κανένα κλεφτρόνι και τίποτα παραπάνω. Είναι τόσο φθηνά εν τω μεταξύ να νοικιάσεις ένα ταξί με τον οδηγό του για όλη την ημέρα και να πας στα αξιοθέατα που δεν θα χρειαστεί να περάσεις από ίσως λίγο πιο επικίνδυνες περιοχές. Επίσης όταν ακούνε Έλληνα ανοίγει η καρδιά τους. Τώρα για τις βομβιστικές επιθέσεις, όσο κίνδυνο έχεις εκεί έχεις και στο Λονδίνο και το Παρίσι και τη Μαδρίτη.
Το Μεξικό είναι πιο περίεργο και έχει να κάνει με το τι θα επισκεφτείς. Αν πας Γιουκατάν που είχα πάει και εγώ και μείνεις στο Κανκούν δεν θα καταλάβεις ότι είσαι Μεξικό, θα νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο Αμερικάνικο θέρετρο στυλ Μιάμι. Κανένα πρόβλημα από πλευράς ασφάλειας. Και στο Ακαπούλκο αν μείνεις στην τουριστική ζώνη πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα. Στην Πόλη του Μεξικό τα πράγματα είναι λίγο επικίνδυνα και πρέπει να έχεις κάνει προεργασία για το που θα κινηθείς και πως. Η φτώχια είναι μεγάλη και ένας τουρίστας με χρήματα είναι πάντα στόχος.
Αν τώρα θέλεις να γυρίσεις το Μεξικό με Backpack τα πράγματα είναι τα κλασσικά. Θα ντυθείς σαν λέτσος μέσα στις άκρες και γενικά δεν θα φοράς τίποτα που να φαίνεται ότι είναι μάρκα ή να δείχνει ότι έχεις πολύ χρήμα. Το να μιλάς Ισπανικά είναι σίγουρα ατού. Ξενοδοχεία και φιλόξενο κόσμο θα βρεις εύκολα. Οι μεταφορές στην ενδοχώρα γίνονται με λεωφορεία συνήθως. Υπάρχουν 3 κατηγορίες λεωφορείων, τα κλασσικά που βλέπουμε στις ταινίες και είναι συνήθως γεμάτα με κότες :P και θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις. Και τις περισσότερες φορές δεν έχουν ακριβή δρομολόγια, αλλά και μόνο το backpack σου θα σε κάνει στόχο σε πραγματικά φτωχούς ανθρώπους, και δεν το θέλεις αυτό. Η δεύτερη κατηγορία λεωφορείων που θα πρότεινα κίολας είναι λεωφορία τουριστικά 20ετίας (στυλ Mercedes 302, 303) που είναι πιο αξιοπρεπή, αρκετά οικονομικά και δεν θα έχεις πρόβλημα να κινηθείς. Υπάρχουν και σούπερ λουξ τουριστικά λεωφορία με μεγαλύτερο αντίτιμο, αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα να τα επιλέξεις.
Όσο αφορά τις ασθένειες αν σκέπτεσε να βγεις εκτός των κλασσικών τουριστικών διαδρομών καλό θα είναι να έχεις κάνει εμβόλια για ηπατίτιδα Α και Β (προληπτικά) ενώ αν πας προς νότιο Μεξικό κοντά σε Μπελίζε και Γουατεμάλα θα πρέπει να πάρεις και χάπια για την ελονοσία. Στα υγειονομικά κέντρα εδώ στην Ελλάδα θα σε ενημερώσουν περισσότερο για αυτό αν και τα χάπια που χορηγούν από κέντρο σε κέντρο είναι διαφορετικά και μερικά έχουν ΠΟΛΥ μεγάλες παρενέργειες (ψυχώσεις κλπ). Εγώ όταν πήγα επειδή έκανα μερικές εξορμήσεις στο Γιουκατάν πήρα χάπια για την ελονοσία, αλλά όχι αυτά που μου έδωσαν. Προτίμησα τη δεξοκυκλίνη (όνομα φαρμάκου στην Ελλάδα Microvibrate) που μέσα σε όλα σε προστατεύει και από τη διάρροια των ταξιδιωτών (κάτι πολύ θετικό). Πρέπει να τα ξεκινήσεις αυτά 2 ημέρες πριν φτάσεις και να τα πάρεις και για ένα μήνα από όταν γυρίσεις.

Όταν πηγαίνουμε και μένουμε μέσα στα τουριστάδικα μονοπάτια δεν έχουμε κανένα πρόβλημα συνήθως...πρόβλημα υπάρχει όταν αρχίσεις και "ξεστρατίζεις" και αρχίσεις να μπαίνεις σε χώρους που κυκλοφορούν μόνο ντόπιοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Kαι ταμπελα που να λεει εαν αισθανθειτε αδιαθεσια περαστε στο ιατρειο
οι αλπεις ειναι απιστευτες
απιστευτες διαδρομες με αυτοκινητο,ποδηλατο, ποδια, kayak, rafting και πανω απ ολα με πεδιλα

πας στο ελ.βενιζελος παιρνεις ενα αεροπλανο και φευγεις.
προυποθεση η πτηση να ειναι πανω απο 1 1/2 ωρα
αρκει να ειναι εκτος ελλαδας και οπου να`ναι

Last edited:
τελικά γιατί χρειάζονται όλα αυτά τα χάπια και τα εμβόλια ρε παιδιά; άλλα μικρόβια έχουν εκεί από εδώ; αφελής ερώτηση αλλά νομίζω αξίζει να μάθουμε 5 πράγμα τα από όσους γνωρίζουν...
εγώ πάντως Κούβα τίποτα δεν χρειάστηκα, ούτε ζαλάδες ούτε διάρροιες κτλ, όλα τέλεια πήγαν και την λατρέψαμε...

Η ελονοσία είναι κάτι που δεν έχουμε στην Ελλάδα. Επίσης η λύσσα είναι κάτι που έχει σχεδόν εκλείψει στον δυτικό κόσμο ενώ σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου υπάρχει σε έξαρση. Επίσης τύφο εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε, αλλά πάλι υπάρχουν περιοχές με μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης. Για ηπατίτιδα Β έχω κάνει ήδη εμβόλιο - αυτή έχει να κάνει περισσότερο με σεξουαλικές επαφές και δεν έχει σύνορα. Για την Α θα κάνω σύντομα γιατί πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνω μιας και ταξιδεύω συχνά. Τέλος αντιτετανικό πρέπει να κάνουμε όλοι και στην Ελλάδα τις υπενθυμιστικές δόσεις - 1 φορά τη 10ετία είναι, δεν είναι κάτι τραγικό.
Και κάτι που είπα και πιο πάνω. Αν μένουμε σε τουριστικές διαδρομές δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως θέλουμε να ταξιδεύουμε διαφορετικά, να ερχόμαστε σε μεγαλύτερη επαφή με ντόπιους πληθυσμούς κλπ τότε αλλάζουν τα δεδομένα.

Μαυρικιο, ή τη μεγαλη μου καψουρα Τζαμαϊκα. Μπορει να συμβιβαζομουν και με παρθενες νησους (που ξαναπηγα και ηταν απλα ΤΕΛΕΙΑ)