Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Ας προσπαθήσω να συνοψίσω τις σκέψεις μου με ερωτήσεις μήπως και βοηθήσω περισσότερο:

1. Υπάρχει HTPC στα 220 Ευρώ?

Όχι.

2. Υπάρχει m.p. στα 220 Ευρώ?

Ναι.

3. Έχουν τις ίδιες επιδόσεις ως προς την αναπαραγωγή?

Σχεδόν ναι.

4. Κάνουν τα ίδια πράγματα γενικώς?

Όχι.

4. Ποιο από τα 2 είναι future proof?

To PC.

5. Ποιο είναι value for money αυτή τη στιγμή?

To M.P.

6. Ποιο από τα 2 είναι πιο εύχρηστο?

Και τα 2.

Ολοκληρώνοντας αναφέρω ότι πριν μερικά έτη αγόρασα το Snazio που φορούσε ένα sigma τσιπάκι για την αναπαραγωγή HD υλικού σε container TS. Αυτή τη στιγμή, κάθεται παροπλισμένο στη γωνία και με ρωτάει: ''Τι είναι αυτή η ματρόσκα ρε θείο και γιατί δεν μπορώ να την παίξω?''

Απέναντί του στέκεται ένας core2duo (τριετίας) πρώτης κοπής και έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια. Τι να κάνω τώρα?

Να μας πεις τι έκανες στο core2duo γιατί έχουμε και μεις ένα και δεν είναι άσχημη ιδέα να το βάλουμε σε ένα κουτάκι και να φτιάξουμε htpc από το τίποτα... ;)

(3d μπορεί να παίξει? είναι αθόρυβο?)

Να μας πεις τι έκανες στο core2duo γιατί έχουμε και μεις ένα και δεν είναι άσχημη ιδέα να το βάλουμε σε ένα κουτάκι και να φτιάξουμε htpc από το τίποτα... ;)

(3d μπορεί να παίξει? είναι αθόρυβο?)

3D δεν έχω δοκιμάσει διότι δεν με ''ψήνει'' το όλο θέμα. Καλό ήταν για μια-δυο φορές που το είδα, αλλά προτιμώ τις 2 διαστάσεις. Φαντάζομαι πως θα παίζει, γιατί όχι?

Αθόρυβο τι θα πει? Γιατί με σας τους χρυσαυτιάδες αυτή η έννοια είναι κάπως περίεργη...:p

όταν βλέπω ταινία δεν ακούγεται τίποτα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Code:
Τα συστήματα δεν περιλαμβάνουν κουτί - τροφοδοτικό, αφού αυτό είναι στα γούστα του καθενός.

motherboard intel H55(π.χ.MSI H55M-E23)    70
CPU intel core i3            90
RAM KINGSTON DDR3 1X2GB            20
HD Western Digital Green Power 500GB    40

ΣΥΝΟΛΟ                    220                

Athlon II x2 240            50
Motherboard AM3 (MSI 880GM-E41)        70
VGA ATI HD5450                40

:D..Δεν συζητάω για το πρώτο.....στο 2ο dts-hd bitstream έχω?

Και τα δύο κάνουν HD bitstream. Μάλιστα το AMD PC έχει extra κάρτα γραφικών μόνο γι´αυτό.

Ο Dimitris_ διευκρίνισε ότι πρέπει να αγοραστεί κουτί και τροφοδοτικό... Και δεν είπαμε τίποτα για software... παράνομος πάλι? Ή να γίνω και expert στο linux?

Υποθέτω ότι από τη στιγμή που μιλάμε για mkv δεν είμαστε άγιοι... Δηλ. αυτοι που φτιάξαν το software αξίζουν να πληρωθούν κι αυτοί που έφτιαξαν τις ταινίες όχι;:chinese:

Αν παρατηρήσατε στα PC δεν έβαλα οπτικό οδηγό, γιατί θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο πλέον, παρα μόνο στο setup προγραμμάτων από DVD (πχ. original παιχνιδιών). Τα Windows μπαίνουν και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα κι από bootable USB stick.

Τα παραπάνω PC χρησιμοποιούν μόνο τον ανεμιστήρα της CPU στη χειρότερη περίπτωση, στην καλύτερη δουλεύουν ομορφότατα με μια καλή παθητική ψύκτρα, οπότε μιλάμε για μηδέν θόρυβο.

Μπορούν να "εξυπηρετηθούν" ενεργειακά από οποιοδήποτε τροφοδοτικό, όσο μικρό και να είναι, αφού σε καμία περίπτωση δε θα ξεπεράσουν τα 150W κατανάλωσης.

Aθόρυβο σημαίνει στα δύο μέτρα να μην ακούγεται λειτουργία ανεμιστήρα είτε παίζει ταινία/μουσική, είτε όχι... αυτό όμως εξαρτάται και από το κουτί, έτσι?

Γιάννη ούτε εγώ έχω ψηθεί για 3d (ακόμα), πολύ περισσότερο σε λίγες ίντσες, αλλά αν δεν τα κατάφερνε εννοείται πως το θέμα future proof πάει περίπατο...

Λοιπον αυτό είναι μια καλή λύση για πολλούς...

Αγοράζεις ένα καλό net book για γενική χρήση και downloading (το χρεώνεις στον προϋπολογισμό σαν pc, έτσι κι αλλιώς το αλλάζεις κάθε δυό τρία χρόνια, δεν μετράει...) και αγοράζεις ένα καλό κουτί (πόσο να κάνει? 150Ε, ας πούμε...) και αγγαρεύεις ένα καλό σαμαρείτη (πίτσες-μπύρες εννοείται...) για τα υπόλοιπα... ε καταπληκτικέ, τρισμέγιστε Γιάννη?

(τώρα είναι που θα μου πει ότι δεν γίνονται όλα τα pc core2duo, htpc... :frown:)

Aθόρυβο σημαίνει στα δύο μέτρα να μην ακούγεται λειτουργία ανεμιστήρα είτε παίζει ταινία/μουσική, είτε όχι... αυτό όμως εξαρτάται και από το κουτί, έτσι?

Βεβαίως, δεν θα ακούς τίποτα από τα 2 μέτρα.....(από τα 2 μέτρα βλέπεις τηλεόραση??)

(τώρα είναι που θα μου πει ότι δεν γίνονται όλα τα pc core2duo, htpc... :frown:)

Αυτό πάλι πως σου 'ρθε? Γιατί να μην γίνονται?

Κι εγω core2duo εχω ρε παιδια, μια χαρα παιζει τα παντα !
Me windows 7 , μονο μ εναν δισκο εσωτερικο ssd , εντελως αθορυβο παιζει bluray, mkv κλπ απο δικτυο.
Εχω και WMC και ειναι πολυ φιλικο κι ευχρηστο (αφου φυσικα καποιος το σεταρει σωστα).

attachment.php

attachment.php

Attachments

• origen-ae-h7-3.jpg
    origen-ae-h7-3.jpg
    8.2 KB · Views: 146
  • windows7_windows_media_center_1268521047.jpg
    windows7_windows_media_center_1268521047.jpg
    93.9 KB · Views: 143
Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Code:
Τα συστήματα δεν περιλαμβάνουν κουτί - τροφοδοτικό, αφού αυτό είναι στα γούστα του καθενός.

motherboard intel H55(π.χ.MSI H55M-E23)    70
CPU intel core i3            90

Athlon II x2 240            50
Motherboard AM3 (MSI 880GM-E41)        70
VGA ATI HD5450                40

Και τα δύο κάνουν HD bitstream. Μάλιστα το AMD PC έχει extra κάρτα γραφικών μόνο γι´αυτό.

Υποθέτω ότι από τη στιγμή που μιλάμε για mkv δεν είμαστε άγιοι... Δηλ. αυτοι που φτιάξαν το software αξίζουν να πληρωθούν κι αυτοί που έφτιαξαν τις ταινίες όχι;:chinese:

Αν παρατηρήσατε στα PC δεν έβαλα οπτικό οδηγό, γιατί θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο πλέον, παρα μόνο στο setup προγραμμάτων από DVD (πχ. original παιχνιδιών). Τα Windows μπαίνουν και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα κι από bootable USB stick.

Τα παραπάνω PC χρησιμοποιούν μόνο τον ανεμιστήρα της CPU στη χειρότερη περίπτωση, στην καλύτερη δουλεύουν ομορφότατα με μια καλή παθητική ψύκτρα, οπότε μιλάμε για μηδέν θόρυβο.

Μπορούν να "εξυπηρετηθούν" ενεργειακά από οποιοδήποτε τροφοδοτικό, όσο μικρό και να είναι, αφού σε καμία περίπτωση δε θα ξεπεράσουν τα 150W κατανάλωσης.

Πολύ χρήσιμα όσα γράφεις... thanxs!

Νομίζω ότι το θέμα του αυθεντικού software είναι προυπόθεση σύγκρισης, σαφώς!

Το γεγονός ότι μπορεί να φοράμε το γάντζο όσον αφορά την αναπαραγωγή υλικού δεν έχει σχέση με το ξύλινο πόδι στο software + hardware της συσκευής... Η σύγκριση πρέπει να είναι κάτω από τις ίδιες συνθήκες...

Αν για παράδειγμα κλέψω ένα σκληρό 1,5Τ θα πρέπει για την σύγκριση htpc και mp να επιβαρύνω τον προυπολογισμό ενός εκ των δύο με 100Ε?
Εντάξει χοντρό παράδειγμα... αλλά όταν θα χρειαστείς κάποιο update καλό θα είναι το pc να συμπεριφερθεί ακριβώς όπως και το mp...

+++
Δική μου παράλειψη ο οπτικός οδηγός... Εφόσον δεν διαθέτει το mp είναι λογικό να μην επιβαρύνει και τον προϋπολογισμό του htpc. Για αυτό και δεν το ανέφερα... Επίσης με εξωτερικους οδηγούς μια χαρά γίνεται η δουλειά... δεν είμαι σίγουρος για όλα τα mps βέβαια... αυτό ας το διευκρινήσουν οι κάτοχοι mps.

+++
Να υποθέσω λοιπόν ότι τα 180 ευρά των παραπάνω επιλογών που αναφέρεις (:a0210:), μαζί με γνήσιο λειτουργικό και software, ένα τροφοδοτικό και ένα καλό κουτί κοστίζουν περίπου 400Ε?

Είναι μια αντιπροσωπευτική τιμή για το οικονομικότερο αντίπαλο τoυ mp των 200Ε, αυτή τη στιγμή?

Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Κι εγω core2duo εχω ρε παιδια, μια χαρα παιζει τα παντα !
Me windows 7 , μονο μ εναν δισκο εσωτερικο ssd , εντελως αθορυβο παιζει bluray, mkv κλπ απο δικτυο.
Εχω και WMC και ειναι πολυ φιλικο κι ευχρηστο (αφου φυσικα καποιος το σεταρει σωστα).

attachment.php

attachment.php

Γιάννη τιμή?

Αχχχ.. είπαμε ...όλα είναι θέμα λειτουργικότητας και προσωπικής επιλογής όσον αφορά το HTPC. Εγώ δεν βλέπω κανένα λόγο να φτάξω HTPC ο οποίος να αντικαθιστά έναν MP. Ομως γιατί θα το έκανα ? ( περιμένω κι εγώ την κατάλληλη στιγμή εδώ που τα λέμε...) ΟΧΙ για αντικατάσταση αλλά για τις δυνατότητες που μπορεί να μου δώσει το PC που κανένα media player δεν μπορεί κι ούτε θα το κάνει ποτέ γιατί άλλη είναι η ταυτότητά του. Π.χ. : gaming , full browsing (χωρίς restrictions και άλλα κουφά με τα δικαιώματα που παίζονται σε όσους mp ) αναβάθμιση και πρόσθεση -αφαίρεση software capabilities. True gigabite ethernet connection (που δύσκολα βρίσκεις στους mp το υποστηρίζουν). Επίσης δεν θα πήγαινα ποτέ σε μικρότερη δυναμική του i3. Μην πιάσω το case γιατί .....το πρώτο που μούρχεται στον νου είναι το Hush και μετά χάνεται το νόημα της σύγκρισης ....:D . Αμα λοιπόν ΔΕΝ τα έχεις όλα αυτά που καθορίζουν και το argument : HTPC vs MP τότε γιατί να το φτιάξω ? Και δεν παίρνω ένα καλό έτοιμο ΜΡ να τελειώνω...?

Αυτό πάλι πως σου 'ρθε? Γιατί να μην γίνονται?

Τα δύο μέτρα τα έγραψα για ασφάλεια... Αν εσύ δεν το ακούς στα δύο μέτρα δεν θα τα ακούω και εγώ σίγουρα στα 2,7 που κάθομαι... (κουφέ! :flipout:)

Τώρα για το πως που ήρθε...

Μιας και δεν υπάρχει (υπό νορμάλ συνθήκες) περίπτωση να στηθεί htpc με 300 ευρώ, είπα να βάλω στο παιγνίδι την πατέντα...

αγορά net book και μετατροπή του core2duo που έχω... όμως δεν έχω μόνο core2duo... με τον επεξεργαστή μόνο δεν παίζει η ταινία...
Έχω και τροφοδοτικό, έχω και motherboard και NVidia συγκεκριμένη κάρτα γραφικών...

Αυτό εννοώ αν παίζει... και είναι future proof... Aν είναι να αλλάξω κάρτα ή κάτι άλλο... τώρα παίζει ή δεν παίζει "να μην γίνεται"? :BDBDG54:

+++
Βασικά και να καταλάβαιτε το ενδιαφέρον μου για htpc να σας πω την αμαρτία μου...

Αν επρόκειτο μόνο για την εικόνα δεν θα το συζητούσα καν... 2 ΒD και 2 mp έχω σπίτι... μια χαρά είμαι για τις ανάγκες μου!

Το νέο μηχανάκι θα πρέπει να παίζει σύμφωνα με αυτά που ζητάω σε εικόνα (και έχω ήδη) αλλά να μου αναβαθμίσει και τον δικάναλο... Αυτός είναι ο στόχος...
Για αυτό έχω φαγωθεί με το θόρυβο...

Με 250Ε, 300Ε άντε 400Ε να φτιάξω επιτέλους τις βιβλιοθήκες μου και εκτός από τις ταινίες να χαίρομαι και την μουσική που θα στέλνει σε υπάρχον dac (μέσω hiface, θα δούμε)...

Το κομμάτι πηγή δικάναλου δεν μπορεί να λυθεί αλλιώς παρά μόνο με pc... Aυτό μετά λύπης μου το πήρα απόφαση...
Τουλάχιστον αν δεν θέλω να διαθέσω μια περιουσία ή να προσθέσω και άλλη συσκευή στο ήδη επιβαρυμένο μου ρακ...;)

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Γιάννη τιμή?

Το εφτιαξα αρκετα χρονια πριν... τοτε ειχε στοιχισει κανα χιλιαρικο (το κουτι ειναι πολυ ακριβο-αλουμνινιου 380 ευρω).
Ο δισκος επισης, ειναι ssd 80gb INTEL , εντελως αθορυβος φυσικα, ειδικο τροφοδοτικο αθορυβο επισης, και ειδικη μονωση και ψυκτρες.
Καρτα χωρις ανεμιστηρα , δορυφορικη επισης και καρτα TV.
Exei dvd player kai bluray player-recorder.

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Το κομμάτι δικάναλος δεν μπορεί να λυθεί αλλιώς παρά μόνο με pc... Aυτό μετά λύπης μου το πήρα απόφαση...
-bye-

Αφού η μουσική που ακούς δεν βγαίνει σε HD, σε τί θα σε ωφελήσει το HTPC στο θέμα του δικάναλου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Το εφτιαξα αρκετα χρονια πριν... τοτε ειχε στοιχισει κανα χιλιαρικο (το κουτι ειναι πολυ ακριβο-αλουμνινιου 380 ευρω).
Ο δισκος επισης, ειναι ssd 80gb INTEL , εντελως αθορυβος φυσικα, ειδικο τροφοδοτικο αθορυβο επισης, και ειδικη μονωση και ψυκτρες.
Καρτα χωρις ανεμιστηρα , δορυφορικη επισης και καρτα TV.
Exei dvd player kai bluray player-recorder.

Είδες βρε Γιάννη... 380Ε μόνο το κουτί... τι συγκρίνουμε τώρα...

Αφού η μουσική που ακούς δεν βγαίνει σε HD, σε τί θα σε ωφελήσει το HTPC στο θέμα του δικάναλου?

Γιατί βρε το θέμα ευκολίας δεν μετράει?
Ή οι αντίστοιχης τιμής πηγές παίζουν καλύτερα τα mp3 320 ή flac και δεν το ξέρω?

Μονόδρομος Φράγκ. ... :grandpa:

Τα δύο μέτρα τα έγραψα για ασφάλεια... Αν εσύ δεν το ακούς στα δύο μέτρα δεν θα τα ακούω και εγώ σίγουρα στα 2,7 που κάθομαι... (κουφέ! :flipout:)

Το νέο μηχανάκι θα πρέπει να παίζει σύμφωνα με αυτά που ζητάω σε εικόνα (και έχω ήδη) αλλά να μου αναβαθμίσει και τον δικάναλο... Αυτός είναι ο στόχος...
Για αυτό έχω φαγωθεί με το θόρυβο...

Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέσω Λισσαβώνας!!!!

Γιατί βρε, δεν λες κατευθείαν για τους δικάναλους να σηκωθούμε να φύγουμε από το νήμα και μας έχεις ταράξει στα σεταρίσματα, τους επεξεργαστές και ό,τι έχει σχέση, τέλος πάντων, με την εικόνα???:flipout::flipout:

Front left: Bye-bye

Front right:
Bye-bye!!!!

-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Ή οι αντίστοιχης τιμής πηγές παίζουν καλύτερα τα mp3 320 ή flac και δεν το ξέρω?

Πές μας ότι θες να βασανίζεσαι και άσε τις δικαιολογίες......:flipout:

Το θέμα της ευκολίας λύνεται άμεσα : Μένεις ώς είσαι στο rack! Ετσι και αλλιώς το dac το τροφοδοτείς είτε με optical είτε με coaxial και σχεδόν όλα τα MP έχουν τέτοιες εξόδους. Οπότε τί ψάχνεις?

Στην θέση σου θα άλλαζα τους τελεστικούς του dac....:grandpa:

ΥΓ : Πρέπει να θεσπιστεί και μία νέα κατηγορία με all rounders χρήστες που πουστάρουν και στις μουσικές κατηγορίες αλλά και στις video μου φαίνεται....:flipout:

Ευκαιρία για καζούρα ρε ψάχνετε!:furious3::D

Επικεντρωθείτε στο htpc και μην σας ενδιαφέρει η χρήση του για μουσική... Αυτό είναι ανέξοδο, δόξα το Θεό! free ΕAC, ένα free player (θα δούμε) και free Willie...

Τι άλλο χρειάζεται με τον dual2core (από θέμα συμβατότητας για αυτά που ψάχνω)?
Μνήμη έχω 4GB, intel motherboard και NVidia κάρτα 9κάτι δεν θυμάμαι... και το τροφοδοτικό πρέπει να είναι 450φεύγα επώνυμο...
Παίζει να φάω άκυρο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Είδες βρε Γιάννη... 380Ε μόνο το κουτί... τι συγκρίνουμε τώρα...

Μονόδρομος Φράγκ. ... :grandpa:

To ION το έχεις κοιτάξει καθόλου :grandpa: