Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Eπικουρικά σερφάρισμα... Όχι κατεβάσματα κτλ
Είχαμε πρόγραμμα για netbook και προσπαθώ να το συνδυάσω!
Δεν είναι αυτός ο σκοπός των λύσεων παραπάνω... απλά να υπάρχει...

(Τι εννοείς βρε Γιάννη δεν το καταλαβαίνω... για υιούς μιλάς...? μου έχουν προτίμηση?:flipout:)

:ernaehrung004:

Από ότι βλέπω στο review, δίσκο μπορείς να βάλεις ότι θες:
http://images.anandtech.com/doci/3954/11-V3D_HDD_ODD.JPG
Δεν νομίζω όμως να ενοχλεί και τόσο, είναι και 2.5"...

Για θόρυβο, δες τα αναλυτικά που τα γράφει κάτω από κάθε εικόνα:
23.5 dB at Idle
23.6 dB at Multimedia File Playback
30 dB during Disc Playback
33.8 dB at Full Load (Prime95 + Furmark)

Για να πάρεις μια σύγκριση, δες την κλίμακα του notebookcheck πως είναι διαβαθμισμένη για τα λάπτοπς:
silent 30 dB / audible 40 dB / loud 50 dB

Μάλλον αθόρυβο είναι... αλλά βέβαια άλλο να το διαβάζεις στο νετ, και άλλο να το έχεις μπροστά σου. Δεν μπόρεσα να βρω και μετρήσεις για το HP που λες για να συγκρίνω...

Σε σχέση με το φορητό που λες, το asrock έχει πολύ πιο δυνατό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών...

Τα 23,6 db του ASRock είναι εντάξει, αλλά τα 30 σε αναπαραγωγή BD μάλλον όχι... ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι με τον καιρό αυτά τα πράγματα βαίνουν προς το χειρότερο :frown:

Για το ΗP δεν βρήκα ούτε εγώ μετρήσεις... το μόνο στοιχείο είναι ότι λειτουργεί πολύ καλύτερα από τον προκάτοχό του...

Στο review αναφέρεται επί λέξη:
"This tablet doesn't generate anywhere near as much heat on the exterior of the laptop and the cooling fan remains almost perfectly silent except for times when the CPU and GPU are under heavy stress (such as benchmarking or playing high-end games)"

Θα ήθελα μερικές γνώμες για το αν έστω και θεωρητικά μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και τρεις λύσεις... 2, 3 και 4...

Βλέπεται κάτι στραβό ή κάτι που δεν θα κάνατε εσείς???

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

Eπικουρικά σερφάρισμα... Όχι κατεβάσματα κτλ
Είχαμε πρόγραμμα για netbook και προσπαθώ να το συνδυάσω!
Δεν είναι αυτός ο σκοπός των λύσεων παραπάνω... απλά να υπάρχει...

(Τι εννοείς βρε Γιάννη δεν το καταλαβαίνω... για υιούς μιλάς...? μου έχουν προτίμηση?:flipout:)

Αν θέλεις να σετάρεις ένα σύστημα HTPC, ώστε να δουλεύει σωστά και σταθερά ως player, χωρίς να "κλάνει και να ρεύεται" σε ανύπτοτο χρόνο, αναγκάζοντάς σε να είσαι από πάνω του για tweaking, ένας από τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρήσεις, είναι να το έχεις όσο πιο μακριά από το internet γίνεται... :D

Kαι το απλό σερφάρισμα και μόνο, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, με όλα τα τζίτζι-λι-μιτζι-λι που φορτώνει φυσιολογικά, για κάθε σελίδα, συν ό,τι κακόβουλο θα πετύχεις χωρίς να το καταλάβεις, "βρωμίζει" την εγκατάσταση του λειτουργικού, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του PC ως player να απομακρύνονται από το ιδανικό...

Re: Απάντηση: Ποιο htpc για να εκτοπίσει το media player των 250Ε?

@krunar
Αν θες μου δίνεις το review του ΑΜC Fusion γιατί δεν κατάλαβα λέξη από αυτό...)
δικό μου λάθος, είναι AMD Fusion και με λίγα λόγια είναι το αντίπαλο δέος του ATOM της INTEL
Ενα πρώτο review που μπορείς να βρείς είναι ΕΔΩ αλλά μην σκάς να το διαβάσεις. Αυτό που αξίζει να κρατήσεις είναι οτι με την νέα πλατφόρμα της AMD θα εφανιστούν και τα αντιστοιχά έτοιμα μηχανάκια (ήδη εμφανίστηκαν δλδ) τύπου Asrock 330 αλλά λογικά θα είναι φτηνότερα, ενώ και οι υλόποιήσεις με intel atom θα πιεστούν λογικά προς τα κάτω.
Παρόλα αυτά, με ετοιμο HTPC ή με custom που θα το φτιάξεις μόνος σου, το μεγάλο πάιδεμα είναι στο sw. Δεν λέω οτι είναι αδύνατο ή δυσκολο απλά λέω οτι θα έχει πιο πολύ παίδεμα απο ενα nmt. Στο τέλος και εσυ και ο οποιοσδήποτε, θα τα καταφέρει αλλά θα το έχεις ευχαριστηθεί ή θα έχεις συχτιρίσεις?
Το θέμα στην τελική είναι τι θα σου δωσει μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
Ενα nmt που το συνδέεις και παίζει...και αν δεν παίζει και 3-4 file types χ3στικες ή ενα HTPC που θα παίζει τα παντα αλλά πάντα θα απαίτεί μεγαλύτερη προσοχή?
Απλά να σου πώ οτι εγώ εχω ενα egreat που παίζει καλά αλλά αποφάσισα να πάω σε htpc (κρατώντας το nmt) απλά και μόνο επειδη το egreat δεν μου παίζει τα videos απο τις κάμερες. Κάποιος άλλος πολύ απλά θα έκανε ενα convert και θα τελείωνε....είναι θέμα κάλου για μένα :smash:

Καλησπέρα παίδες ....αναγνώστης του φόρουμ εδώ και πάρα πολύ καιρό για τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα και πληροφορίες πήρα το θάρως να γραφτώ και εγώ σπασμένος ποια απο το μυαλό μου που δεν μπορώ να αποφασίσω Media Player (συγκεκριμένα τον NTR-90, info) ή ενός HTPC που έχω ήδη αλλά με κάποιες βελτιώσεις.

Υπερ και Κατα που βλέπω και δυσκολεύομαι.

HTPC
Υπέρ
-> Κανένας Περιορισμός σε Τύπους Αρχείων Αναπαραγωγής Εικόνας / Ηχου
-> Ιντερνετ ότι μπορώ να φανταστώ
-> DVD Player και DVD-Recorder
-> Blue Ray κάποια στιγμή

Κατά
-> Χρονοβόρο στην Εκκίνηση και ίσως και στον Τερματισμό
-> Μεγάλη Κατανάλωση
-> Προσοχή κατα την χρήση του (Για τον κόσμο που έχει γνώσεις Η/Υ)

Media Player
Υπέρ
-> Μενού με μόνο τις Επιλογές που χρειάζονται
-> Αναπαραγωγή Αρχείων Μεγάλου εύρους Ήχου/Εικόνας
-> Πολύ Χαμηλή Κατανάλωση
-> Έξοδος Coaxial για Home Cinema

Κατά
-> Δεν υπάρχει δυνατότητα DVD - Player, Recording
-> Περιορισμένη πρόσβαση Ιντερνετ (Υπάρχει και κανονικός Η/Υ για Serfing !!)
-> Μη αναβαθμίσιμο σε νέες τεχνολογίες.
-> Δεν έχει Blue Ray και δεν μπορεί να πάρει

Η χρήση που θέλω να του κάνω είναι αναπαραγωγή Ταινιών/ Μουσικής απο κάποιο μικρό (Atom WinXP Server) ή USB Δίσκους, Να μην τρώει το Τρελό ρεύμα (το τωρινό HTPC που έχω έχει 300Watt αλλα πόσο καταναλώνει δεν ξέρω!!!) και άμα δεν είμαι σπίτι να μπορώ να γράψω κάτι απο την τηλεόραση.

Και δεν μπορώ να αποφασίσω :violent-smiley-008::violent-smiley-008:!!!

Συγνώμη που έγραψα σε αυτό το Θέμα αλλά το θεώρησα καλύτερο από το να κάνω καινούργιο ...

Στέφανος

Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει ως τώρα κρίνω ότι για ένα γνώστη των δεδομένων hardware-software, το μόνο ελάττωμα ενός htpc είναι το κόστος του...

- Χρονοβόρο στην Εκκίνηση και ίσως και στον Τερματισμό - με ssd λύνεται το θέμα

- Μεγάλη Κατανάλωση - συνεχώς βελτιώνονται τα πράγματα... δεν είναι και τόσο μεγάλη αν σκεφτείς κάθε πότε τον χρησιμοποιεί ένας μέσος χρήστης...

- Προσοχή κατα την χρήση του - όσοι έχουν γνώση δεν ανησυχούν, όσοι δεν έχουν... δεν φτιάχνουν htpc αλλά pc που παίζει και ταινίες...

- Για το θόρυβο... με ssd, fanless τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών και τους δίσκους μακριά... λύνεται το πρόβλημα...

Ξέρω κοστίζουν όλα αυτά... Αν ξέρεις τι κάνεις προχωράς! Αν όχι παίρνεις ένα από τα καλά media players των 250Ε και κάθε 1-1.5 χρόνο το αλλάζεις για να είσαι συμβατός με τα νέα δεδομένα...

Πάνω κάτω τα ίδια χρήματα θα έχεις δώσει σε βάθος χρόνου...

Για τον SSD Δυσκολεύομαι εδώ στον Η/Υ τον κανονικό δεν έχω :(
Για CPU Cooler είδα αυτή εδώ και οικονομική
Για Κουτί έχω αυτό εδώ
Αλλά για τροφοδοτικό δεν μπορώ να βρω κάποιο αθόρυβο...είναι και το τροφοδοτικό μικρό και δεν βρίσκω εύκολα αθόρυβο (μαμάς DPS-300AB-9) Πληρ. Εδώ αν και σκέφτομαι να βρω ένα καλό fan και να του αλλάξω αυτό που έχει !!!

Αυτά που έχω είναι τα εξής
CPU Intel C2D 6300
M/B MSI G41TM-E43 (HDMI και Καλό Ήχο και 1000Gps Network)
RAM 2GB (Γίνονται και 4GB)
HDD WD IDE 120GB (Kαφρίλα το ξέρω αλλά δεν θέλω τρελό χώρο)
DVD-RW IDE LG
CASE Yeong Yang A205
PSU DPS-300AB-9 (ζει αλλά τον θόρυβο τον κάνει)

Για αυτό είπα ότι τελικά για να σταθεί ένα htpc, ισάξια όσον αφορά την λειτουργία και την ποιότητα, δίπλα σε μηχανήματα όπως media players και BDPlayers πρέπει να διαθέσεις ένα αρκετά μεγάλο ποσό... Θαρρώ το άθροισμά τους...

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι για τις ανάγκες μου πρέπει να ξοδευτεί ποσό κοντά στο χιλιάρικο (συμπεριλαμβανομένου κάποιου που θα μου το στήσει και setάρει γιατί εγώ δεν το ρισκάρω...)

Δεν είμαι γνώστης, αν πρόσεξες τις περισσότερες ερωτήσεις στο νήμα τις έχω κάνει εγώ! Οπότε δεν μπορώ να σου πω αν αυτά που έχεις διαλέξει θα κάνουν σωστά τη δουλειά. Πιστεύω όμως ότι τα άλλα παιδιά θα το κάνουν σύντομα...

Ενημερωτικό
ο Δίσκος είναι Πανάρχαιος !!! :P :afro:
και το dvd rw Επίσης :P

Για SSD δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και τους φοβάμαι να σου την αλήθεια (τεχνικός Η/Υ στο επάγγελμα) ειδικά στην αρχή που λέγανε 5 χρόνια και μετά τέζα-καπούτ !!! Αλλά έχει πραγματική διαφορά ;;;

Και όσο αφορά την κατανάλωση, πρέπει να υπάρχει σίγουρα διαφορά :P

Τώρα για κάθε 3 χρόνια δεν θα το έλεγα αλλά στα 5 χρόνια σίγουρα.. τόσα χρόνια έχουμε το DivX και εδώ και ένα χρόνο το MKV (νομίζω). Αν και ο συγκεκριμένος Player είναι και Επίγειο Αποκωδικοποιητής Digea που σε λίγο θα τον χρειάζομαι αφού είναι αναλογική η τηλεόραση μου !!!

Αυτά που διαβάζω για τους ssd (ούτε εγώ έχω...) είναι ότι αν δεν το έχεις κάνει σπορ το γράψε σβήσε είναι αξιόπιστοι και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την μακροζωίας τους (σε σχέση με τα ΗDD).

Aπό την άλλη δεν έχουν κινητά μέρη, δεν ζεσταίνονται, δεν καταναλώνουν πολύ και έχω δει στο youtube συγκριτικό για μπουτάρισμα δύο ίδιων pc και mac και οι χρόνοι ήταν αλλού...

Βέβαια ένας ssd 64GB (περίπου 100-120Ε) είναι χρήσιμος μόνο για το λειτουργικό!
Τις ταινίες και τις μουσικές σου θα τις κρατάς και πάλι σε HDD... και αν δεν θες θορύβους και ανέβασμα θερμοκρασίας καλύτερα να είναι έξω από το κουτί, σε dock station ή box και να τους κουμπώνεις με usb ή e-sata καλώδιο.

εκτός αν βρω κανένα μεταχειρισμένο :P SSD Άτιμη φτώχια!!
και μετά μένει το τροφοδοτικό για να δούμε ...θα μιλήσω με ένα ηλεκτρονικό που μου έχει κάνει κάτι επισκευές σε λάπ τοπ και τροφοδοτικά Server

Το Μηχάνημα ξαναλέω οτι το θέλω και για Ψηφιακό Αποκωδικοποιητή ... αν και στο HTPC έχω TV Tuner της Gigabyte που έχει και drivers για Ψηφιακά Κανάλια Mpeg-4

Εγώ αν προχωρήσω τα πιο σίγουρα θα είναι αυτά τα δύο...

Τροφοδοτικό: Seasonic X-Series Fanless X-400FL 400W – 140 Ε
Δείχνει καταπληκτικό! Από τα specs και τα review βέβαια, μιας και αυτό δεν μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί στην Ελλάδα... Παραγγελία από Γερμανία αυτό...

Αερόψυξη επεξεργαστή: Thermaltake Jing – 65 Ε
Αθόρυβος και ακούραστος... μοιάζει η ιδανική λύση για να δροσίσει τον επεξεργαστή...

Για να βάλω και τα 2ο πρέπει αρχικά να αλλάξω και κουτί !!! +80 περίπου
Το τροφοδοτικό δεν χωράει το τροφοδοτικό που παίρνει το κουτί είναι micro
Και η ψύχρα είναι ογκώδες !!!

Αλλά Σίγουρα είναι τέλεια όσον αφορά τον θόρυβο :)

Το media player που αναφέρομαι κάνει 140 +20 μεταφορικά :P
http://www.pixmania.gr/gr/gr/07500745/art/iamm/ntr-90---recorder-tdt-hd-+-hdmi-cable.html

Αξιόλογα μηχανάκια τα iamm... πρέπει να είναι καλό!

Σκέψου το καλά... θα σου πουν γνώμες και τα άλλα παιδιά... και προχωράς ανάλογα!:a0210:

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το Πόστ γενικά έχει πολύ χρήσιμη συζήτηση. Θα ενημερώσω και Περιμένω και άλλες πληροφορίες απο τους έχοντες iamm ;)

Φίλε Dalanik να μπω λοιπόν και εγώ στην κουβεντα για το αν αξίζει να ασχοληθείς με HTPC έναντι ενός καλού media player.

HTPC
Θετικά
- Λατρεύω την δυνατότητα που έχει να παίζει τα πάντα.
- Μπορεί να γίνει και παντελώς αθόρυβο, αν και επειδή θα βρίσκεται κοντά 3-4 μέτρα μακρυά σου αποκλείεται να καταλάβεις οτι υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις.
- Εξαιρετικό interface ειδικά αν επιλέξεις XBMC (το λατρεύω) αλλά και με MediaPortal
(βεβαίως).

Αρνητικά
- Παίζει τα πάντα αν σεταριστεί σωστά.
- Η αθόρυβη λειτουργία προυποθέτει κόστος και πάνω απ' όλα ατελείωτες ώρες για να βρεις τα parts που θέλεις (αποκλείεται να το καταφέρεις απ' τα ελληνικά μαγαζιά)
- Για να σετάρεις ένα τέτοιο μηχάνημα με codecs και ότι άλλο καλούδι θές, θα σου πάρεις ατελείωτες ώρες ψαξίματος και πειραματισμών. Αποκλείεται άλλος εκτός από εσένα να αφιεώσει τόσο κόπο και μεράκι για στο στήσει και να λειτουργεί στην εντέλεια.
- Μόλις (ευχέλαιο) σεταριστεί, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να μην το ξαναπηράξεις. Ούτε για αστείο σερφάρισμα και οτι άλλο θές, θα μπλέξεις χωρίς να το καταλάβεις ( ένα απ' τα πιο ύπουλα προγράμματα είναι ο ριμάδης ο Flash Playerμ κρασάρει όλοκληρο σύστημα για πλάκα).

Τώρα δική μου άποψη και εκτίμηση ότι ο λαός ψάχνει για το πλησίασμα των δύο κόσμων (HTPC και Μedia Player) έτσι ώστε μια και μόνο συσκευή να παίζει και όλα τα video με όμορφο interface (σκυλοβαρέθηκα την μπλεδούρα του egreat) αλλά και μουσική άψογα (με την προυπόθεση οτι διαθέτεις ένα DAC).

Η λύση λοιπόν, αν τα καταφέρει θα δούμε ακούσει στο XBMC.

Ειδικά η Linux έκδοση πετάει σε ταχύτητα, με SSD είναι απίστευτη η ταχύτητα bootαρίσματος. Πανέμορφο interface και δυνατότητες παραμετροποίησης. Παίζει τα πάντα ειδικά να το συνοδεύσεις με hardware που αγαπάει (ο i3 530 είναι άψογη λύση για εικόνα και ήχο, παίζει σχεδόν τέλεια out of the box). Απίστευτη κοινότητα που σαν open source project αναπτύσεται ασταμάτητα.

Μεινεκτήματα αυτή την στιγμή είναι ότι η Linux έκδοση δεν υποστηρίζει Bitstreaming στα HD formats ήχου αλλά πιθανολογό πως στο προσεχές μέλλον θα λυθεί και αυτό.

Και να μην ξεχνιόμαστε η κυρίαρχη εταιρεία κατασκευής chipset στα Media Player SIGMA ανακοίνωσε συνεργασία για την υποστήριξη του XBMC στις επόμενης γενιάς συσκευές. Εκεί είναι το στοίχημα λοιπόν για μένα.