zakman35
Senior Member
Θα με ενδιέφερε να τον ακούσω πριν τον δώσεις, μιας και δεν σου κρύβω πως είχα - έχω σκοπό να φτιάξω ακριβώς το ίδιο.
Θα με ενδιέφερε να τον ακούσω πριν τον δώσεις, μιας και δεν σου κρύβω πως είχα - έχω σκοπό να φτιάξω ακριβώς το ίδιο.
Aν δεν σε πειραζει το open box
O.K θα σου τηλεφωνησω ελαβα το πμ.Απεναντίας, θα με πείραζε το closed box.
Εγώ είμαι Ν. Σμύρνη οπότε είμαστε κοντά, θα σου στείλω πμ να συνεννοηθούμε.
gfle το εχεις ακουσει το συγκεκριμενο η το εχεις φτιαξει?Σε ρωταω επειδη εχω μια τρελλα με το TDA1541 DAC της PHILIPS (εχω 5 cd player με το συγκεκριμενο DAC philips 880,philips 960,cambridge cd3,sony esd 337,pilips 160.Mερικα απο αυτα εχουν 2 μεσα, 1 εχει το silver crown και 1 εχει 4 tda μεσα.Η τρελλα δεν παει στα βουνα... παει σε κολλημενους σαν και μενα).
Respect to philips για αυτο το εκπληκτικο dac.
Αλλο το οτι δεν μπορεσες να το κατασκευασεις διοτι μπορρει να μην εχεις τις γνωσεις, και αλλο οτι το συγκεκριμενο εξαρτημα δεν εχει καλη αποδοση.Τοτε βγαζεις αχρηστους ολους αυτους που το εχουν χρησημοποιησει και μαλιστα με πολυ υψηλες τμες πωλησης.
Όντως υπάρχει ένα -αδικαιολόγητο- hype με τα συγκεκριμένα τσιπ. Μη δίνετε σημασία στις -άντε μην πω - της αντίστοιχης κατηγορίας του diyaudio.
ειναι το πρώτο τσιπάκι που παίζει..... και σαν τσιπάκι ειναι εύκολο να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε.
Όλοι έχετε κατά περίεργο τρόπο απόλυτο δίκιο. Ο progressive που σίγουρα έχει ακούσει εφαρμογές με το συγκεκριμένο τσιπ που παίζουν αξιοπρεπέστατα. Ο charas, που -λαμπάκιας ων - δεν μπορεί να καταλάβει τι του βρίσκουν.
Όλοι εμείς - κι εννοώ τους συνήθεις ύποπτους εδώ μέσα- που έχουμε κι από έναν τέτοιο για ευκολία.
charas, είσαι βέβαιος ότι θέλεις καλοκαιριάτικα EL156? Πολύ ζέστη βρε αδερφέ.. Τα LM παίζουν απίστευτα καλά για το κόστος κατασκευής τους. Με λάμπες όμως καμία σχέση.
Όσο για την κατασκευή, παραείσαι .. βάρβαρος λαμπάκιας. Δε χρειάζεται πλακέτα. Δε μου λες, το πλην του μεγαφώνου το επιστρέφεις στο αστέρι των ηλεκτρολυτικών της τροφοδοσίας έτσι? μην το ανακατέψεις με τις άλλες γειώσεις καλού κακού.
Όντως υπάρχει ένα -αδικαιολόγητο- hype με τα συγκεκριμένα τσιπ. Μη δίνετε σημασία στις -άντε μην πω - της αντίστοιχης κατηγορίας του diyaudio.
Παρόλ' αυτά είναι δεδομένο ότι τόσο πολύ ενισχυτή με τόσο λίγα χρήματα δεν φτιάχνεις αλλιώς.
Οι μηχανικοί της Νational έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται περήφανοι...
Eχεις τιποτα υπ οψιν για τα σιδερα?Κοιτουσα τους Hammond πριν λιγο και βρηκα αυτον:Ηλεκτρολυτικούς εννοώ αυτούς μετά τη γέφυρα. Αν τους έχεις πάνω στο τσιπάκι, τότε αυτούς εννοώ. Το μπαζ είναι μάλλον θεμα layout, δηλ. γειώσεων.
Μετασχηματιστή με 90 ανρί δεν πας μακριά. Από 200 και πάνω. Όλοι οι push pull τόσα έχουν και παραπάνω, οπότε εκεί δεν υπάρχει θέμα.
Το τι και πώς μετράνε τα "σίδερα" είναι ολόκληρο κεφάλαιο από μόνο του. Η μέτρηση πρέπει να γίνεται με το σωστό Rsource. Μέτρηση σε πλήρη ισχύ γίνεται μόνο πάνω στο κύκλωμα. Στα ψηλά δεν υπάρχει διαφορά, είτε μετράς με 1 είτε με 50 βαττ (υπάρχει, αλλά είναι μικρή). Όλη η ιστορία είναι στο χαμηλό. Αν έχεις ικανό μέγεθος πυρήνα (στην περίπτωσή σου από ΕΙ120/5 και πάνω) δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Υ.Γ
Μη μετράς επαγωγή πηνίων χωρίς διάκενο με το πολύμετρο. Εξαρτάται πολύ - μα πάρα πολύ - από τη διέγερση. Θα σου δείξει ούτε το 1/3 από το πραγματικό (συνθήκες λειτουργίας, π.χ με 1 βαττ). Μέτρα στα 50 HZ με τουλάχιστον 50 βολτ (στα άκρα του μετ/τή, για έναν 5Κ αυτό αντιστοιχεί σε 1/2 του βαττ, άκρως ρεαλιστικό) και αντίσταση σε σειρά.
Eχεις τιποτα υπ οψιν για τα σιδερα?Κοιτουσα τους Hammond πριν λιγο και βρηκα αυτον:
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p4621_Hammond-1650RA---Easy-Wire.html
Βεβαια οπως παντα η Hammond ΔΕΝ αναφερει ποσα ανρι ειναι οι μετασχηματιστες της.Εσυ τι λες?
Και η πρώτη ηλεκτροκόλιση σε αλουμίνιο κάνει τρύπες. Δεν τα παρατάς όμως, ούτε βγάζεις σκάρτο υλικό το αλουμίνιο. Έχεις τις ίδιες μηχανικές απαιτήσεις από δυο διαφορετικά υλικά διαφορετικών διαστάσεων; Ο άνθρωπος εδώ με το δικάναλο LM4780 των 27pin είναι ταχυδακτυλουργός και κάνει ptp;Σε καμια περιπτωση δεν εχει εστω και 1% χροιες λαμπατου ενισχυτη. Οσοι θελετε να τον φτιαξετε ΞΕΧΑΣΤΕ το hardwire που εκανα εγω.Τα ποδαρακια του λμ ειναι πολυ ευαισθητα για να ειναι στον αερα.Σπανε με την παραμικρη κινηση του καλωδιου που θα κολησει επανω και ειδικα να το αποφυγουν οσοι δεν εχουν οραση 1000% για κοντα. Μεγαλο προβλημα. Ηχητικα δεν ειναι κατι σπεσιαλ.Ενας απλα συμπαθητικος(προς το μετριος για τα δικα μου γουστα) ενισχυτης.
...θα βγω παρα πολυ εκτος προυπολογισμου και τοτε δεν θα ειναι πια ενας μπατζετ ενισχυτης και παμε σε αλλη κατηγορια οπου ο συγκεκριμενος "παντα με τα δικα μου ακουσματα" υπολοιπετε παρα πολυ των καλων ενισχυτων.Ηταν ενα πειραμα για να δω αν αξιζει ο τοσος ντορος που εχει γινει για αυτου του τυπου τσιπ. Για μενα δεν αξιζει η ολη φασαρια γυρω απο το ονομα του συγκεκριμενου τσιπ,και μην ξεχνας οτι εφτιαξα την πιο μινιμαλ εκδοση με 2 αντιστασεις μονο που θεωρητικα ειναι οτι καλυτερο, με την απουσια πολλων υλικων.Απογοητευση!!!!
Οποτε δεν το προχωραω αλλο το συγκεκριμενο προτζεκτ.Θα τον χαρισω στον ανηψιο μου για να παιζει με το κομπιουτερ του.
P.S Ο oλοκληρωμενος pioneer sa-500 που εχω σαν 3ο συστημα στημενο,ειναι μακραν καλυτερος σε χροιες ,μεστοτητα στις μεσαιες και αερινα υψηλα.Ο 3886 υπερτερει μονο στην δυναμη(12 βατ ειναι ο πιονερος) και στην αποσβεση του χαμηλου φυσικα λογω ισχυος, παντα με τα QUAD 11L και στους 2.
Αυτό το φαινόμενο από όλες τις πιθανές αιτίες σε οδήγησε στο συμπέρασμα του ότι: Λάμπες = NO BUZZ, IC = BUZZ. Οπότε πάει... κλείσαμε σαν άνθρωποι. National Semicontactors, ST Microelectronics, LM και TDA φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έχεις σχεδιαστικό λάθος από τη πλευρά σου. Ιδικά με ηχεία αναφοράς όπως τα QUAD 11L. Αντί για το μηχανημα με τις EL156 δώσε καλύτερα τα λεφτά σου στο Grounds for Grounding: A Circuit to System Handbook Elya B. Joffe, Kai-Sang Lock ISBN: 978-0-471-66008-8Ενα αλλο θεμα ειναι οτι επειδη χρησιμοποιω μονοκλονο καλωδιο οτε, εχω μπαζ που όταν πιασω τα καλωδια με το χερι μου,εξαφανιζεται. Αυτο δεν συνεβαινε με τις λαμπες.
Σε όσες σοβαρές κατασκευές έχω δει τα LM και τα TDA είναι πάνω σε PCB διπλής όψης με επιμεταλλωμένες οπές και υλικά SMD. Υπάρχουν και αναφορές στο net από επιδείξεις σε shows κτλ. για συνολικό μήκος loop στα 5mm, ακόμα και με μηχανική επέμβαση στο case του IC. charas έχεις διπλοτσεκάρει το feedback loop; Μήπως να πρόσθετες επιλεκτικά τις προτάσεις των μηχανικών της National από το Datasheet: Optional external component interaction; Έχεις διαβάσει τα άρθρα του Elektor 954083 και 984062-1; (Το πρώτο το έχω και στα ελληνικά. Αν το θες με p.m.)σε μια κατασκευή με 3886 που ήθελε κοντύτερο το πόδι της αντίστασης ανάδρασης κατά ένα χιλιοστό για να σταματήσει την ταλάντωση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.