ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

H egreat μέχρι πρότινος έχει αποδείξει ότι αποσυμπιέζει πολύ καλά τα audio files σε PCM, ακόμη και τα HD 24bit flac με δειγματοληψία μέχρι και τα 192KHz.

Βλέπω όμως ότι σε τούτο, δεν υποστηρίζει file system ext3, που σημαίνει ότι δεν βασίζεται σε λειτουργικό Syabas, που έχει δοκιμαστεί με τα άνω που σου αναφέρω.
Οπότε χρειάζεται ανατροφοδότηση από κάτοχο για το τι κάνει αυτό το μοντέλο και κατά πόσο αποσυμπιέζει σωστά σε PCM τα audio files.

Η τιμή του πάντως είναι πολύ καλή και μάλιστα υποστηρίζει από ότι είδα και οπτική και ομοαξονική ψηφιακή έξοδο (σύμφωνα με αυτά που γράφει το eshop)

Η μουσικη μου ειναι κυριως σε μορφη WAV.
Οποτε δεν με απασχολει το πως χειριζεται τα Mp3.

Αυτο που ειναι σημαντικο για εμενα ειναι δυνατοτητα να κανει λιστες.

Φιλος που εχει ενα Egreat (δεν ξερει ποιο, το Μ31 υποθετω εγω), οταν προσπαθησε να ακουσει μουσικη, περιμενε να τελειωσει το ενα τραγουδι για να ψαξει να βρει το επομενο...Αυτο δεν ειναι αποδεκτο.

Βλέπω ότι βάζεις ως πρωτεύων τη δημιουργία λίστας...

Να ξέρεις ότι κανένα media player που βασίζεται σε λειτουργίκό Syabas (σαν το 31b που είδες) εργοστασιακά δεν έχει τη δυνατότητα λίστας, οπότε κατά την ακρόαση ακούς και δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο.
Βέβαια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν λίστες και άλλα παρεμφερή, αλλά αυτό απαιτεί να μπουν επιπρόσθετα προγράμματα και γενικότερα πάρα πολύ ψάξιμο.
Εν κατακλείδι εάν ψάχνεις κάτι έτοιμο προς αυτό, απέφυγε οτιδήποτε είναι πάνω σε Syabas και ρώτα για ποιο media έρχεται ήδη έτοιμο με τέτοιες δυνατότητες...

Σημ.= ακούς σε wav...ψάξε μέσα στο φόρουμ για το είναι το flac και το πως μπορείς να μετρέψεις τη συλλογή σου σε flac...flac=ότι zip για τα αρχεία.

Βλέπω ότι βάζεις ως πρωτεύων τη δημιουργία λίστας...

Να ξέρεις ότι κανένα media player που βασίζεται σε λειτουργίκό Syabas (σαν το 31b που είδες) εργοστασιακά δεν έχει τη δυνατότητα λίστας, οπότε κατά την ακρόαση ακούς και δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο.
Βέβαια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν λίστες και άλλα παρεμφερή, αλλά αυτό απαιτεί να μπουν επιπρόσθετα προγράμματα και γενικότερα πάρα πολύ ψάξιμο.
Εν κατακλείδι εάν ψάχνεις κάτι έτοιμο προς αυτό, απέφυγε οτιδήποτε είναι πάνω σε Syabas και ρώτα για ποιο media έρχεται ήδη έτοιμο με τέτοιες δυνατότητες...

Σημ.= ακούς σε wav...ψάξε μέσα στο φόρουμ για το είναι το flac και το πως μπορείς να μετρέψεις τη συλλογή σου σε flac...flac=ότι zip για τα αρχεία.

Τελικα μου φαινεται με κατι λιγοτερο απο PC δεν γινεται η δουλεια...

Ξερω για το flac, αλλα με δεδομενο οτι τα GB φθηναινουν συνεχως και οτι η συλλογη μου ειναι απο παλια σε wav, δεν το βρισκω σκοπιμο να αλλαξω φορματ.

Επανέρχομαι στη συζήτησή μας γιατί θα ήθελα να σας παραθέσω μια αναφορά που βρήκα σε μια συζήτηση στο http://www.networkedmediatank.com/

Η συζήτηση αφορούσε τη σωστή αναπαραγωγή αρχείων mp3/flac από συσκευή ΝΜΤ δηλ. με λειτουργικό Syabas.
Σίγουρα αυτά που θα γράψω δεν είναι άγνωστα στους περισσότερους, αλλά θα μας βοηθήσουν για να μη μπερδευόμαστε ή για να ξεκαθαρίσουμε μερικές ασάφειες μας.

Το ερώτημα ήταν στην ουσία για το πως θα επιτευχθεί raw mp3/flac προς ένα dac - ίσως το επιζητούμενο που έχει συζητηθεί έμμεσα εδώ.

Οι απαντήσεις συνοπτικά:
1) Δεν υπάρχει καμία τυποποιημένη ψηφιακή μετάδοση mp3/flac μέσω spdif - για αυτό το λόγω τα ψηφιακά αρχεία χρειάζεται να αποσυμπιεστούν πρωτύτερα σε ένα αναγνωρίσιμο ψηφιακό σήμα.
2) Αυτό το αναγνωρίσιμο ψηφιακό σήμα είναι μορφής PCM και είναι το μόνο που είναι κατανοητό για αυτά τα αρχεία στα επόμενα μέσα της ψηφιακής σύνδεσης.
3) Δεν υπάρχει καμία συσκευή είτε dac είτε avr που να μπορεί να δεχθεί raw mp3 ή raw flac - όλα αυτά τα μέσα χρειάζονται ψηφιακό σήμα σε PCM μορφή.
4) Οπότε όλα τα NMT χρειάζεται πρωτύτερα να αποσυμπιέσουν τα mp3/flac σε ένα συμπιεσμένο σήμα μορφής PCM και να το μεταφέρουν μέσω των ψηφιακών εξόδων στη συσκευή που με τη σειρά της θα το αποκωδικοποιήσει και θα το αναπαράγει. Αυτή η μεταφορά γίνεται σε bitstream/PCM μετάδοση - το μόνο φορμά που υποστηρίζεται.

Τώρα εξηγείται γιατί δεν υπάρχουν επιλογές audio ρύθμισης για τα flac ή τα wav ή τα mp3 στο μενού των ΝΜΤ (Syabas) και όχι μόνο.

Να ξαναεπαναφερω το θεμα.η παραπανω απαντηση εινα και η σωστη αλλα.τελικα σε flacκαι ειδικα οταν υπαρχει ενεργο volume εχουμε bitperfect h oxi???

Δεν έχω ακόμη απάντηση.
Το ίδιο που είχα αναφέρει για τα όσα είναι σε Syabas, ισχύει στο
"αντίπαλο" στρατόπεδο με Realtek chip.
Κατά την αναπαραγωγή δίδεται η δυνατότητα αυξομείωσης (ψηφιακά) της εξόδου.
Μάλιστα εντύπωση μου κάνει ότι εάν παίζει flac για παράδειγμα, και επιλέξεις s/pdif raw, το dac παίζει κανονικά - δηλ. σε αντίθεση με ότι γνώριζα μέχρι τώρα.
Ακόμη το ψάχνω, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να υπήρχε δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης ψηφιακά σε bitperfect έξοδο.

Δεν έχω ακόμη απάντηση.
Το ίδιο που είχα αναφέρει για τα όσα είναι σε Syabas, ισχύει στο
"αντίπαλο" στρατόπεδο με Realtek chip.
Κατά την αναπαραγωγή δίδεται η δυνατότητα αυξομείωσης (ψηφιακά) της εξόδου.
Μάλιστα εντύπωση μου κάνει ότι εάν παίζει flac για παράδειγμα, και επιλέξεις s/pdif raw, το dac παίζει κανονικά - δηλ. σε αντίθεση με ότι γνώριζα μέχρι τώρα.
Ακόμη το ψάχνω, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να υπήρχε δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης ψηφιακά σε bitperfect έξοδο.

Βεβαια,(δεν νομιζω να εχει απαντηθει κατι τετο,διορθωσε με,ειμαστε σιγουροι οτι με digital volume δεν εχουμε bitperfect??? και ετσι γενναται το ερωτημα,την φωνη που πρεπει να την βαζουμε,παιζει ρολο?ειναι μεταβλητη + - με ποια λογικη μεταβαλεται/ Στο δικο μου med8er μεταβαλει απο 0 μεχρι 31,ΩΡΑΙΑ και που αντιστοιχη σε σταθμη σηματος????Που πρεπει να ειναι?ΑΥτα που μεταβαλουν απο - μεχρι + στο μηδεν ειναι μαλλον το σωστο σημα,στα υπολοιπα που μονο αυξηση κανουν,το τερμα ειναι το αντισοιχο 0 db των αλλων???-bye--bye- ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υ.γ και που να αρχιζα και τις ερωτησεις εεε??:slapface::slapface:

To med8er προφανώς έχει realtek chip γιατί βλέπω ότι έχει την ίδια κλίμακα με το άλλο media που έχω ένα O2media.
Κοίτα στα syabas, η ένδειξη 0, αντιστοιχεί στα 0dB.
Σε realtek που έχω μετρήσει, το αντίστοιχο είναι στα 31 (συνήθως η στάθμη αναφοράς στα cd-media players είναι στα 2Vrms εξόδου).

To med8er προφανώς έχει realtek chip γιατί βλέπω ότι έχει την ίδια κλίμακα με το άλλο media που έχω ένα O2media.
Κοίτα στα syabas, η ένδειξη 0, αντιστοιχεί στα 0dB.
Σε realtek που έχω μετρήσει, το αντίστοιχο είναι στα 31 (συνήθως η στάθμη αναφοράς στα cd-media players είναι στα 2Vrms εξόδου).

Nαι realtek chip εχει...Της εχω δει της μετρησεις που εχεις κανει αλλα ειναι στις αναλογικες εξοδους.Απο τις ψηφιακες τι γινεται????.....Αρα μαλλλον και απο την ψηφιακη ειναι η αντιστοιχη σταθμη...

Ναι έχεις δίκιο, οι μετρήσεις είναι από τις αναλογικές εξόδους.

Στις ψηφιακές, αν θυμάμαι καλά, το πρότυπο είναι έξοδος μεταξύ 0.5-0.6 Vp-p, το οποίο προφανώς αυμομειώνεται με την παρεμβολή της έντασης του τηλεχειριστηρίου (αυτό είναι σίγουρο).
Μιας και το συζητάμε όμως θα βρω την ευκαιρία αύριο να κάνω μια μέτρηση στον παλμογράφο του Realtek επί της ομοαξονικής εξόδου s/pdif να δω πως μεταβάλει την έξοδο σε Vp-p.
Στο egreat δεν μπορώ να το ελέγξω, γιατί βγάζει μόνο optical s/pdif και εκεί είναι πολύ δύσκολο να το μετρήσεις σωστά με παλμογράφο.

Ναι έχεις δίκιο, οι μετρήσεις είναι από τις αναλογικές εξόδους.

Στις ψηφιακές, αν θυμάμαι καλά, το πρότυπο είναι έξοδος μεταξύ 0.5-0.6 Vp-p, το οποίο προφανώς αυμομειώνεται με την παρεμβολή της έντασης του τηλεχειριστηρίου (αυτό είναι σίγουρο).
Μιας και το συζητάμε όμως θα βρω την ευκαιρία αύριο να κάνω μια μέτρηση στον παλμογράφο του Realtek επί της ομοαξονικής εξόδου s/pdif να δω πως μεταβάλει την έξοδο σε Vp-p.
Στο egreat δεν μπορώ να το ελέγξω, γιατί βγάζει μόνο optical s/pdif και εκεί είναι πολύ δύσκολο να το μετρήσεις σωστά με παλμογράφο.

Αμα δε βαριεσαι,καντο να δουμε.Νομιζω πως τοσο ειναι 0.5-0.6.Λογικα πρεπει να ειναι στο maximum 0.6 και να κατεβαινει,αφου ετσι δουλευει απο τις αναλογικες...THANKS παντως!!!!

Σε πράγματα που αγαπάω, δεν βαριέμαι με τίποτα! Χρόνος να υπάρχει...

Λοιπόν το δοκίμασα επί του O2media (realtek chip) με το τελευταίο fw (βγήκε αυτές τις ημέρες με αρκετές αλλαγές επί του ήχου).

Δεν επιβεβαιώνεται η αυξομείωση επί της s/pdif coaxial εξόδου, δηλ. το πλάτος παραμένει σταθερό στις μεταβολές της έντασης επί του τηλεχειριστηρίου. Σημειωτέον ότι η αναλογική έξοδος μεταβάλλεται κανονικά.
Δοκιμάστηκε τόσο σε s/pdif output: lpcm όσο και σε raw. Τα αποτελέσματα ήταν πανομοιότυπα.
Υπόψη συγκρίθηκε μόνο το ηλεκτρικό σήμα του ψηφιακού σήματος, όχι λοιποί παράμετροι που χρειάζονται επιπρόσθετο εξοπλισμό.

Ας τα δούμε επί του παλμογράφου.

Στην παρακάτω εικόνα στο πάνω μέρος απεικονίζεται η ψηφιακή έξοδος (τερματισμένη με φορτίο 75 ohm). Το πλάτος βρίσκεται μεταξύ 0,5 έως 0.6Vp-p (η ρύθμιση στον παλμογράφο είναι στα 0.2Vp-p. Στο κάτω μέρος εμφανίζεται το αναλογικό σήμα. Σήμα εισόδου ημίτονο 1KHz στα 0dB. Το ψηφιακό σήμα δεν απεικονίζεται σωστά λόγω ρυθμισμένης σάρωσης για σωστή απεικόνιση του αναλογικού.

attachment.php

Στην παρακάτω εικόνα έχουν εφαρμοστεί ότι και στην πρωτύτερη περίπτωση, αλλά έχει μειωθεί η ένταση μέσω του τηλεχειριστηρίου από το 31 στο 20. Βλέπουμε ότι το πλάτος στο ψηφιακό σήμα (άνω) παραμένει αμετάβλητο, ενώ το αναλογικό μειώνεται αναλόγως.
attachment.php

Για να δούμε τη σωστή απεικόνιση του ψηφιακού σήματος, ρυθμίζουμε τη σάρωση κατάλληλα, φυσικά χάνουμε τη σωστή απεικόνιση του αναλογικού (κάτω) βλέποντας μόνο το πλάτος:
attachment.php

Μη με ρωτήσεις για συμπεράσματα, γιατί περίμενα να αυξομειώνεται το πλάτος στο ψηφιακό σήμα. Τώρα πως με το ίδιο πλάτος μεταβάλλεται το πλάτος στο αναλογικό....δεν ξέρω να απαντήσω.
Η μέτρηση του ψηφιακού και του αναλογικού έγινε επί του dac, το οποίο παραλάμβανε το ψηφιακό σήμα και το μετέτρεπε σε αναλογικό.

Attachments

• PB138068.JPG
    PB138068.JPG
    104.8 KB · Views: 109
  • PB138069.JPG
    PB138069.JPG
    96.3 KB · Views: 108
  • PB138070.JPG
    PB138070.JPG
    104.7 KB · Views: 109
Πολυ ενδιαφερον συμπερασματα...Μαλλον εχει να κανει με το τελευταιο firmweare που λες οτι εχει αλλαγες.Αυτο παντως ειναι και η σωστη συμπεριφορα,να μην μεταβαλεται απο την ψηφιακη.Βεβαια για να γινεται αυτο σημαινει πως επιδρα στο <<δρομο>> του αναλογικου σηματος και οχι του ψηφιακου.Στο δικο μου MEDE8ER παιζει το volume ΠΑΝΤΑ απο την ψηφιακη :bigcry::bigcry:.Βεβαια λενε οτι βγαζει 24/96 απο την ψηφιακη οπως οτι στην τερμα βαθμιδα (31) δεν επιδρα,πιασ τ αυγο και κουρευτο δηλαδη...-bye--bye-Αμα βγαλουμε ακρη ποτε........

Φυσικά και δεν μεταβάλλεται η στάθμη της ψηφιακής παλμοσειράς με το volume. Αυτό έλειπε.. ;)

Το volume αλλάζει το περιεχόμενο που είναι κωδικοποιημένο στην παλμοσειρά. Όχι την ίδια της παλμοσειρά.

Σίγουρα αυτά που γράφεις Δημήτρη είναι σωστά, ότι αλλάζει το περιεχόμενο...σε δοκιμές που έκανα όταν άλλαζε αρκετά το ψηφιακό volume, κάτι άλλαζε στην παλμοσειρά.
Το καταλαβαίνω ότι κάτι αλλάζει στα bit ή σε κάποιο bit της πληροφορίας που αποκωδικοποιεί το επίπεδο έντασης του σήματος.
Πολύ θα ήθελα ένα σύνδεσμο που να αποκωδικοποιεί τα bit του σήματος σε audio files, είτε για 16bit είτε για 24bit.

Triangle, περί το πως βγαίνει το σήμα υψηλής ανάλυσης...άστο καλύτερα! Κάτι πήγαμε να δοκιμάσουμε στο DIY του φόρουμ (Audio τμήμα), αλλά δε φτάνει μόνο ο παλμογράφος χρειάζονται και άλλα λιλιπούτεια συνοδά για συμπέρασμα.

Αν κάποια στιγμή βρω χρόνο θα συμμαζέψω διάφορες μετρήσεις επί του ηλεκτρικού σήματος σε διάφορες δειγματοληψίες (44.1-192KHz) και εκεί θα δεις ότι το σήμα τουλάχιστον ηλεκτρικά, όσο ανεβαίνει η ανάλυση τείνει το τετράγωνο προς ημίτονο...

...
Πολύ θα ήθελα ένα σύνδεσμο που να αποκωδικοποιεί τα bit του σήματος σε audio files, είτε για 16bit είτε για 24bit....

Τελικά το διαδίκτυο βρίθει από σχετικές πληροφορίες και για αυτό...ένα google φθάνει!