ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

κάτι τέτοια ακούω, και δεν θέλω να τα ακούσω τα players.
Εγώ ακούω με το foobar και την ίδια ώρα κάνω 40 δουλειές και ψάχνω περιεχόμενα κλπ κλπ....

απαράδεκτα πράγματα.
υπολογιστής είναι κατά βάση.

σωστό

από την άλλη μιλάμε για μηχανάκια των 100+ ευρώ, είναι ένας πολύ φθηνός τρόπος να ακούς αξιοπρεπώς υλικό υψηλής ανάλυσης (και όχι μόνο)

κοίτα Μήτσο, αν είναι να δώσω 100 ευρώ γιά να έχω ΑΛΛΟ ΕΝΑ μηχανάκι που παίζει όπως το λαπτοπ...μενω και μ αυτό...

κοίτα Μήτσο, αν είναι να δώσω 100 ευρώ γιά να έχω ΑΛΛΟ ΕΝΑ μηχανάκι που παίζει όπως το λαπτοπ...μενω και μ αυτό...

σε θέμα ποιότητας ήχου δεν νομίζω να σου προσφέρει τίποτα παραπάνω ...

Πιστεύω οτι υπερτερούν στο θέμα της ευχρηστίας (Plug n play) - και για όσους δεν διαθέτουν λαπτοπ ή htpc είναι ένας πολύ φθηνός και αξιοπρεπέστατος τρόπος να απολαμβάνεις την μουσική σου, τις ταινίες σου κλπ

δανείσου ένα να ρίξεις ένα αυτί .. να έχεις και ιδία γνώμη ....

Μα δε νομίζω να βρεις ουσιαστικές διαφορές μεταξύ laptop και media-player.
Το μόνο που θές από ένα media-player είναι μια ψηφιακή έξοδο 24/192 για να πεις ότι υποστηρίζει ότι αρχείο έχεις.
Η συζήτηση ποιο είναι καλύτερο Transport spdif σίγουρα πάει μακριά.
Και φυσικά λειτουργικό και όμορφο Interface, άντε και χωρίς ανεμιστήρα (αν και το laptop έχει).

ναι...
ο ανεμιστήρας με ενοχλεί...

Τότε εάν θέες όλα τα παραπάνω… νομίζω πρέπει να περιμένεις λίγο (κάνα εξάμηνο). Αν και τα παιδιά εδώ μπορεί να έχουν να μας προτείνουν κάτι που να καλύπτει όλα τα παραπάνω. Δεν είμαι ενημερωμένος για τι νέο παρουσιάστηκε στη CES και ως συνήθως η υποστήριξη spdif 24/192 δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ το αγοραστικό κοινό αυτών των συσκευών.

Εναλλακτικά, ρίχνεις λίγο νερό στο καρσί σου, και παίρνεις ένα οικονομικό και δοκιμασμένο (λ.χ. wdtv hd <100 ευρώ), με καλούτσικο Inerface, χωρίς ανεμιστήρα, αλλά χωρίς υποστήριξη 24/192 – που εντάξει δεν έχουμε πια και τόση μουσική.
Το δοκιμάζεις εάν σου αρέσει σαν τεχνολογία, και εφόσον πια δεν είσαι πρωτάρης, περιμένεις το επόμενο μοντέλο που *οικονομικά* θα στέλνει και 24/192.

Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

β) δεν σου δίνει τη δυνατότητα την ώρα που παίζει, να ψάξεις για ένα άλλο μουσικό αρχείο.

Εν κατακλείδι ψάχνω και εγώ ένα media player που να πληρεί τα παραπάνω (α) & (β) και να είναι αναπαραγωγέας bit-perfect αρχείων wav & flac.

το WD το κανει μια χαρα αυτο,την ωρα που παιζει κατι,μπορεις να ψαχνεις κατι αλλο.

Μήτσο, το ότι το WDTV κοντράρει το 50ES (να μη πω ότι το ξεπερνάει κιόλας, μη μπαναριστώ ...).

Το συγκεκριμένο μηχανάκι ΔΕΝ έχει ανεμιστήρα, είναι bit perfect, έχει ευελιξία πλοήγησης κατά την αναπαραγωγή ήχου, και παίζει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ από την ψηφιακή. Το ξέρεις ήδη από άλλο tread.

Δεν παίζει όμως πάνω από 16/44.1.

Τα περισσότερα media players παίζουν τα αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης μέχρι και 24bit/192KHz και μάλιστα bit-perfect. Δεν αναφέρομαι στο pass-through, αλλά στην ικανότητα του player να αποκωδικοποιήσει - το flac αρχείο για παράδειγμα - και να το οδηγεί στις αναλογικές εξόδους του.

Στη συζήτησή μας βέβαια, μας απασχολεί όχι τι κάνουν και πόσο καλά το κάνουν στις αναλογικές εξόδους - εφόσον είναι κανόνας ότι σε δικάναλη ακρόαση από audio ενισχυτή - θα συνδέσουμε ένα εξωτερικό dac μέσω των εξόδων spdif των player.

Αυτό ρωτά ο supersonic με τη φράση "να βγάζουν σωστά από spdif".
Φυσικά και για μένα είναι ερώτημα, πως διαπιστώνεις εάν η spdif έξοδος είναι σωστή δηλ. κατά εμέ bit-perfect.
Για το Egreat 31B που είμαι κάτοχος και το γνωρίζω, αυτό γίνεται μόνο όταν έχεις την ένταση του player στο 0 (αντιστοιχεί στο 0dB) διαφορετικά έχεις επέμβαση επί του bit-perfect. To αυτό πιστεύω ότι ισχυει σε όλα τα μηχανάκια με Syabas λειτουργικό.

Ισως η μόνη λύση για να διαπιστώσεις εάν η spdif έξοδος βγαίνει σωστά είναι αυτό που προείπε το μέλος OnLineN "ότι διαπιστώνεται μόνο μέσω ενός καλού av ενισχυτή για το πως θα εμφανίστει στο display του το σήμα" (δεν ξέρω φυσικά τι δείχνει αυτή η οθόνη εάν το audio κομμάτι δεν είναι DTS αλλά wav ή flac).

Φίλε supersonic, ξέρεις πολύ καλά ότι χρησιμοποιώντας υπολογιστή πρέπει να λύσεις το πρόβλημα "ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να πάρεις ήχο bit-perfect" από spdif, από usb, από firewire, από ethernet; Εκεί περιπλέκεται το πράγμα από αρκετά έως απίστευτα πολύπλοκα και σε αυτό το σημείο έρχονται τα media player και απαντούν ότι το κάνουν απλά-αναίμακτα-χωρίς στην ουσία να καταλαβαίνεις το πως...

Φυσικά όποιο δρόμο και να ακολουθήσεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και ίσως στο PC με πολύ κόπο και αρκετό χρήμα να επιτύχεις το παροδικό τέλειο.

Για μένα η επιλογή προς το παρόν είναι media player, αργότερα θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα...

Lemon καλά τα λες, απλά ήθελα να πρόθεση ότι ΙΜΗΟ και τα Media Players … ‛PC’ είναι :-)
Λειτουργικό σύστημα τρέχουν και αυτά, και έχουν τσιπάκια που θα μπορούσες να τα βρεις σε κάποιο nettop / mini pc / embedded.
Το θέμα της ευκολίας είναι σχετικό… Εάν πάς να κάνεις κάτι παραπάνω (πέραν των απόλυτα προβλεπόμενων) σε αυτά τα media-players… δεν είναι πάντα τόσο συνεργάσιμα όσο ένα Linux/windows pc.
Φυσικά μου κάνει και λίγο για κολοκυθόπιτα… περί ορέξεως και Interface :-)

Για το Egreat 31B που είμαι κάτοχος και το γνωρίζω, αυτό γίνεται μόνο όταν έχεις την ένταση του player στο 0 (αντιστοιχεί στο 0dB) διαφορετικά έχεις επέμβαση επί του bit-perfect. To αυτό πιστεύω ότι ισχυει σε όλα τα μηχανάκια με Syabas λειτουργικό.

Μπορει να ρυθμιστει ενταση εξοδου σε τετοια μηχανακια? Για διαφωτιστε μας, ξερετε πως και αν μπορει να γινει αυτο σε wd tv live (εννοειται αν γινετε φυσικα).

Last edited:
όταν κλειδώνει και ξεκλειδώνει το DAC με την αλλαγή του κομματιού έχεις bit perfect !
επίσης βάλτε και ένα dts αρχείο και όταν ακούσετε κάτι σαν ροζ θόρυβο από τα ηχεία , ειναι ok !

εαν κάτι απο τα παραπάνω δεν γίνεται .... τον ήπιατε τον dsp !!

και ναι ολλα σχεδόν τα πλευερς έχουν volume control αλλα .... πάει το bit perfect για τσαι

Last edited:
ααα και κάτι άλλο !!!

τα πιο ψαγμένα έχουν στο σεταπ ρύθμιση pass-through για την spdf
που εξασφαλίζει οποιαδήποτε παρέμβαση απο τον dsp και απλά βγάζει στην έξοδο του τα πάντα όλα σε οιαδήποτε δειγματοληψία χωρίς να ακολουθει καμία νόρμα περί audio
δλδ έχεις ας πούμε αρχείο που εχεις φτιάξει εσύ και είναι 24-75 ας πούμε

ε θα στο βγάλει στην ψηφιακή !!

big122.jpg

και εφόσον μιλάμε με έμφαση στον ήχο ..
πεταχτε όπως είναι το ρημάδι που το συνοδεύει για τροφοδοτικό
και να αντικατασταθεί με κάτι τέτοιο
είναι μια εύκολη κίνηση με άμεσα αποτελέσματα στην ποιότητα του ήχου

big122.jpg

και εφόσον μιλάμε με έμφαση στον ήχο ..
πεταχτε όπως είναι το ρημάδι που το συνοδεύει για τροφοδοτικό
και να αντικατασταθεί με κάτι τέτοιο
είναι μια εύκολη κίνηση με άμεσα αποτελέσματα στην ποιότητα του ήχου

Για πες κάτι παραπάνω γι αυτό..που το βρίσκουμε?....

Επιτρεψτε μου να μεινω λιγο στο θεμα του volume control... που υπαρχει? Και, αν υπαρχει, πως το βρισκουμε? Ειναι καπου στα μενου γιατι δε θυμαμαι να 'δα πουθενα κατι τετοιο... αναφερομαι στο wd tv live.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!

Για πες κάτι παραπάνω γι αυτό..που το βρίσκουμε?....
σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών ζητάς σταθεροποιημένο τροφοδοτικό
12v 3a-τουλάχιστον
κοστίζουν γύρω στα 30 με 40 ευρό

προσεχε όμως οχι παλμοτροφοδοτικό !!! ( αλλιώς δεν κάνεις τίποτα θα πάρεις το ίδιο με αυτό που έχεις ! )

αλλά κλασικό !!!!

Εγώ πήρα το EGREAT EG-R1 χθες. Κάνει όλα αυτά που πρέπει (wav, coaxial, flac, πλοήγηση κατά την αναπαραγωγή). Παίζει πολύ καλά με τον εξωτερικό μου DAC. Σειρά έχει να του βάλω κι ένα external USB DVD ROM μπας και ξεφορτωθούμε το transport και το dvd player τελείως (αν παίξει καλύτερα)...

Επιτρεψτε μου να μεινω λιγο στο θεμα του volume control... που υπαρχει? Και, αν υπαρχει, πως το βρισκουμε? Ειναι καπου στα μενου γιατι δε θυμαμαι να 'δα πουθενα κατι τετοιο... αναφερομαι στο wd tv live.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!

Αναφέρθηκα σε egreat 31B και κατά επέκταση σε όλα τα μηχανάκια με λειτουργικό Syabas. Σε αυτά βρίσκεται επί του τηλεχειριστηρίου. Πρέπει να βρίσκεται στην τιμή 0 (όπου και πρέπει να είναι για έξοδο 0dB), έχει όμως κλίμακα + όπως και κλίμακα - (αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε έξοδο bitperfect...μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου).

Στην παρακάτω εικόνα το κάθετο κουμπί αριστερά της μέσης με το μικρό και μεγαλύτερο ηχείο.

m31b018ez0.jpg

Στα λοιπά μηχανάκια εκτός λειτουργικού Syabas, πρέπει να απαντήσουν οι λοιποί κάτοχοι αυτών.