ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

Και το Xtreamer έχει volume control, με αυξομείωση από 0-31.
Εργοστασιακά, νομίζω, είναι στο 16, αλλά στο full (31) έχει λιγότερη ένταση από το Μ31Β στο 0.

Re: Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

Bit perfect = Tίποτα δεν έχει αλλάξει..(no bit) στην μεταφορά του original αρχείου από το ένα μέσο στο άλλο. = Αμα βλέπω στον ενισχυτή μου την ένδειξη 96/24 όταν παίζει ένα τέτοιο αρχείο από δίσκο συνδεδεμένο π.χ. στο Xtreamer = η μεταφορά του αρχείου είναι bit perfect αλλιώς σε οποιοδήποτε loss του clock δεν θα το έγραφε και θα παίρναμε common PCM. Στην επιλογή DTS 5.1 το Xtreamer κάνει pass through. Αρα δεν
αγγίζει τον μεταφερόμενο ήχο. Στην επιλογή DTS 2.1 επεμβαίνει .

Σωστά αναφέρεσαι, αλλά όλα αυτά αφορούν το DTS.
Όταν στείλεις το DTS μέσω της spdidf του media player στο εξωτερικό dac (αναφέρομαι για δικάναλη ακρόαση, οπότε δικάναλα dac) έχεις ρόζ θόρυβο και το ρυθμιστικό έντασης επί του τηλεχειριστηρίου δεν αλλάζει το επίπεδο έντασης (και σωστό το γιατί).

Το μεγάλο ερώτημά μου το οποίο μένει αναπάντητο, είναι τι γίνεται στην περίπτωση που το αρχείο είναι καθαρό audio, όχι φυσικά dts αλλά wav ή flac.
Σε αυτήν την περίπτωση ακόμη και όλα τα ρυθμιστικά της καρτέλας Audio/Video τεθούν σε Digital (Raw) ή PassThru κατά άλλους η ένταση επί του τηλεχειριστηρίου εξακολουθεί να δουλεύει. Οπότε έχουμε ή δεν έχουμε bit-perfect;
Όλες οι αναφορές στο διαδίκτυο (τουλάχιστον όσες έχω βρει) αναφέρονται στο τι γίνεται σε έναν υπολογιστή είτε με Win είτε με Linux (Ubuntu) και πως παρακάμπτεις για παράδειγμα στα XP την επέμβαση του Kmixer - αλλά τίποτα για τα media player εκτός από την αναφορά αλλά όχι απόδειξη τοποθέτησης του volume επί του τηλεχειριστηρίου στο 0 (0dB).

Επίσης εντύπωση μου προκαλεί και μου δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα, γιατί στο λειτουργικό της Syabas στο Setup/Audio έχει μόνο τις επιλογές AAC (Analog, Digital Raw) & WMA Pro (Analog, Digital Raw) και όχι τις αντίστοιχες επιλογές για wav και για flac, εφόσον τα υποστηρίζει.

Θα επιθυμούσα από τους λοιπούς κατόχους των media players (xtreamer κ.α) να μας πουν τι επιλογές στο Audio έχει το Setup τους.

Last edited:
Λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους γιατί το Xtreamer έτσι που αργεί να παραδώσει το firmware που θα ολοκληρώσει αυτά που υπόσχεται θα μας κάνει "ρόμπα" που το στηρίξαμε σε σημεία που ναι μεν μπορεί αλλά λόγω μη κατοχής αδείας ακόμα κάνει έμμεσα την δουλειά του...
Αυξομοίωση έντασης από το τηλεχειριστήριο....= δεν έχουμε bit perfect. Αυτό δεν χρειάζεται εξήγηση,νομίζω ότι όλοι οι φίλοι που μας παρακολουθούν το καταλαβαίνουν.
Το Xtreamer λοιπόν, μέχρι να πάρει την άδεια από την Dolby περιμένει την Realtek να το κάνει. Το ίδιο φυσικά περιμένει και η ACRyan. Δεν πάει μόνη της απ'ότι κατάλαβα γιατί ..."τα λεφτά είναι πολλά Αρη"..... Εχει λοιπόν επινοήσει μέχρι τότε και για να μην - απ'ότι υποψιάζομαι- δυσαρεστήσει τους πελάτες της (και παράλληλα να τους δείξει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τα υποσχόμενα) την μέθοδο του transcoding . Εδώ bitperfect δεν υπάρχει. Παίζει Flac και πολυκάναλα WAV αλλά μετατρέπονται σε multichannel PCM. Εδώ οφείλω να ζητήσω συγγνώμη εάν παραπλάνησα από την βιασύνη μου κάποιους φίλους με το να μην δώσω ´την προσοχή που όφειλα στην τώρα πια εμφανή ένδειξη του ενισχυτή. Εβλεπα το 96khz και αυτό μου έφτανε . Αμ,δεν είναι έτσι! Γυρνώντας τον ενισχυτή στο direct πήρα το μύνημα το σωστό : PCM 96 khz. παίζοντας το 24/96 γνωστό sample απο την Lin Violin του Μοτσαρτ.Αρα...HD audio pass-through (Dolby TrueHD, DTS-HD MA, DTS-HD HR) δεν έχουμε ακόμα από Xtreamer ευελπιστώντας´ότι στον νέο SDK 3 που ετοιμάζουν θα έχουν ενσωματώσει αυτές τις δυνατότητες , ξεκλειδώνοντας τες μετά την απόκτηση του lisence. Ολα αυτά που ψάχνεις φίλε lemon σε ένα player θα τα βρείς στο C-200 , to Dune , to HDX BD1 , to HDX1000, to A110 . Αυτά το ολίγα για τον ήχο και το Xtreamer που άμεσα μπορώ να απαντήσω εγώ. Θα επανέλθω εντός ολίγου αφού δοκιμάσω το sample στο HDX1000 με τις επιλογές που αναφέρεις ως προς το λειτουργικό της Syabas να σου πω τι ενδείξεις θα πάρω.

Last edited:
Το θέμα με την άδεια (License) δεν είναι μόνο πρόβλημα της εταιρίας που έχει το Xtreamer και άλλες από τον ίδιο Γολγοθά πέρασαν και το έλυσαν μετά από ένα χρόνο (βλέπε Egreat).

Στο θέμα μας, μη μπερδευτούμε με το τι γίνεται στους av ενισχυτές, διότι μας αφορά δικάναλη ακρόαση με audio ενισχυτές μέσω dac. Οπότε το "HD audio pass-through (Dolby TrueHD, DTS-HD MA, DTS-HD HR)" αφορά μόνο τις ταινίες και όχι τα αμιγώς αρχεία ήχου υψηλής ευκρίνειας (στην πλειοψηφία τους δικάναλα, τύπου flac & wav) τα οποία δεν έχουν DTS και τα συναφή.

Για παράδειγμα και στα Egreat (Syabas) υπάρχει η δυνατότητα pass-through του DTS σε εξωτερικό απωκοδικοποιητή ή η δυνατότητα του downmix to Stereo, αλλά αυτό δε μας αφορά διότι έχουμε επικεντρώσει τη συζήτηση μόνο σε δικάναλα αρχεία ήχου.

Χωρις να θελω να βγω offtopic,επειδη αναφερθηκε, ((Για παράδειγμα και στα Egreat (Syabas) υπάρχει η δυνατότητα pass-through του DTS σε εξωτερικό απωκοδικοποιητή ή η δυνατότητα του downmix to Stereo, αλλά αυτό δε μας αφορά διότι έχουμε επικεντρώσει τη συζήτηση μόνο σε δικάναλα αρχεία ήχου.)) ποια αλλα κανουν downmix απο οποιδηποτε φορμα σε pcm audio.θελω να ακουω και να βλεπω δικαναλα απο απλο dac...ΤΗΑΝΚΣ

Ποιο καλό δε θα ήταν να χρησιμοποιούσαμε media player που έχει δύο ψηφιακές εξόδους ούτως ώστε μια να ήταν για μουσικη δικάναλη (mp-dac-ενισχυτής) και η αλλη ψηφιακή έξοδος να χρησιμοποιούταν για 5.1 dts ή dolby digital ταινίες;Ετσι και θα ακούμε δικάναλα σωστά μουσική αλλά και δε θα χάνουμε τα surround εφέ των ταινιών.

Υπό αυτή τη σκοπιά, χρειάζεσαι δύο συσκευές. Μία (DAC) για την αναπαραγωγή των αρχείων ήχου (είτε κανονικά είτε υψηλής ανάλυσης) και μία άλλη (είτε αποκωδικοποιητή είτε κατάλληλο av ενισχυτή).

Αλλά η συζήτησή μας αλλού επικεντρώνεται και μέχρι στιγμής βλέπω ότι όλη η κοινότητα το ψάχνει...

Να επαναφέρω το ερώτημα:
"Τι βλέπετε στο μενού των media player, στο Setup του Audio. Τι επιλογές έχετε; - Η ερώτηση δεν αφορά τα media player με λειτουργικό της Syabas γιατί αυτό ήδη έχει αναφερθεί στο post62"

Υπό αυτή τη σκοπιά, χρειάζεσαι δύο συσκευές. Μία (DAC) για την αναπαραγωγή των αρχείων ήχου (είτε κανονικά είτε υψηλής ανάλυσης) και μία άλλη (είτε αποκωδικοποιητή είτε κατάλληλο av ενισχυτή).

Αλλά η συζήτησή μας αλλού επικεντρώνεται και μέχρι στιγμής βλέπω ότι όλη η κοινότητα το ψάχνει...

Να επαναφέρω το ερώτημα:
"Τι βλέπετε στο μενού των media player, στο Setup του Audio. Τι επιλογές έχετε; - Η ερώτηση δεν αφορά τα media player με λειτουργικό της Syabas γιατί αυτό ήδη έχει αναφερθεί στο post62"

Δες το Xtreamer

Attachments

• 19012010173[1].jpg
    19012010173[1].jpg
    50.5 KB · Views: 224
Παντως στο wd tv live στα settings / audio output οι μονες επιλογες ειναι stereo και digital. Στην πρωτη περιπτωση δινει απλα αναλογικο stereo ενω στη δευτερη δινει ψηφιακο και απο την οπτικη αλλα και απο την hdmi.

Δε μπορω να βρω πουθενα στα μενου του καποια αλλη ρυθμιση σχετικα με τον ηχο...

Last edited:
@ Supersonic:

Έχει ξανα-αναφερθεί, αλλά πιστεύω ότι η λύση για εσένα είναι το Squeezebox Touch.

SB_Touch_GROUP_BTY_610x386.jpg

- αυτόνομη συσκευή, που δείχνει και album art
- έξοδος s/pdif (toslink και coaxial)
- φτάνει μέχρι 24/96
- είναι bit perfect, αλλά υποστηρίζει και volume control με πολύ καλούς αλγόριθμους
- IR τηλεχειρισμός, ή μέσω PC
- παίζει αρχεία από USB sticks ή SD κάρτα ή μέσω WiFi ή Ethernet

Θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά..

Δες το Xtreamer

attachment.php

OnLineN σε ευχαριστώ.
Παρατηρώ ότι τελικά το Xtreamer, στο τομέα του ήχου είναι αυστηρώς προσανατολισμένο προς τις ταινίες.

Για τη συζήτηση να παραθέσω και εγώ με τη σειρά μου 3 εικόνες από το egreat 31b (πρακτικά όλα με λειτουργικό Syabas και πληρωμένα τα License του DTS το ίδιο μενού έχουν).

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• egreat3.jpg
    egreat3.jpg
    155.6 KB · Views: 176
  • egreat2.jpg
    egreat2.jpg
    156.5 KB · Views: 175
  • egreat1.jpg
    egreat1.jpg
    149.5 KB · Views: 176
Ακριβώς, όσα βασίζονται στο ίδιο λειτουργικό έχουν τις ίδιες ακριβώς επιλογές (με εξαίρεση όσα δεν έχουν το DTS License).
Δεν ξέρω γιατί έχω καιρό που έχω σταματήσει το ψάξιμο με τα media players, πόσες άλλες πλατφόρμες κυκλοφορούν εκτός Syabas - τη μία ήδη την αναφέρατε με το Xtreamer.
Πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρων να βλέπαμε εδώ τις επιλογές στο audio μέρος τους.

Τα προιόντα της Logitech τα είχα υπόψη μου από την εποχή που αγόρασα το Egreat 31b, αλλά προς το παρόν απλά παρακολουθώ την εξέλιξη τους...
Για παράδειγμα, ωραίο μα πάρα πολύ ωραίο το Squeezebox Touch, αλλά το βλέπω ότι τραβάει πολύ μακριά τα ευρώ μας με τα καλούδια του. Για παράδειγμα είναι touch, οπότε θα το έχεις κοντά σου και διερωτώμαι πως θα συνδεθεί με το εξωτερικό dac που μας ενδιαφέρει, με καλώδιο 3-4 μέτρα;
Δεν λέει, οπότε πάμε για το άλλο τηλεχειριστήριο που έχει η εταιρία με μικρή οθόνη ... που σημαίνει άλλα 250-300 ευρούλια από τη τσέπη μας...σαν πολύ μακριά πάει η υπόθεση και ακόμη δεν υποστηρίζει τα 192KHz δειγματοληψίας.

Επανέρχομαι στη συζήτησή μας γιατί θα ήθελα να σας παραθέσω μια αναφορά που βρήκα σε μια συζήτηση στο http://www.networkedmediatank.com/

Η συζήτηση αφορούσε τη σωστή αναπαραγωγή αρχείων mp3/flac από συσκευή ΝΜΤ δηλ. με λειτουργικό Syabas.
Σίγουρα αυτά που θα γράψω δεν είναι άγνωστα στους περισσότερους, αλλά θα μας βοηθήσουν για να μη μπερδευόμαστε ή για να ξεκαθαρίσουμε μερικές ασάφειες μας.

Το ερώτημα ήταν στην ουσία για το πως θα επιτευχθεί raw mp3/flac προς ένα dac - ίσως το επιζητούμενο που έχει συζητηθεί έμμεσα εδώ.

Οι απαντήσεις συνοπτικά:
1) Δεν υπάρχει καμία τυποποιημένη ψηφιακή μετάδοση mp3/flac μέσω spdif - για αυτό το λόγω τα ψηφιακά αρχεία χρειάζεται να αποσυμπιεστούν πρωτύτερα σε ένα αναγνωρίσιμο ψηφιακό σήμα.
2) Αυτό το αναγνωρίσιμο ψηφιακό σήμα είναι μορφής PCM και είναι το μόνο που είναι κατανοητό για αυτά τα αρχεία στα επόμενα μέσα της ψηφιακής σύνδεσης.
3) Δεν υπάρχει καμία συσκευή είτε dac είτε avr που να μπορεί να δεχθεί raw mp3 ή raw flac - όλα αυτά τα μέσα χρειάζονται ψηφιακό σήμα σε PCM μορφή.
4) Οπότε όλα τα NMT χρειάζεται πρωτύτερα να αποσυμπιέσουν τα mp3/flac σε ένα συμπιεσμένο σήμα μορφής PCM και να το μεταφέρουν μέσω των ψηφιακών εξόδων στη συσκευή που με τη σειρά της θα το αποκωδικοποιήσει και θα το αναπαράγει. Αυτή η μεταφορά γίνεται σε bitstream/PCM μετάδοση - το μόνο φορμά που υποστηρίζεται.

Τώρα εξηγείται γιατί δεν υπάρχουν επιλογές audio ρύθμισης για τα flac ή τα wav ή τα mp3 στο μενού των ΝΜΤ (Syabas) και όχι μόνο.

Mε δεδομενη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801721 αυτη την καλη τιμη, αυτο εδω κανει για ηχο?

Προκειται να συνδεθει σε DAC. Οπως βλεπω υπαρχει ομοαξονικη εξοδος ηχου.

Πανω του θα μπει δισκος με USB και θα συνδεθει ενσυρματα σε υφισταμενο τοπικο δικτυο. Υπαρχει αλλος ενας δικτυακος δισκος.

Να το χτυπησω, ή να το αφησω?