Ποιο μεγεθος λετε?

harrysvr

Senior Member
14 September 2007
371
USA
Ειμαι αναμεσα (τωρα που εχει προσφορα τις tcl c8k) σε 85c8k και σε 98 c8k(εδω θα γινει οικονομικη υπερβαση+5ετη εγγυηση), εσεις τι λετε για το χωρο μου? τωρα εχω 55".
Ενω ειχα σκεφτει για προβολεα οταν εφτιαξα το σπιτι (κι εχω το πανι 110") δεν πηρα ποτε προβολεα λογω κοστους και εγκαταστασης ...
Γι αυτο καταληγω σε tv ωστε να με καλυπτει σε ολες τις θεασεις .
Επισης οσοι εχουν >98" tv πως ειναι σε καθημερινη χρηση λογω μεγεθους?

----

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης : 3,5-4,5μ μετακινω τον καναπε

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): ολα τα ειδη

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : ολα

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): ελληνικα netflix cosmote sports

Απαιτήσεις σε ποιότητα: 1080-4k

Απαιτήσεις άλλες: >100hz

προϋπολογισμός :< 3000

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: lg 55"

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Attachments

• tv.jpg
    tv.jpg
    149.4 KB · Views: 69
Last edited:
Αν δεν έχεις OLED τωρα (για να χαλαστείς με το μαύρο της TCL) και σε παίρνει χωροταξικά και οικονομικά, σαφώς την μεγάλη.

ΥΓ Εντυπωσιακό πάντως πως πλεον με κάτω από 3Κ παίρνεις σχεδον 100αρα αξιοπρεπή TV....

Αν δεν έχεις OLED τωρα (για να χαλαστείς με το μαύρο της TCL) και σε παίρνει χωροταξικά και οικονομικά, σαφώς την μεγάλη.

ΥΓ Εντυπωσιακό πάντως πως πλεον με κάτω από 3Κ παίρνεις σχεδον 100αρα αξιοπρεπή TV....
Δεν νομίζω να είναι τόσο ασχημο το μαύρο στις καινούριες minileds LCD, κάθε άλλο…
‘Συγκρισημο’ πια θα το έλεγα… ΒΕΒΑΙΑ OLED ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλλά αν σκεφτείς και ότι γλιτώνεις τις αδυναμίες της τεχνολογίας αυτής κάποιοι μικροί συμβιβασμοί μπορεί και να γίνουν αποδεχτοι…..

• Like
Reactions: protrudi
Κοίταξε. Επί της ουσίας η μόνη διαφορά που θα αντιληφθείς αισθητικά σε σχέση με εκείνη που είχες όταν δεν είναι σε χρήση η TV, είναι ένα μεγάλο μαύρο πράμα στον χώρο όταν θα είναι σβηστή. Τώρα τι 85, τι 98, πάλι ένα μεγάλο πράγμα θα είναι στον χώρο. Επομένως πας για την πιο μεγάλη που θα είναι και πιο immersive όταν τη χρησιμοποιείς.

• Like
Reactions: protrudi
Κοίταξε. Επί της ουσίας η μόνη διαφορά που θα αντιληφθείς αισθητικά σε σχέση με εκείνη που είχες όταν δεν είναι σε χρήση η TV, είναι ένα μεγάλο μαύρο πράμα στον χώρο όταν θα είναι σβηστή. Τώρα τι 85, τι 98, πάλι ένα μεγάλο πράγμα θα είναι στον χώρο. Επομένως πας για την πιο μεγάλη που θα είναι και πιο immersive όταν τη χρησιμοποιείς.
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει... αλλα οταν ειμαστε σπιτι ειναι σχεδον παντα ανοιχτη...

μολις βρηκα και τις διαστασεις 98-85
στο περιπου τις εβαλα, κανονικα θα κατεβει πιο κατω η τιβι

Attachments

• σιζε.jpg
    σιζε.jpg
    141.3 KB · Views: 101
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει... αλλα οταν ειμαστε σπιτι ειναι σχεδον παντα ανοιχτη...
Και κάτι άλλο…
ΑΝ έχεις μικρά παιδάκια που γυροβολανε στο σαλόνι -σχεδόν ανεξέλεγκτα- όλο και υπάρχει περίπτωση να φύγει τπτ προς την οθόνη και να έχεις τπτ δράματα.. 🫣😅

μεγαλο παιδι...
προβολεας ΟΧΙ γιατι ο πισω τοιχος ειναι στα 7μ. και για 4κ προβολι θα πουλουσα το σπιτι.
και τελος αποφασισε η συζυγος για 85" και μου εκανε 50%εκπτωση στην 5ετη εγγυηση......

μεγαλο παιδι...
προβολεας ΟΧΙ γιατι ο πισω τοιχος ειναι στα 7μ. και για 4κ προβολι θα πουλουσα το σπιτι.
και τελος αποφασισε η συζυγος για 85" και μου εκανε 50%εκπτωση στην 5ετη εγγυηση......

Αν συμφωνεί η σύζυγος για 85 ιντσες, συγχαρητήρια για τις επιλογές σου ;)

μεγαλο παιδι...
Καλορυζικη .
Δυο παρατηρησεις :
Τους λες πως εχεις φωτεινο δωματιο κι σου συστηνουν OLED καλα σαν ανεκδοτο ακουγεται ....!!!!!!!!¡
Το μαυρο της c8k ειναι μαυρο (θαθμολογια 9,3 στο rtings ) αλλα η μεγαλη διαφορα ειναι η φωτεινοτητα 8,5 (απαραιτητη για hdr προβολη) ιδιος σε ηλιολουστο δωματιο κι η oled εχουν βαθμολογια 6,9 κατω απο την απαραιτητη φωτεινοτητα που ειναι 7,5.

Καλορυζικη .
Δυο παρατηρησεις :
Τους λες πως εχεις φωτεινο δωματιο κι σου συστηνουν OLED καλα σαν ανεκδοτο ακουγεται ....!!!!!!!!¡
Το μαυρο της c8k ειναι μαυρο (θαθμολογια 9,3 στο rtings ) αλλα η μεγαλη διαφορα ειναι η φωτεινοτητα 8,5 (απαραιτητη για hdr προβολη) ιδιος σε ηλιολουστο δωματιο κι η oled εχουν βαθμολογια 6,9 κατω απο την απαραιτητη φωτεινοτητα που ειναι 7,5.

Έχεις ο ίδιος OLED τηλεόραση?

• Like
Reactions: Paris2018
Έχεις ο ίδιος OLED τηλεόραση?
Εγω οχι ο κολητος ναι σε φωτεινο δωματιο κι εχει τα στορια συνεχως κλειστα ,ραχιτιδα θα παθει .Εσυ εχεις tcl c8k ?

Εγω οχι ο κολητος ναι σε φωτεινο δωματιο κι εχει τα στορια συνεχως κλειστα ,ραχιτιδα θα παθει .Εσυ εχεις tcl c8k ?
Η έχει αρχαία OLED ο κολλητός σου ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Έχει τεράστια διαφορά να να μην έχεις την ίδια φωτεινότητα με το να κλείνεις παντζούρια. Ούτε με τις plasma δεν γινόντουσαν αυτά.

Εγώ OLED BX έχω.

Last edited:
Αν συμφωνεί η σύζυγος για 85 ιντσες, συγχαρητήρια για τις επιλογές σου ;)
Ευχαριστω ;)

τι έχεις πάνω στο καπάκι του πικάπ βρε αθεόφοβε ;;; :eek::oops::eek:
Lego ειναι , τα επαιρνα για το παιδι(κοριτσι-τα lego ηταν αποθημενο δικο μου και νομιζα οτι θα ασχοληθει και το παιδι...) αλλα τα εφτιαχνα εγω...

• Like
Reactions: vadergr