Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

για το αζιμούθιο των nakamichi και γενικότερα:
αφού κάποια μοντέλα το βρίσκουν αυτόματα (Dragon) και κάποια άλλα έχουν ρυθμιστικό εξωτερικά, ποιο το πρόβλημα;

Να πω και μερικά που ξέχασα λόγω φρενίτιδας.: ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΆ πλέον δύσκολα θα βρέιτε , και καλό είναι όπου τα βρείτε τα πέρνετε απο 2πλα - 4πλα, όπως ιμάντες (original μόνο) pinch rollers- heads- microsw's ,motors.
Το δικό μου v-5000 ΕΧΕΙ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΕΊ απο την ανυπαρξία 2 microsw's.
Και εχω καφαλές pinch rollers - motors -belts.Αρα όποιος θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα ας ξέρει κάτιτις παραπάνω.Περίπου τα ιδια ισχύουν και για τα DAT.Μόνο που εκεί οι χρόνοι είναι πιο μεγάλοι.Δλδ οι κεφαλές και τα PINCH ROLLERS διαρκούν πολύ περισσσότερο .Τα motors σχετικά το ιδιο η και λιγότερο , ανάλογα με την χρήση , ενα μοτερ dat καταπονείται πολύ περισσότερο απο ένα κλασικό μοτέρ κας/νου.
Επίσης τα capstan motors των κασ/νων ταλαιπωρούνται αρκετά μιας και δουλεύουν συνεχώς.Απο την στιγμή που κάνουμε power on το capstan motor δουλεύει συνέχεια , και είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα σε ενα κας/νο μετά απο τις κεφαλές.Γενικότερα θα έλαγα πως καλό είναι να έχετε όλα τα μέρη του μηχανισμού διαθέσιμα, όπως ακόμη και reeel motors.
Ξέρω με εχει πιάσει ακατάσχετη πολυλογία.
ΓΙ αυτό και εδω σταματώ.

για το αζιμούθιο των nakamichi και γενικότερα:
αφού κάποια μοντέλα το βρίσκουν αυτόματα (Dragon) και κάποια άλλα έχουν ρυθμιστικό εξωτερικά, ποιο το πρόβλημα;

Το πρόβλημα ήταν πάντα οι εργοστασιακές ρυθμίσεις , και μερικές φορές σε μερικά naka , το οτι ήταν τόσο πολύ εκτός που δεν μπορούσε να έρθει με το auto azimuth.

Αγαπητε συναδελφε JOMARK911,τα ρημαδια τα δουλευω (ως τεχνικος) απο το 1980,οποτε θεμα αζιμουθιου δεν τιθετε...,ουτε και ρυθμισης (εννοειτε οτι τα τσεκαρα..) και ας μην ηθελαν οι εδω αντιπροσωποι να δωσουν service manual (ευτυχως οι εγγλεζοι πουλαγαν τα original για μερικες λιρες)...οι παλαιοτερες σειρες της teac,οντως δεν ειχαν προβληματα.Τωρα οσον αφορα τα nakamichi,αντε βρες εσυ μοτερακι για το deck 1,(που ειναι και το προβληματικο του σημειο )κι αν το βρεις να δουμε ποσο θα εχει...οποτε εμενα προσωπικα μια τετοια διαδικασια να μου λειπει.Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου για το dat,ειχα το 59es κι εγω,μετα πηρα το tcd d7 (το μικρο φορητο της sony),την εψαχνα κι εγω για το 2000,αλλα οπως κι εσυ ειπες τα χρηματα ηταν πολλα,μετα ειχα το dtc 60es,και τελος τωρα εχω ενα 690,αλλα αν ειναι για ηχογραφησεις σοβαρες,του δινω κατ ευθειαν ψηφιακο σημα ,απο εξωτερικο μετατροπεα.Το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο,αλλα ειμαστε σε μια εποχη που ακομα και dat κασσετες δυσκολα βρισκεις (υπαρχουν αυτες που ειναι για pc backup,αλλα εχουν λιγοτερη αντοχη στο χρονο)...οποτε τι κανουμε??? δυστυχως εγω λογω του οτι ασχολουμαι επαγγελματικα με τις ηχογραφησεις,βλεπω ως μονοδρομο το pc με αναλογη καρτα ηχου..Αυτα και συγγνωμη αν σας κουρασα :guitarist:

Oxi καθε άλλο μου αρέσει να συνομιλώ - συν-γράφω με κόσμο με τις ιδιες εμπειρίες.Εχεις δίκιο πλέον ούτε κασσέτες δεν βρίσκουμε.
Ομως θεωρώ οτι το dat ΟΧΙ μονο είναι απλά ο αντικαταστάτης του open reel, αλλά ακόμα ενα βήμα παραπέρα.Το 60 es που εχεις το λεγόμενο swoboda ήταν καλύτερο απο το δικό μου αρκετά.Σκέψου οτι εγω με το ταπεινό 59 εχω γράψει την NEW YORK PHILARMONICK ORCHESTRA.Με τα ιδια μικρόφωνα που την έγραψαν αυτοί που το έκαναν τότε το 1994.
Ναι εχεις δίκιο για το DECK1.
Μερικά NAKA που είχα δει ήταν τόσο πολύ off , το azimuth που δεν ερχόταν με τίποτα, παρά μόνο με προσθήκη πλάκας στην κεφαλή για να έρθει στην θέση της.
Ναι το εχω κάνει και αυτό.ΔεΝ ΕΊΜΑΙ ο super man απλά είχα την όρεξη να το κάνω. Ναι το έφερα, ενα DRAGON να γράφει και να παίζει παντού.
Οχι άλλο κάρβουνο.......

Το καλύτερο όλων το είχε η TANDBERG που έψαχνε την κασσέτα και ρύθμιζε το AZIMUTH PATH, ΑΥΤΌΜΑΤΑ πάντα με υλικά JAPAN απο την TEAC.
Για αυτό και ήταν απο τις καλύτερες.

Κάτι στο οποίο η νακα έμεινε πίσω ακόμα και στο 1000ZXL.
To μηχάνημα.
Τι κρίμα που το TEAC Z-9000 το κονιορτοποίησε?
Το τέρας έβγαλε 21 ΚΗΖ καθαρά χωρίς dolby και αηδίες στα -80db ταινία μετάλου.

Το dat φιλε μου ,το εθαψαν απο την γεννηση του δυστυχως...ειχε παρα πολλες δυνατοτητες...αλλα τελικως δεν καταφερε να μπει σε πολλα σπιτια (μερικοι σαν εμενα κι εσενα πηραμε αλλα ειμαστε λιγοι ),στα στουντιο χρησιμοποιηθηκε για καποια χρονια και μαλιστα οι τελευταιες κοπες βινιλιων,που εγιναν εδω στην fabel,εγιναν απο dat master :) :) --βεβαια ειχα ακουσει για προβληματα οπως ασυμβατοτητα tracking (κατι αντιστοιχο του αζιμουθιου)--
Τελικα ομως δεν τα καταφερε ουτε κι εκει γιατι ηλθαν τα hard disk recorder και τα pc ,και το εκτοπισαν.Αν τωρα καποιος επιμενει να εχει και να χρησιμοποιει,θα πρεπει να εχει στοκ απο καποια βασικα ανταλλακτικα,και φυσικα πολλες αδειες κασσετες (να σκεφτεις το 690 που εχω τωρα ,εχει προικα καμια δεκαρια μοτερακια,5-6 ιμαντες,φρενα κλπ):guitarist:

Παντως εγω φιλοι μου,για ενα μηχανημα μετανοιωσα που εδωσα....ηταν το AIWA
009 EXCELLIA!!!!! ΤΟ ΚΑΣΣΕΤΟΦΩΝΟ!!!!! (κι ο λογος που το εδωσα???? ειδα τοτε στην εκθεση το teac 8030 και το ερωτευτηκα.. (: (: ας προσεχα )

Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Το dat φιλε μου ,το εθαψαν απο την γεννηση του δυστυχως...ειχε παρα πολλες δυνατοτητες...αλλα τελικως δεν καταφερε να μπει σε πολλα σπιτια (μερικοι σαν εμενα κι εσενα πηραμε αλλα ειμαστε λιγοι ),στα στουντιο χρησιμοποιηθηκε για καποια χρονια και μαλιστα οι τελευταιες κοπες βινιλιων,που εγιναν εδω στην fabel,εγιναν απο dat master :) :) --βεβαια ειχα ακουσει για προβληματα οπως ασυμβατοτητα tracking (κατι αντιστοιχο του αζιμουθιου)--
Τελικα ομως δεν τα καταφερε ουτε κι εκει γιατι ηλθαν τα hard disk recorder και τα pc ,και το εκτοπισαν.Αν τωρα καποιος επιμενει να εχει και να χρησιμοποιει,θα πρεπει να εχει στοκ απο καποια βασικα ανταλλακτικα,και φυσικα πολλες αδειες κασσετες (να σκεφτεις το 690 που εχω τωρα ,εχει προικα καμια δεκαρια μοτερακια,5-6 ιμαντες,φρενα κλπ):guitarist:

Δεν νομίζω οτι το έθαψαν , απλά η τιμή του ήταν απαγορευτική.
Ηταν το αντίστοιχο του OPEN REEL αν θυμάσαι και πολύ ακριβό.
Αναμενόμενο οτι δεν θα έμπαινε σε πολά σπίτια. Αλλά μόνο σε λίγα. Και κυρίως σε STUDIOS.

Last edited:
Παρόλα αυτά εγω επιμένω και ότι γράφω το γράφω στο dat , πάει και τελείωσε.Το μόνο που μου λείπει είναι καλό μικρόφωνο και ενισχυτής.
Με καλά συνοδά το dat δεν πιάνεται.Ολη η audiovisual εχει dat tascam που εγω εχω στήσει.

Αν ακουσεις ηχογραφησεις απο το excellia που εχω ,θα καταλαβεις...οσο για το 8000 της teac,δεν το ειχα ποτε ,οποτε δεν λεω τιποτα ,εγω ειπα για το 8030 που ειχα (τελικα μπορει να επεσα σε ελατωματικο...)

Για καλα μικροφωνα και προενισχυτες αυτων ,εδω ειμαι!!! απ οτι βλεπω ειμαστε σχετικα κοντα (χαλανδρι μενω) οποτε οτι χρειαστεις για live recording,φυγαμε !!!!!:guitarist::guitarist:(αν θες βαζω και κονσολα)

Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Αν ακουσεις ηχογραφησεις απο το excellia που εχω ,θα καταλαβεις...οσο για το 8000 της teac,δεν το ειχα ποτε ,οποτε δεν λεω τιποτα ,εγω ειπα για το 8030 που ειχα (τελικα μπορει να επεσα σε ελατωματικο...)

Να σας πω και γω κατι σαν χρηστης και οχι σαν εσας που ειστε γνωστες.

Τα Naka Και Teac επαιζαν αυτα που εγραφαν τελεια αλλα ειχαν προβλημα συμβατοτητας με αλλα .
Ομως,
υπηρχαν και μερικες μαρκες που επαιζαν κασσετες απο αυτα τα κασετοφωνα
Πχ οταν ειχα το ΝΑΚΑ αγοραζα αποκλειστικα και μονο Blaupunkt....Επαιζε τελεια τις κασσετες που εγραφα στο ΝΑΚΑ....νομιζω οτι και τα Audiovox τις επαιζαν.

Οταν σουταρα το ΝΑΚΑ γιατι μου ειχε σπασει τα νευρα με αυτες τις ιδιοτροπίες του (ειχα παρει και ενα Aiwa για να γραφω σε φιλους μου) και τα συνεχη προβληματα με ενα ραουλο ,ειχα στο αυτοκινητο ενα Kenwood μπαζο που δεν επαιζε τιποτα.
Το αλλαξα με ενα ενα Jvc το οποιο επαιζε αριστα τις κασσετες απο το TEAC και καθολου απο το Naka .

Ετσι χαρισα το Aiwa και πηρα το Jvc v662,απο οπου πλεον ακουγα και εγραφα τις κασσετες μου.

Μετα απο 6 μηνες εμφανιστηκε στην αγορα το cd recorder (πηρα ενα Pioneer 555) και τα κασσετοφωνα επαψαν να λειτουργουν
Το Teac το εχω ακομα με ελαχιστες ωρες λειτουργιας και το Jvc το χαρισα σε φιλο οπου παιζει ακομα αριστα και χωρις κανενα προβλημα.

Ρε τι μου θυμισατε τωρα-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Να σας πω και γω κατι σαν χρηστης και οχι σαν εσας που ειστε γνωστες.

Τα Naka Και Teac επαιζαν αυτα που εγραφαν τελεια αλλα ειχαν προβλημα συμβατοτητας με αλλα .
Ομως,
υπηρχαν και μερικες μαρκες που επαιζαν κασσετες απο αυτα τα κασετοφωνα
Πχ οταν ειχα το ΝΑΚΑ αγοραζα αποκλειστικα και μονο Blaupunkt....Επαιζε τελεια τις κασσετες που εγραφα στο ΝΑΚΑ....νομιζω οτι και τα Audiovox τις επαιζαν.

Οταν σουταρα το ΝΑΚΑ γιατι μου ειχε σπασει τα νευρα με αυτες τις ιδιοτροπίες του (ειχα παρει και ενα Aiwa για να γραφω σε φιλους μου) και τα συνεχη προβληματα με ενα ραουλο ,ειχα στο αυτοκινητο ενα Kenwood μπαζο που δεν επαιζε τιποτα.
Το αλλαξα με ενα ενα Jvc το οποιο επαιζε αριστα τις κασσετες απο το TEAC και καθολου απο το Naka .

Ετσι χαρισα το Aiwa και πηρα το Jvc v662,απο οπου πλεον ακουγα και εγραφα τις κασσετες μου.

Μετα απο 6 μηνες εμφανιστηκε στην αγορα το cd recorder (πηρα ενα Pioneer 555) και τα κασσετοφωνα επαψαν να λειτουργουν
Το Teac το εχω ακομα με ελαχιστες ωρες λειτουργιας και το Jvc το χαρισα σε φιλο οπου παιζει ακομα αριστα και χωρις κανενα προβλημα.

Ρε τι μου θυμισατε τωρα-bye-

ΑΧ!!!!! εποχες φιλε μου!!!! θυμαμαι αγοραζαμε βινυλια και για να μην τα φθειρουμε τα γραφαμε σε κασσετουλες!!!! καμια φορα τις ακουω και μου ερχονται στο μιαλο διαφορα!!!!:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

θυμαμαι αγοραζαμε βινυλια και για να μην τα φθειρουμε τα γραφαμε σε κασσετουλες!!!!
Μα τι μου λες τωρα....
Εδω παιρναμε και δευτερα φτηνα κασσετοφωνα ,για να μην φθειρουμε τις κεφαλες απο το καλα:flipout: