Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Μα τι μου λες τωρα....
Εδω παιρναμε και δευτερα φτηνα κασσετοφωνα ,για να μην φθειρουμε τις κεφαλες απο το καλα:flipout:

Ελα μου ντε!!! η πλακα ομως ξερεις πια ειναι???κασσετουλες που εχω απο το 1980 (περιπου) ,φυλαγμενες σε κουτακι,προστατευμενες απο υγρασια και σκονες,ακουγονται μια χαρουλα,ενω καποια cdακια (επωνημα) που ειχα γραψει,ενω δεν τα επαιξα πουθενα,σβυστηκαν... και φυσικα να μην μιλησω για τα βινυλια..

πάντως γιά να μπω και εγώ στην συζήτηση, έχω εδώ και κάπου 6-7 χρόνια ένα dat το 690.
όταν περνάω σ αυτό βινύλια και τα ακούω είτε από το δικό του dac είτε με εξωτερικό σε συγκριση με τα ίδια περασμένα σε cdr (sony W100) το dat ακούγεται με εξαιρετικά μεγαλύτερη δυναμική περιοχή και πιό ξεκούραστο.

Δεν έχει καμία σχέση με ψηφιακό ήχο...(ή έστω έχει την μικρότερη σχέση)

Απάντηση: Re: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

πάντως γιά να μπω και εγώ στην συζήτηση, έχω εδώ και κάπου 6-7 χρόνια ένα dat το 690.
όταν περνάω σ αυτό βινύλια και τα ακούω είτε από το δικό του dac είτε με εξωτερικό σε συγκριση με τα ίδια περασμένα σε cdr (sony W100) το dat ακούγεται με εξαιρετικά μεγαλύτερη δυναμική περιοχή και πιό ξεκούραστο.

Δεν έχει καμία σχέση με ψηφιακό ήχο...(ή έστω έχει την μικρότερη σχέση)

Αν διαβασες παραπανω,θα ειδες οτι εχω κι εγω το ιδιο dat,ειναι οντως παρα πολυ καλο και στην εγγραφη απο βινυλια ,αλλα και σε live ηχογραφησεις,συμφωνω απολυτα οτι ακομη και με τους δικους του μετατροπεις ,ειναι ελαχιστα { ψηφιακο} !!! το κακο ειναι πως τα τελευταια χρονια,οπως εγραψα και πιο πανω ,δεν βρισκεις ευκολα κασσετες :guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Μα τι μου λες τωρα....
Εδω παιρναμε και δευτερα φτηνα κασσετοφωνα ,για να μην φθειρουμε τις κεφαλες απο το καλα:flipout:

Αλλος ένας λόγος που επέμενα στα κασετόφωνα της ΑΚΑΙ ήταν οι κρυσταλλικές κεφαλές GX Glass & X'tall ferrite heads όπως τις έλεγε η ΑΚΑΙ. Ηταν πατέντα της ΑΚΑΙ καλυμμένες με κρύσταλλο έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαγή η κεφαλή και να μην φθείρεται ποτέ!!! To GXC-760D που έχω από το 1976 έχει παίξει ατελείωτα χιλιόμετρα ταινίας αλλά οι κεφαλές του είναι ακόμα και σήμερα σαν καινούργιες! Το ίδιο συμβαίνει και με το μαγνητόφωνό μου AKAI GX-650D

Τωρα ,στα μεγαλα καταστηματα της αθηνας που πουλανε αναλωσιμα ,βρισκεις καμια ξεχασμενη dat στα ραφια αν εισαι τυχερος, οπως το ιδιο συμβαινει και με τις κασσετες μεταλλου,(χρωμιου βρισκεις ευκολα δεν λεω) .Οποτε αν κανεις ενδιαφερετε,θα πρεπει να ψαχτει να κανει καποιο στοκ.

Last edited:

Το πρόβλημα ήταν πάντα οι εργοστασιακές ρυθμίσεις , και μερικές φορές σε μερικά naka , το οτι ήταν τόσο πολύ εκτός που δεν μπορούσε να έρθει με το auto azimuth.

Το πρόβλημα με τα Nakamichi δεν ήταν τόσο πολύ στο αζιμούθιο το οποίο στο κάτω κάτω μπορούσες να το ρυθμίσεις, αλλά στο ότι χρησιμοποιούσαν και "περίεργη" συχνότητα πόλωσης, (bias frequency) η οποία δεν ταίριαζε με τίποτα με τα άλλα κασετόφωνα.

Re: Απάντηση: Re: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

χρησιμοποιούσαν και "περίεργη" συχνότητα πόλωσης, (bias frequency) η οποία δεν ταίριαζε με τίποτα με τα άλλα κασετόφωνα.
Και γω αυτο ηξερα...η πολωση ηταν περιεργη και δεν επαιζε σχεδον σε κανενα .
Και λεω σχεδον, γιατι επαιζε αριστα οπως προειπα σε Blaupunkt αυτοκινητου.
Τα οποια Blaupunkt, παροτι γερμανικα ,χαλαγαν συνεχεια και ειχα αλλαξει δυο τρια απο δαυτα!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο μονό κασετόφωνο Nakamichi;

Αλλος ένας λόγος που επέμενα στα κασετόφωνα της ΑΚΑΙ ήταν οι κρυσταλλικές κεφαλές GX Glass & X'tall ferrite heads όπως τις έλεγε η ΑΚΑΙ. Ηταν πατέντα της ΑΚΑΙ καλυμμένες με κρύσταλλο έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαγή η κεφαλή και να μην φθείρεται ποτέ!!! To GXC-760D που έχω από το 1976 έχει παίξει ατελείωτα χιλιόμετρα ταινίας αλλά οι κεφαλές του είναι ακόμα και σήμερα σαν καινούργιες! Το ίδιο συμβαίνει και με το μαγνητόφωνό μου AKAI GX-650D

+1000 και το δικο μου akai (με την παραπανω κεφαλη) ειναι τις δεκαετιας του '70 κι ακομα παιζει αψογα. Μαλλον θα παιζει για μια ζωη ακομα!!!:grinning-smiley-043

να-με και εγώ με το το ΑΚΑΙ GXC-706d με κεφαλή GLAAS & X'TAL
Tο εχω απο το 1983 ακομη παίζει !!!

να-με και εγώ με το το ΑΚΑΙ GXC-706d με κεφαλή GLAAS & X'TAL
Tο εχω απο το 1983 ακομη παίζει !!!

Αυτό;

58785

http://www.vintagecassette.com/Akai/GXC-706D

αυτό σκέφτηκα και εγώ
ολόκληρο διαδίκτυο δεν έχει μιά φωτό από το 1300....

Εγώ έχω αυτό από το 1976:

48971

Και φυσικά παίζει ακόμα όπως την πρώτη ημέρα που το πήρα!
Η μοναδική συντήρηση που χρειάστηκε είναι που άλλαξα μια φορά πριν από αρκετά χρόνια τα δύο pinch rollers. Έχει διπλό capstan γι αυτό και δύο pinch rollers. Εχει παίξει ατέλειωτα χιλιόμετρα ταινίας γιατί τα βινύλιά μου πάντα τα έγραφα σε κασέτες αφ' ενός για ευκολία, αφ' ετέρου για να μην φθείρονται.

3 μοτέρς, 3 κεφαλές. Αμεση οδήγηση, δηλαδή οι ρότορες των 2 από τα 3 μοτέρ είναι τα ίδια τα καρουλάκια που γυρίζουν την ταινία στην κασέτα, απ'ευθείας χωρίς μειωτήρα! Γεννήτρια συχνοτήτων για την χειροκίνητη ρύθμιση της πόλωσης! Ολα αυτά το 1976!!!

Πρόπερσι κάηκε το πράσινο λαμπάκι που υπάρχει κάτω από το πλήκτρο play. Αλλά δεν με απασχολεί... Καλύτερα γιατί ήταν πολύ έντονο. Δεν υπήρχαν led εκείνη την εποχή και όλες οι ενδεικτικές λυχνίες είναι πυρακτώσεως με νήμα. Οι υπόλοιπες ενδεικτικές rec, pause, fwd, rew, dolby λειτουργούν κανονικά. Για να καεί το play φανταστείτε πόσες ατελείωτες ώρες έχει "γράψει" στο κοντέρ του! Καταλαβαίνετε φυσικά πως δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ πλαστικό εξάρτημα στον μηχανισμό του!

http://www.vintagecassette.com/Akai/GXC-760D

Last edited:

Αυτο ειναι ιδιο με το 662 αλλα με μερικες λειτουργεις μειον..
Πρεπει να του λειπει το καλιμπραρισμα για level και καποιο dolby παραξενο.

Στα συστήματα Dolby είναι τα ίδια, έχουν B, C, και ΗΧ

Η διαφορά είναι ότι το 562 δεν έχει MPX Filter και δεν κέχει και γεννήτρια συχνοτήτων για την χειροκίνητη ρύθμιση πόλωσης και ισοστάθμισης για την κάθε κασέτα ξεχωριστά.

http://www.vintagecassette.com/JVC/TD-V562

http://www.vintagecassette.com/JVC/TD-V662

Έχει τόσα πολλά μοντέλα η nakamichi και δε ξέρω για ποιο να αρχίσω να ψάχνω στο ebay κτλ. Δε χρειάζομαι λειτουργίες του dragon ή του Cr-7, θέλω κάτι πιο προσιτό. Πιο πολύ το θέλω για αναπαραγωγή και όχι για εγγραφή και να είναι για μία κασέτα, μονό.

Η άλλη λύση είναι να αγοράσω κάτι καινούργιο...

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει για να μου προτείνει κάτι;

Το κόστος το υπολογίζω το πολύ 150 περίπου, δε θα ήθελα να δώσω παραπάνω για κασετόφωνο.
εγω ειχα το 380zx νακαμιτσι
ειμουν πολυ ευχαριστημενος
σε σχεση με ενα τεακ που επισης ειχα επαιζε πολυ καλυτερα